Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: 2013 Renault Zoe

Napisal/-a esem Če mar 19, 2015 2:40 pm

blaz2013 je napisal/-a:.... Ne vem pa zakaj se nihce mnozicno ne loti pogona na vodik. V ZDA je nekaj vodikovih postaj vendar je vse skupaj bolj bogo.

O tem, zakaj vodik ni primeren in je pravzaprav samo marketing, smo že več kot dovolj pisali, npr v temi o BMW 7 hydrogen. Poišči!

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Če mar 19, 2015 4:07 pm

J.McLane je napisal/-a:Edit: pa sem res prej napisal "čreda ovac" oops kakorkoli mišljeno je bilo kot fraza na splošno, ne vem zakaj bi moral biti nekdo zaradi tega osebno užaljen

Ne vem, zakaj si mi nalepil povezavo do eko sklad kredita?! Jaz ne rabim kredita, jaz hočem, da mi slo državljani subvencionirajo nakup dela bele tehnike. Če lahko "zeleni" ev avtomobil, pa naj bo še "zelena in okoljsko prijazna" bela tehnika A++++.

Če smo že pri ovčereji: ni vsak sposoben za vlogo pastirja. Najbolj patetične so ovce, ki se vidijo kot pastirje a vlogi niso dorasle. Izid je zanje fatalen.

odprticlio, zagovarjanje nerazumnega in škodljivega trošenja je slaboumno. Noro je tudi opravičevanje škodljivih trošenj z drugimi podobnimi. Dober gospodar bo slabe prakse izkoreninil, ne pa uvedel še dodatne. Nekateri tu po pisanju sodeč upravičujete kontinuiteto takih praks. :( Subvencije za nakup ev avtomobilov se meni zdijo vrhunec perverzije.

Mahati naokrog s "petimi" slovenskimi deli v subvencioniranih ev avtih je podobno zagovarjanju nacionalnega interesa v tajkunskih zgodbah. Če so podjetjeca dobra in delajo dobre izdelke, bodo uspela tudi brez subvencij, sicer pa jim tako ni pomoči. Subvencioniranje izgubarjev se vedno enako konča. Sicer pa je vse skupaj samo še en nateg in podpiranje že tako dovolj bogatih s pretvezo ohranjanja delovnih mest, ipd.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če mar 19, 2015 5:01 pm

Subvencije so čista kraja,saj jih ponudnik izdelka vkalkulira v ceno.Poglejte si primer sončnih celic,zdaj ko ni več subvencij,stanejo podobno kot prej s subvencijo.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Če mar 19, 2015 7:16 pm

Če smo čisto natančni je z vsako prodano Teslo, država še vedno ca. 8.000 € v plusu, tako da konec koncev nihče nikogar ne subvencionira =P samo manj imamo od tistega grdega frajerskega bogataša.

Glede A+ aparatov, itak da za tako stvar ni subvencije ker je itak že vsak drugi kupljen aparat A+, ko bo vsak drug avto EV jasno tudi ne bo več subvencij, bo pa vseeno ostala neka spodbuda, npr. ugodno kreditiranje.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Če mar 19, 2015 8:09 pm

Po tej logiki lahko znižamo obdavčitev sonicu, xxl-u, tommyju in meni za 50% brez problema. Pardon, uvedemo subvencije na dohodnino. Država bo še vedno v plusu, samo malo manj bo v proračunu. :!:

A+ ima seveda vsak, zato pa sem govoril o A+++++ aparatih. Subvencije so perverzija že sedaj, čez 10 let mene stanje ne zanima.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če mar 19, 2015 9:56 pm

J.McLane je napisal/-a:Da ne bo nekega kreganja glede številk, lani je bilo za električna vozila namenjeno skupno 500.000 EUR:
- 200.000 EUR za fizične osebe
- 300.000 EUR za pravne osebe

Letošnji razpis naj bi bil objavljen enkrat v aprilu, govori se pa da bodo povečali sredstva in sicer 2M za pravne osebe in 500K za fizične.
To pomeni min 400 avtov za pravne in 100 za fizične.

My bad.

Sicer pa, nič ne upravičujem subvencij z izgovorom, da so drugi še bolj "grdi grdi". A se mi subvencije tudi ne zdijo problematične, prvič ker je v tej blagajni tudi moj denar (poleg mene sedi položnica za DURS na kateri je skoraj okroglih 600 € - kot naročena :D), drugič ker sem vesel, da se iz skupne blagajne steče kak € tudi v meni ljubšo kategorijo. Država ni posameznik, česar še pokojni Ludvik ni zastopil. Mene bolj moti, da se na MIZŠ bohotijo s projektorji za cca 10 k€... Ki stojijo zaprašeni, ker ni za žarnice. Z drugimi besedami - vsak ima pravico, do nestrinjanja. A splošne javnosti to očitno ne moti, zato glas posameznika ne bo uslišan.

Druge moti solidarnostni sistem pri zdravstvu, tretje "brezplačno" šolstvo, četrte subvencioniran vrtec, ker nikoli ne bodo imeli otrok. Onkraj luže obstaja kapitalizem in nihče nikogar ne zadržuje tu. Zopet z drugimi besedami - mnenje posameznikov ni mnenje države.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če mar 19, 2015 9:57 pm

J.McLane je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Vi in vaše pastirski fetiši na zmerjanje z ovcami, sama pamet vas je! :roll: Zakaj nisi kupil električnega oz. hibridnega ali pa vsaj bencinskega pick up-a, ovca? Me tudi zanima, kako zelo nujno potrebuješ takšen avto, da ostalim soliš pamet!

Komu solim pamet? Navajam dejstva in svoje poglede, sem morda koga užalil, sem morda komu rekel ovca? Med tem ko je tvoj izbruh direkten napad na mene.

Če klikneš spodaj link v podpisu ti bo morda jasno zakaj pick-up, in bi z veseljem kupil ne-dizla če bi v tej varianti kaj takega obstajalo, rabljenega za normalen denar, ker denarja pač ne serjem.

Edit: pa sem res prej napisal "čreda ovac" oops kakorkoli mišljeno je bilo kot fraza na splošno, ne vem zakaj bi moral biti nekdo zaradi tega osebno užaljen

Dobro preberi, kaj pišeš, pa ti bo mogoče jasno, da izpadeš prvoklasni pametnjakovič! ;) Se pravi, ti si seveda kupil dizla iz racionalnih razlogov, ostali pa pač zato, ker s(m)o ovce? Drugače si je težko razlagat te bedarije... Najdi mi nekaj po uporabnosti in skupnih stroških konkurenčnega sodobnemu dizlu, pa bom z veseljem vzel v obzir, tudi če za napajanje uporablja solze radosti devic iz rdeče četrti iztočene ob polni luni!

Zaenkrat bom pa premislil o nakupu butičnega kvazi futurističnega EV-ja s kreativnim financiranjem ali hibrida in montaži sončnih celic na severno stran pasje ute, da bom lahko pljuval po voznikih smrdečih traktorskih dizlov in trošarinah... :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če mar 19, 2015 10:01 pm

Aja, pa še komentar na cene, ki so kot v Franciji... Ko sem kupoval telefon, prenosnik in TV, sem ugotovil, da so v Italiji in Avstriji občutno cenejši. Morda je to recept za uspešno prodajo in se bo prijel tudi pri avtih :D
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Če mar 19, 2015 10:23 pm

toMmy, veš kaj me moti, pristop da je dizel zakon, v resnici je pa dizel nujno zlo zaradi okolja (davščin) v katerem živimo. In ta mentaliteta, da se itak nič ne splača dat v razvoj (subvencije jasno dejansko gredo proizvajalcu) ker je vse brez veze, če pa imamo itak dizel.

Jaz vsaj malo pomislim na alternative in če se finančno izkaže, da je zadeva tam-tam jo bom zagrabil kot bi trenil.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Če mar 19, 2015 10:36 pm

Škoda je da se nekateri tako čustveno odzovejo na normalno debato o EV. Subvencije so malo krivične do tistih s povprečno ali podpovprečno plačo ampak še vedno bolje da se vlaga denar v razvoj kot za riti politikov. V končni fazi nima zaradi tega nihče kaj več ali kaj manj. Vsaka noviteta je draga in EV niso izjema. Ko bodo dolgo časa na trgu se bodo cene sigurno umirile.
Prva stvar je pa seveda, da še morajo ogromno narediti na zmanjšanju teže baterij in povečanju obsega oz. dometa.

Mimogrede, dizel je super če imaš prometno nesrečo. Zakaj? Zato ker ni vnetljiv in ne eksplodira za razliko bencina, kjer je lahko avto v trenutku v plamenih. Pri dizlu to ni mogoče. Bog ne daj da bi kdo imel nesrečo, malo črnega humorja da se na forumu sprostite ;)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe mar 20, 2015 12:24 pm

blaz2013 je napisal/-a:Subvencije so malo krivične do tistih s povprečno ali podpovprečno plačo ampak še vedno bolje da se vlaga denar v razvoj kot za riti politikov. V končni fazi nima zaradi tega nihče kaj več ali kaj manj. Vsaka noviteta je draga in EV niso izjema. Ko bodo dolgo časa na trgu se bodo cene sigurno umirile.
Prva stvar je pa seveda, da še morajo ogromno narediti na zmanjšanju teže baterij in povečanju obsega oz. dometa.
Ja, seveda je treba, ampak ne verjamem, da tukaj karkoli pomagajo subvencije.
Baterije v EV so načeloma identične tistim v telefonih - kjer pa je prav tako ogromen interes, da se razvije baterije z več kWh/kg ali kWh/L.
Torej če bi bilo možno kaj boljšega narediti, bi bilo že razvito in narejeno, ker take baterije bi šle ko sveže žemljice. Verjetno si vsak želi pametni telefon, ki bi ga lahko polnil 1x/mesec...
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

CrazyFish
Nov uporabnik

Napisal/-a CrazyFish To avg 18, 2015 10:55 am

Subvencije so nujne, za vpeljavo novih tehnologij, tako je že dolgo pri solarnih kolektorjih in x-slojnih oknih, in prav je da je tako tudi pri električnih avtomobilih. Ko se bodo prijeli, bodo subvencije hitro izpuhtele, tako da neke hude obremenitve za davkoplačevalce ne bo!

Na področju baterij se tudi dela ogromno in vlaga se veliko denarja, tako da napredek bo, pa čeprav počasen.

Kar se direktno teme tiče. Sem nedavno preizkusil Zoe in je odličen mali avtomobilček! Kogar zanima več, lahko prebere tukaj: Renault Zoe Blog
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 21 gostov