Dejch je napisal/-a:Samo eno stvar bi omenil. Ali se samo meni zdi ali Alfa in Audi ratujeta nekakšna rivala? Modeli so si direktna konkurenca in zelo podobni po zasnovi. Npr. 159 - A4, Brera - TT, 8c - R8 itd. Verjetno bodo 169 in A6 novi spet v zelo podobnem stanju, spider verzije itd.
V bistvu ne smetm teme, me pa nekako zanima, ce ima se kdo podobn obcutek, ker to zna biti zanimivo. Dost ljudi se zmer misli, da sta Alfa in BMW rivala, ampak ce pogledamo glede na izdelke, to ze dolgo ni tko.
P.S.: Ce se bo pa iz tega zacelo pickasto pickenje s strani glupih, pa se nej vse to brise, pa bo problem resen.
Glede na to, da 500+ KM ni več v domeni ekskluzivnega superšportnika, bo po moje Lamborghini v enem letu šel na 600-700 KM, tako da 550 za R 8 V 0, ki itak pride ven čez 1+ leto, ne bo več kanibalizem.PureTNT je napisal/-a:...Drugače pa bo V10 imel od 510 do 520 KM, saj Audi noče jemati vetra iz jader Lamborghiniju. Zato se tudi poraja vprašanje ali bodo testne mule, ki jih imajo v skladišču, kdaj ugledale luč kot serijski model (350 km/h, 3.5 sekunde do 100 km/h, 10 sekund do 200 km/h).
Lp
PureTNT je napisal/-a:
Kar se tiče prestiža, ne bi podcenjeval Audijeve znamke. Pri nas, ki smo sicer neka zakotna deželica, se to še ni prijelo, vendar Audijev ugled v svetu iz leta v leto raste in ne bi verjel koliko nas vneto pričakuje V10 verzijo (in tu govorimo o rangu lastnikov 911, F599 in Gallardu). Audi ima izjemno dober marketinški oddelek in je R8 spromoviral tako kot je potrebno (o konceptu Le Mans se je brez prestanka govorilo zadnja tri leta, v Parizu pa je bil glavna zvezda - kar precej ljudi iz Porscheja si je stvar prišlo ogledat in so bili zelo impresionirani).
Kar se tiče Porschejevega razpona, bo naslednik 928 z V10 motorjem igral v razredu 599 in tudi za primerno ceno. Ne smeš pozabiti, da je v tem razredu z 928 nekoč že bil in bil pri tem huronsko uspešen (kritiki, ki so govorili o nizkih prodajnih številkah v primerjavi z 911, so pozabili v račun vzeti ceno). Ne dvomim, da jim lahko ponovno uspe. Sam sicer nisem posebno navdušen nad trenutnim stanjem v PAG, vendar je to pač cena obstoja tovarne.
Poročilo o R8 bom oddal spomladi, ko ga bom lahko temeljito preizkusil.
Lp
Tomcatter je napisal/-a:Pred parimi meseci sem videl da je Porsche najbolj ugledna znamka nasploh --> ja, bolj kot ferarri. (bom probal najti link do tega)
Tomcatter je napisal/-a:PureTNT: nisem mislil da ima R8 malo moči, ampak sem samo rekel da jih ima manj od alfe 8c. Res pa upam da V10 ugleda serijsko proizvodnjo. Jst sm si mislil da ga zdaj niso predstavili da bi naredili boljšo reklamo:
R8 z 4.2 --->> isto kot slavni dirkalnik iz Le Mansa
BTW: Nekje sem prebral da so v angliji R8 že razprodali namenjeno količino.
Tomcatter je napisal/-a:Jst sm si mislil da ga zdaj niso predstavili da bi naredili boljšo reklamo:
R8 z 4.2 --->> isto kot slavni dirkalnik iz Le Mansa
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov