Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Chrysler Aspen

Napisal/-a Joie de vivre! Pe jan 06, 2006 8:02 pm

Po novem se bo tudi Chrysler spustil v SUV-ovske vode, čeprav se mi timing zdi nekoliko neprimeren. Njihova prodaja močno upada, vsi proizvajalci pa iščejo alternative.

Tale Aspen bo temeljil na Dodge Durangu (stoji na šasiji), poganjala pa ga bosta 3,7 V6 ter 5,7 V8.

Chrysler v svoji paleti nikoli ni imel terenca, za to sta bila do sedaj zadolžena Jeep in Dodge.

Chrysler Aspen:
Slika

LP,
Joie

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Pe jan 06, 2006 9:34 pm

ej... a si niso glih oni zmislili ta tip avta tam nekje v začetku osemdesetih? sam so bli v takem finančnem k**cu, da so pol projekt ponujali okrog. vem, da so ga ponudli PSAju, pa šefi niso bli dost hrabri, pol se je pa Renault okorajžu in je nastal prvi Espace. edino, ne spomnen se če je bil glih Chrysler...
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Pe jan 06, 2006 9:44 pm

Vsaj lahko bi se potrudil, da bi se avto razlikoval od vseh drugih :roll:

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Pe jan 06, 2006 11:31 pm

drugmirko je napisal/-a:ej... a si niso glih oni zmislili ta tip avta tam nekje v začetku osemdesetih? sam so bli v takem finančnem k**cu, da so pol projekt ponujali okrog. vem, da so ga ponudli PSAju, pa šefi niso bli dost hrabri, pol se je pa Renault okorajžu in je nastal prvi Espace. edino, ne spomnen se če je bil glih Chrysler...

Ti govoriš o enoprostorcih, mi govorimo o terencih.

Drugače pa drži. Renault Espace in Dodge Caravan/Plymouth Voyager sta na trg prišla simultano l. 1984. Čeprav je njun razvoj bil popolnoma ločen, imata skupen izvor. In sicer pri Matri. Ta je že v 70. ravijala tovrsten koncept, takrat je bila povezana s Simco/Talbot/Chryslerjem. Chrysler je Talbot na koncu prodal PSA-ju, koncept enoprostorca pa odpeljal v Detroit. Novi lastnik PSA pa ga je zavrnil, Matra ga je potem pokazala Renaultu in ta se je odločil, da začne proizvodnjo uspešnega Espacea.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass So jan 07, 2006 12:57 am

Joie de vivre! je napisal/-a:
drugmirko je napisal/-a:ej... a si niso glih oni zmislili ta tip avta tam nekje v začetku osemdesetih? sam so bli v takem finančnem k**cu, da so pol projekt ponujali okrog. vem, da so ga ponudli PSAju, pa šefi niso bli dost hrabri, pol se je pa Renault okorajžu in je nastal prvi Espace. edino, ne spomnen se če je bil glih Chrysler...

Drugače pa drži. Renault Espace in Dodge Caravan/Plymouth Voyager sta na trg prišla simultano l. 1984. Čeprav je njun razvoj bil popolnoma ločen, imata skupen izvor. In sicer pri Matri. Ta je že v 70. ravijala tovrsten koncept, takrat je bila povezana s Simco/Talbot/Chryslerjem. Chrysler je Talbot na koncu prodal PSA-ju, koncept enoprostorca pa odpeljal v Detroit. Novi lastnik PSA pa ga je zavrnil, Matra ga je potem pokazala Renaultu in ta se je odločil, da začne proizvodnjo uspešnega Espacea.

LP,
Joie

Res si eden redkih, ki si zasluži naziv poznavalec.

Avto mi pa ni všeč.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! So jan 07, 2006 8:55 am

bass je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:

LP,
Joie

Res si eden redkih, ki si zasluži naziv poznavalec.

Avto mi pa ni všeč.

Stari moj, to ni poznavalstvo, to je Google.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek So jan 07, 2006 11:52 am

Joie de vivre! je napisal/-a:Stari moj, to ni poznavalstvo, to je Google.

mali moj, poznavalstvo vec ni v tem, da poznas vse informacije, ampak da ves kako/kje jih najt :tomidelej:
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko So jan 07, 2006 3:14 pm

eh, sorry no.... na tisti mali slikici (ki je, mimogrede, guznla), mi je na hitro zgledal kot en škatlast enoprostorski furgon in ne kot terenc... tisti SUV v tekstu mi je pa ob pogledu na sliko pobegnu iz glave :P ....

in, je*emu boga, da mi še zmerej zgleda kot enoprostorc.... če odšteješ višino od tal...:

Slika

me lajk not! :huh:
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec So jan 07, 2006 8:06 pm

pa ja ne zgleda kot enoprostorc- sej ma kar velko haubo
drgač je pa oblikovno zastarel- vsaj zame
lp

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Ne jan 08, 2006 12:29 am

ja, res je... za kak pedenj majo res krajšo :D ! meni zgleda kot enoprostorc zarad dolge in pujsaste kabine! in glede na to kak zgleda je kako makadamsko parkirišče najbrž največ "terena" kar bi ga tole zmoglo... :mrgreen:
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Ne jan 08, 2006 12:33 am

Men je všeč, sam motorji so mal "ameriški" za naše cene benza :)
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov