Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Če jun 10, 2004 1:54 pm

Konskih moči na liter delovne prostornine motorja.
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če jun 10, 2004 1:58 pm

ASenna, De_tomaso je najbrž hotu povedat da ma 83KM na liter prostornine motorja,
samo...Alfa tehnologije direktnega vbrizga ni razvijala v smeri varčnosti, ampak zgolj zarad zmogljivosti...zato ma lahko nekolk večjo moč, ampak sorazmerno ma tud večjo porabo...njeni motorji nimajo tko imenovanih dveh režimov delovanja, varčnega in normalnega(zmogljivega) tko k naprimer FSI od VAG koncerna...

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
gape
Stalni uporabnik

Kraj: BEVERLY HILLS (KROPA)

Napisal/-a gape Če jun 10, 2004 2:03 pm

Slide je napisal/-a:ASenna, De_tomaso je najbrž hotu povedat da ma 83KM na liter prostornine motorja,
samo...Alfa tehnologije direktnega vbrizga ni razvijala v smeri varčnosti, ampak zgolj zarad zmogljivosti...zato ma lahko nekolk večjo moč, ampak sorazmerno ma tud večjo porabo...njeni motorji nimajo tko imenovanih dveh režimov delovanja, varčnega in normalnega(zmogljivega) tko k naprimer FSI od VAG koncerna...

LP

DA DA!!!

Uporabniški avatar
ASenna
Uporabnik

Kraj: kropa

Napisal/-a ASenna Če jun 10, 2004 2:07 pm

aja pišuka sej res :/:o:/
men mama prav "za vsakmu ovinkom je hodič"
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če jun 10, 2004 2:09 pm

gape je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:ASenna, De_tomaso je najbrž hotu povedat da ma 83KM na liter prostornine motorja,

LP

DA DA!!!

Gape, zakaj mam jz tak "občutek" da maš raj Nemce k Italjane... :lol:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
gape
Stalni uporabnik

Kraj: BEVERLY HILLS (KROPA)

Napisal/-a gape Če jun 10, 2004 2:12 pm

Slide je napisal/-a:
gape je napisal/-a:

LP

DA DA!!!

raj pa ne raj!a veš kako je mel smo že oboje doma sam pač ne alfe bil pa je italijan pa nismo bli zadovolni!
drgač sm nevtraln več al mn sam mal morm kurt!!!
sm pač kurjač!

Uporabniški avatar
ASenna
Uporabnik

Napisal/-a ASenna Če jun 10, 2004 2:14 pm

sej sam mal na ogenj mece :P :P
SlikaSlika

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Če jun 10, 2004 2:44 pm

eh ja...men je res lepa ta alfa. najlepša mi je pa recmo v črni alpa rdeči barvi. srebrna...ok če mi ga že podariš ga bom sprejel. hec sj je tud ql. uglavnm lep avto. ostale lastnosti pa ne poznam tolk :wink: Lp

Uporabniški avatar
ASenna
Uporabnik

Napisal/-a ASenna Če jun 10, 2004 2:46 pm

enkrat do mene prlet jih bos kmal spoznal :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Pe jun 11, 2004 11:23 pm

gape je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:
gape je napisal/-a:

LP

DA DA!!!

raj pa ne raj!a veš kako je mel smo že oboje doma sam pač ne alfe bil pa je italijan pa nismo bli zadovolni!
drgač sm nevtraln več al mn sam mal morm kurt!!!
sm pač kurjač!

No jaz pa sem in še vedno imam doma skoraj vse BMWje. Sem že enkrat napisal, da skoraj ni testnega, ki se za vikend ne bi ustavil pri meni. Pa nasploh smo imeli vse od 1970 pa do 1995 pri hiši bmwja, večinoma enega nekaj časa pa tudi dva( vse od 2002 pa do 320i in 520i na koncu). Pa moram priznati, da me alfa bolj potegne. Še vedno. Glede kvalitete izdelave se ne bi ravno spuščal v debate, glede podvozja pa kadarkoli. Vredu, M3 ima prednost zaradi velike moči pred GTA zaradi zadnjega pogona(čeprav tega v ETCC ni ravno videt). Vsi ostali pa so tu-tu. Če ne drugega poglejmo čase losovih testov in slalom primerljivih alf in Bmwjev. Lahko pa tudi iz lastnih izkušenj povem, da 156 1.8 v ovinkih gladko nese 318i, ali pa jaz res nisem bil narejen za vožnjo bimerjev.

V vsakem primeru pa bi priporočal, da najprej stvari preizkusimo in šele nato podajamo kritike.
Zadnjič spremenil De_Tomaso, dne Pe jun 11, 2004 11:38 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Pe jun 11, 2004 11:35 pm

Glede nemcev in italijanov pa naj mi nekdo napiše primerljiva nemška imena.

Ferrari
Maserati
Lamborghini
OSCA
De Tomaso
Iso
Abarth
Autobianchi
Cizeta
Bizzarrini
Pagani
Qvale
Zagato
Isotta Fraschini
Lancia
Alfa Romeo

Bugati(štel se je za italijana, čeprav je po 1. vojni spadal pod Francijo)

Pa da ne naloga pretežka lahko dadate tudi angleške in francoske proizvajalce avtomobilov, ki so kadarkoli v svojem času izdelovali primerljive izjemne avtomobile kot zgoraj napisana imena. V IT avtomobilih Slovenci vidimo samo Fiata in to kako se kvarijo in niso ničemur podobni, nato pa v isti koš vržemo še vse ostale italjanske izdelovalce avtomobilov, ki pa jim v svetu skoraj ni para. Še danes izdelujejo najzmogljivejše športne avtomobile o njihovi zgodovini pa je itak bolje, da ne govorimo.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So jun 12, 2004 8:40 am

De tomaso v čem j fora, da pišeš firme, katere so izdelale kakšnih "pet" avtomobilov...pol bi lahko kdo začel naštevat tud avtomobile ala Catherham, TVR, Bitter, pa da se mal na tale tvoj seznam naslonm, nekaj tistih proivajalcev ni niti svojih motorjev razvijalo...Pagani (Zonda) ma pa celo nemški motor :wink: ...Italjani že dolgo niso več taki kot so bili, niti tako italjanski kot ti misliš...še Lambo ma "Audijev pogon"...Seveda so nekatere izjeme v teh k si jih napisal, ampak priporočam ti da dobro pobrskaš po zgodovini firm, preden napišeš kako super so...samo zato da boš točno vedel o čem govoriš...

Glede izkušenj z BMW-jem in Alfo ti pa verjamem, samo nekterim pač bolj sede zadnji pogon, ker je načeloma bolj zabaven...Drugač pa avto s sprednjim pogonom in dobrim podvozjem, lahko dosega ravno tak g-pospešek v ovinku kot zadnji pogon...Drugačna je pa sama tehnika vožnje, pa tud prehod čez ovinek (tud hitrost prehoda), ki pa ni zgolj limanje na cesto(g-sile), ampak še marsikej drugega...

Pa brez zamere...

LP

Ou, ja še neki sm pozabu, firme kot so Maserati, Lamborghini in podobne, so seveda vrhunske firme čeprav so bile vsaj za moje pojme zlata leta za te Italjane leta Countacha, Diabla, Ghibli-ja, Pantere itd...

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso So jun 12, 2004 5:38 pm

Slide je napisal/-a:De tomaso v čem j fora, da pišeš firme, katere so izdelale kakšnih "pet" avtomobilov...pol bi lahko kdo začel naštevat tud avtomobile ala Catherham, TVR, Bitter, pa da se mal na tale tvoj seznam naslonm, nekaj tistih proivajalcev ni niti svojih motorjev razvijalo...Pagani (Zonda) ma pa celo nemški motor :wink: ...Italjani že dolgo niso več taki kot so bili, niti tako italjanski kot ti misliš...še Lambo ma "Audijev pogon"...Seveda so nekatere izjeme v teh k si jih napisal, ampak priporočam ti da dobro pobrskaš po zgodovini firm, preden napišeš kako super so...samo zato da boš točno vedel o čem govoriš...

Glede izkušenj z BMW-jem in Alfo ti pa verjamem, samo nekterim pač bolj sede zadnji pogon, ker je načeloma bolj zabaven...Drugač pa avto s sprednjim pogonom in dobrim podvozjem, lahko dosega ravno tak g-pospešek v ovinku kot zadnji pogon...Drugačna je pa sama tehnika vožnje, pa tud prehod čez ovinek (tud hitrost prehoda), ki pa ni zgolj limanje na cesto(g-sile), ampak še marsikej drugega...

Pa brez zamere...

LP

Ou, ja še neki sm pozabu, firme kot so Maserati, Lamborghini in podobne, so seveda vrhunske firme čeprav so bile vsaj za moje pojme zlata leta za te Italjane leta Countacha, Diabla, Ghibli-ja, Pantere itd...

Naštel sem oboje, tiste, ki so naredili par sto avtomobilov kakor tudi tiste, ki so jih naredili le kakih 5. In res je, njihova čas je bil med 1965 in 1980, čeprav še danes niso ferrariji in maseratiji nič kaj slabši. Lambota pa so res dopolnili nemci, saj polega vsega ostalega kar gre narobe v tem svetu(Afganistan, Irak, Globalno segrevanje...), ni nič čudnega, da gre še avtomobilska industrija po čudnih poteh. :lol: Pa BTW: Caterhama - mislim, da ta tovarna še ni naredila svojega avtomobila temveč dela le licence od lotusa. TVR je liga skoraj zase, je eden najboljših avtomobilov, kar sem sedel v njih. Bitter pa vseeno nekako ne sodi ravno v to debato. Če že potem Jensen bolj, s svojo inovativnostjo. Vseeno zgodovinsko gledano ostane primat pri izdelavi športnih avtomobilov še vedno v rokah italijanov.

Uporabniški avatar
Pecho
Novinec

Kraj: Veleje Veleje

Napisal/-a Pecho Ne jun 13, 2004 12:08 pm

De_Tomaso je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:De tomaso v čem j fora, da pišeš firme, katere so izdelale kakšnih "pet" avtomobilov...pol bi lahko kdo začel naštevat tud avtomobile ala Catherham, TVR, Bitter, pa da se mal na tale tvoj seznam naslonm, nekaj tistih proivajalcev ni niti svojih motorjev razvijalo...Pagani (Zonda) ma pa celo nemški motor :wink: ...Italjani že dolgo niso več taki kot so bili, niti tako italjanski kot ti misliš...še Lambo ma "Audijev pogon"...Seveda so nekatere izjeme v teh k si jih napisal, ampak priporočam ti da dobro pobrskaš po zgodovini firm, preden napišeš kako super so...samo zato da boš točno vedel o čem govoriš...

Pa brez zamere...

LP

Naštel sem oboje, tiste, ki so naredili par sto avtomobilov kakor tudi tiste, ki so jih naredili le kakih 5. In res je, njihova čas je bil med 1965 in 1980, čeprav še danes niso ferrariji in maseratiji nič kaj slabši. Lambota pa so res dopolnili nemci, saj polega vsega ostalega kar gre narobe v tem svetu(Afganistan, Irak, Globalno segrevanje...), ni nič čudnega, da gre še avtomobilska industrija po čudnih poteh. :lol: Pa BTW: Caterhama - mislim, da ta tovarna še ni naredila svojega avtomobila temveč dela le licence od lotusa. TVR je liga skoraj zase, je eden najboljših avtomobilov, kar sem sedel v njih. Bitter pa vseeno nekako ne sodi ravno v to debato. Če že potem Jensen bolj, s svojo inovativnostjo. Vseeno zgodovinsko gledano ostane primat pri izdelavi športnih avtomobilov še vedno v rokah italijanov.

Pa amen :!:

Lp Pecho

Uporabniški avatar
ASenna
Uporabnik

Napisal/-a ASenna Ne jun 13, 2004 12:21 pm

Če ne drugega poglejmo čase losovih testov in slalom primerljivih alf in Bmwjev. Lahko pa tudi iz lastnih izkušenj povem, da 156 1.8 v ovinkih gladko nese 318i, ali pa jaz res nisem bil narejen za vožnjo bimerjev.

se strinjam
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne jun 13, 2004 3:48 pm

De_Tomaso, kje si pa sedu v TVR-ju? Sej ne da ti ne verjamem, ampak a je sploh tle blizu kakšen?
Drugač je pa men Maserati zgubu povsem na tisti svoji hard core športnosti ala Ghibli, 4.24...turbine pa to...zdej je to tak luksuzn športnik...šminka...Drgač pa kot zanimivost...Maserati je mel na zadnjih kolesih posebej za ročno zavoro bobnaste zavore...hudo, ni kej

LP

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Ne jun 13, 2004 8:46 pm

Slide je napisal/-a:De_Tomaso, kje si pa sedu v TVR-ju? Sej ne da ti ne verjamem, ampak a je sploh tle blizu kakšen?
Drugač je pa men Maserati zgubu povsem na tisti svoji hard core športnosti ala Ghibli, 4.24...turbine pa to...zdej je to tak luksuzn športnik...šminka...Drgač pa kot zanimivost...Maserati je mel na zadnjih kolesih posebej za ročno zavoro bobnaste zavore...hudo, ni kej

LP

Nekje sem že napisal, da pišem in sodim le o stvareh, ki jih poznam.

Torej ti prilagam slikico sebe in TVRja, sicer ne v avtomobilu, ampak zraven, saj je lastnik pristopil šele naslednji trenutek in nam vsem dovolil, da smo sedli v njegov avto. Seveda smo bili nadvse začudeni, a prijazen gospod je še pol kar nekaj časa z nami debatiral o avtomobilih. Če boš pozorn boš videl, da imamo vsi na kapicah napisano Univerza v Mariboru. Fotka je posneta na dirkališču Bruntingthorpe, blizu mesta Leicester v Angliji.

Slika

Da pa tudi ta TVR ne spremeni mojega prepričanja, da pravi športniki prihajajo iz Italije pa mislil, da itak ne rabim napisati.

LP

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne jun 13, 2004 10:10 pm

De_Tomaso je napisal/-a:Nekje sem že napisal, da pišem in sodim le o stvareh, ki jih poznam.

Nekje sem že napisal, da ne gre zato da ti ne bi verjel, vprašal sem zato, ker me je zanimalo, kje hudiča si mel to srečo, da si sedel v TVR-ju...Torej sem ti verjel, samo en velk firbc me je bil...

LP

Uporabniški avatar
ASenna
Uporabnik

Napisal/-a ASenna Po jun 14, 2004 12:24 pm

na ta tema je zej mal zasla, mal poglejte naslov teme :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled