Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO To nov 22, 2005 3:29 pm

PureTNT je napisal/-a:
zazo je napisal/-a:
Caterham je napisal/-a:
Mick Jerry je napisal/-a:Primer kaj se da izvlečt iz motorja Audija RS6(C6).620 Konjev? Kein problem...

Ja tole je pošast.Mislm da bi mogl za tole zahtevat orožni list. Zadaj izgleda tako malo staromodno, oblikovanje iz prve polovice 80. let, vzor pri Ferrariju, kar meni ni slabo spljoh.

Cool, I say, cool, cool...

Obicajno majo taki stroji uibr siroke zadne gume. Pr temu pa dost neproporcionalno zgledajo. Js mam pa 215/65 R16, ce te ze zanima. ;)

LP

no torej nimaš prov širokih gum :P

Preden naskočiš Caterhama... Tole vozilo ima neproporcionalno ozke zadnje gume s ciljem zmanjšanja kotalnega upora. Za vožnjo pri manjših hitrostih bo neuporaben, saj bo avto kolesa vrtel v prazno. Tole mi deluje kot cenen poizkus doseganja visokih hitrosti. In nikoli ne bo dosegel 400 km/h. Sam domnevam, da v tej konfiguraciji ne bo šel več kot 390 km/h.
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To nov 22, 2005 9:20 pm

don CONSIGLIO je napisal/-a:
PureTNT je napisal/-a:
zazo je napisal/-a:
Caterham je napisal/-a:
Mick Jerry je napisal/-a:Primer kaj se da izvlečt iz motorja Audija RS6(C6).620 Konjev? Kein problem...

Ja tole je pošast.Mislm da bi mogl za tole zahtevat orožni list. Zadaj izgleda tako malo staromodno, oblikovanje iz prve polovice 80. let, vzor pri Ferrariju, kar meni ni slabo spljoh.

Obicajno majo taki stroji uibr siroke zadne gume. Pr temu pa dost neproporcionalno zgledajo. Js mam pa 215/65 R16, ce te ze zanima. ;)

LP

Preden naskočiš Caterhama... Tole vozilo ima neproporcionalno ozke zadnje gume s ciljem zmanjšanja kotalnega upora. Za vožnjo pri manjših hitrostih bo neuporaben, saj bo avto kolesa vrtel v prazno. Tole mi deluje kot cenen poizkus doseganja visokih hitrosti. In nikoli ne bo dosegel 400 km/h. Sam domnevam, da v tej konfiguraciji ne bo šel več kot 390 km/h.

tale mi je pa mal bosa- po slikah zanš ocent da avto nau šel 400 ampak ''le'' 390
na 10km/h natančno končno znaš povedat iz slike oz širine gume?- avto je širok čez 2m - po moje
tko da so tud te gume kr široke
lp

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT To nov 22, 2005 11:48 pm

kljukec je napisal/-a:
PureTNT je napisal/-a:
zazo je napisal/-a:
Caterham je napisal/-a:

LP

tale mi je pa mal bosa- po slikah zanš ocent da avto nau šel 400 ampak ''le'' 390
na 10km/h natančno končno znaš povedat iz slike oz širine gume?- avto je širok čez 2m - po moje
lp

Avto ima širino gum 285. Standardna Carrera ima širino 295, pa malo močnejšem plinu vseeno koplje. Mercedesi x55 AMG s širinami gum od 265 do 285 že pri normalni vožnji kopljejo kot za stavo. SL65 s širino gum 285 koplje še prek 160 km/h in je brez ESPja neuporaben. 600-konjski 911 GT2 gre pri polnem plinu postrani meter in pol.
Tako ozka kolesa so po mojem mnenju namestili iz preprostega razloga, da lovijo zadnje kilometre hitrosti, pa jim nekako ne uspe. Kot sem že napisal. Vztrajam pri svoji oceni hitrosti, razen če so konjske moči motorja večje kot je izjavljeno na papirju. Pri takšnih hitrostih se za deset kilometrov hitrosti konjske moči povečujejo v tromestnih številkah. Za primer ti dam Bugatti Veyron, ki komajda preseže 400 km/h s prek 1100 konjskimi močmi (ne, ni tipkarska napaka, avto ima v resnici prek 1100 konj). Kar se tiče pospeševanja tem številkam popolnoma verjamem, vendar si končne hitrosti žal ne zamišljam tako visoke.

Uporabniški avatar
M-Fan
Novinec

Napisal/-a M-Fan Po nov 28, 2005 4:05 pm

kok stanejo felgne?
RX-8 ...::LEPOTICA IN ZVER::... RX-8

Slika

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Po nov 28, 2005 4:22 pm

PureTNT je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:
PureTNT je napisal/-a:
zazo je napisal/-a:
Caterham je napisal/-a:

LP

no torej nimaš prov širokih gum :P[/quot

lp

Avto ima širino gum 285. Standardna Carrera ima širino 295, pa malo močnejšem plinu vseeno koplje. Mercedesi x55 AMG s širinami gum od 265 do 285 že pri normalni vožnji kopljejo kot za stavo. SL65 s širino gum 285 koplje še prek 160 km/h in je brez ESPja neuporaben. 600-konjski 911 GT2 gre pri polnem plinu postrani meter in pol.
Tako ozka kolesa so po mojem mnenju namestili iz preprostega razloga, da lovijo zadnje kilometre hitrosti, pa jim nekako ne uspe. Kot sem že napisal. Vztrajam pri svoji oceni hitrosti, razen če so konjske moči motorja večje kot je izjavljeno na papirju. Pri takšnih hitrostih se za deset kilometrov hitrosti konjske moči povečujejo v tromestnih številkah. Za primer ti dam Bugatti Veyron, ki komajda preseže 400 km/h s prek 1100 konjskimi močmi (ne, ni tipkarska napaka, avto ima v resnici prek 1100 konj). Kar se tiče pospeševanja tem številkam popolnoma verjamem, vendar si končne hitrosti žal ne zamišljam tako visoke.

bugatti veyron ima 1001KM po podatkih avto focus revije. Doseže max 406km/h s to hitrostjo pa lahko vozi 10 minut, potem pa so gume uničene, še prej pa mu zmanjka goriva saj v 10 minutah poje 100l goriva. Je pa 16 valjnik s 4 turbinami......vsaj takšna je zadnja verzija....

še enkrat vir: Avto Focus

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Po nov 28, 2005 8:35 pm

odspredaj me rahlo na listerja spominja :roll:
mata ti dve firmi kaj skupnega? mislim lister in orca?

beliblisk
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a beliblisk Po nov 28, 2005 9:20 pm

Sam za kej tazga pelat morš bi pa že kr pilot 8)

Uporabniški avatar
ziga24
Novinec

Kraj: Robanov kot - Ljubljana

Napisal/-a ziga24 Po nov 28, 2005 9:36 pm

Glede tistega o gumah....
A je kdo pogledu težo avtomobila!!!!!!!

p.s. LAMBORGHINI Gallardo je npr. enkrat težji od Orce 8)
Slika

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Po nov 28, 2005 10:06 pm

@yurchek: mislm da še nisi prebral kej dost postov PureTNT-ja ne? Če bi jih, bi videl, da se ded precej zastopi na stvar in da njegovi podatki niso za lase prvlečeni.Ja?
Torej mu vrjamimo na besedo da ima Bugatti res tolko konjev.

Ontopic: koliko je teža te zadeve? Sicer pa teža ne vpliva prav dosti na končno hitrost avtomobila.Na pospešek ja, na hitrost pa ne.
Slika

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek To nov 29, 2005 8:02 am

@mick jerry Verjemi ti čemur hočeš jst ti povem kaj sem prebral v reviji avto focus in sem citiral podatke. Meni to več pomeni kot pa trditve nekoga na forumu.....seprav da morm prebrat njegove poste in pol k bom vidu da je car, bo lahko reku kok je drek okusn in jaz mu morm verjet? :roll: Nekteri ste pa res bolani.....ne rečem da imam prav, sem pa podatke citiral iz revije, kar sem v svoj post tudi zapisal. Pa brez zamere

p.s.: prvi veyron je bil predstavljen leta 2000 in od takrat je to mislim da že 5 verzija, ker so vse ostale imele preveč napak, tako da je čist možno da ima v kakšni prejšni verziji tolk KM kot je napisal pure tnt

No tukaj pa še en dokaz sposojen iz teme o veyronu da ima 1001KM:(na fotki piše)
http://img367.imageshack.us/my.php?image=tfbugatti83xd.jpg

p.s.2: upam da boš velik verjel na besedo v življenju, si še jaz pridem sposodit kj denarja od tebe, ti dam besedo da ga vrnem ;)

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz To nov 29, 2005 8:29 am

Nekateri avti na merilni mizi pokažejo precej več konjev, kot jih imajo zapisano v prometni. Porscheji, recimo, so precej znani po tem.

Ne samo na besedo, tudi vsemu kar prebereš ne smeš verjeti. ;)
GTI
ITR
E30

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek To nov 29, 2005 8:37 am

do takrat ko bo kdo nalepil sem gor dyno test bom verjel tovarniškim podatkom, ki so zapisani na več mestih, ne pa ugibanju ljudi, pa če so zarad mene rally vozniki al pa novinarji al pa živ človeški leksikon.....sploh pa če govorimo o avtu, ki ga si upam trdit noben tle gor še ni vozu.

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT To nov 29, 2005 10:13 am

yurchek je napisal/-a:do takrat ko bo kdo nalepil sem gor dyno test bom verjel tovarniškim podatkom, ki so zapisani na več mestih, ne pa ugibanju ljudi, pa če so zarad mene rally vozniki al pa novinarji al pa živ človeški leksikon.....sploh pa če govorimo o avtu, ki ga si upam trdit noben tle gor še ni vozu.

Bugatti ima prek 1100 KM, saj je bilo toliko moči potrebne za doseženo hitrost. Kar se tiče revij pa samo takole, da so vsi še do pred kratkim napovedovali največ 460 KM za novi 911 Turbo, medtem ko si lahko moje podatke izpred nekaj časa nazaj pogledaš v temu Porscheju posvečeni temi. Novinarji špekulirajo prav tako kot vsi ostali in praviloma nimajo posebnega dostopa do informacij. In mimogrede, vest o 1100 KM je prišla iz tovarniškega oddelka.

Lp

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek To nov 29, 2005 11:42 am

Sej sm reku da ne trdim da je tako, samo zaenkrat je zame uradna informacija takšna, kot je napisana v reviji.....ko bo kje zabeleženo drugače, se posipam s pepelom, pa čeprav nisem jaz postavil te trditve ampak so bili viri drugje....LP

_PaPy_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _PaPy_ To nov 29, 2005 12:01 pm

je..m da vam je..m! A se boste nehal kregat!!! Oz. se boste ker drugače bomo lepo zaklenil! Koga b... k.... kolk ma široke gume, tak je in čist nč drugač. Mir!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass To nov 29, 2005 6:10 pm

Men je hud. Mešanica med diablom pa serijskim športnim maseratijem. strupeno.
Verjetn pa res rab dobr traction control.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec To nov 29, 2005 7:40 pm

Loopz je napisal/-a:Nekateri avti na merilni mizi pokažejo precej več konjev, kot jih imajo zapisano v prometni. Porscheji, recimo, so precej znani po tem.

Ne samo na besedo, tudi vsemu kar prebereš ne smeš verjeti. ;)

moj je pokazu 5km več :)
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: martin_krpan in 7 gostov