Zaenkrat so še vse napovedi glede motorja res v pravem pomenu špekulacije

Govori se marsikaj, možnosti pa so naslednje:
- V10 5.2 N/A
- V10 5.2 biturbo
- V8 4.2 biturbo
Mislim da obstaja največja možnost za tole zadnjo varianto, torej V8. Čeprav marsikomu nelogično, saj ima S6 (C6) V10 in da bi imel močnejši brat RS6 manjši motor V8...kva pa vem, res ni najbolj logično ampak vseeno. Dejstvo je, da so imeli pri V10 5.2 biturbo motorju probleme s segrevanjem. To je očitno tud iz slik:
Testiranje RS6 na S6 muli, kjer so lepo vidne reže za zajem hladnega zraka na pokrovu motorja
In še probavanje s pokritimi mrežami
Po nekaterih podatkih naj bi te probleme porihtali, tko da če to drži, potem lahko verjetno res pričakujemo V10 5.2 biturbo. Tako bi bla konjenica lahko res velika, pa vseeno mislim da če že pride do tega motorja bodo pri Audiju pustili frej konje še za naslednje generacije RS6 modela.
Če pa zgornje govorice ne držijo in jim še vedno ni uspelo popolnoma odpraviti pregrevanje tega motorja, potem sem pa prepričan da bo avto poganjal V8 4.2 FSI podprt z dvema turbopuhaloma. In zdej spet tukej je blo moč zaslediti uporabo le ene turbine ampak osebno mislim da če že bo turbomotor, bo to biturbo. V to sem skor siguren. V primeru uporabe dveh turbin avtomatično pridobijo na končni konjenici (tudi za kasneje) in kar je še bolj pomembno - znatno manjšo turboluknjo. Sicer bi lahko uporabili tud variabilnost lopatic ampak kako bo s tem bomo videli potem ko bo avto uradno predstavljen. Vseeno bi bla boljš izbira taka, da bi manjša turbina poskrbela za območje nižjih vrtljajev, večja pa za območje višjih.
V glavnem pa če v grobem rečemo, bi bil ta V8 motor nekako podoben tistemu v novi RS4-ki (B7), čeprav res le v grobem (seveda more bit marsikej napravm N/A motorju predimenzionirano, ker navsezadnje le govorimo o dveh turbinah, kar pa pusti posledice na motorju

).
Jaz upam na V10 5.2 biturbo, sem pa prepričan da bo tud V8 4.2 biturbo dajalo od sebe to, kar se za Quattro GmbH podjetje spodobi.
P.S.: govori se o konjenici okoli 590 KM in navoru 750 Nm. Dokaj točni podatki glede na to da je še dokaj kmalu govort o takih stvareh...
Če je ravno, ni zabavno.