Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Chevrolet WTCC R

Napisal/-a McLaren To maj 03, 2005 8:04 pm

172 KM
230 Nm pri 4,900 rpm
max: 217 km/h

Slika
Slika

Uporabniški avatar
GOX
Novinec

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a GOX To maj 03, 2005 8:28 pm

Tele črne felge mu res ne sedejo

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To maj 03, 2005 8:33 pm

Iz kerga Dejvuja je pa to narjen :?:
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Stane H.
Nov uporabnik

Napisal/-a Stane H. To maj 03, 2005 8:41 pm

Ja tole je bol Daewoo! :P

Uporabniški avatar
Liquid
Moderator foruma

Kraj: ob smaragdni reki

Napisal/-a Liquid To maj 03, 2005 8:56 pm

Daewo je bolj kot ne že history

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Sr maj 04, 2005 5:14 am

Stane H. je napisal/-a:Ja tole je bol Daewoo! :P

A ne vidiš chevroletov znak? Pa Daewoo-ja več ni. že dolgo.........
Je pa cestna replika te zverine
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Sr maj 04, 2005 9:01 am

Kaj to je zgolj tunerski avto ali se bo celo prodajal v uradnih salonih? Ker za Korejca izgleda presneto dobro, ob primerni ceni bi avto moral biti zanimiv.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Sr maj 04, 2005 9:02 am

Samotar je napisal/-a:Iz kerga Dejvuja je pa to narjen :?:

iz Daewoo Nubire. in tudi je Daewoo Nubira. Chevyev znak je samo gor naliman. in Chevrolet ma s tem (ali ostalimi Daewooji) prbližno tolko kot z recimo.... Oplom al pa Suzukijem.

poleg tega Daewoo še kako živi in brca. poglejte si ker znak ma gor tisti T2X koncept... menjava znaka na haubi je čista marketinška poteza velikega GM lastnika. ni pa nujno, da bo Daewoo kot Daewoo tudi drugod obstajal še kej dolgo... ma GM rahle težave z zgubo... če se prav spomnem gresta Buick in Pontiac rakom žvižgat in bog si ga vedi kaj še bodo zrezali.... so nekej govorili, da bodo SUbaruja dali pod Saab, Vauxhal pod Opel in Suzuki pod Chevrolet al nekej takega...

v bistvu je vse to za zdej relativno. tole je Daewoo Nubira, dokler Daewoo res ne crkne in pod Chevyjem ne mineta ene dve generaciji vozil na mesto Nubire. pol res nebo več Daewoo.... lahko pa da bo.... recimo Opel (mislim da v ameriki Astro prodajajo kot Cevy.... :har ).
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Sr maj 04, 2005 2:37 pm

Jaz sem bral na just-auto.com, da je GM-Daewoo trenutno najbolj uspešen del koncerna GM, širi se vsepovsod. V Evropi je doživel 33% rast. Znamka Daewoo še vedno obstaja, in sicer v domači Koreji, drugod se taisti avtomobili prodajajo kot Chevrolet, Suzuki, Buick, Pontiac in po novem tudi Holden.

GM je res precej globoko zabredel v krizo, kot pravi Mirč, naj bi kmalu šel še Buick ali Pontiac.

Ne verjamem, da bi Saab vzel pod svoje okrilje Subaruja, kvečjem obratno, ker je Saab popolnoma v kurcu, Subaru pa je zdrav. Tudi Suzuki je več kot zdrav. Ravnotako GM-Daewoo. Bodo tudi znotraj zahodnih koncernov zavladali Vzhodnjaki? Tudi pri Fordu je najbolj zdrav član ravno Mazda.

Vauxhall je v bistvu britansko tržno ime, pod katerim se prodajajo Opli in nič drugega. Prodajajo jih samo na Otoku in sicer okoli 150000 letno, kar je v primerjavi z Oplom malo.

Subaru in Suzuki nista del GM-a, sta zgolj njegova strateška partnerja, v katerih ima GM manjšinjski delež, če se ne motim.

