Prejšnjo soboto sem si vzel čas in v salonu pretipal in pregledel po dolgem, počez, odspodaj oba, 2008 in capturja in na koncu ugotovil, da je levček v prednosti glede oblike, notranjosti, uporabnosti...v glavnem je prva izbira pri menjavi
Notranjost deluje za ta razred zelo prefinjeno in kakovostno z opombo, da gledam samo najbogatejši paket opreme allure. Pri vstopni opremi je verjetno zgodba taka kot pri drugih znamkah. Kako se pelje bom videl, ko ga dobim na test za cel vikend.
Trenutno je v igri 1,6 vti z opremo allure + panoramska steklena streha z električno pomičnim zastorom in led notranjo stropno osvetlitvijo (700€) + paket HiFi JBL (450€) + 17 " alu eridan anthra z grip control (250€) oziroma 1,2 THP tricilinder s 130KM in 230Nm navora, ki pride v salone čez nekaj mesecev... do tega sem še zadržan, ker mi ni do podrobnega spoznavanja peugeot servisne mreže, ki je po navedbah lastnikov avtomobilov te znamke, ki jih poznam za en k.
Še nekaj o prtljažniku. 2008 ima 350-litrski prtljažnik brez nakladalnega roba in z lahkoto povečljiv s povsem ravnim dnom

Pri capturju je zgodba nekoliko drugačna, ker ima na papirju 377 litrov, vendar je ta prostornina podana brez dvojnega dna, ki prtljažnik krepko zmanjša. Če podreš zadnje sedeže ob nameščenim dvojnim dnom imaš ravno površino, drugače ne. Ko odstraniš pregrado imaš večji kufer samo rob je pri tem nesramno velik

Kratek video o izdelavi novega 2008 v tovarni PSA Mulhouse:
http://www.youtube.com/watch?v=pdHXZdwlffA