Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

maks
Nov uporabnik

opel meriva 1.7 cdti

Napisal/-a maks To nov 16, 2004 12:42 am

Mogoče to ne sodi v ta forum, ampak toliko, da napišem nekaj o lanski novosti, ki jo imam doma v garaži.

Pred slabim letom sem zamenjal rabljeni avto(Omega 2.0) za novo merivo 1.7 cdti. Ker sem imel pri hiši več oplov, sem se tudi tokrat odločil za opla, kar malo obžalujem.
Moji razlogi:
1.Avto sem naročil decembra v veri, da je to popust za stari letnik, nakar ugotovim,da je popust pri oplu (staro za novo) VSO LETO. Tako sem ob nakupu že izgubil pri letniku avta, čeprav je bil registriran januarja.(cena 3850000)
2.Čez nekaj časa ugotovim, da sem kupil poškodovan avto. Spodnji rob zadnjih desnih vrat je bil udarjen, prav tako sem našel napake na laku(na blatniku in odbijaču). Na servisu so seveda ugotovili, da se pri njih to ni moglo zgoditi.
3. Po požrešni omegi sem pričakoval obljubljeno tov. porabo(5.3L) a se je poraba po 15000 km komaj ustalila iz 6,5 na 5,8L pri zelo zmerni vožnji. Motor je kar precej glasen in pozimi potrebuje zelo dolgo, da doseže del. temp..
4. Najslabši del avta je menjalnik. Imam občutek, kot da vozim avto s prevoženimi najmanj 300000km. Pri dodajanju in odvzemanju plina večkrat slišim udarec in nato sledi še sunek, kar je značilno za obrabljene menjalnike. Zraven tega je še kar precej glasna prednja prema , tako da sem pomislil na okvaro zglobov. Zaradi teže(1450kg) sem že pro15000km moral zamenjati prednje gume z zadnjimi.
5. Ne vem, kaj sem gledal pri izdelavi avta v notranjosti. Spoji plastike slabo narejeni, v armaturki cvrči, škriplje (tudi odvisno od zunanje temperature)
6. Luči premalo osvetljujejo v levi zorni kot.
7. Avto je zelo občutljiv na umazanijo. Hitro se umaže, predvsem zadaj.

Če se še kaj spomnim bom dodal.
Zamisel tega avta ni slaba. Je zelo uporaben z dobro lego na cesti in močnim motorjem.
To pišem v premislek bodočim kupcem tega razreda(Avto naj dobro stestirajo,poiščejo si naj tudi pomoč pri testu). Za tak denar lahko sežejo po avtu iz višjega razreda, čeprav morda ne dizlu. Morda pa se bo oglasil kdo, ki tudi ima merivo in je na srečo bolj zadovoljen( tudi na nemškim forumih pišejo o podobnih težavah) z njo kot jaz.

Lep pozdrav!
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: aklan86 in 7 gostov