Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
forDever
Nov uporabnik

Ford Focus C-MAX (facelift)

Napisal/-a forDever Sr sep 07, 2005 3:53 pm

Trenutni model je takšen:
Slika

Dobil bo malo agresivnejšo masko (nekaj v smeri SAV koncepta, predstavljenega v letos v Ženevi). V glavnem nič pretresljivega, le majhna osvežitev ...

Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To dec 05, 2006 11:42 am

uradne slikce facelifta so zunaj

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

One of the monovolume compact of better acceptance in the European market finishes being altered to hold its good position within the segment. We spoke of the C-Max, the most versatile version of the Focus.

As of the next year, the C-Max will have a frontal more cleared, with new lights and a grill a little smaller, whereas paragolpes, or ahead or behind, has been completely modified, like the later optical that now resort to technology LED.

In the interior, slight changes and many elements taken from the S-Max, like some controls, new equipment of music and a climatizador of two zones again design. The C-Max logo now follows the guideline of its older brother and has the C in red and greater size.

As far as the mechanical ones, there are no important new features, at least at the moment, since modifications do not announce, except for the presence for some the 2,0 countries of TDCi pdf with 130 CV.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 To dec 05, 2006 2:29 pm

lep lep! 8)
Slika

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

Napisal/-a rutenka To dec 05, 2006 4:00 pm

hude meglenke :wiihuu
lakom lačen hoče papico

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To dec 05, 2006 4:11 pm

spredi neki podobnga kot S-max in Galaxy. Je lep, čeprov tud ta k je trenutn zuni, je lep.
Slika

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan To dec 05, 2006 7:20 pm

Esem, pozabil si napisati, da gre še za prototip, tako da bo serijski C-Max mogoče malce drugačen. Še posebej meglenke.

Slika
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Evan
Nov uporabnik

Napisal/-a Evan Sr dec 06, 2006 8:49 am

Ne verjamem da se gre se za prototip. Se strinjam da dostikrat tovarne objavijo fotografije že dosti pred redno proizvodnjo, samo se mi zdi da to bolj velja za kake special modele, ne pa za facelift modele.
http://www.fordfeelplus.it/norm.htm

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr dec 06, 2006 9:59 am

martin_krpan je napisal/-a:Esem, pozabil si napisati, da gre še za prototip, tako da bo serijski C-Max mogoče malce drugačen. Še posebej meglenke.

Sem šel preverjat izvor in ni precizirano, ali so fotke uradne oz končne ali ne. Njih kvaliteta me je zavedla in sem a priori domneval, da so uradne. Meglenke so res bolj a la koncept. Bi bile pa zanimive (in verjetno predrage za serijo). Če sem prehitro koga zavedel, se opravičujem. Bomo videli.

PS na strani, ki jo je linkal Evan, piše, da je to predproizvodni model.

Slika

Evan
Nov uporabnik

Napisal/-a Evan Sr dec 06, 2006 11:17 am

To je bila tudi rna izmed verzij facelifta (najbrz ne uradna).

Počakajmo.
Priponke
cmax.jpg

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr dec 06, 2006 9:26 pm

avto bo predpremierno predpredstavljen na Bolonjskem sejmu. Temu pravijo svetovna premiera, vendar je možna še predprodukcijska verzija. Več o spremembah in daljši Press Release tu
http://www.autoblog.com/2006/12/06/ford ... new-c-max/

še zadnja luč

Slika

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Sr dec 06, 2006 10:09 pm

So pa kopirali Renault. Imenoval se bo samo še C-Max.
Pa sharky očitno postaja a-must-have :lol:
Kobilica:

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Sr dec 06, 2006 11:05 pm

Kje so kopirali renaulta :?:

Meni se zdi zelo lep facelift
Slika

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Če dec 07, 2006 12:26 am

Tomcatter je napisal/-a:Kje so kopirali renaulta :?:

Najprej je bil Megane Scenic, potem samo še Scenic
Tukaj bo pa isto: Zdaj je Ford Focus C-max, potem samo še C-max ;)

Tako neprivlačnemu in praznemu avtu tale facelift nič ne pomaga. Na žalost.

lp, mm

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Če dec 07, 2006 7:45 pm

Lignage je napisal/-a:
Tomcatter je napisal/-a:Kje so kopirali renaulta :?:

Najprej je bil Megane Scenic, potem samo še Scenic
Tukaj bo pa isto: Zdaj je Ford Focus C-max, potem samo še C-max ;)

lp, mm

Hvala za pojasnilo Tomcatterju.

Glede oblike pa se ne strinjam s tabo. Če bo serijski tak, bo to zame najlepše oblikovani kompaktni enoprostorec. A to je samo moj okus, da se sedaj ta tema ne bo spremenila v debato o uspešnosti oblikovanja posameznih MPV-jev.
Kobilica:

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Če dec 07, 2006 8:39 pm

Glede privlačnosti se totalno ne strinjam s tabo. Avto je v tem razredu med lepšimi. Sigurno bi ga raje vzel kot xsaro picassa

Glede kopiranja pa :roll: ...siguren sem da so to popolnoma skopirali in poskusili prekriti, a kaj ko ste jih razkrinkali
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Če dec 07, 2006 9:42 pm

Da so kopirali, se samo tako malo žlehtno reče. Glede tega je pri njih drugače kot pri Renoju, Scenic je pač samo oddaljevanje od megana, pri Fordu gre pa zato, da ustvarjajo linijo X-Max, tako vizuelno, imensko, vozne lastnosti imajo podobne (najboljše v segmentih) itd. Morda lahko pričakujemo M(ini)-Max-a na temelju ali kot naslednika Fusion-a.
O dizajnu pa takole - spredaj skupaj s C4P in S-Maxom najlepši, zadaj in iz profila povprečen - torej tudi malce dolgočasen. Počakajmo pogled v živo.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Če dec 07, 2006 11:05 pm

Nedolgo nazaj sem v testu enega novejšega Forda, na spominjam se več dobro ali je šlo za Mondea ali novega Focusa, prebral, da Ford in stil ne gresta skupaj. In s tem se moram tudi še zdaj, kljub tem novostim, še vedno strinjat. Poznam C-maxa, videl sem novega S-maxa, kateremu prenovljeni C-max želi biti podoben. Videl sem tudi novega Picassa.

Picassa oblikovno primerjat s temi Fordovimi X-maxi je za moj okus povsem odveč. Fordove oblike pač ne premorejo nič žlahtnosti za razliko od izdelkov francoskega proizvajalca.

Seveda, to je samo moje mnenje, da se razume...

lp, mm

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Če dec 07, 2006 11:14 pm

S takimi izjavami se da hitro narobe razumet

Mislil sem seveda na starega picassa, in za razliko od tebe se mi zdijo *-maxi dosti lepši od njihovih citroenovih tekmecev, in potem smo spet pri okusih tak da se je brezveze kregat :P
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Če dec 07, 2006 11:46 pm

Lignage je napisal/-a:...
Picassa oblikovno primerjat s temi Fordovimi X-maxi je za moj okus povsem odveč. Fordove oblike pač ne premorejo nič žlahtnosti za razliko od izdelkov francoskega proizvajalca.
...
lp, mm

To je natančno definirana razlika med C4P in novimi Fordi. Novi citroeni (C$, C6, C4P) imajo neko žlahtnost v dizajnu, ki je Fordi dejansko ne premorejo. Imajo pa zato Fordi zelo čiste, dinamične, enostavne, skladne linije (vse mišljeno za X-Maxa in samo spredaj), ki so tudi (nek drugačen) dosežek dizajna in marsikomu všečne. Ta dva koncepta dizajna predstavljata neke vrste skrajnosti v (kvalitetnem) dizajnu in pravilo "vsake oči imajo svojega malarja " je resnično, če se odloča med takim kvalitetnim dizajnom, ne pa npr kakšen Corolla Verso ali Tacuma. Tisti, ki bi jim bila slednja višek dizajna, nimajo izdelanega okusa (špricanje/spanje med urami umetnostne/likovne vzgoje :P ali bolj zares premalo vsakodnevne estetske izobrazbe, začenši s starši in končavši z ženo :lol: ). Tu ni izgovora v smislu "100 ljudi 100 čudi". lp

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Pe dec 08, 2006 12:39 am

Za moj okus ima tudi nova, povdarjam, nova Corolla verso, nikakor ne kakšna stara, lepšo obliko kot pa C-max:

Slika

lp, mm
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov