Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Sr jan 09, 2008 12:41 am

V neki ameriški ali angleški reviji sem prebral da je Porsche še vedno #1 po ugledu znamke. Ne vem če se vi kaj pogovarjate z normalni ljudmi, ampak ogromno jih poznam katerim bi bil Cayenne prvi strošek po zadetku na loteriji, kar pomeni da je Tuaregov bratranec lahko samo povišal ugled znamke ;) (tudi meni osebno ni nek dizajnerski dosežek, valovit pa okrogel kot kak maserati, pa se mi vseeno zdi "ful kul" in se ga nebi branil, tako kot ne kakega maseratija)
Slika

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Sr jan 09, 2008 12:50 am

Osebno bi raje imel Touarega, še rajši novo X5. Cayenne se mi enostavno ne dopade (pravzaprav se mi zdi najbolj neskladno oblikovan SUV od teh iz razreda premium). Kupovati samo zaradi značke se mi ne zdi smiselno.
Glede loterije: odvisno koliko zadaneš :-P

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr jan 09, 2008 1:18 am

Tomcatter je napisal/-a:V neki ameriški ali angleški reviji sem prebral da je Porsche še vedno #1 po ugledu znamke.

P. je res bil number 1 po ugledu, a tam se ni šlo za ugled superšportnika med avtomobilističnimi poznavalci, pač pa za prepoznavnost in ugled med vsemi blagovnimi znamkami. P. je pač med "navadnimi" ljudmi bolj znan (tudi, ker je bolj pogost, pa Dean, Joplin itd), hkrati eksotičen, eliten, superšportnik (?) in povezan z nemško pregovorno inženirsko natančnostjo/sposobnostjo, nekaj so k temu dodali tudi visoki profiti njihovega poslovanja - vse to ga je med navadnimi ljudmi, tudi (morda predvsem) poslovneži, uvrstilo kar na prvo mesto v svetu - pred Coca Colo, Apple-om itd. Skratka, to ni bil nek avtomobilistični izbor, pač pa trade mark na splošno.

berlonso je napisal/-a:ferrari in lamborghini delajo traktorje, oboji...
ti od ferrarija so ful dobri, ampak tudi dragi. imajo samo nizke modele kolkor vem, so pa močni cca. 80km ;)

Ferrucio Lamborghini je bil lastnik in ustanovitelj traktorskega in avtomobilskega dela, traktorski del je v veliki meri pokrival izgube avtomobilskega in ga s tem ohranil pri preživetju. Enzo Ferrari pa ni nikoli bil povezan s traktorji (morda samo kakšen sorodnik?).

Sem malo pobrskal in nikjer ne najdem najmanjše povezave med Ferrari traktorji in Ferrari avtomobili. Ima kdo kakšen link, kjer je to dokazano? Ferrari kot priimek ni redek v Italiji in ta firma traktorjev ima pač slučajno enako ime. Bom še malo pogledal in če se motim - da so torej (bili) povezani, se oglasim.

lp
Zadnjič spremenil esem, dne Sr jan 09, 2008 1:50 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Sr jan 09, 2008 1:39 am

Hmmm :P
Znamka Ferrari Tractors je locirana nekje v Kaliforniji.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr jan 09, 2008 1:59 am

Dr.M3 je napisal/-a:Hmmm :P
Znamka Ferrari Tractors je locirana nekje v Kaliforniji.

Ferrari Tractors CIE je bila ustanovljena 1987 za distribucijo, servise, rez. dele itd za Ferrari traktorje, ki so jih izdelovali v tovarni traktorjev Ferrari v Italiji, ki je bila v lasti družine Ferrari (- ki nima zveze s konjički iz Maranella!. To tovarno in znamko je kupil italijanski BCS in še vedno dela manjše traktorje - predvsem specializirane npr. za uporabo v sadnih nasadih, vinogradih itd. Zato je FT CIE locirana v Kaliforniji, kjer je tega precej.
Še zanimivost - ti Ferrarijevi (in ostali) dvoosni traktorji (enaka kolesa) izhajajo iz enoosnih motokultivatorjev (edina opcija manjših kmetovalcev po 2. sv. vojni), ki so jih povezovali in jim s tem povečevali učinkovitost.

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Sr jan 09, 2008 9:25 am

stric ga bo dobu zdej 1x konc januarja je rok dobave...84 konjsku zverincu. tu j u bistvi najbulj močna verzija...taki traktorji mu prideju nejbulj prou ku rabi predvsem za vinograd
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov