J.McLane je napisal/-a:Ne boš odnehal ali kako?
1. sploh ni šlo za primerjalni test, primerjal si sam številke na papriju in upošteval subjektivno mnenje verjetno dveh različnih novinarjev
sem popravil v naslednjem postu in navedel, da je test posamičen....
Polo78 je napisal/-a:
Ampak vseeno ena informacija za saša5: Verjamem, da poznaš avtocestni odsek od cestninske postaje Drnovo proti Brežicam (tvoj konec, če se ne motim), ena malo daljša ravnina, nobenega klanca,... Je bila enkrat prilika, povsem prazna AC in... z lahkoto realnih 205 (merjeno z navigacijo), po števcu cca. 210, brez kakega vetra v hrbet ipd... Imel sem občutek, da bi šlo še več ampak nisem hotel pa tudi ravnine potem zmanjka... Za moje pojme zelo dober rezultat glede na konje (129) in maso/velikost avtomobila. Proceed 2.0 crdi (140km), ki sem ga imel pred tem pa ravno obratna slika: Na papirju končna 205, v praksi pa s težavo 200 ali pa še kak km manj... Tako, da na papirju včasih tudi ni vse točno, sploh pri porabi verjamem, da vsi dobro poznamo odstopanja v praksi...
?
seveda je to "moja" cesta in vsak avto zapeljem ravno po tem odseku.......vidiš, prijateljeva 2010l na tem odseku po garminu "neštetokat" probano 197km/h - števec kaže 210km/h trenutna poraba 12,5 Audi pri tej hitrosti 10,6 (slika nedolgo nazaj prilimana) cca 13KM več, pa 200ccm3 manj....
Polo78 je napisal/-a:
Veliko bolj kot končna hitrost mi je itak pomemben navor in s tem povezana prožnost (vmesni pospeški) pa tudi kultiviranost motorja, tu je pa 2.2 motor od Mazde pravi biser.
?
no če in ko boš še kdaj na tem odseku, probaj od 80-120 in od 90-130 v VI prestavi, prižgi štoparico in poročaj......- jaz podatek poznam, pa bom raje tiho...
J.McLane je napisal/-a:Ne boš odnehal ali kako?
ODNEHAM

PS. od sedaj naprej samo SUPERLATIVI o Mazdi_mogoče jo še kupim