Zastava in Fiat znova združena?
Kragujevac | 27.4.2005 | STA
Srbski avtomobilski proizvajalec Zastava bo v roku meseca dni podpisal pogodbo o obnovitvi sodelovanja z italijansko družbo Fiat.
Fiat je sredi lanskega leta pogojno odpisal 70 odstotkov od Zastavinega dolga v višini okoli 42,5 milijona evrov (Foto: Reuters)
V tovarni v Kragujevcu naj bi že letos začeli sestavljati vozila punto, letno pa naj bi jih sprva dokončali 10.000.
V začetku naslednjega leta bi lahko Zastava, tako časnik Danas, prevzela tudi proizvajanje delov karoserije. Pred začetkom tega za kragujevško tovarno rešilnega sodelovanja mora Zastava obnoviti nekatere dele v proizvodnji, poleg tega pa od Zastave pričakujejo, da bo do konca leta Fiatu plačala preostalih 11,5 milijona evrov dolga.
Fiat je sredi lanskega leta pogojno odpisal 70 odstotkov od Zastavinega dolga v višini okoli 42,5 milijona evrov. Ta je nastal med dolgoletnim sodelovanjem družb, ki je bilo prekinjeno med uvedbo sankcij proti Srbiji v začetku 90. let prejšnjega stoletja. Preostanek dolga naj bi Zastava odplačala s privatizacijo nekaterih svojih podjetij.
Vir: 24ur.com
Če so te novice preverjene, zna to biti kar veliko presenečenje. Jaz sem sicer bil že prepričan, da je Zastava že davno odpisana in da noben živ bog ne bo hotel sodelovati z njo.
Me prav zanima, kaj se bo izcimilo iz tega.
LP,
Joie