Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Matiz po novem Spark

Napisal/-a Joie de vivre! Sr jun 22, 2005 10:00 pm

GM-Daewoo je po mojem sprejel rahlo neposrečeno potezo s tem, ko je za vzhodnoevropske trge starega vsem znanega Matiza preimenoval v meni osebno grdo ime Chevrolet Spark. Predvidevam, da so tako storili zato, ker na Poljskem in v Romuniji še vedno obstajata stari Daewoojevi tovarni, ki popolnoma samostojno proizvajata Lanose in prvotne Matize, da bodo kupci ločevali med Matizon in novim Sparkom. Tudi Nubira je na Zahodu ostala Nubira, pri nas in pri vzhodnih sosedih pa se vse izpeljanke po novem imenujejo Lacetti. Nubira karavan je bil priznan avto in bi se pod takim imenom prodajal bolje, tako pa sicer lep avtomobil le redko vidiš na naših cestah. Čudno.

Slika

LP,
Joie

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Sr jun 22, 2005 10:05 pm

Veš kako je na svetu: zakaj ne bi komplicirali, če lahko ;)
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Sr jun 22, 2005 10:29 pm

To novico sem že nekje zasledil. Tut js se strinjam, da se maitz veliko lepše sliši kot spark. Sem pa že pred časom opazoval novega matiza v Italiji (pod imenom matiz) in se mi zdi, da je avto kar posrečen. Sploh na tistih ozkih rimskih uličicah je deloval zelo zanimivo.
S telimi imeni ga pa kr mal sračkajo. Že ukinitev imena daewoo in zamenjava s chevroletom mi nikakor ni všeč (daewooja bi mel, chevroleta pa res ne najraje), tko da zdej če še matiza preimenujejo pri nas (kar ga bodo), pol pa to res niso več avti, k bi jih človk hotu kupt.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Sr jun 22, 2005 10:52 pm

Bah, ta novica je stara že tko en mesec al pa še več. Joie zdele res nisi tople vode odkril.
Slika

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Če jun 23, 2005 1:20 am

Delno se strinjam z Jerryjem. Poleg tega pa imamo že dve temi na dotično vozilo:

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... sc&start=0

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... ight=matiz

Čeprav menim, da bi to lahko postavili pod eno od teh se strinjam, da se o tem razpravlja, ker nimamo takih sprememb pri nobeni znamki. Mimogrede, kako se zdaj imenuje bivša Tacuma?

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Če jun 23, 2005 8:39 am

Popolnoma se strinjam, da je novička že stara, konec koncev je tudi spark v salonih že od 9. junija. Odprl sem novo temo samo zato, ker se tukaj razpravlja samo o imenih in ne o vozilu, tega pa tu še nismo razpravljali. Če vas vseeno moti, lahko izbrišeš, Don, ali pa prestavi h kaki drugi obsoječi temi.

Hotel sem v bistvu samo povedati, da za Slovenijo to ni primerno. Ljudje so tukaj kar se avtomobilov tiče dokaj tradicionalni, daewoo nubira jim je prišla v zavest in bi se še naprej uspešno prodajala, če bi se še vedno imenovala chevrolet nubira. Tudi za sparka močno dvomim, da bo tako razpoznaven kot matiz.

LP,
Joie
Zadnjič spremenil Joie de vivre!, dne Če jun 23, 2005 9:22 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Če jun 23, 2005 9:08 am

Joie no glede imen imaš pa prav. Folk pomoje ne mara preveč teh Chevroletov. Imajo neko predstavo o 7 litrskih V8, ki žrejo 20 litrov. Pa tud sicer je ime Spark bolj "prisiljeno" kot Matiz.

Don kaj je z Tacumo? A to je zdaj Leganza al kaj že majo?
Slika

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Če jun 23, 2005 9:11 am

Mislim da je ime tacuma ostalo nespremenjeno. Če se pa motim me pa popravite...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Če jun 23, 2005 9:23 am

Mick Jerry je napisal/-a:Joie no glede imen imaš pa prav. Folk pomoje ne mara preveč teh Chevroletov. Imajo neko predstavo o 7 litrskih V8, ki žrejo 20 litrov. Pa tud sicer je ime Spark bolj "prisiljeno" kot Matiz.

Tacuma je kompaktni enoprostorec in še vedno obstaja, namesto leganze pa je zdaj na prodaj zelo solidna chevrolet evanda.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Napisal/-a don CONSIGLIO Če jun 23, 2005 4:45 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:
Mick Jerry je napisal/-a:Joie no glede imen imaš pa prav. Folk pomoje ne mara preveč teh Chevroletov. Imajo neko predstavo o 7 litrskih V8, ki žrejo 20 litrov. Pa tud sicer je ime Spark bolj "prisiljeno" kot Matiz.

Tacuma je kompaktni enoprostorec in še vedno obstaja, namesto leganze pa je zdaj na prodaj zelo solidna chevrolet evanda.

LP,
Joie

Tacuma:

Slika

Na uradni strani je sicer še vedno Tacuma, sem pa nekaj dni nazaj videl parkirano eno, ki je imela zadaj napisano neko drugo ime. Booo... :roll:

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
Torti
Novinec

Napisal/-a Torti Če jun 23, 2005 4:52 pm

BLJEK!!! :jy
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Pe jun 24, 2005 9:24 am

V Nemčiji in še nekaterih drugih državah se tacuma prodaja pod imenom rezzo.

Če bi imela malce lepšo notranjost in bolj okusno masko, avto sploh ne bi bil tako slab.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Pe jun 24, 2005 10:33 am

A se sam men zdi, da je nissan tino dvojček te tacume? :?

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Napisal/-a don CONSIGLIO Pe jun 24, 2005 3:49 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:V Nemčiji in še nekaterih drugih državah se tacuma prodaja pod imenom rezzo.

Če bi imela malce lepšo notranjost in bolj okusno masko, avto sploh ne bi bil tako slab.

LP,
Joie

Točno to sem videl :tomidelej:

Nova Tacuma z napisom Rezzo. S slovenskimi tablicami. Pa dvomim, da se tudi tak avto uvaža iz Nemčije par mesece star...

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Ne jun 26, 2005 10:19 pm

Možno, da ima tudi pri nas vsak chevrolet malce drugačno ime, med lacettije naložijo na kamion še kakšno nubiro, med tacume pa kakega rezzota... Popolna zmešnjava, tipična za GM.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Po jun 27, 2005 5:38 am

Joie: ma čudno vse skup, ne bi kupil Chevroleta že zaradi take izjave na njihovi uradni strani http://www.chevrolet-si.com/models/lace ... ndex_0.htm:
-----
Lacetti Sedan. Svež veter iz Chevroleta.
Iščete prilagodljiv in bogato opremljen avtomobil za zmerno ceno? Nič posebnega za novo Nubiro. Odkrijte avto, ki izstopa iz vsakdanjosti. Doživite svežo kombinacijo italijanskega oblikovanja in vrhunske tehnologije ter uživajte v odličnosti.

:shock: :twisted:
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Po jun 27, 2005 9:37 am

No, na to sem mislil. Ne vem, zakaj tako komplicirijao z imeni, lahko bi enostavno bili matiz, kalos, nubira. Itak mi je pa vseeno.

LP,
Joie
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov