Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

himi

Kia Concept

Napisal/-a himi Sr jul 18, 2007 1:44 pm

Kia je predstavila prvo fotografijo njihovega napovedanega prototipa.
Slika

Več informacij in bolj kakovostna slika pa tukaj: www.kia-world.net

himi

Napisal/-a himi To avg 14, 2007 4:33 pm

nova slika
Priponke
Kia Coupe.jpg

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To avg 14, 2007 9:41 pm

Ta koncept izgleda privlačno...

Me prav zanima kaj bosta Schreyer in Lešnik še ustvarila v bodoče...

lp

himi

Napisal/-a himi To sep 11, 2007 9:04 am

Kia je predstavila nvi koncept z imenom KEE. Oblikoval ga je pa Peter Schreyer, ex Audi TT dizajner...

Ful velik slik pa najdete na tem linku: http://www.kia-world.net/index.php/2007 ... -exterior/
Priponke
KEE1.jpg

himi

Napisal/-a himi Pe sep 14, 2007 4:05 pm

Kia je zelo pompozno najvljala novi konceptni avto Kee. Ta naj bi bil, po besedah vodilnih mož, s svojo obliko revolucionaren za Kio.
Sedaj, ko so ga predstavili javnosti, bodo preverjali odzive in če bodo ti dobri, bo šlo nekaj takega v proizvodnjo, poleg tega pa bo tudi osnova za dizajn prihajajočih modelov.

Ponavadi, kadar je predstavljen kak lep konceptni avto, se potem tudi na forumih (po številu in naravi komentarjev) vidi ali so ljubitelji avtomobilizma sprejeli novost ali ne.

Na Avtomobilizmu in tudi drugih forumih, ki jih spremljam, pa nisem opazil nekega navdušenja oz. debatiranja o tem konceptu. Samo ke pa sem kakšen "lep je" ali pa "vredu", veliko pa je izjav, da jim avto ni všeč.
In prav zaradi tega se mi zdi, da tokrat Kii in Petru Schreyerju ni popolnoma uspelo! Recimo, čisto drugače je bilo pri Ex_cee'du, pa Pro_cee'du , al pa Kia Soul, Kue, ki so se res "prijeli" in to brez takega pompa, kot pri Kee-ju.

Zato vas prašam, če mislite, da bo moral Peter S. še enkrat za risalno mizo in naredit nekaj drugačnega, kar bo res v prihodnosti osnova za Kiin dizajn?

GALERIJA SLIK: http://www.kia-world.net/index.php/2007 ... -exterior/
Zadnjič spremenil himi, dne Pe sep 14, 2007 5:16 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe sep 14, 2007 4:27 pm

79 CS fotk tu http://www.autoblog.com/photos/kia-kee- ... pt/392270/

Reci ti Petru S., naj se še malo usede za risalno desko!
Avto je sicer lep - razen sprednjega dela, ki hoče biti po vsej sili unikaten in prepoznaven, kar mu sicer dobro uspeva, a je precej dobra osnovna ideja slabo izvedena (elementi preveč povdarjeni, preveliki in preizstopajoči, skratka pompozno, nabuhlo, neelegantno, nekateri nepotrebni elementi), a me posamezni elementi na marsikaj spominjajo. Predvsem pa vse skupaj deluje kot nekakšna vaja v slogu, brez kvalitetnih originalnih domislic (razen če je pompoznost komu kvaliteta. meni ni). Čeprav mi je na splošno dokaj lep, me ne pritegne, deluje mi kot nekaj že videnega (čeprav ni, je dokaj sveža, posebna oblika), kot nekaj bolj malo resnega oz kot - sem že rekel - vaja v slogu. Je tudi preveč odvisen od samih fotk, ponekod je nagravžen, ponekod odličen. Osnovna ideja (razen spredaj) je dobra, problem so nekateri detajli.

Nedvomno radikalna prekinitev tradicije zahteva resen (v smislu truda in izogibanja polrešitvam) nov izdelek (nov dizajn) glede prepoznavnosti in skladnosti, recimo elegance, ali pa "divji" eksperiment z mnogo novih domislic. Tu ni ne enega ne drugega, saj celoto kazi "pompoznost" v izvedbi ideje prednje maske in notranjosti. Vse skupaj deluje bolj kot igra, kot vaja, nekako neresno in občutek imam, da pri tem konceptu oz novih KIA-inih dizajnerskih usmeritvah Peter S. ni najbolje zapopadel korejskega karakterja (si samo domišljam?), kar bi posledično lahko privedlo do slabih kompromisov.
Zaenkrat premalo, nazaj za desko!
Zadnjič spremenil esem, dne Pe sep 14, 2007 5:11 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Pe sep 14, 2007 4:35 pm

Meni se zdi dokaj všečen, ampak poglej teme katerih proizvajalcev dobijo največ pozornosti. Kaki BMWji, recimo. Pa če se kakšna debata razvname, tko kot pri Loganu al pa Ce'edu. Kia ima pa že v osnovi manj privržencev in lastnikov na forumu, tako da je edino logično da bo manj pozornosti v temi o njenih konceptih.

Kar se samega avta tiče... Mogoče nismo navajeni na take zadeve pri Kii. Mogoče bi lahko bil kak dvojček Hyundaievega Coupeja? Je pa res da je tipično "koncepten". Taka stranjska okna ne bodo na avtu ziher, recimo, auspuhi tam gor so vprašljivi, tista čudna krivuljica med vrati in sprednjim blatnikom.

Dobro, pa ga vzemimo samo kot osnovo za bodoč dizajn... Dokaj zanimiva maska, zna biti kar prepoznavna. Luči in tista linija z zračniki in ledicami okoli zgleda uredu, ampak bo treba videt kako bi jo vključili v ostale, manj športne modele. Tud zadaj ni slabo.

Ne vem, počakajmo še kaj v tem stilu. ;)
Slika

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sorento Pe sep 14, 2007 5:35 pm

Esem je že kar dobro povedal. Mogoče smo tudi pričakovali kaj drugega, glede na to da se je o tem konceptu že kar veliko govorilo. Avto je sicer zelo zanimiv, še posebno detajli, vendar kot tak se mi zdi, da še ni pripravljen za serijsko proizvodnjo. Bodo morali še kaj dodelati. Bo pa zanimivo videti kako bodo oblikovani kakšni večji avti v tem novem slogu. :D

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Pe sep 14, 2007 7:26 pm

Sem si ga ogledal tudi malce bolj in mi ni všeč, dočim Proceed mi je zelo všečen, res pa je da mi neke ekstravagantne oblike niti niso všeč.
Precej detajlov ki pa se nikakor ne zložijo v lepo celoto. Ponovi vajo!
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe sep 14, 2007 8:00 pm

zakaj me ta koncept spominja na audi r8? no vsaj sprednji del me

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Pe sep 14, 2007 8:10 pm

Mene je tudi začudilo tolikšno število nametanih elementov in dizajnov potem sem pa pomislil da je to mogoče zanalašč, da vidijo kateri sklopi dizajnersko delujejo in kateri ne - tudi to se dogaja.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov