drugmirko je napisal/-a:INFINITI je napisal/-a:Ja, nova paleta motorjev, kup kompliciranih pomagal - tudi samodejno parkiranje, novo podvozje je "le" del facelifta?
Pomoje je vaše razmišljanje napačno - tisto kar je dejansko bistvo in večinoma skrito očesu naredi ta avto novi. Pa pustmo zdej LCD diplay v notranjosti - to nima veze če je FL ali novi model. Tisto kar sem naštel. A kdo misli da je sposobnost samodejnega parkiranja recimo stvar enega senzorja pa nekega stikala. Dejte no - profil vrat je ratal merilo a gre za facelift al ne. To je da obdržijo stroškovnost proizvodnje in služi kvečjemu zato, da potem vse tisto kar JE novo ne opali končnega kupca po žepu.
Zame je tale corsa novi model in to popolnoma upravičeno.
lej...bistvo vsakega vozila oziroma tisto, čemur pravimo "avto" in je LASTNO vsakemu modelu posebej (še posebej novemu), je tole...(sicer nisem našu fotke Corsinega "frame-a", ampak bo tudi tale čist v redu za ponazoritev):
tole, kar je na zgornji sliki, je na novo razvito pri vsakem res novem modelu! in na tole se potem našraufa vse... vse od (novih ali starih) motorjev, podvozja in "velebne" zunanje "oblekice" (čitaj blatniki, odbijači. haube, luči...), na kateri potem mi pasemo oči! in tole je v pri Corsi E ostalo praktično identično tistemu v Corsi D... zato so profili vrat enaki, medosna razdalja identična, širina avta tudi in najbrž tudi višina (na katero pa itak vpliva že velikost koles)... in zato po mojem (in še čigavem) mnenju Corsa E ni nov model! no, mogoče so v izboljšanje čvrstosti spremenili kaj na sprednjem in zadnjem mostu in izboljšali kakšno drugo ojačitev, kej drugega pa ne...
je pa Corsa E zelo konkretno fejsliftana (zunanjost +notranjost) in mehansko posodobljena (motorji + podvozje)! kar pa je vseeno in v vsakem pogledu pohvalno ter spoštovanja vredno! marketingarji bodo pa v vsakem primeru trdili, da je avto nov! saj jim je to služba...
x2!