DragonForce je napisal/-a:Neee.![]()
A zdaj lahko pričakujemo ''sranje'' izpod rok kitajcev, ali kaj bodo oni samo lastniki, tehnologija bo pa še vedno takšna, kot je bila do zdaj? Nekako ne razumem.
a_sist je napisal/-a:
smešno, ne. Managerji na veliko izvažali delo ceneni delovni sili, sedaj pa jim ta cenena sila kupuje podjetja. Brez tega bi bili kitajci še vedno napol v srednjem veku. Zmaj je prebujen in to je šele začetek..
BlazR je napisal/-a:Ne pretivarite. Čeprou bo volvo v kitajskih rokah, ne bo zdj padu na nivo kitajskih avtomobilov. Večina volvovega osebja bo vrjetno ostala na istih pozicijah in nadaljevala z delom kot če prevzema ne bi bilo. Sj tudi v nove jaguarje ne vgrajujejo tatine tehnike. Edino kar se bo spremenilo je, da bodo kitajci dobili konkurenčno evropsko tehniko in bojo morda končno uspel nrdit avtomobil, v katerem ne bo trčenje pri 20kmh smrtno nevarno.
vazman je napisal/-a:ja, ja. Prepakiravanje, leplenje logov, bojda zvenečih znamk na oblačila, čevlje.... in druge izdelke "nizke dodane" vrednosti in jih tu prodajat 5X dražje ni ravno dolgoročna logika. Zastopništva, storitve, birokracija, servisi ipd pa tudi ni realni temelj gospodarstva.
Delat je treba, ne pa samo guljufat in mislit na kratkoročne dobičke. Tale neo-liberalna logika kratkoročnih dobičkov z izvozom dela "nizke dodane" vrednosti se bo tako maščevala, da bo joj.
sebaveh je napisal/-a:Sicer je meni vseeno kdo je lastnik, beli, črni, rumeni... zaradi mene magari zeleni iz marsa. Glavno da kupim kvaliteten izdelek, oblikovno sprejemljiv, praktičen in z vso podporo pri nadalnjem servisiranju in vzdrževanju.
modri D. je napisal/-a:sebaveh je napisal/-a:Sicer je meni vseeno kdo je lastnik, beli, črni, rumeni... zaradi mene magari zeleni iz marsa. Glavno da kupim kvaliteten izdelek, oblikovno sprejemljiv, praktičen in z vso podporo pri nadalnjem servisiranju in vzdrževanju.
Se popolnoma strinjam ... Sj se v avtomobilski industriji karte že dolg mešajo, zdj so sam novi igralci pršli ... A resno mislte, da bo dejstvo, da so lastniki Kitajci, kej vplival na folk? Kdo pa recimo ve, da 90 posto angleške avto industrije ni več angleške? U Jaguar - ja ja, Angleži znajo! Še k je bil pod Fordom, folk ni vedu, zakaj se gre ... Pa tista tipična Samo švaba pravi dobra kola, sve je ostalo sranje, pol se pa z Opli vozjo (po možnosti s Fiatovim motorjem) - halo?
Ne rečem - ljudje, ki spremljajo avtomobilizem (na tem forumu drgač ne gre ne), jim je malo jasno, kere valute tečejo zadi, sam ni pa to reprezentativni vzorec populacije. Tud Tata je pokupla Land Rover in Jaguar, pa kaj? Men so to še zmeri tip top avti, ki jim ni para (kvarl so se pa ne glede na lastnika
)
Meni so bili Volvoti vedno super avti, od kar vem za njih ( prejšnji V70 ostaja zame eden tistih avtov, katerih oblika nikoli ne bo zastarela) in če se spremeni sam lastništvo, ne pa filozofija, ki vodi znamko, potem res ne vidim razloga za paničarjenje ... Kupci pa valda čjo met kej pogače tud zase, to je ja logično - tud Kitajci niso tok butasti pa vejo, da je najlaži, če kupš pol stoletja utečenih novosti, kt pa da se greš sam svojga mojstra in pogoriš na celi črti v Evropi, kjer je vsaka malenkost že patentirana.
Poleg tega pa tud ni treba it tok daleč, da vidite preprodaje znamk - recimo BMW je mel bore malo časa v lasti Land Roverja, a vseeno zadost, da je pobral, kar je rabu, in preprodal naprej. Volvo je bil neki časa pod Renaultom, Maserati pod Citroenom, pa kaj - stvari se morjo obračat dalje, status quo ni neka jaka politika
Lp!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov