SAFRANE pravi:
Martin pravi:
Pred kratkim sem primerjal cene novega SL(500) v SLO. IN V ITALIJI.Po kratkem izračunu sem ugotovil da je v SLO. dražji za približno 7 MIL SIT.Kaj pravite na to cenovno politiko?
močno dvomim da si kaj primerjal--če pa si si pa gotovo narobe--poglej pred 5 min sem bil na
www.mercedes-benz.ittam poiščeš SL počakaš da ti odpre stran potem pa klikneš na prezzo.
malo počakaš-nakar ti odpre acrobat-reader-je tam vzameš povečevalno lupo-zoom in poglej ceno za sl 500=104.000 eur se pravi ca. 24.000.000 SIT pri nam pa stane 27.000.000 sit .
1. če vzameva za merilo-osnovo ceno v slo je SL500 za 12,5% dražji pri nas za italijana.
2. če pa vzameva za merilo-osnovo ceno v it pa je SL500 za 11,2 % cenejši za slovenca.
no in ravno teh 11-12 % je pa ravno t.i. trošarina katere pa je italija(zato ker je že članica EU) OPROŠČENA -mi pa NE!!!!
no o.k. pa nekaj imamo tudi marže - ampak to še vseeno ni velika razlika .
brez skrbi bodi-nobenga pri mercedesu ne nategujemo če bi pa hotel da bi ga dobil za ceno kot je v it bi pa res mogu enga nategovat(z švercanjem in ne plačevanjem trošarine) in to bi bila: država!
pol se pa pejd....
če bi pa hotel sedaj tega sl-a iz it pripeljati čez mejo k nam v slo--kao bom ful cenejš skoz prišel---pa že spet nič ne bo iz tega ker pol maš pa ravno vse še enkrat se pravi: TROŠARINO-DMV-POTEM DDV NA TA DMV in to ti je skupaj od 31-32% se pravi bi pa na koncu plačal:
137.280 eur = je pa skoraj 32 mio (!!!!)
no in 27 al pa 32 mio je pa le 'mejčkn' razlike kajne)= v bistvu za eno dobro a-klasso razlike......
sm mogu vse napisat da te mal podučim--a veš ker mam vsak teden ene par takih strank k sam gobec vrtijo kolk je drugje cenej--preverijo pa nič! mi pa vedno primerjamo z drugimi in verjemi da nekaj vem o tem
lp