Popravite me, če sem bil preveč pameten.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Sr maj 04, 2005 5:27 pm

eh, sej se vsega skupej bl medlo spomnem, ker je bla vest kak mesec nazaj pa še to v nizozemščini :P . v glavnem, nekej so govorili, da bosta Buick in Pontiac smrt storila, Oldsmobil jo je že, za tisto o Oplih, Vauxhalih, Daewoojih, Subarujih, Suzukijih in Sabih se pa res ne spomnem kdo naj bi šel pod koga... nekej so citirali neke šefe in jamrali o izgubah... nima veze... če iz tega res kej bo, bomo itak čuli.

moj point je predvsem, da če je na avtu nalimana značka Chevya to še ne pomeni, da to ni Daewoo. JE! sam enim tam amerikancem se je zazdelo ali da smo zadost neumni, da bi verjeli da to ni več Daewoo, ali pa, da nam bo zarad Chevyjeve značke na plehu enakega avta, ta kr na enkrat zdel boljši.

osebno mi je malo žal, da je prišlo do korejske finančne krize, ki je pojedla njihovo avto industrijo (Daewoo, Hyundai&Co. se ukvarjajo z strahovito veliko stvarmi od gradbeništva, železarstva, ladjarstva, ladjedelništva...). avtomobili so jim bolj igračkanje in prva stvar za v smeti ali prodajo, ko stvari zagustijo.... žal mi je pa zato, ker je zdejšnja generacija Daewoojev zelo spodobna za zahevan denar. sploh Laceti in Nubira. pa tudi Matizek je čist fajn. mislim, da bi se dobro prodajali tudi s starim imenom. še več, počasi bi dobili renome solidnega avtomobila. Hyundai že zelo leze v to smer, pri terencih sta s Kio praktično že tam in res ne vidim zakaj Daewoo nebi mogel isto. pravzaprav... zdej ne bo, ker jim bo GM pobral denar, jih silu v uporabo koncernskih elementov in preprečeval samostojen razvoj! sej so jim še ime ukinli na 90% tržišč.
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr maj 04, 2005 5:30 pm

joie: odpisan je buick, za pontiaca prvic slisim :o

mirc: mas en pm
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Sr maj 04, 2005 5:59 pm

Dobek, po netu se govori o Buicku ali Pontiacu, eden od njih naj bi šel po gobe. GM to seveda zanika. Za Oldsmobile je bilo občinstvu žal, saj je bila ta znamka nekoč zelo napredna. Žal za GM mi je samo zato, ker je ogroženih veliko delovnih mest po Evropi, drugače mi ta koncern niti najmanj ni blizu.

Mirko, glede Daewooja sem tudi jaz že slišal vse sorte. Čeprav to naj ne bi bilo res, da ne bo imel svojega razvoja. Prav nasprotno, že razvija modele za celoten koncern GM. Najnovejši terenec S3X je Daewoojev izdelek, sposodile pa si ga bodo GM-ova hčerinska podjetja po vsem svetu. Tudi novi Matiz je bil razvid pri Daewooju pod okriljem GM-a za GM. GM je s preimenovanjem nekaj očitno že dosegel in očitno so ljudje res neumni, kot pravi Mirč, prodaja GM-Daewoojevih avtomobilov po Evropi blesti, mogoče prav zaradi Chevroletove značke.

ploh pa, kaj se sekiramo, GM nikoli ni bil tak kot denimo Citroen, ki je proizvajal čisto svoje modele ali pa v sodelovanju s Peugeotom ali Fiatom. GM si je od nekdaj sposojal avtomobile pri drugih, predvsem kompaktna vozila in majhne terence pri Isuzuju (kompaktni Buicki v 70h, opel/vauxhall frontera, monterrey), Suzukiju (geo metro, chevy tracker...), Subaruju (saab 9-2X, 9-7X), celo pri Toyoti (geo prism in pontiac vibe) in nekoč že pri Daewooju (pontiac lemans), tako da to ni zanj čisto nič novega.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr maj 04, 2005 6:07 pm

ne vem, koliko ti lezi nemscina, joie:

Der LaCrosse könnte der letzte Buick sein: Der Autobauer zeigt die gleichen Symptome, die auch zum Ende von Oldsmobile führten.
Bei der General-Motors-Tochter Buick könnten Ende des Jahres die Tore schließen. Das bestätigte GM-Vizepräsident Bob Lutz.
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Sr maj 04, 2005 6:26 pm

kak ste pa kej z nizozemščino??? :mrgreen: :

Zo is begin dit jaar Daewoo omgedoopt tot Chevrolet en is Oldsmobile van het toneel verdwenen. Ook de merken Buick en Pontiac staan op de tocht. De volgende stap van GM is het omdopen van Vauxhall tot Opel, Subaru tot Saab en Suzuki tot Chevrolet.

je še obilo članka, skupej s tistim gospodom od dobka, pa še ene par drugimi šefi.... v glavnem pravijo nekej takega kot sem jaz napisal par postov višje...
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Sr maj 04, 2005 7:18 pm

Nemščina mi kar laufa... Očitno se odločajo za Buick. GM si je popolnoma sam kriv, modeli zadnjih let so bila čista sivina. Šele sedaj so pogruntali, da se je okus tam čez spremenil...

LP,
Joie
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: mevden in 9 gostov