Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 So sep 23, 2006 9:55 am

Od kar vozim DSG menjalnik, lahko rečem samo to, da ne kupim več avtomobila z ročnim menjalnikom. Toliko prednosti, kot jih ima recimo ta menjalnik...
Porabo lahko z tem menjalnikom spravim tudi pod 7l, kar bi mi z ročnim menjalnikom, v tem avtomobilu, težko uspelo.
V naselju pri hitrosti 50-60 km/h, tako rekoč prestavlja neslišno in sploh ne veš kdaj prestavi iz četrte v peto in nato v šesto.
Pri vožnji 50-55 km/h je menjalnik v 6 prestavi, kar je z ročnim nemogoče. Optimalna prestavlja za čim nižjo porabo, posebno pri vožnji v mestu, kjer je poraba največja.
Da pa o sami hitrosti prestavlanja ne govorim, je še vedno najhitrejši menjalnik na trgu. Avtomobil z ročnim menjalnikom, ima v tem primeru za 0.3 sec slabše pospeške, kar je zelooooooo veliko.
V mestnih konicah, kolonah itak olajša vožnjo, kot vsak "avtomatik".
Pri sami hitri vožnji in upočasnevanju, izredno pametno izbira prestave, ne prestavlja sredi zavoja, ko ti ne pričakuješ, kot bi ti včasih bral misli, kdaj hočeš prestaviti v nižjo. :)
Je pa tu sedaj serijsko pri tem menjalniku, obvolansko pretikanje. Prava poslastica, posebaj na kakšnem zavitem cestišču, kjer lahko roke non-stop ostanejo na volanu.
Tako da lahko rečem, da po skoraj letu in pol, ne vidim niti ene slabe stvari, ki bi jo lahko rekel čez ta menjalnik. :D

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus So sep 23, 2006 10:17 am

Meni je pa zakon klasika s pretvornikom navora in ne teli novi robotizirani menjalniki; seveda pa pride do izraza šele v velikih motorjih....brez cukanja, lepo in enakomerno pospeševanje. Upam da je ne bodo ukinili glede na porast teh robotov :oops:

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! So feb 17, 2007 1:48 pm

Letos naj bi se v svetovnem merilu prvič zgodilo, da bo prodanih več avtomatikov kot ročnih menjalnikov, predvsem po zaslugi Azije:

http://www.autoblog.com/2007/02/12/auto ... e-in-2007/

Evropa (in njen podaljšek J. Amerika) postaja zadnja trdnjava klasičnih menjalnikov.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko So feb 17, 2007 6:51 pm

evo.... Star trek na delu! We are the Borg Wagner ! resistance is futile... you will be asimilated! :P

najprej VW, pol Ford, za njim kdo... PSA Peugeot Citroen, Renault, GM....

http://www.bwauto.com/about/in_the_news/files/2006-02-01-Wards.pdf
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Kraj: Tam kjer klepajo renaultovi ventili

Napisal/-a andrej86 So mar 03, 2007 12:37 pm

meni se zdi avtomatski menjalnik totalna bedarija.dokler bom imel možnost hočem avtomobil z običajnim menjalnikom,ker avtomatski odžene ves užitek pri vožnji če mene kdo vpraša :x :evil:

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So mar 03, 2007 3:17 pm

andrej86 je napisal/-a:meni se zdi avtomatski menjalnik totalna bedarija.dokler bom imel možnost hočem avtomobil z običajnim menjalnikom,ker avtomatski odžene ves užitek pri vožnji če mene kdo vpraša :x :evil:

Peljal si pa verjetno ogromno (dobrih!) avtomatskih menjalnikov :roll:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So mar 03, 2007 3:23 pm

andrej86 je napisal/-a:meni se zdi avtomatski menjalnik totalna bedarija.dokler bom imel možnost hočem avtomobil z običajnim menjalnikom,ker avtomatski odžene ves užitek pri vožnji če mene kdo vpraša :x :evil:

no naj ti povem da tiptronic prizene uzitek v sekvencnem obmocju + - :idea:
nisi ti ravno neki poznavalec avtomatskih menjalnikov (katerih koli DSG,
multitronic, tiptronic...)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare So mar 03, 2007 3:27 pm

Kaj pa okvare in popravljanje?
Mislim koliko so kaj občutljivi DSG-i itd... :?

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 So mar 03, 2007 4:05 pm

fare je napisal/-a:Kaj pa okvare in popravljanje?
Mislim koliko so kaj občutljivi DSG-i itd... :?

vw se je obotavljal z vgradnjo DSG menjalnika v osebne avtomobile, ker se je le ta pregreval, a so problem s postopnim razvojem rešili. Kot drugo pa se mi zdi(poudarjam), da je prva različica, ki so jo pred nekaj leti začeli vgrajevati v svoje modele (najprej touran in golf V) prenesla največ 350Nm navora, tako da so ga vgrajevali v navezi samo z 1.9 TDI 105KM in 2.0TDI 140KM motorjema. Sedaj pa se že govori, da naj bi bil naslednji korak 7-stopenjski DSG. Vsekakor se mi zdi, da je ta menjalnik eden tistih, ki se bo v prihodnje začel pogosto pojavljati v osebnih avtomobilih, saj je na vseh testih zelo pohvaljen, še posebej z motornim biserom TSI, ki narekuje prihodnost bencinskih motorjev. Sem pa že dolgo nazaj zasledil novico, da tudi Ford pripravlja nekaj v smeri DSG verzije menjalnika.
[povezava odstranjena]
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov