Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

2010 BMW X1

Napisal/-a adis Ne sep 23, 2007 2:26 pm

govorice so da naj bi bmw poleg nove V serije začel delati terenca oz. SUV kateri bi bil pozicioniran pod serijo X3 in sicer X1. X-drive naj bi X1 prevzel od starejšega brata X3.
X1 naj bi prevzel nekatere detalje iz nedavno predstavljenega koncpeta CS. pri bmw pričakujejo letno proizvodnjo nekje cca. 100.000 primerkov z začetno ceno 30.000€.

glede na veliko popularnost SUV vozil me niti ne preseneča če bi res 2010 leta ugledali x1 na trgu, saj veliko avto. tovarn že izdeluje "male" suv-e ki so kar zanimivi celo bolj kot so to hatchback-i ( golf V, astra, .....).
Priponke
BMW-X1.jpg

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Ne sep 23, 2007 2:39 pm

nevem .. mi ne potegne nekak :?

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Ne sep 23, 2007 3:24 pm

Saj ti tudi ne more potegnit če je to eno skropucalo na sliki, ki nima 5 posto veze z modelom X1.

Žalostno se mi zdi, da tile photoshoparji kombinirajo trenutne modele ter tako dobijo nekakšnega križanca. Tole na sliki je malo dvignjena Enka z ledvičkami ter lučmi koncepta CS... :roll:
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo Ne sep 23, 2007 3:57 pm

ojoj grozn je kr neki...
biturbo SKN Project CT3 50

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Ne sep 23, 2007 4:50 pm

Sh3bO je napisal/-a:Saj ti tudi ne more potegnit če je to eno skropucalo na sliki, ki nima 5 posto veze z modelom X1.

Žalostno se mi zdi, da tile photoshoparji kombinirajo trenutne modele ter tako dobijo nekakšnega križanca. Tole na sliki je malo dvignjena Enka z ledvičkami ter lučmi koncepta CS... :roll:

Se strinjam. Ampak tud pvotno photoshopanje novih modelov se mora enkrat začet :) Se mi pa zdi ta model brezvezen, enako kot pri Audiju prihajajoči Q3 :roll: 2 SUVa se mi zdita čist dovolj ampak očitno se proizvajalcem take investicije v nove modele splačajo, vsaj dolgoročno. Bi pa rekel da imidž nekak pade s takimi modeli. Imidž se dela predvsem z večjimi limuzinami in prestižnimi športnimi terenci itd. spet odvisno od filozofije vsake znamke posebej.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Ne sep 23, 2007 5:55 pm

hudo grd.

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Napisal/-a SamoK Ne sep 23, 2007 5:57 pm

je pa ta za otenek lepsi..

Slika

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Ne sep 23, 2007 6:42 pm

ja ma res samo za odtenek lepši...Nevem dzi se mi brezveno da gre bmw delati še enega malega terenca :?
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Ne sep 23, 2007 7:09 pm

=ZiAn= je napisal/-a:ja ma res samo za odtenek lepši...Nevem dzi se mi brezveno da gre bmw delati še enega malega terenca :?

BMW itak še ni nobenega terenca naredil ;) Sem videl x5 od bivšega direktorja, ki je obtičal v takem snegu, ki bi ga npr. limuzinski legacy z lahkoto prevozil :?

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Ne sep 23, 2007 8:44 pm

martk je napisal/-a:
=ZiAn= je napisal/-a:ja ma res samo za odtenek lepši...Nevem dzi se mi brezveno da gre bmw delati še enega malega terenca :?

BMW itak še ni nobenega terenca naredil ;) Sem videl x5 od bivšega direktorja, ki je obtičal v takem snegu, ki bi ga npr. limuzinski legacy z lahkoto prevozil :?

Ja in po možnosti na sebi 285 zlizane letne gume. Dej ne mi s takimi prosim.

In ta debata je o X1-ki ne ne 5-ki. Glede izgleda je res še prezogdaj karkoli komentirat ker je še vse čisto ugibanje. Če pa X1 ne bo bistveno cenejši od X3-ko pa tudi jaz ne vidim smisla. BMW res nima SUV-a ki bi se lahko realno kosal z japončki ker je dražji. Samo zdaj če bo poceni je spet uprašanje če bo na nivoju ostalih BMW-jev, če bo pa dražji pa nekako ni smisla.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
cliort
Novinec

Napisal/-a cliort Ne sep 23, 2007 8:51 pm

SamoK je napisal/-a:hudo grd.

X2

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne sep 23, 2007 9:22 pm

če pride na trg v taki obliki kot je se bo skušal bmw predvsem približati po mojem mnenju mlajšim kupcem kateri bi radi vozili "suv" a nimajo denarja za nakup npr. x3.
zgleda da postaja trg suv-ov zelo zanimiv tako za bmw kot druge avtomob. znamke, verjetno vidijo nek potencial

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Po sep 24, 2007 4:50 pm

cliort je napisal/-a:
SamoK je napisal/-a:hudo grd.

X2

X3
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Po sep 24, 2007 5:52 pm

martk je napisal/-a:

res je... bmw X5 je samo šminka terenca, drugače je pa luksuzni avtomobil, nič več.
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po sep 24, 2007 6:04 pm

mislim da so pravi terenci zgubili prav na račun takih luksuznih suv-ov na svojem pomenu, ker pravi terenec je naprimer jeep wrangler, enostaven a brutalen pa še veliko takih terencev bi se najdlo

Uporabniški avatar
sir videc
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a sir videc Po sep 24, 2007 6:09 pm

grdo...sam so glih zacel tko da bojo cez cas (pomoje) nardil kr dobr sov...drgac pa ni ga cez Land Rover....(in ga tut ne bo)
Slika

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Napisal/-a SamoK Po sep 24, 2007 7:18 pm

AudiBoy je napisal/-a:
martk je napisal/-a:

res je... bmw X5 je samo šminka terenca, drugače je pa luksuzni avtomobil, nič več.

Q7 pa se trikrat manj.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Po sep 24, 2007 8:16 pm

sir videc je napisal/-a:grdo...sam so glih zacel tko da bojo cez cas (pomoje) nardil kr dobr sov...drgac pa ni ga cez Land Rover....(in ga tut ne bo)

Ima fotr prejšnjo generacijo Discoveryja, pa lahko rečem le to, da Land Roverja ne pogledam niti od blizu več. Čeprav naj bi se novejši kar popravili, vsaj tist Discovery ni bil znan ravno kot pojem res dobrega avtomobila.

Kakorkoli že, mislm da vsi vemo kolk je ura pri današnjih SUVih. Sigurno prileze dlje po terenu kot kak osebni avto, ni pa to to, kar ni niti realno za pričakovat. Vsaj če jih primerjamo s kakšnimi resnimi terenci. Imajo pa današnji SUVi svoje druge dobre lastnosti, ki pa jih pravi terenci nimajo. Naprimer prestiž, udobje, tud tehnika navsezadnje (le na drugem področju oz. z drugim poudarkom). Čeprav če je kak X5 ali Q7 obut v prave gume in da ga pravilno nastaviš (tud to marsikaj šteje pri današnjih računalnikih in funkcijah v avtomobilu), zna priti avto presentljivo daleč na terenu, ki nikakor ni podoben asfaltu :) Čeprav njihovo poslanstvo je seveda na asfaltnih cestah...
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po sep 24, 2007 8:25 pm

@spyker: tako je, glih zadnjič sem gledal fifth gear kjer se je novi range rover odrezal KATASTROFALNO na terenu ki je pravzaprav namenjen SUV-om ( malo hribov, malo blata, malo vode itd.....) skratka današnji SUV-i brez primernih gum nimajo kaj početi na takih terenih, so samo za asfalt-nažalost, pravtako bo to veljalo tudi za bmw X1 ki bo po vsej verjetnosti namenjen predvsem asfaltu in premagovanju robnikov od pločnikov v samih mestih

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če sep 27, 2007 3:28 pm

BMW CEO Norbert Reithofer has spilled the beans on the carmaker’s future plans with the release of a document today outlining its official strategy up until 2020. According to the document, BMW hopes to sell up to 1.8 million vehicles by 2012 and sees increased volumes as the key to improved profitability. To help meet its sales goals, BMW has confirmed plans for an X1 crossover, new Gran Turismo, Mini SUV and new Rolls-Royce Coupé over the next five years.

realnost je tu, prišel bo na trg X1, a mogoče le v drugačni obliki
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov