Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Re: 2009 Renault Megane/Scenic/Fluence

Napisal/-a martin_krpan Sr maj 14, 2014 1:50 pm

Megane RS 275 Trophy, ki naj bi postavil nov rekord Nurburgring za vozila s sprednjim pogonom, ki ga trenutno drži Leon Cupra 280.

V RS 275 Trophy dvolitrski turbo motor razvija 275 konjev.

Slika
Slika
Slika
Slika

http://www.autoweek.nl/nieuws/28235/ren ... tra-heftig
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So maj 17, 2014 1:59 pm

Neuradni čas na ringu je menda ~7:45.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po jun 16, 2014 9:09 am

7:45 res ni bilo, si pa je pa Megane R.S. povrnil naziv najhitrejšega v kategoriji FWD s časom 7:54 :twisted:

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Po jun 16, 2014 9:10 am

odprti clio je napisal/-a:7:45 res ni bilo, si pa je pa Megane R.S. povrnil naziv najhitrejšega v kategoriji FWD s časom 7:54 :twisted:

Filmček za ogled :)

https://www.youtube.com/watch?v=xIg-0NqhDug

Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po jun 16, 2014 9:42 am

bravo!

samo to pa je bla vožnja :shock: vsa čast
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po jun 16, 2014 10:08 am

Je pa malo grenkega priokusa pri rekordu, za nas renojevce seveda :D kaj s tem mislim:
- ultra omejena serija 250 vozil (naročite svojega še danes! :lol: )
- 101 kg lažji avtomobil (brez zadnje klopi in določenih tehnikalij...)

Nekaj podobnega kot je bil R26.R pred leti. Upam, da bo 4. generacija, ki jo je pričakovati čez dobro leto, tako hitra v serijski izvedbi. Imam pa nekako občutek, da kaj veliko hitreje ne gre več s FWD - ali se pač motim? Kar hočem povedat - teli malčki so enostavno nori, ne glede na značko. Ko pogledam seznam časov sem lahko samo navdušen nad napredkom serijskih vozil.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če jun 26, 2014 11:00 am

http://www.siol.net/avtomoto/novice/201 ... egane.aspx

Wtf :shock:

Ker avtomobil število pripetih potnikov na zadnjih sedežih vozniku sporoča tekstovno in ne grafično, ti napisi pa niso na voljo v vseh jezikih, je dobil še zvezdico manj. Pri Renaultu naj bi to nerodnost kmalu odpravili.

Megane je dobil dobre ocene pri zaščiti odraslih potnikov in otrok, slabše pa se je odrezal pri zaščiti pešcev in še posebej pri naboru varnostno-asistenčnih sistemov. Tu megane ni prejel niti polovice razpoložljivih točk.

Uporabniški avatar
Pristan
Nov uporabnik

Napisal/-a Pristan Če jun 26, 2014 11:30 am

meni se zdi da všasih tudi pretiravajo z vsemi temi elektronskimi pripomočki oz poneumljajo ljudi, počasi bomo že kot američani ko imajo povsod napisana opozorila ki so nam samoumevna.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če jun 26, 2014 2:13 pm

odprti clio je napisal/-a:Je pa malo grenkega priokusa pri rekordu, za nas renojevce seveda :D kaj s tem mislim:
- ultra omejena serija 250 vozil (naročite svojega še danes! :lol: )
- 101 kg lažji avtomobil (brez zadnje klopi in določenih tehnikalij...)

Nekaj podobnega kot je bil R26.R pred leti. Upam, da bo 4. generacija, ki jo je pričakovati čez dobro leto, tako hitra v serijski izvedbi. Imam pa nekako občutek, da kaj veliko hitreje ne gre več s FWD - ali se pač motim? Kar hočem povedat - teli malčki so enostavno nori, ne glede na značko. Ko pogledam seznam časov sem lahko samo navdušen nad napredkom serijskih vozil.

Zakaj pa ne bi šlo hitreje? Če so morali pri Renault Sportu dobesedno naredit dirkalnik, da so prehiteli generacijo novejši "družinski avto", potem je sigurno še kar nekaj "lufta". :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če jun 26, 2014 2:59 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Če so morali pri Renault Sportu dobesedno naredit dirkalnik, da so prehiteli generacijo novejši "družinski avto", potem je sigurno še kar nekaj "lufta". :D

Tole pa lahko debatirava do jutri zvečer, ker dejstva so naslednja:
- Mégane R.S. z izpušnim sistemom Akrapovič je v pričakovanjih že od lanskega leta (ko so naši opazili testiranja rdečega v bližini tovarne)
- Pred prihodom Mégana III so na Ring poslali R26.R; podobno potezo je bilo pričakovati tudi letos (kar so dodatno podkrepile januarske govorice o "R" različici)
- dogovorov s proizvajalcem podvozja in pnevmatik ter testiranja absolutno niso izpeljali v treh mesecih, kolikor je rekord nosil španski švaba

Če potegnem črto, bi sklepal, da so pri Seatu vedeli in pričakovali enako kot mi. Zato so na progo poslali še zakumfliran avtomobil (brez klime, z drugimi zavorami ipd.). Stvar marketinga in kot kaže zelo dobrega, saj se zdaj velečjo na to, da je Mégane špartanec in njihov civilni avtomobil. V PR-u pa niso obelodanili modifikacij, ki so jih opravili (zdaj pa poglej Renaultov PR). In sem precej prepričan, da za podiranje rekorda ni bil povod Seatov dosežek, marveč ponovitev recepture izpred nekaj let.

Pa ne pozabit, da je aktualni Seat nov v polnem pomenu besede. Mégane III pa je že kar nekaj let star. Če pogledam že samo znotraj koncerna Renault, kako je navadni Mégane R.S. 250 nadigral na Ringu R26.R, si upam trditi, da ima to ogromno težo.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če jun 26, 2014 3:23 pm

Pristan je napisal/-a:meni se zdi da všasih tudi pretiravajo z vsemi temi elektronskimi pripomočki oz poneumljajo ljudi, počasi bomo že kot američani ko imajo povsod napisana opozorila ki so nam samoumevna.

To že. Ampak bistvo je nekaj drugega. Zame osebno je pomembno koliko je avto konstrukcijsko varen (da potniki v kabini ostanejo živi in zdravi v primeru nesreče).
Da pa rečejo, da ima avto slabšo varnost, ker opozorila za nepripet varnostni pas niso v vseh jezikih je idiotizem brez primere. :huh:

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Če jun 26, 2014 7:47 pm

Posplošeno in skozi oči javnosti je Megane III letnika 2014 manj varen kot tisti Megane III iz leta 2009.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] in 17 gostov