Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Če dec 01, 2005 8:56 pm

aja.... v bistvu sem htel postat tole:

Longueur : 3, 30 m
Largeur : 1, 68 m
Hauteur : 1, 39 m
Empattement :2, 23 m
Motorisation : Essence de 110 ch
Boîte de vitesses : SensoDrive avec palettes de vitesses sous volant
Technologie : Stop & Start
Couleur : Blanc

110 konjev in 3.3 metra :woohoo :jy
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Če dec 01, 2005 9:06 pm

kda bi ga na srecolovu zadev....sam je zanimiv po svoje....mogoce glih zato k je tok grd :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Pe dec 02, 2005 12:16 am

drugmirko je napisal/-a:jap.... točno tak! koncept! ali peskovnik za velike fantke! na njih si dajo duška, preizkusijo ideje in stilske pa tudi tehnične rešive!

če si ga dobro pogledate pol najprej v oči pade volan. ki je najprej evolucija volanov iz C-SportLoungea, C-AirLoungea ( s katerim ma tudipodobne sedeže) in pa tudi C4, ni pa kaka posebna novost. tam enkrat, ko je bil Maserati pod Citroenom, so nardili tole:

Slika

in volan te žverce je bil tadaaamm... takle:

Slika

za takrat še posebej velik odpizdek! tudi preostanek avta je tak, da glava peče. daleč pred ciglastim mainstreamom začetka sedemdesetih.
pa tudi Mazdin koncept Senku izpred kolko... dveh mesecev je mel tudi tak volan.

tisto meni res zanimivo se opazi šele na drugi pogled. ni niti najmanj praktično in je še en dokaz za to, da avta v štacuni vidli ne bomo, je pa še zmerej zanimivo.... če slučajno niste opazli, AVTEK NIMA VRAT PRTLJAŽNIKA!!! do prljažnika se pride tako, da se zadnja šipa poslajda na streho! to se jako lepo vidi na tretji sliki mojga prvega posta, kjer je videt avto v profilu z odprto targo in dvojno streho na zadnjem koncu! tisto dvojno mislim, da ni nazaj odprta targa ampak je odprta zadnja šipa. in če pogledate slikico na kteri je avto fotkan iz ptičje perspektive (in na kteri so une lepe noge v miniću :P ), boste za zloženimi pomožnimi sedeži (da, avtek ma štiri zice) opazli polico, ki v bistvu funkcionira kot vrata prtljažnika ODPIZD! čisti! še posebej to z drsno zadnjo šipo... uporaba prtljažnika je rahlo nerodna.

zanimivo bi blo zvedet tudi kaj so tiste lučke na sredini sprednje vrste, ker zgledajo zelo ergonomsko postvljeno za pritiskat po njih. sploh pa je malček po Sportloungeu že drugi Citroenov koncept z enako masko. marsikatera stilistična rešitev s teh dveh nosov bi znala končat na serijsekm Citroenu!

Miro, tole pa se je lani prodajalo na Retromobilu, kajne? Videl v živo, okoli njega so tekali neki rumenci, ki še vedeli niso, kateri avto je to, važno da je bil drag ko žafran.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Pe dec 02, 2005 11:01 am

mislim, da je, ja... zato se ga folk tudi spomne in po netu lima. drugač ga nebi, ker so za povprečnega 17-19 letnega "otroka", ki modruje po forumih, avtomobili stari 35 let in več nekej kar ne obstaja (pa da zdej nebo kdo to vzel preveč osebno :P ).

sicer je bil Maserati takarat, ko je nastala tale lepota v Citroenovi lasti in bi vsaj posredno lahko kazali na korenine te rešitve, je zadevo zrisal Giugiaro. ne vem pa ali je privat dizajnerski koncept z uporabo imena ali je dizajn za Maserati kot hišo.... ker Giugiaro je bil takrat še relativno nepriznan mulček...
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Pe dec 02, 2005 1:54 pm

Ja, Giugiaro je ravno takrat enkrat narisal Golfa enko, tako da mogoče je bil bolj nepoznan kot nepriznan. Bo...

Tale kinder jajček je pa kar zanimiv in tisti stoli v stilu Airlongueja so mi nadvse domiselni. Me pa še zdaleč ne navdušuje rešitev s števci v volanu. Ne vem, občutek imam, da se ti pogled vseeno preveč odmakne od cestišča.... Lahko pa da je samo občutek.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So dec 03, 2005 12:50 am

Dobek, Mirko ima prav, targa na tretji slikci je odprta, ampak tako, da je sneta in tista odebelitev je zadnja drsna šipa (pod zadnjim delom strehe) - primerjaj linijo zadnje šipe od smerokazov do strehe na četrti slikci, na šesti in deveti pa se tudi vidi odprto streho brez strehe - je sneta, ni samo pomaknjena nazaj, sicer pa tudi oblika targa strehe ne ustreza tisti iz tlorisa. Skratka - targa gre dol, zadnja šipa pa pod zadnji del strehe, pa si v prtljažniku. BTW - ta prtljažnik je teoretično neskončen, saj gre lahko do prvih oblakov (strelovod in mokra špeža).

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass So dec 03, 2005 1:28 am

Zanimiv interier - so se potrudl pr citroenu. U to smer se bojo premaknil dejansko avti mogoče čez 5 al pa 10 let. Na zuni nč posebnga.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Ne dec 04, 2005 10:50 am

evo malo novoih slikic, na kterih se lepo vidi, da sem fulal glede zadnjega okna.... ne da se ga slajdnit na streho.... al se ga sname, kar naredi nalaganje in jemanje stvari iz prtljažnika še bolj nepraktično, al pa se šipa spusti v prtlažnik...:

komplet zaprto:

Slika

brez targe:

Slika

in še brez zadnjega okna:

Slika

res ne vidim kam bi lahko šlo.... če ga je treba snemat z avta, da pol jedva vtakneš kej zadost lahkega in ozkega v gepek je zadeva res nepraktična... tudi za kakega možakarja, kamoli za kako ultra hudo bjondo.... je pa itak prototip, tak da je bolj ali manj vseeno.... :P
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Ne dec 04, 2005 12:02 pm

Res, meni se zdi na moč boljši od Pluriela.

P.S. (mirko in vsi ostali):Prosim, da vsaj ob večjih formatih uporabljate PRIPONKE. Tako piše tudi v pravilniku Vozil prihodnosti. Se pravi, da lahko kdo za neupoštevanje dobi tudi kakšno opozorilo. Jih pa zelo nerad talam, tako da se prosim držite mojega nasveta. Hvala.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
YugoGTI
Novinec

Kraj: dolenska

Napisal/-a YugoGTI Ne dec 04, 2005 12:08 pm

Kinder jajček :P

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Ne dec 04, 2005 12:48 pm

WORD!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Ne dec 04, 2005 2:47 pm

don CONSIGLIO je napisal/-a:P.S. (mirko in vsi ostali):Prosim, da vsaj ob večjih formatih uporabljate PRIPONKE. Tako piše tudi v pravilniku Vozil prihodnosti. Se pravi, da lahko kdo za neupoštevanje dobi tudi kakšno opozorilo. Jih pa zelo nerad talam, tako da se prosim držite mojega nasveta. Hvala.

ni blema.... tam kjer sem jih snel niso ble videt tak velike, nisem pa videl originalne velikosti, ker sem po postanju klikinil "nazaj na področje"

zgleda, da ma tisti forum auto resize na max. dovoljeno velikost! koristen feature za njih, nas pa včasih tudi tepe :? :P
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Po dec 05, 2005 2:30 pm

misterij zadnjih preklopnih sedežev je s tem tudi rešen :P :

Slika

kot tudi, kak za boga se do njih pride:

Slika

ostaja še misterij a zadnje šipe....:

Slika

in ena kr tak.... zarad lepšega:

Slika
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
G0lden
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor in okolica

Napisal/-a G0lden Po dec 05, 2005 3:26 pm

u kriza, kaj to je nakupovalni voziček al kaj takega ? mogoče dela konkurenco avtkom za golf.... sory folk ampak meni je grd :shock:

Just my 2 cents ;) LP

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Po dec 05, 2005 3:36 pm

Brez zamere sam men je tole k nissan micra, podobnosti ne morm izključiti.
drgač pa upam da ne bo nikoli v serijski prozvodnji-mi ne diši ( E.T. vesoljček :nae )

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Po dec 05, 2005 10:53 pm

RKay je napisal/-a:Brez zamere sam men je tole k nissan micra, podobnosti ne morm izključiti.
drgač pa upam da ne bo nikoli v serijski prozvodnji-mi ne diši ( E.T. vesoljček :nae )

heh, majo pač vsake oči svojga malarja... jaz kake hude podobnosti sicer ne opazim, če izzvzamem to, da sta oba hatchbacka...:

Slika
Slika

pa še vračunat moraš, da je AirPlay za ene 40 centimetrov krajši od Micre tak, da bi bla v živo podobnost marginalna. o okusih se ne..., zato pa za razliko od tebe upam, da bo v proizvodnji končalo vsej kaj s tega avta!
živeo drugmirkooooo!!!!
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: martin_krpan in 8 gostov