Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe dec 08, 2006 12:46 am

Star C-Max? Ves prejšnji post se je nanašal na sprednji del. Profil in zadaj pri C-Maxu nista nek dosežek.

Evan
Nov uporabnik

Napisal/-a Evan Pe dec 08, 2006 9:50 am

S stališča designa sem mnenja, da se t.i. "nemški design" res nekako ne more kosati z recimo francoskim ali Italijanskim; tudi glede Citroena je jasno, da je v zgodovini presenečal z izvirnimi oblikami in da je vedno bil daleč pred konkurenco tudi po raznih tehnoloških domislicah. Resda je vmes malo zaspal, ampak sedaj se mi zdi, da se spet vrača na "svoja pota". Po drugi strani "nemški design" (ce ga lahko tako imenujemo) določa čiste linije, brez nekih velikih tveganj, igra vedno na neke "prisežene" forme, za katere vedo, da ne bo razslojila njihovih potencialnih kupcev, tako kot recimo Magan, katerim je vsec drugim nikakor. Pa vendarle, kot smo tudi ljudje taki in drugačni, je prav da je tak tudi trg avtomobilov; za nekatere izzivalen, sexi, ipd. , za druge avto cistih resnih, ce hocete "zanesljivih" linij. Njabrz se eni in drugi nikol ne bodo "ujeli" v tem kaj je za njih "lepo", vendar jo to edino normalo in pričakovane; pač vsake oči imajo svojega malarja.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So dec 09, 2006 3:00 am

Stvar je za moj okus pač taka. VW, četudi zadržan in dolgočasen, mi izgleda pravi VW. Opel, ki izgleda nekam monoton, ima v svoji ponudbi nekatere svoje izdelke oblikovano zelo uspešno, druge manj uspešno - tudi v tem primeru mi Opel izgleda Opel. Za obliko Fordov lahko napišem, da so mi "kr neki", kot da so izgubili lastna tla pod nogami...

lp, mm

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So dec 09, 2006 3:45 am

VW in Opel sta (bila?) res bolj prepoznavna kot Ford, vendar se skoraj vsi njuni modeli skrijejo pred prvim Focusom. Novejši soliden Fordov dizajn se še kar konsekventno nadaljuje v C-Maxu(1+2), S-Maxu, novem Mondeu, tako da tudi Ford spet pridobiva neko prepoznavnost. Je pa (predvsem spredaj) pri novih prej omenjenih avtih dizajnersko dosti boljši kot ostali dojčvagni. Hung the Bang(le). Vseeno dolgčas. Raje o Francozih in predvsem Italijanih, a je off topic.
lp in ln &over (še prej pa en sudoku na 24ur)

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Ne jan 28, 2007 12:52 am

Slika
Slika
Slika

Še ena slika za primerjavo s konceptom:
Slika

lp, mm

Uporabniški avatar
martin_krpan