Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani So jan 21, 2006 9:38 pm

Pametni, ker jim mi to dovoljujemo. Tako pametni smo nekoč bili tudi mi, če se še spomniš. Poleg stoenke in jugota se je dalo dobiti še kvečjem "domači" dijano ali katro.- by joie de vivre
Kaj in koliko bodo uvažali se sami odločijo in jim drugi tega ne morejo diktirati,tudi zahod bi lahko močno omejil uvoz kitajskih izdelkov in tako obdržal marsikatero delovno mesto in nekoliko upočasnil njihov razvoj ampak to se seveda ne bo zgodilo še tako kmalu ker je dobiček zadnja stvar ki bi se ji odpovedali.
Ko se bomo zavedli kaj smo naredili sebi v imenu čimvečjega dobička bo že prepozno ker nas bo že pregazil kitajski škorenj. :evil:
Kitajce pa omenjam zato ker so edino oni resna grožnja evropi in ameriki korejci sami pa niti malo ne,kvečjemu dobra konkurenca.
Zato se ne sekirat če oni tu prodajo dosti avtov sami pa omejujejo uvoz evropskih.

Jaz osebno bi kitajsko blago nasplošno prepovedal uvažati pravila svobodne trgovine gor dol ker je to edini način da se jih ubranimo.
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! So jan 21, 2006 11:04 pm

tuscani je napisal/-a:Pametni, ker jim mi to dovoljujemo. Tako pametni smo nekoč bili tudi mi, če se še spomniš. Poleg stoenke in jugota se je dalo dobiti še kvečjem "domači" dijano ali katro.- by joie de vivre
Kaj in koliko bodo uvažali se sami odločijo in jim drugi tega ne morejo diktirati,tudi zahod bi lahko močno omejil uvoz kitajskih izdelkov in tako obdržal marsikatero delovno mesto in nekoliko upočasnil njihov razvoj ampak to se seveda ne bo zgodilo še tako kmalu ker je dobiček zadnja stvar ki bi se ji odpovedali.
Ko se bomo zavedli kaj smo naredili sebi v imenu čimvečjega dobička bo že prepozno ker nas bo že pregazil kitajski škorenj. :evil:
Kitajce pa omenjam zato ker so edino oni resna grožnja evropi in ameriki korejci sami pa niti malo ne,kvečjemu dobra konkurenca.
Zato se ne sekirat če oni tu prodajo dosti avtov sami pa omejujejo uvoz evropskih.

Jaz osebno bi kitajsko blago nasplošno prepovedal uvažati pravila svobodne trgovine gor dol ker je to edini način da se jih ubranimo.

Korejci so trenutno velika grožnja, vsa njihova industrija je v domačih rokah in cveti, če pa je v tujih rokaj, pa izpodbija domače jedro lastnikov. Tipični dokaz je Daewoo, ki je najbolj dobičkonosna veja ameriškega GM-a.

To je tako kot s cunjami. Vsi drvimo v H&M in kupujemo kitajsko sranje, včasih smo preplačevali Rašicine puloverje in Lišcine modrce in vzdrževali domače gospodarstvo.

Kupujmo Evropsko, jebenti!

LP,
Joie

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec So jan 21, 2006 11:26 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:
tuscani je napisal/-a:Pametni, ker jim mi to dovoljujemo. Tako pametni smo nekoč bili tudi mi, če se še spomniš. Poleg stoenke in jugota se je dalo dobiti še kvečjem "domači" dijano ali katro.- by joie de vivre

Korejci so trenutno velika grožnja, vsa njihova industrija je v domačih rokah in cveti, če pa je v tujih rokaj, pa izpodbija domače jedro lastnikov. Tipični dokaz je Daewoo, ki je najbolj dobičkonosna veja ameriškega GM-a.

To je tako kot s cunjami. Vsi drvimo v H&M in kupujemo kitajsko sranje, včasih smo preplačevali Rašicine puloverje in Lišcine modrce in vzdrževali domače gospodarstvo.

Kupujmo Evropsko, jebenti!

LP,
Joie

zakaj evropsko?
kaj ti je pa evropa dala
če se že delaš nacionalista pol kupuj slovensko oz tisto kar je vsaj pretežno slovensko
lp

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! So jan 21, 2006 11:45 pm

96% avtov prodanih v Koreji lansko leto je bilo korejskih...

Kljukec, ti si res en kljukec. Jaz zagovarjam odprto gospodarstvo in zato grajam Korejce, ker imajo tako zaprto gospodarstvo. Bojkotiral bi samo njih.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar So jan 21, 2006 11:50 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:
tuscani je napisal/-a:Joie ne vem zakaj si tako sovražno naravnan do korejcev so razvita država in delajo dobre avtomobile in še marsikaj drugega in zato tudi mislim da ne rabijo dost stvari uvažat.

Imaš prav...

Korejci na vse mogoče omejujejo uvoz tujih avtomobilov in to se mi zdi enostavno barabinsko.

Da ti neki povem o subvencijah in omejevanju konkurence

-ameri omejujejo uvoz na vse dajejo zverinske carine, svojim pa še dajo subvencije za izvoz.

-EU omejuje uvoz tekstila iz Kitajske a to pa ni fašistično?

-Hrvaška ribja konzerva ki jo kupiš v najboljšem sosedu je subvencionirana proizvajalcu s strani hrvaške države v 1/3 neki časa pa tudi 70% vrednosti.

-avtomobili iz uvoza so v EU obdavčeni najprej z uvoznimi dajatvami in potem še z DMV. Tako da če pomsiliš da je en golf ali P307 samo z DMV mi povej kdo je v priviligiranem položaju glede na to da morejo vdržat tudi ceno.

Kar se tiče zaprtosti trga je to problem Korejcev in ne nas. Je pa tako da zaščiteni trgi kot je ZDA uspava domače proizvajalce, kar jih tepe in se pozna v kvaliteti in razvoju ki je zaostal. Ker treba je vedet da če Konkurenca predstvai nov izdelek in ti nimaš novega v razvoju si že 2-3 leta zadaj ker toliko traja razvoj čisto novega vozila.

Je pa res da se korejci kljub zaprtosti notranjega trga še vedno izboljšujejo in dirkajo ker so izrazito izvozno naravnani kar pa ameri niso nikoli delali ker so imeli domači zvesti trg ki so ga lahko jeb*** koliko so hoteli.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar So jan 21, 2006 11:57 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:96% avtov prodanih v Koreji lansko leto je bilo korejskih...

Kljukec, ti si res en kljukec. Jaz zagovarjam odprto gospodarstvo in zato grajam Korejce, ker imajo tako zaprto gospodarstvo. Bojkotiral bi samo njih.

LP,
Joie

Pa še tole, toliko je prodanih tudi zato ker je sedaj razbiti koncer Hyundai včasih združeval preko 2MIO delavcev po vsem svetu, velik del v Koreji in ti so podobno kot danes Revozovi delavci imeli ugodnosti pri nakupu avtomobila.

Ne pozabi tudi na moj zogrnji post.

Mimogrede: Nekaj je da podpiraš domače gospodarstvo, drugo pa je da ta položaj izkorišča domače gospodarstvo in se izživlja nad tabo kar pa je v Evropi že stalna praksa. :roll:
Kuipujmo domače da se bogati domač kapitalist da lahko plačuje hotele in prostitutke na kajmanskih otokih...
:bonk

Če mislijo da bomo kr brezveze kupovali domači krš ker je domač se motijo. More bit neko spoštovanje do domačega kupca kar korejci imajo(da ti vidiš kako opremo vse lahko dobijo gor)
Ker ko pa mi tuja konkurenca ponudi nekaj kar je bolj kvalitetno in to garantirajo domača pa se izživljajo z dobavnimi roki pol pa vsem mogočim je pa krneki.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Ne jan 22, 2006 12:40 pm

m.a.t.e.j. je napisal/-a:Hajduk.Glede bencinskih motorjev z neposrednim vbrizgom-leta 1939 je s tovrstnim vbrizgom za letala delal BMW. Po vojni je Mercedes naredil prvi serijski avto z neposrednim vbrizgom. In sicer slo je za Mb Gullwing. Tako da me ne presenca da so kasneje zaceli omenjeni motor vgrajevati v mitsubishi galant (1996) se prej pa v toyoti leanburn. Tako da to poglavje so zaceli nemci. Zdej razmisljati o tem zakaj niso pri audiju ze prej zaceli vgrajevati bencinski motor z neposrednim vbrizgom lahko samo ugibamo. Glede na to da je audi naredil prvi korak v prestizni razred (audi v8 (1988) z osemvaljnim motorjem, 250 konjev, s stalnim stirikolesnim pogonom) jim ni kaj za ucitat. Upam pa da so ti imana kot so Rudolf Diesel (macedes 170d l.1937), Ferdinand Porsche (Auto Union AG), Wankel (NSU spider l.1963)itd sploh kaj pomenijo. Udrihat enega na drugega je brez veze. Vsak ima svoje zelje, poglede... Danes gledano tovrstne motorje prakticno ze vsi uporabljajo. Ni nobena posebnost.

V cemu se midva pravzaprav ne strinjava? :D (audi v8 je mel direktni vbrizg? to nisem vedel. ;) )

templar: strinjam se 100%.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Ne jan 22, 2006 6:46 pm

To je sedaj ratal že totalni off topic - al se pogovarjajmo o bodočem kupeju ali pa naj nekdo odpre novo temo; pa bom lepo preselil tam del te debate, kjer se lahko nadaljuje.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport Ne jan 22, 2006 7:45 pm

jorgeus je napisal/-a:Ne vem, no..jest sem sedela v novi Sonati, obcutek je izjemen! Ce bi imela tistih 5,5 milijona, bi si jo omislila in imela vso opremo. Vso. So ljudje, ki so skeptiki glede novosti, in so entuziasti, ki pograbijo prav se, kar je novega. Sama se pristevam v skupino skeptikov, ki pa imajo odprta vrata za novosti. Hyundai ni vec nov. Hyundai je ze zdavnaj dokazal, da je to zelo rastoca in kvalitetna znamka..da nima "duse" kot ti pravis, je pa mislim da problem v tebi, ker to duso menjas s tradicijo, ki jo Hyundai pac ne more imeti, ker je "mlada" znamka. Zal pa se ne morem strinjati s trditvami, kot npr. da se ne more primerjati z evropskimi znamkami ravno zaradi manjkajoce tradicije...Hja, to je nekako tako, kot bi rekli, da se Amerika ne more primerjati z Evropo. To zal ni res. Na marsikaterem podrocju nas pustijo za seboj, na marsikaterem pa mi njih. Enako je z znamkami. Zal rezultati kazejo, da je cenovno bolj smotrno zaupat Hyundai-u kot pa recimo Citroenu, ali Peugeotu... Duso ima pa vsak avto, ki ga vzljubis. Meni osebno so "brezdusni" VW-ji, nekomu pa je to alfa in omega. Posplosevanje sklicajoc se na "dusnost" je, milo receno, trapasto. Nekomu se zivljenje ustavi v Toskani, drugemu je to nocna mora, ker potrebuje mestno zivcnost, hitenje, drazljaje...potrebuje Tokio. Dom je, kjer se ti pocutis doma. Pa naj bo to Fiat, Peugeot, BMW, Hyundai itd...

Oprosti ampak mislim da se 90 % forumašev strinja z mano da Alfe niso brezdušni avtomobili. Omega pa s ta pravim motorjem tud ni glih hladnokrven avto.

:P
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport Ne jan 22, 2006 7:48 pm

drgač pa jst v hyundajih nimam pravga občutka. ne počutm se varnga. mogoče bo kej bolš, predvsem pa morjo sprement ta grdi H znak, k je čudn.
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Ne jan 22, 2006 8:09 pm

Oprosti ampak mislim da se 90 % forumašev strinja z mano da Alfe niso brezdušni avtomobili. Omega pa s ta pravim motorjem tud ni glih hladnokrven avto.

Emmm - punca je "ALFA IN OMEGA" napisala ne kot avtomobile ampak kot pomen "začetek in konec" - nima veze z avti :jao: :atensn :bonk :cry

Tudi globokoumna želja po spremebi znaka podkovana opazka :lol: -PLEASE GO AND PLAY WITH LEGO NOW!

-I am locking this topic for now, because it just went DUMB, and I don`t want to make it any DUMBER :lol: :lol: -Go bo kaj novega odklenem nazaj; stay tuned :D
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov