Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Novi punto

Napisal/-a phoebus Sr sep 17, 2003 7:08 pm

Bolj malo gledam TV ampak danes sem vidu reklamo za novega puntota...v bistvu je samo facelift "starega"...samo nekaj mi ni cisto jasno- a ni tako da se avto facelifta nekje na sredi "zivljenjske poti" in 1x, potem pa je pac cas za nov model? Punto bo II bo zdajle 2. faceliftan in to v, vsaj meni se zdi, zelo kratkem casu...v 5h letih 2x facelift??
Pravijo "nova notranjost" ipd. pa je design isti kot pri tem ki je zdaj..razen mogoce novih barvnih kombinacij ki so na voljo :D
A jim gre slabo, ali jim je pac samo padla prodaja in hocejo spet nasponat, ali jim je dolgcas?

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Sr sep 17, 2003 7:50 pm

Boo! :D

Sprednje luči me spominjajo na prejšnega Polota. Celga pa nism vidu še.

Vš kaj, meni se zdi da fiat malo zgublja na tem. Al pa se samo meni zdi. Sploh mi pa puntoti do zdej niso bli ušeč. Morm videt ta novga u živo.

Lp
The MAN

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr sep 17, 2003 8:39 pm

Sori, ampak so ga močno pogršal. Tastar je velik lepši, agresivnejši... Mogoče glih zato - zdj so ga mladi kupval, tanovga bodo pa starejši.

Vidu sm ga na cesti inj morm rečt, da ga nov klun optično poveča, predvsem poviša.
Slika

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a Tilen Sr sep 17, 2003 9:50 pm

salesky: se popolnoma strinjam - če bi hotu takšno masko spredaj bi Polo-ta kupu. Po moje so ga po sprednji zunanjosti mal mim udarl (nizke in ozke luči pri zdejšnjem so neki najlepšga na njem). Res pa je, da luči pogosteje crkujejo kot v drugih avtomobilih. Glede notranjosti pa vsa hvala osrednji konzoli (nisem 100%) ampak nekje sem jo že videl - mislim, da bo prvič mel Punto avtomatsko klimo z digitalnim prikazom temperatur.

Kako 2. facelift? Nov model je nastopil konec 99, do sedaj pa jest nism zasledil nobenga facelifta??
Slika

Uporabniški avatar
toby
Nov uporabnik

Kraj: Lucija

Napisal/-a toby Sr sep 17, 2003 10:12 pm

Ravno pretekli vikend sem imel na razpolago novega testnega puntota. Model je bil 1.2 60KM, paket opreme dynamic ali nekaj podobnega. Avtič ima klimo, električna ogledala, el. stekla, avtoradio blaupunkt + 4 zvočnike, potovalni računalnik, 2xairbag, popolnoma nastavljiv voznikov sedež, dvostopenjski servo....
Avto je kar lep notri v dvobarvni kominaciji, z rdečo osvetlitvijo števcev in gumbov. Sicer je plastika bolj cenena ampak taka je pri vseh vozilih tega razreda. Sedeži in tapecerija so kar kvalitetni. Tudi vozi se lepo, seveda ni pričakovati kaj posebnega od motorja s 60KM.... Sicer ne vem cene za ta avto, ampak sem prepričan, da je zagotovo cenejši od primerljivega Polota. Tudi menjalnik je soliden in ni neka "Yugo" varijanta kot sem nekje na tem forumu zasledil.
Skratka, če bi kupoval majhen avto za mestno vožnjo bi vzel puntota, ker se mi zdi da z njim za svoj denar dobiš največ.
Two beer or not two beer ?

Uporabniški avatar
Mike_E_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mike_E_ Sr sep 17, 2003 10:38 pm

Pugi je napisal/-a:Sori, ampak so ga močno pogršal. Tastar je velik lepši, agresivnejši...

Se popolnoma strinjam.. Sm ga mel priliko videt že poleti v enmu avtosalonu v rijeki (a so ga hrvati mal pred nami mel?) in mi ni bil prv nič ušeč..

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Need_Power Sr sep 17, 2003 11:07 pm

Tudi meni ta faceliftan model ni všeč, je bil prej lepši. Ampak mora pa v vsakem primeru bit 3-vratn, ker 5-vratn je pa res grooozn.

Ajde

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Sr sep 17, 2003 11:09 pm

<i>Kako 2. facelift? Nov model je nastopil konec 99, do sedaj pa jest nism zasledil nobenga facelifta??</i>

Nevem kdaj je bil, ampak je bil faceliftan- tastari modeli imajo bolj agresivno plastiko pod odbijaci (taka z posevnimi crtami), "strlece" (spicaste) zadnje luci in drugacna vrata prtlaznika (pa najbrz se par detajlov), medtem ko imajo novejsi drugacne plastike pod odbijaci, zadnja vrata, in kar je najbolj opazno, zadnje luci na novejsih so "potlacene", bolj umirjene.

Meni osebno je bila prva verzija puntota II (strlece zadnje luci) se najbolj vsec. Zdej je zmeri bolj kr neki.

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a Tilen Če sep 18, 2003 8:34 am

Ej phoebus, de nisi ti mal pomešu zadeve. Točno takšne razlike ,kot si jih navedel, so med 3v in 5v različico punta. Edina "sprememba" je ta, da so na začetku (2000) delal inačice brez SX, se pravi čist navaden - ta je mel plastične črne odbijače, ki niso bli v barvi karoserije.
Slika

Uporabniški avatar
ssokec
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a ssokec Če sep 18, 2003 9:07 am

več o novem puntu na www.novipunto.com
men se zdi zanimiv motor Multijet 1.3 16V
Slika

PEUGEOT_S16
Nov uporabnik

Kraj: KRANJ

Re: Novi punto

Napisal/-a PEUGEOT_S16 Če sep 18, 2003 9:29 am

Ni novo samo tisto kar vidiš na zunaj, je prvi avto ki ima dvokanalno avtomatsko klimo v tem segmentu avtomobilov, nov je motor 1.4 16v 95 KM, nove so opreme ki so sedaj označene imensko enako kot pri Renoju, spremenjen je prvi del avta in pa nekoliko zadnji, notranjost je več barvna, pri opremi dinamik so serijsko že parkirni senzorji, dežni senzor, radio na mp3-je, poleg že vse obstoječe opreme v prejšnjem puntotu (airbag, potovalni računalnik, city,...)

Verjetno je to sedaj avto ki ti v sorazmerju s ceno prav gotovo ponuja največ trenutno na trgu.

lp

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Če sep 18, 2003 10:45 am

To je pa res. Punto ponuja največ opreme za svoj denar. Kolko bo pršu koštat ta nov z vso opremo?
The MAN

PEUGEOT_S16
Nov uporabnik

Kraj: KRANJ

Napisal/-a PEUGEOT_S16 Če sep 18, 2003 11:26 am

salesky je napisal/-a:To je pa res. Punto ponuja največ opreme za svoj denar. Kolko bo pršu koštat ta nov z vso opremo?

cca. 2,55 M bo prišel trivratni 1.4 16v z dinamik opremo, kar fer cena vsaj za moje pojme

lp
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov