Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown To dec 27, 2005 7:03 pm

"As a premium member of the VW Group, technologies are frequently first introduced to the mass market with Audi vehicles before being 'trickled down' to more value oriented brands such as VW, SEAT and Škoda. Recent examples of this include DSG and FSI."

Nič ne trdim. Tako sem na wikipediji prebral. Sicer pa VW-ju verjetno tudi ni žal da je kupil Audija. :)

edit: Za FSI vem da je prvo nekaj Mitsubishi delal z njim, ampak VAG-jev je kar boljši.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker To dec 27, 2005 7:12 pm

HajdukS s tabo se pogovarjat o tem je itak BZ, vidiš samo japonske znamke in vedno imaš ene čudne komentarje nad drugimi znamkami, sploh ko nekdo napiše malo bolj obširen post v prid znamki, katera ni tebi po godu.

Sicer pa tud nevem od kje teb ideja da sem rekel, da so od VW prestižnejši samo še bmw in mb in ostali prestižnejši proizvajalci :roll: Preber si še enkrat moj post pa mi pokaž kje sem to napisal?! ;)

Pa logično, da je lahko VW vesel Audija, da je v njegovem koncernu (VAG - Volkswagen Audi Group :roll: ).

V A8 ni Lamborghinijeve mašine, je pa lamborghinijeva mašina v S8 (od "nekje" sklepam da si mislu na to ;) ).

P.S.: kreganje, kdo je izumil DSG, FSI,... je totalno nesmiselno, da ne omenjam tega, da to sploh ne paše v to temo ampak kot kaže, nekateri tega nikol ne boste dojeli.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker Sr dec 28, 2005 4:18 pm

Sh3bO je napisal/-a:
Spyker je napisal/-a:
Sh3bO je napisal/-a:
Spyker je napisal/-a:Pa logično, da je lahko VW vesel Audija, da je v njegovem koncernu (VAG - Volkswagen Audi Group :roll: ).

Spyker glede na to, da si VAG navdušenec, bi lahko vedel, da NE pomeni Volkswagen Audi Group ampak le Volkswagen AG.
;)

Zakaj misliš da je zraven tale smeško ---> :roll: ?

Zaradi lepšega? :D :D ;)

Ne. Veš kaj pomeni tisti AG? Audi Geselschaft. Torej VAG - Volkswagen Audi Geselschaft. Vsaj tko jaz vem :) Zdej smo pa že deloma off-topic... :oops:
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Sr dec 28, 2005 5:31 pm

Spyker je napisal/-a:
Sh3bO je napisal/-a:
Spyker je napisal/-a:
Sh3bO je napisal/-a:
Spyker je napisal/-a:Pa logično, da je lahko VW vesel Audija, da je v njegovem koncernu (VAG - Volkswagen Audi Group :roll: ).

Spyker glede na to, da si VAG navdušenec, bi lahko vedel, da NE pomeni Volkswagen Audi Group ampak le Volkswagen AG.
;)

Zakaj misliš da je zraven tale smeško ---> :roll: ?

Zaradi lepšega? :D :D ;)

Ne. Veš kaj pomeni tisti AG? Audi Geselschaft. Torej VAG - Volkswagen Audi Geselschaft. Vsaj tko jaz vem :) Zdej smo pa že deloma off-topic... :oops:

Žal ti moram nasprotovat. AG je pomeni nekaj podobnega kot pri nas d.d., se pravi delniška družba. Lep primer je Volkswagen AG, Siemens AG,...

Ni čisto offtopic, saj se posredno navezuje na Audi, pa še mogoče kdo ne ve, od kod izvira VAG koncern. ;)
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker Sr dec 28, 2005 6:42 pm

Aha, sej možno, potem imam jaz napačne informacije, za mojo trditev sem pa prebral na tejle strani: http://www.audiworld.com/tech/audi7.shtml Kjer piše Volkswagen Audi Geselschaft. No ja kukrkol, hvala za info! :pivo
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jan 04, 2006 5:00 pm

Zadnji offtopic na temo jebeni audi quattro in evo!
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Sr jan 04, 2006 5:32 pm

LOL.. se enkrat z offtopicom nism zacel jst. to da se je offtopic zacel z primeranjem audija z evotom preprosto ni res in je cista manipulacija s tvoje strani da se ocrni nekoga. Vkljucil sem se ko sem prebiral nepravilne podatke o audiju in tudi vse argumentiral, potem pa so me napadli da sm japan fan, da vidim samo evota.... Sedaj ko si vse to zbrisal se bo res to tezko videlo...

To da se je vse zbrisalo me malo moti, pa ne zato ker se je zbrisalo, kar sm jst napisal, predvsem zarad tega kar so napisal drugi. Ta tema je bil lep prikaz kaksne kakovosti je ta forum in koliko znanja o avtomobilizmu dejansko imajo ljudje ki ga obiskujejo. Slide ce ti hoces da ta forum ostane tak, ti ne bom branil, navsezadnje je vas forum. (ljudje ki se dejansko kaj spoznajo na avte se www.avtomobilizem.com-u smejijo)

Aja pa da ne bo offtopic. S8 je cist brezvezn avto za ljudi ki pac hocejo met najdrazjega audija ki je ubistvu volkswagen. Sportn in okretn je tok kot nilski konj na steroidih. Cena 100k evrov je smesno visoka v primerjavi z doloceno konkurenco

(ps: hvala AudiRSboy-u da je v naslednjem postu prikazal kako se je ze prejsnjic zacela razvijati debata)
Zadnjič spremenil HajdukS, dne Sr jan 04, 2006 5:43 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Sr jan 04, 2006 5:36 pm

vazn da so tvoj japoncki najbolsi na svetu in da so oni use izmisl....ustvar da so odprl oci drugim firmam k delajo avte.....k prej sploh niso vedl kwa je avto....
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jan 04, 2006 10:38 pm

HajdukS je napisal/-a:LOL.. se enkrat z offtopicom nism zacel jst. to da se je offtopic zacel z primeranjem audija z evotom preprosto ni res in je cista manipulacija s tvoje strani da se ocrni nekoga. Vkljucil sem se ko sem prebiral nepravilne podatke o audiju in tudi vse argumentiral, potem pa so me napadli da sm japan fan, da vidim samo evota.... Sedaj ko si vse to zbrisal se bo res to tezko videlo...

To da se je vse zbrisalo me malo moti, pa ne zato ker se je zbrisalo, kar sm jst napisal, predvsem zarad tega kar so napisal drugi. Ta tema je bil lep prikaz kaksne kakovosti je ta forum in koliko znanja o avtomobilizmu dejansko imajo ljudje ki ga obiskujejo. Slide ce ti hoces da ta forum ostane tak, ti ne bom branil, navsezadnje je vas forum. (ljudje ki se dejansko kaj spoznajo na avte se www.avtomobilizem.com-u smejijo)

(ps: hvala AudiRSboy-u da je v naslednjem postu prikazal kako se je ze prejsnjic zacela razvijati debata)

Nisem to naredil da bi kogarkoli očrnil ali da bi namensko zbrisal od nekoga poste...samo kregat se nehajte. To se pa pri primerjavah hitro zgodi, nima veze kdo je zdaj fan česa.
Forum pa ni moj in res je beda da je da je zdaj zasut z 14 letniki in bedaki ki povečini res blage nimajo o čem pišejo...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če avg 30, 2007 10:25 pm

Facelift A8-ke je že bil predstavljen (ne vem kje, morda samo v novicah na prvi strani), tak pa bo faceliftan S8, predstavljen v Frankfurtu. PR velja za A8, seveda pa S8 ne bo daleč.

Slika
Slika
Slika
Slika

Večje fotke tu http://www.autoblog.com/photos/2008-audi-s8/

Fortitude (in Audi) je napisal/-a:First Photos of Facelifted S8 Set for Frankfurt Debut

Aug 27, 2007
source: Audi AG

Editor's Note:Like it’s Q-ship counterpart, the A8, Audi’s biggest S-car also gets a mild refreshening for the 2008 model year. This new facelifted S8 is expected to debut at the motor show in Frankfurt in September. Almost all of the changes planned for the A8 are expected to be applied to the S8 as well, though no additional details surrounding the car’s more aggressive programming of the air suspension or the V10 FSI engine have been divulged yet.

That said, below are captions from the A8 release from August 6 that detail some of the changes we can expect.

To achieve this, many aspects have been refined in the unique blend of sportiness, elegance, supreme control and sophistication that forms the Audi A8 character. For instance, the more direct steering and re-engineered running gear have produced even more exact handling. Overall travelling comfort has also been enhanced by the modified adaptive air suspension and extensive improvements to noise insulation. These make the Audi A8 one of the world's quietest and most comfortable saloon cars.

The new assistance systems Audi lane assist and Audi side assist promise to make life easier for the driver and considerably enhance safety, especially on long journeys. Their tasks are to alert the driver if the car begins to drift out of its lane and to warn of vehicles in the adjacent lane.

... To underscore the unique character of this luxury saloon, Audi has further enhanced the two major strengths of the A8. The rack-and-pinion steering with variable steering ratio and servotronic speed-dependent power assistance has been optimised and engineered for a more direct feel. The dampers, supports and tuning of the adaptive air suspension have been revised. As a result, the A8 shows an even more spontaneous response to steering input, tightly follows winding country roads and effortlessly maintains a smooth straight line at high speeds.

Air suspension with even more sensitive comfort
Gains in performance and handling are matched by those in ride comfort: the standard-specification adaptive air suspension is now even more sensitive in responding to fine bumps. The electronically controlled variable dampers are now fitted with new seals to reduce friction. These are combined with new valves that have optimised characteristic curves, and the entire hydraulics have also been retuned. The A8 absorbs expansion joint grooves with supple ease and without even the hint of a vibration. With the addition of an insulation package to reduce rolling noise and road noise, the luxury saloon from Audi offers outstanding comfort.

Exemplary soundproofing
Even the complete acoustics of the A8 have been optimised with the use of innovative materials – after all, Audi approaches noise insulation as a component of its intelligent lightweight construction. The result: without gaining weight, the Audi A8 achieves the lowest rolling, road and ambient noise levels in its class. Being one of the quietest cars in the world is an important element of the relaxing long-distance comfort that is a hallmark of the Audi A8.

Assistance systems bring comfort and safety
Drivers of the Audi A8 can rely on the support of the most up-to-date assistance systems. They serve to enhance comfort and combat driver fatigue on long journeys, thus making an important contribution to safety. The new Audi side assist in the A8 makes use of intelligent radar technology.

The system is especially designed for lane-changing manoeuvres and warns the driver of dangerous situations: whenever there is another vehicle in the critical zone, a yellow LED display in the exterior mirror housing lights up and remains on.

If the driver of the A8 activates the indicator to change lane even though the warning display is lit up, the LEDs become brighter and flash more quickly at shorter intervals. This signal is almost impossible to miss as the peripheral vision of the human eye is extremely sensitive to changes in contrast. Audi lane assist warns the driver to prevent an unintentional departure from the lane. A small camera positioned above the interior mirror on the windscreen observes the road ahead of the car and a high-speed computer detects the lane marking lines. If the driver moves towards one of these lines without indicating, Audi lane assist makes the driver aware of this by a vibration in the steering wheel.

Still a step ahead in the luxury class
...The exterior design has thus only been accentuated at carefully chosen points – from the modified single-frame grille and new exterior mirrors with integrated turn signals to the new wheel designs and LED tail lights with their innovative night design. To complete the range, the A8 is available in new paint finishes and with sophisticated aluminium trim inserts plus new interior colour schemes and inlays.

PS - če bo RS6 imel res 610 KM, koliko bi jih imel RS8 - 750? :lol:

Uporabniški avatar
yigy
Novinec

Kraj: Šentjur

Napisal/-a yigy Če avg 30, 2007 10:35 pm

esem je napisal/-a:PS - če bo RS6 imel res 610 KM, koliko bi jih imel RS8 - 750? :lol:

Lamborghinijev 6.5 V12 s pomocjo TwinTurbo konfiguracije. ;) Bi bil dober za dobrih 780 KM. :lol:

Uporabniški avatar
Quiksilver
Novinec

Napisal/-a Quiksilver Sr nov 21, 2007 11:37 am

To sliko je pač treba delit :oops:
Priponke
41855235gz8nh9.jpg

Uporabniški avatar
Bota
Novinec

Kraj: Brežice

Napisal/-a Bota Sr nov 21, 2007 12:37 pm