Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

ŽENEVA 2014

Napisal/-a chan To feb 25, 2014 2:29 pm

Naslednji teden se prične v Ženevi avtomobilski salon, katerega bomo v torek, 4. marca, obiskali tudi trije člani uredništva avtomobilizem.com (urska_rad, Gapiii in chan).

Letošnji salon v Švici bo v znamenju premier kar nekaj avtomobilskih modelov, kot na primer Renault Twingo, Citroen C1, Peugeot 108, Toyota Aygo in še in še. Na salonu bo tudi razstava, posvečena dirki 24 ur Le Mansa. Sami bomo obiskali tudi poligon električnih vozil, kjer bomo merili izpuste CO2 in si ogledali leseni avtomobil Biofore Concept, ki je menda povsem imun na lubadarje.

Na salonu bomo tako poskušali odkriti, pretipati in poslikati vse ženevske novosti in zanimivosti in vam posredovati čim več informacij, ki bi vas zanimale. V pričujoči forumski temi nas lahko vprašate vse v zvezi z omenjenim salonom (tudi o hostesah!), mi pa vam bomo poskušali na samem salonskem prizorišču odkriti odgovore na vsa vaša vprašanja (le za telefonske številke hostes ne bomo prosjačili!).

Avtomobilizem.com
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Re: ŽENEVA 2014

Napisal/-a Gapiii Sr feb 26, 2014 7:20 pm

Bom kar jaz prevzel odgovornost in prvi napisal nekaj besed na temo letošnjega avtomobilskega salona.

Priznam v Ženevo se odpravljam prvič in se obiska veselim že več mesecev. Po pričevanju ostalih kolegov bo to nekaj najtežjih dni kar sem jih doživel. Novosti je ogromno - časa premalo. Od jutra do večera se piše, fotografira in intervjuja. Tudi ponoči se dela. Toda nič ne de, jaz se še vedno neizmerno veselim. Kljub temu, da so glavne novosti že razkrite še vedno ostaja mnogo skritih stvari. Osebno se veselim vpogleda v notranjost novega Twinga. Že zunanjost me je močno prepričala v primerjavi s prejšnjo generacijo, nikakor pa ne bom izgubil upanja, da nekoč ugleda svet tudi RS verzija tega malčka.

Zdi se kot, da sem postal popolnoma francoski. Kajti eden izmed ''must see'' je tudi Cactus. O njem piše že ves svet, a osebno si želim stvari videti v živo, kajti po fotografijah me avto na žalost ni prepričal. Zopet ostajam pri francozih. Napovedana je tudi predstavitev omejene serije Renaultovega Clia RS, ki upam da bo Clia nagnila v bolj divje vode.

Kljub francosko obarvanem začetku me mika tudi nemški BMW. Serija 2 Active Tourer, serija 4 Gran Coupé, nova X3, serija 2 coupe in navsezadnje tudi M3 in M4. Nikakor pa ne morem mimo električnih i3 in i8.

Mogoče pa vam na forum nalimam tudi kakšno lepotico :))

Oh, komaj čakam.

Lp, Gašper

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Sr feb 26, 2014 7:51 pm

Gapi, lepotic naj bo kar veliko 8) :lol: navsezadnje, avtomobili niso tako važni :D
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
urska_rad
Novinec

Napisal/-a urska_rad Pe feb 28, 2014 9:45 am

Baje je tole najboljša poza za fotografiranje. Totalno profi. Že treniramo :D
Priponke
Poza profiča.jpg

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To mar 04, 2014 12:44 pm

20140304_112126.jpg

Jeep Renegade

20140304_111154.jpg

Toyota Aygo

20140304_110609.jpg

Renault Twingo

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan To mar 04, 2014 10:26 pm

Zanimajo me električna vozila (ne hibridi), predvsem od volkswagna.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr mar 05, 2014 12:11 am

jordan je napisal/-a:Zanimajo me električna vozila (ne hibridi), predvsem od volkswagna.

Volkswagen ima na salonu že poznanega e-up!-a (http://www.volkswagen.si/novice/aktualn ... _novi_e-up), ostalih povsem električnih novosti pa ni. Še največji poudarek pa je na hibridnem Golfu GTE (http://www.avtomobilizem.com/novice/hib ... 1-02-2014/).

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Sr mar 05, 2014 7:40 am

Zanimivo, da je letos Ženeva v znamenju mestnih malčkev in niti eden od teh ni bil predstavljen ali vsaj napovedan kot EV. Pa v Švici, kjer bi človek rekel, da so čisto obrisani na ekologijo.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr mar 05, 2014 9:00 am

J.McLane je napisal/-a:Zanimivo, da je letos Ženeva v znamenju mestnih malčkev in niti eden od teh ni bil predstavljen ali vsaj napovedan kot EV. Pa v Švici, kjer bi človek rekel, da so čisto obrisani na ekologijo.

Res je. Pri nobenem od predstavljenih malčkov na salonu ni bilo govora o kakšnih električnih opcijah.

Popravek: ravno izvedeli, da je Twingo že pripravljen tudi za električni pogon, zatorej pripravite generatorje, agregate in zmogljivejše baterije.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr mar 05, 2014 9:01 am

Naši prvi vtisi: http://www.avtomobilizem.com/novice/prv ... 4-03-2014/

Ter še ena zanimiva slika, ki kaže, kako Kitajcem še sedaj ni povsem jasno, kaj jim je uspelo pri Qorosu :mrgreen: =P

20140304_132108.jpg
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov