Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Martin
Novinec

Kraj: Republika Palma di cocco

Re: Re: Smart Roadster

Napisal/-a Martin Po jan 13, 2003 12:01 pm

jernej pravi:
Ja kot si napisal je to samo predraga igrača, saj nima nobene uporabne vrednosti (dva sedeža + majhen prtljažnik), prav dosti jih ne bodo prodali, saj se v tem razredu raje odločiš za bolj znane(kvalitetne) avtomobilske znamke.

Bravo Jernejac, tudi jaz tako mislim.Ta Smart je za moje pojme prav eno figo vreden.Mogoče je uporaben za en kratek poletni izlet samo pazite da ne bo pic-nic košarica prevelika.Če si že lahko kdo privošči tretji avto kot je nekdo zgoraj omenjal za Smarta,si raje vzame kaj bolj pametnega.
Slika

Martin
Novinec

Kraj: Republika Palma di cocco

Re: Re: Re: Smart Roadster

Napisal/-a Martin Po jan 13, 2003 12:09 pm

SAFRANE pravi:
Martin pravi:
Pred kratkim sem primerjal cene novega SL(500) v SLO. IN V ITALIJI.Po kratkem izračunu sem ugotovil da je v SLO. dražji za približno 7 MIL SIT.Kaj pravite na to cenovno politiko?

močno dvomim da si kaj primerjal--če pa si si pa gotovo narobe--poglej pred 5 min sem bil na www.mercedes-benz.it
tam poiščeš SL počakaš da ti odpre stran potem pa klikneš na prezzo.
malo počakaš-nakar ti odpre acrobat-reader-je tam vzameš povečevalno lupo-zoom in poglej ceno za sl 500=104.000 eur se pravi ca. 24.000.000 SIT pri nam pa stane 27.000.000 sit .
1. če vzameva za merilo-osnovo ceno v slo je SL500 za 12,5% dražji pri nas za italijana.
2. če pa vzameva za merilo-osnovo ceno v it pa je SL500 za 11,2 % cenejši za slovenca.

no in ravno teh 11-12 % je pa ravno t.i. trošarina katere pa je italija(zato ker je že članica EU) OPROŠČENA -mi pa NE!!!!
no o.k. pa nekaj imamo tudi marže - ampak to še vseeno ni velika razlika .
brez skrbi bodi-nobenga pri mercedesu ne nategujemo če bi pa hotel da bi ga dobil za ceno kot je v it bi pa res mogu enga nategovat(z švercanjem in ne plačevanjem trošarine) in to bi bila: država!
pol se pa pejd....
če bi pa hotel sedaj tega sl-a iz it pripeljati čez mejo k nam v slo--kao bom ful cenejš skoz prišel---pa že spet nič ne bo iz tega ker pol maš pa ravno vse še enkrat se pravi: TROŠARINO-DMV-POTEM DDV NA TA DMV in to ti je skupaj od 31-32% se pravi bi pa na koncu plačal:
137.280 eur = je pa skoraj 32 mio (!!!!)
no in 27 al pa 32 mio je pa le 'mejčkn' razlike kajne)= v bistvu za eno dobro a-klasso razlike......
sm mogu vse napisat da te mal podučim--a veš ker mam vsak teden ene par takih strank k sam gobec vrtijo kolk je drugje cenej--preverijo pa nič! mi pa vedno primerjamo z drugimi in verjemi da nekaj vem o tem

lp

Ma kdo je rekel da ti oz. vi tam na mercedesu koga nategujete.Kaj misliš da me to skrbi?
Hotel sem samo opomniti da je cena pri nas višja, kar se mi ne zdi prav ne meni in tudi ostalim v tej državi.
Kaj , se pravi da počakamo da bo tudi slo. v EU in bomo kupovali po enaki ceni kot je v italiji al kaj? Sem prav razumel Safrana?
Torej če je tako ljudje ki kupujete Mercedesa počakajte še malo ne kupovat zdaj in polnit blagajne te posrane države!!!
Slika

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Smart roadster

Napisal/-a drugmirko Pe sep 16, 2005 12:37 pm

definitivno najzanimivejši Smart kar so jih sproduvirali do zdej! pa še ta me glih ni polegu s kakim navdušenjem....

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Kraj: Kjer sem

Napisal/-a krt206 Pe sep 16, 2005 12:41 pm

Zanimivo, samo pomoje ne bo videl luči, ker so pri smartu že tako ali tako ustavili veliko projektov zaradi previsokih stroškov.
Slika

Uporabniški avatar
AuDi_
Novinec

Kraj: Novo mesto /Mb

Napisal/-a AuDi_ Pe sep 16, 2005 12:51 pm

no ja kr lep, lepši že kot navaden.
danes brez podpisa

prosko002
Novinec

Kraj: Paradiž

Napisal/-a prosko002 Pe sep 16, 2005 1:43 pm

To ni Smart! to je sm študija, ki je narejena s pomočjo Smartovega podvozja... več si lahko preberete na avtomaniji.... komur se pa ne da iskati pa si naj prebere spodej...

začetek citata:

Smart kalup
Edag, ki ga poznamo kot dobavitelja različnih avtomobilskih sklopov se na IAA predstavlja s študijo No 8.
Besedilo: Marko Hanželič Foto: Edag
Osmica je nastala na osnovi Smarta Roadster, z njo pa so pri tem nemškem podjetju hoteli prikazati, kako enostavna je pravzaprav lahko oblikovno povsem nova rešitev na obstoječi platformi.

Pri Edagu bodo s projektom najverjetneje nadaljevali, glavno besedo pri tem pa bo imela javnost. Številko 8 oblikovno zaznamujejo velike reže za dovod zraka ob straneh, hitro padajoč pokrov motorja in dva navzgor zašiljena žarometa. Zaenkrat je No. 8 le kalup, za avtomobilski salon v Ženevi pa pri Edagu obljubljajo vozen prototip.

konec citata!

lp

Prosko
Speed Give Me What I Need ...
I Feel The Need ... The Need For Speed.
Because The Show Must Go On.
Slika

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Pe sep 16, 2005 2:04 pm

spredaj kor celica z veilside kitom. prešpičast. seveda pa glede na to da je mercedosov izdelek, ga bo swifthead spet po dolgem in počez prehvalu.

pehtren
Novinec

Kraj: za devetimi gorami, za devetimi vodami...oo fak kje jest zvim

Napisal/-a pehtren Pe sep 16, 2005 2:52 pm

najhujsi smart do zdej poleg forfor brabus seveda. :D

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Kraj: malo tu, malo tam

Napisal/-a perko84 Pe sep 16, 2005 3:08 pm

tole ne bo nikol na cesti, pa tud lep mi ni-kr neki :x

prosko002
Novinec

Kraj: Paradiž

Napisal/-a prosko002 Pe sep 16, 2005 3:23 pm

eni še kr ne znate prebrat... de tole ni izdelek smarta ampak edaga... ;)

edag si je pa sm sposodu platformo avtomobila pri smartu roadstarju... ;)

brez zamere :)

lp

Prosko
Speed Give Me What I Need ...
I Feel The Need ... The Need For Speed.
Because The Show Must Go On.
Slika

pehtren
Novinec

Kraj: za devetimi gorami, za devetimi vodami...oo fak kje jest zvim

Napisal/-a pehtren Pe sep 16, 2005 6:48 pm

ne zamerim ce misls mene :D