Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
CyberMatrix
Nov uporabnik

Toyota Supra - Konservativna zverinica

Napisal/-a CyberMatrix Če apr 15, 2004 11:17 pm

Kolegi in kolegica,

Evo slike ene cool črne Supre iz ZDA. Pred kakimi 4 meseci je bila tudi tale naprodaj. In sicer za cca. 60.000 USD. Lastnik si je kasneje premislil in delal na dva šihta, da bi jo lahko obdržal - MAR MU ZAMERIMO ??! :twisted:

Je pa luškana ne preveč izpadljiva mašinca in zelo z občutkom predelana in oplemenitena.

Škoda, da Supre ne delajo več in so zadnji modeli letnik 1999. Se nam pa obeta na letošnjem sejmu koncem leta v Tokyu predstavitev naslednice. Do sedaj sem uspel izvedeti le, da bo nekje 3000 kubični V6 motor. O turbinah se nič ne govori ampak imam občutek, da bodo predelave šle v to smer. Model avtomobila bo ziher dobil tega naslednika, ker je enostavno v ZDA to še vedno špica sport car in je naslednik skorajda krvavo potreben - ljudje še vedno obožujejo ta avtomobil. Upam samo, da bodo takrat tudi v EU naprodaj.

Pa še tole, ko enkrat vidiš kako Supra po avtocesti v Dubaiu zlahka pusti za seboj Ferarri F50 se začneš spraševati... Matr a smo ga mi Evropejci resnično mal polomil, ko smo mal preveč verjeli našim EU proizvajalcem in njihovim "makinam" ?? :?

P.S.: Ko včasih gledam Supre se mi dozdeva, da je Honda s svojo Integro za EU trg kar dodobra prekopirala nekaj detajlov. Se mi samo dozdeva?

Osnovni Podatki:
Toyota Supra
Letnik 1995
Nick: Gia
Konjski moči cca.: 600

Slike:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Zadnjič spremenil CyberMatrix, dne Če apr 15, 2004 11:31 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Če apr 15, 2004 11:22 pm

:shock: :shock: :shock:

from now on i'm officially in love :oops:

ne vem kako folku rata :ue jst bi delu 4 sihte po 8 ur na dan sam d bi se lahko na konc vanjo vsedu :)

jst bi tut to...
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
Suljo
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a Suljo Če apr 15, 2004 11:24 pm

U joooojjjjjj :shock: :shock: :shock: Kašna lepotica ej. Sam mašina je pa skor cela iz HKS delov 8)
LP
Zadnjič spremenil Suljo, dne Če apr 15, 2004 11:29 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
CyberMatrix
Nov uporabnik

Napisal/-a CyberMatrix Če apr 15, 2004 11:29 pm

Umaknjeno.
Zadnjič spremenil CyberMatrix, dne Pe apr 16, 2004 11:48 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. Če apr 15, 2004 11:29 pm

Joj, k mi gre na živce k se spravjo pisat o Supri ljudje k so nekaj prebrali v petih minutah na netu :?
Prvo, ja Supro so res nehali delat leta 99, vendar na japonskem do leta 2002 (avgusta).
Drugo, naslednice NE BO!!! Ja?? Sem že ene 5x na različnih forumih napisu. To so URADNE informacije. Supre MKV ne bo, jasno? OK.
In kaj hudiča ima Integra s Supro??
Tistih 600 KM se da dobit samo z drugim ECUjem in večjo turbino, brez ostalih predelav (resno).
In ja, to je makina in pol.

In ja, to je moj sanjski avto :D
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

Uporabniški avatar
CyberMatrix
Nov uporabnik

Napisal/-a CyberMatrix Če apr 15, 2004 11:38 pm

Umaknjeno.
Zadnjič spremenil CyberMatrix, dne Pe apr 16, 2004 11:48 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
perimund
Stalni uporabnik

Kraj: Monaco

Napisal/-a perimund Če apr 15, 2004 11:44 pm

kaj mislite da to kam gre? :?: :wink:

Uporabniški avatar
CyberMatrix
Nov uporabnik

Napisal/-a CyberMatrix Če apr 15, 2004 11:45 pm

Umaknjeno.

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Napisal/-a D.J. Če apr 15, 2004 11:45 pm

Hmm, čudno. Potem ti veš več od tisith v Toyoti. Ker namreč na Supraforums.net so večkrat napisali uradne informacije, da nove Supre ne bo. Oz. bo neka naslednica, vendar ne s takim imenom in daleč od take oblike in motorja. Naj bi bil hibrid, točno imena ne vem, pa tud iskat se mi ne da. Ampak seveda, to so zastarele informacije, jasno. Čeprav sem to bral še kak mesec nazaj. Dej ga srat no :roll:
Če ne veš je bla Supra v sedanji obliki na voljo od 1993, tako da vejo kaj so dali iz trga. Samo športniki pač niso več njihov interes.
Mogoče res bereš več let, a to po par minut na let, ker kar pišeš je sam :roll:

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Napisal/-a D.J. Če apr 15, 2004 11:46 pm

LoL, ta slika je stara 5+ let :lol: :lol: :lol:

Hvala, dokazal si mi svoje, da nimaš pojma. :lol:

Odstopam od debate. :D

Uporabniški avatar
CyberMatrix
Nov uporabnik

9

Napisal/-a CyberMatrix Pe apr 16, 2004 12:06 am

erwe
Zadnjič spremenil CyberMatrix, dne Pe apr 16, 2004 11:47 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Suljo
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a Suljo Pe apr 16, 2004 12:20 am

Sine tale slika je pa študija, razna ugibanja kuko bi loh naslednica zgledala :wink:
LP

Uporabniški avatar
CyberMatrix
Nov uporabnik

Napisal/-a CyberMatrix Pe apr 16, 2004 12:34 am

Umaknjeno.
Zadnjič spremenil CyberMatrix, dne Pe apr 16, 2004 11:49 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Napisal/-a D.J. Pe apr 16, 2004 7:12 am

To niso uradne informacije, tista slikca je ugibanje in je isto kot če bi jest narisu in zravn dal "Nova Supra?". Tista prva slikca je iz leta 1999.

1) BAD NEWS:

Toyota Motor Sales USA says that there are NO current plans to release a new Supra in the near future. How do I know? I work for Toyota and called the HQ. Does this mean there will never be a new Supra? No. Current trends are swaying away from SUVs and moving towards RWD and AWD performance cars. Toyota would be silly to not offer a car in that category. Be patient...

2) GOOD NEWS:

The MKIV Supra was introduced to the automotive press and Toyota dealers a mere 2-3 months before they ended up in showrooms. In other words, disregard the spy shots, PhotoShopped pictures, and artists conceptions you may find on the web. If anything comes out of the factory, it will be a sneak attack. Curt Aigner and I will keep you posted, and let you see any photos we run across. You can bet it will be sexy, under $40K, and give the 350Z a nice view of it's taillights...if we get a MKV at all.

V8? Don't know.

V6? Don't know.

Turbo? Don't know.

Blower? Don't know.

SC430 chassis? Don't know.

Dokler Toyota ne da URADNIH informacij, da nova SUPRA bo jest ne verjamem. Mogoče bo kak športnik ne pa točni naslednik Supre.. Bomo videli. Če bo, ko bo. Drugače je pa najbližji športnik Supri, ki ga je Toyota zdej enkrat predstavila, Toyota Volta..

Slika
http://www.supercars.net/cars/2004@$Toy ... ceptg.html

Od kje teb tiste informacije? Velik si dovolijo, da kr špekulirajo kaj se bo zgodil..

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Napisal/-a D.J. Ne apr 18, 2004 5:58 pm

Torej? Kam si poniknil? Ne boš komentiral?

:roll:

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Če apr 29, 2004 1:41 am

VIPER CONCEPT je moj avfto

Uporabniški avatar
Freak
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Freak So maj 01, 2004 10:08 am

U matr,tole je pa najlepsa Supra,kar sm jih vidu :shock: 8)
Slika

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Če maj 06, 2004 2:18 pm

uauauaua in še enkrat ua...kera mašinaaaa...pa filtr :P mhm dobr ja. aja da nebo pomote, meu bi to toyotko :P

Uporabniški avatar
georg
Novinec

Napisal/-a georg Če maj 06, 2004 2:31 pm

D.J. je napisal/-a:Torej? Kam si poniknil? Ne boš komentiral?

:roll:

dobro si se razpisal!..vsaka čast! :D

drugače pa...imel jo bom..

leta 2010 ( ai lav 17 let stare avte 8) )

lp, georg
Slika

Uporabniški avatar
Viper123
Uporabnik

Kraj: Jesenice

Re: Toyota Supra - Konservativna zverinica

Napisal/-a Viper123 Če maj 06, 2004 2:34 pm

CyberMatrix je napisal/-a:Pa še tole, ko enkrat vidiš kako Supra po avtocesti v Dubaiu zlahka pusti za seboj Ferarri F50 se začneš spraševati... Matr a smo ga mi Evropejci resnično mal polomil, ko smo mal preveč verjeli našim EU proizvajalcem in njihovim "makinam" ?? :?

Primerjaj serijske avtomobile! :evil:
Serijska Supra nima kaj iskati proti F50!

Res pa je, da boš v Evropi težko našel motor, ki se ga da za toliko malo denarja in brez večjih težav spraviti do 600KM, v ekstremnih primerih čez 1000KM.
Recimo VAGov 1.8T se, da brez menjave vitalnih delov motorja (bati, gredi...) spraviti do max. 400KM.
Vendar je Supra že v osnovi na boljšem saj ima 3.0 I-6 Twin Turbo motor, ki zmore 320KM. Najmočnejši 1.8T pa zmore 225KM.

CyberMatrix je napisal/-a:P.S.: Ko včasih gledam Supre se mi dozdeva, da je Honda s svojo Integro za EU trg kar dodobra prekopirala nekaj detajlov. Se mi samo dozdeva?

Prekopirala? :shock:
Misliš design? Obstaja več generacij Integre in pravgotovo niso kopirali Supre :mrgreen:

LP
Slika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov