Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po apr 18, 2005 1:28 pm

VW posrat in opelj fuktra sta zmagala zgolj in samo zaradi cene. Benz je tu dobil samo 3 točke, kar je popolnoma jasno, fuktra pa denimo 36. Če cene ne bi upoštevali, bi z veliko prednostjo zmagal benz.

Mirko, primerjava se mi do neke mere zdi celo smiselna. Mercedes v Nemčiji ni prestižna znamka v takšni meri kot tu v Sloveniji, ampak je veliko bolj vsakdanja (poglej si samo nemško prodajno lestvico, do 5. mesta imaš mnogokrat BMW 5 in benz E). Moraš se postaviti v vlogo Nemca, ki dejansko razmišlja, ali naj kupi osnovnega benza ali malce boljšega posrata. Osnovnega benza si pri nas lahko privošči dobro stoječi privatnik, v Nemčiji pa denimo profesor angleščine na srednji šoli, ki pri nas o njem lahko samo sanja.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
tonix
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a tonix Po apr 18, 2005 1:38 pm

Slika

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Po apr 18, 2005 2:28 pm

Nočm se kregat ampak Joie de vivre! je alergičen na nemške avtomobile, posebej na znamko VW. Prej sm se zadrževal in nič napisal, zdej pa ne morm več. Passata skoz obklada z recimo "posrat", v enmu drugmu topicu je Phaeton "fujton" itd...
Venomer podcenjuje Volkswagna in njegove izdelke.

No tudi Citroen ni nevemkakšn biser glede recimo izdelave, na kar osebno dam veliko, menjalniki so že na splošno spužvasti in brez občutka( C3 1.4 HDi- polomija glede tega). Da ne boš mislil da so citroeni bog i batina, tudi VW očitno zna izdelati avtomobil, ki se prodaja.
Slika

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks Po apr 18, 2005 2:39 pm

Mick Jerry je napisal/-a:Nočm se kregat ampak Joie de vivre! je alergičen na nemške avtomobile, posebej na znamko VW. Prej sm se zadrževal in nič napisal, zdej pa ne morm več. Passata skoz obklada z recimo "posrat", v enmu drugmu topicu je Phaeton "fujton" itd...
Venomer podcenjuje Volkswagna in njegove izdelke.

No tudi Citroen ni nevemkakšn biser glede recimo izdelave, na kar osebno dam veliko, menjalniki so že na splošno spužvasti in brez občutka( C3 1.4 HDi- polomija glede tega). Da ne boš mislil da so citroeni bog i batina, tudi VW očitno zna izdelati avtomobil, ki se prodaja.

Bravo! :tomidelej:
VW že nekej časa ni več samo ljudski avto,če so pa eni alergični na njih jim pa nemorm pomagat.mislm men se phaeton,touareg...ne zdijo ravno ljudski,če smo že pr tem.Pa kaj a je kej narobe če je začel delat avtomobile tudi drugih razredov ne sam nižjega srednjega?Poglej mercedesa---še ni dolg nazaj ko so rekl da oni ne bojo nikoli izdelovali majnih avtomobilov, in kaj je pol A razred?a pol lohk rečemo da mercedes ne zna delat mejhnih avtomobilov tko kt pravjo eni da VW ne zna delat velkih??????
Aja pa sori za ta offtopic.

LP

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Po apr 18, 2005 3:12 pm

drugmirko je napisal/-a:tole je jako nevarno... sej ne da bo čez noč prišla kaka pandemija za evropske proizvajalce, ampak mislim, da se bodo še hitreje učili kot korejci... pol bi se pa avtoindustriji res lahko zgodilo to kar se je tekstilni...

pomoje edina razlika med njimi, je ta, da so korejci kupovali 10 let staro japonsko tehniko, kitajci pa bolj ali manj posreceno kopirajo, kar najdejo

sicer pa..tudi toyota je zacela s kopiranjem (ce se prav spomnim, je njihov prvi avtomobil poganjala cista kopija chryslerjevega agregata)

PS
pozdravljen mirko, tu se te pa nisem videl :hi
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Po apr 18, 2005 3:15 pm

eh fantje... sorry ker sem vas s tem testom speljal na kriva pota, ker tema je o kitajskem mobilu.... ampak vndarle...

@Joie D.V. pa tudi @Pure TNT
že vse res... Merc zgublja na kvaliteti in ugledu, Passat je zrasu, prostornina motorja je enaka pa vse to.... ampak E klasa je vendarle direktna konkurenca Audiju A6 (če že gledamo VAG koncern) in pogojno tudi Oplovemu SIgnumu. to je štengico višje. tudi medosna razdalja je pri Mercedesu 15 cm večja, kar je ogromno. konkurenca tem dvem je razred C. ali z drugimi besedami.... to je tak, kot če bi šli delat vsporedni test Škode Oktavije, Focusa z ritjo in recimo nove BMWjeve trojke, kjer bi Škoda suvereno zmagala ker je BMW predrag.... blago neresno a ne?

@Mick J.
:) ne se jezit, Citroeni so šlampasto sestavljeni, iz slabih materialov v notranjosti, hitro zgubljajo na ceni, njihovi menjalniki so žalostni, prodaja je kupcu popolnoma neprijazna in neprilagodljiva....pa še marsikaj! majo pa nekej kar ma redko kera avtomobilska hiša.... proti vsem ostalim so čisti marsovci in vse ostalo je proti njim više manje konfekcija. zarad tega ,prave citro fane, tisto prej našteto sploh ne moti. kod tudi, če kdo čez vse to podjebava. vsaj dokler je argumentirano. če te pa preveč moti tisti "posrat" in "fujton", se ti kod poplni citroen fan opravičujem.

ps.
sploh pa mislim, da je za "Fetona", kod prvega Volkswagnovega predstavnika v tem razredu primernejša sikaža "Fetus" (še posebej, ker so ga porodne bolezni praktično pokopale). in če že svinjam.... zadnjič sem prebral hecno peripetijo z vozilom znamke VW v naslovu katere se je nehote zapisala "mother of all psovk" za sovražnike VWja.... FOLKSVAGINA Slika

če je kakšen thread o VWju, bi jo lahko enkrat not napisal :D .....

tako, še enkrat opravičilo prosim, da sem kitajsko temo zasvinjal z krivo vero! back to china :) .
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Po apr 18, 2005 3:26 pm

dobek je napisal/-a: pozdravljen mirko, tu se te pa nisem videl :hi

hojla dobek... me niti nisi mogu, sem čist frišen :P .

se strinjam o tem kopiranju... nekje sem že pisal, kak kitajci funkcionirajo... mislim, da je blo o Iskrinih števcih za elektriko... hteli so fabriko dol postavit, ker so tak gromozanski trg pa ni blo iz vsega skupej nič. pol je pa nek novinar moril direktorja, če so odnehali zarad finančnih težav, pa je človek lepo reku: "s kitajci je zmerom dvorezno... majo huge tržišče in ti prideš k njim, postaviš fabriko, pripelješ tehnologijo, izšolaš delovno silo in začneš štet dobiček. oni pa v treh letih postavijo svojo tovarno, poberejo tvojo delovno silo, te brcnejo z njihovega tržišča in s svojim, trikrat cenejšim izdelkom, pridejo za tabo." :-P

tale Zonghua je partner BMWja. za njih za kitajsko tržišče delajo serijo 5. tak da se nebi preveč čudli od kod avto tak zgleda...
živeo drugmirkooooo!!!!

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Po apr 18, 2005 10:48 pm

drugmirko: lepo napisano.

Kar se tiče primerjave Passata in razreda E se mi zdi tako, da Passat ni ne tič ne miš - nekje vmes med serijo C in E, tako da je primerjava možna z obema.
Kar se tiče Phaetona pa ga je bolj kot težave z elektroniko pokopala teža. Kar 2.4 tone (!!!) za 420-konjski model. K temu naj dodam še percepcijo znamke v ZDA (a big vee double U? What the...?!) in pridemo do zaključka, zakaj je avto pogorel. Je pa drugače kvalitetno vozilo in si vsekakor ne zasluži stigme, ki se ga je prijela.

Lp

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Po apr 18, 2005 11:06 pm

Ubogi Mick Jerry, si sedaj kaj olajšan, ko si me zašpecal tovarišici? Če ne moreš sprejeti malce zbadljivega humorja, potem pač ne beri mojih prispevkov. Moj namen ni žaliti, ampak malce duhovičiti, takšne priredbe so meni pač smešne. Če najdeš kake izvirne popačenke za Citroëne, jih bom rade volje sprejel in jih tudi uporabljal. Citroënarji smo že tako ali tako žrtve najbolj okrutnih poimenovanj, pa nismo užaljeni, ampak jih sprejmemo s ponosom. Če bi kdo tvojega germanskega žrebca imenoval Spaček ali Žaba ali Pujs, bi najbrž šel že do šolske psihologinje in ravnatelja, ali?

O nemških avtomobilih nimam slabega mnenja, dobrega pa tudi ne. Na avtomobile gledam včasih zelo poduhovljeno in nemški avtomobili me pač spominjajo na Nemce in Nemčijo, ki so - roko na srce - sicer visokotehnološki, zahtevni, resni, a ne več na višku kot pred 20, 30 leti, predvsem pa dolgočasni in rigorozni, vsak dan jedo pečenko in pijejo pivo. Pelji se najprej skozi, denimo, Stuttgart, potem pa pojdi malce na Zahod in prekrižaj Paris, pa boš vedel, o čem govorim. Če moram izbirati med Štutgartom in Parizom, se bom vsekakor odločil za slednjega. In za Citroëna. Jedel bom baguette in pil rdeče vino ter se sladkal z zelenimi olivami. Poslušal bom Aznavourja. Raje avantgardna šlamparija kot dolgočasna perfekcija.

LP,
Žua

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Po apr 18, 2005 11:14 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Ubogi Mick Jerry, si sedaj kaj olajšan, ko si me zašpecal tovarišici? Če ne moreš sprejeti malce zbadljivega humorja, potem pač ne beri mojih prispevkov. Moj namen ni žaliti, ampak malce duhovičiti, takšne priredbe so meni pač smešne. Če najdeš kake izvirne popačenke za Citroëne, jih bom rade volje sprejel in jih tudi uporabljal. Citroënarji smo že tako ali tako žrtve najbolj okrutnih poimenovanj, pa nismo užaljeni, ampak jih sprejmemo s ponosom. Če bi kdo tvojega germanskega žrebca imenoval Spaček ali Žaba ali Pujs, bi najbrž šel že do šolske psihologinje in ravnatelja, ali?

O nemških avtomobilih nimam slabega mnenja, dobrega pa tudi ne. Na avtomobile gledam včasih zelo poduhovljeno in nemški avtomobili me pač spominjajo na Nemce in Nemčijo, ki so - roko na srce - sicer visokotehnološki, zahtevni, resni, a ne več na višku kot pred 20, 30 leti, predvsem pa dolgočasni in rigorozni, vsak dan jedo pečenko in pijejo pivo. Pelji se najprej skozi, denimo, Stuttgart, potem pa pojdi malce na Zahod in prekrižaj Paris, pa boš vedel, o čem govorim. Če moram izbirati med Štutgartom in Parizom, se bom vsekakor odločil za slednjega. In za Citroëna. Jedel bom baguette in pil rdeče vino ter se sladkal z zelenimi olivami. Poslušal bom Aznavourja. Raje avantgardna šlamparija kot dolgočasna perfekcija.

LP,
Žua

Si se pa razpisal... Se sicer niti slučajno ne strinjam s teboj, vendar je lep spis. Če te potolaži: na lanskem Gumballu smo vsi navijali za 2CV, ki je nato pobral trofejo Spirit of Gumball (kot nagrado za novi hitrostni rekord 72 milj na uro).

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko To apr 19, 2005 9:30 am

Joie de vivre! je napisal/-a: Če najdeš kake izvirne popačenke za Citroëne, jih bom rade volje sprejel in jih tudi uporabljal.

evo ti ena ne prepogosto uporabljana za Xantio.... KANTIA :P (prelep avto. tudi po skoraj dekadi in pol na grbi ma lepšo linijo kot 3/4 sedanjih avtov)

P.TNT... ti pa, po zadnjih dveh postih sodeč, v onostranskem čezlužju živiš :D ! in tam ni Škode. in ta ma enak problem. je v bistvu Golf ...s praktično enako mehaniko, podvozjem, medosno razdaljo... zgleda pa kot Passat. ne paše ne k enim ne k drugim. ampak kakor koli obrneš, še zmerej je Golf. sam v drugi, malo večji oblekici. če bodo pri VWju nardili tisti svoj C, ki naj bi pasal med Passata in Phaetona, bodo meli avto, ki se lahko primerja z Mercedesovo E klaso.

...nekej temu podobnega:

Slika
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko To apr 19, 2005 9:34 am

bemti... spet p napačnem threadu... pa še slike not limam. ne bom več, oblubim :) .
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To apr 19, 2005 11:56 am

Kantia mi je všeč. Imaš še kako? Jaz jih nekako ne morem scimprati. Prdingo? Malce posiljeno. Drugi pa imajo tako ali tako samo kratice in številčne oznake. :lol:

LP,
Žua d Vivr

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To apr 19, 2005 11:56 am

Aja, smo pri Kitajcih. Tudi jaz se opravičujem.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO To apr 19, 2005 1:20 pm

Ravnokar sem želel opozoriti na naslov teme... Cenim vašo vestnost, da se sami opozarjate ;) :P

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry To apr 19, 2005 4:40 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Ubogi Mick Jerry, si sedaj kaj olajšan, ko si me zašpecal tovarišici? Če ne moreš sprejeti malce zbadljivega humorja, potem pač ne beri mojih prispevkov. Moj namen ni žaliti, ampak malce duhovičiti, takšne priredbe so meni pač smešne. Če najdeš kake izvirne popačenke za Citroëne, jih bom rade volje sprejel in jih tudi uporabljal. Citroënarji smo že tako ali tako žrtve najbolj okrutnih poimenovanj, pa nismo užaljeni, ampak jih sprejmemo s ponosom. Če bi kdo tvojega germanskega žrebca imenoval Spaček ali Žaba ali Pujs, bi najbrž šel že do šolske psihologinje in ravnatelja, ali?

LP,
Žua

Šlamparija je sedaj avantgardna? Zame nikoli. Če odrasteš v svetu avtomobilizma in skoraj v delavnici, gledaš na tehniko in izdelavo avtomobila malo drugače. Postaneš zahteven, ker vidiš veliko različnih pristopov k izdelku samemu. na avtomobil pa gledam bolj poduhovljeno kot ti misliš.

Da te potolažim: najljubši avtomobili mi niso nemški, so pa kolikor toliko dostopni da mogoče kdaj pridem do športnika kot je RS4, ki je v avatarju.
The ultimate dream machine 4 me? Samo Ferrari.Cavallino lampante...(vem da nism prov napisu). Zdaj boš reku: "Ah, še en ki sanja o nedosegljivem..". Možno, ampak ta avto je nekaj za kar bom pomoje delal če bo treba tut več let skupaj. To je avto katerega dušo in karizmatičnost ne preseže noben drug.
Zame se užitek ne začne na kruzanju z Žabo(v tem imenu od mene ni žaljivke) in pitju rdečega vina, ampak samo z mano, Ferrarijem F430, cesto v ridah oz. nad Planino, če veš kaj mislim, petju osemvaljnika in 100 litrov bencina v avtu.

Upam samo da bom enkaj podobnega lahko tudi doživel enkrat...
Lepo je takim kot je PureTNt, ki uživa s podobnimi stroji.

Kje smo že ostali? Aha, Zhongua M1? Ah, Kitajčki... Avti niso supergi, tu je dejansko potreben dolgoletni razvoj, da ne govorimo o menu in imidžu. Še nekaj vode bo preteklo pod Solkanskim mostom preden bodo lahko resno zagrabili v Evropi.
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To apr 19, 2005 5:00 pm

Moj dragi Mick Jerry,

šlamparija ni avandgardna, je pa res, da znajo biti Citroëni tako šlampasti kot avantgardni. na to sem mislil.

Jaz sem poročen s Citroënom, bi se pa vsekakor spustil v avanturico s tvojim italijanskim žrebcem, kakor tudi z marsikatero drugo mašino. Konec koncev, kateri moški pa ne sanja o drugih?..

Kitajci res še nekaj časa ne bodo parirali Korejcem ali komurkoli, konec koncev so firme, ki trenutno začenjajo napadati Zahod, sorazmerno male tvrdke z majhno kapaciteto in velikega števila kitajskih vozil ne moremo pričakovati. Hvala bogu je velika večina kitajske avtomobilske industrije še vedno v zahodnih rokah.

LP,
Joie
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov