Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho To dec 30, 2008 1:08 pm

mchammer je napisal/-a:Hmmm, se splača potem sedaj kupiti, recimo POLO 1.4 59 kW/80 KM?? Kaj pravite? :shock: , seveda novega.

Mja...za kolko pa?
A to bencinca al dizla?

Uporabniški avatar
mchammer
Nov uporabnik

Napisal/-a mchammer To dec 30, 2008 1:17 pm

Ja bencinarja, cene nwm baje je še popust skor 990€, tm okol 11.000 +- 500€...

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To dec 30, 2008 2:24 pm

odvisno od opreme- men se 11.000 ne zdi mal
lp

Uporabniški avatar
mchammer
Nov uporabnik

Napisal/-a mchammer To dec 30, 2008 2:44 pm

No sej ne sprašujem zarad denarja, ampak če se se splača raje počakat na ta nov model, sam bo pomoje še dražji, nikjer pa ne piše kakšna naj bi bila oprema. Jst sem gledal trendline, to kar ma pač serijsko...

Sicer pa so cene VW itak pretirane :P, sam jbg.

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho To dec 30, 2008 3:37 pm

Jaz ne bi kupoval. Pa tko, btw, ta agregat niu neki biser, veš ...

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge To dec 30, 2008 4:59 pm

Js bi skoraj bolj priporočal Peugeota 207. Veliko avta za svoj dnar. Moja mama je kupila 1.6 16v 110km in nekje srednja oprema.(ročna klima, naslon roke, športni odbijač, pomik stekel itd.) Avto je špica za ta dnar. Edino menjalnik je pač takšen kakšen je... Nenatančen in zatikajoč :?

Samo moje mnenje. Če pa želiš Polota izvoli. Bo pa 80km malo za Polota. 110km 207ka leti kar okej. Več nerabiš.
Slika
Vive Le Sport!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To dec 30, 2008 5:13 pm

za tisto ceno dobiš pri konkurenci novejše - večje avte z boljšo (varnostno) opremo. ;)
Slika

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho To dec 30, 2008 5:41 pm

Sarge je napisal/-a:Js bi skoraj bolj priporočal Peugeota 207. Veliko avta za svoj dnar. Moja mama je kupila 1.6 16v 110km in nekje srednja oprema.(ročna klima, naslon roke, športni odbijač, pomik stekel itd.) Avto je špica za ta dnar. Edino menjalnik je pač takšen kakšen je... Nenatančen in zatikajoč :?

Samo moje mnenje. Če pa želiš Polota izvoli. Bo pa 80km malo za Polota. 110km 207ka leti kar okej. Več nerabiš.

podpis
edino ima prabo bencinc menda kar veliko. jaz imam drugače 1.6 hdi, 207, in sem zadovoljen. poraba presenetljivo 4,5-5, mestna vožnja

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge To dec 30, 2008 5:46 pm

Odvisno od vožnje. Naš pije 7L, zato ker ga vozi mama. Če bi ga js pelau bi blo hitro 8 ali pa več. Je pa avto prava mala raketa.

Če se pa mene vpraša, je aktualnega Polota že zdavnaj povozil čas. Tako oblikovno kot tehnično. Da ne govorimo o ceni, ki je večja od konkurentov, kot so Clio, 207 in celo od Mazda2.
Slika
Vive Le Sport!

Uporabniški avatar
mchammer
Nov uporabnik

Napisal/-a mchammer To dec 30, 2008 5:54 pm

IcEm4n je napisal/-a:za tisto ceno dobiš pri konkurenci novejše - večje avte z boljšo (varnostno) opremo. ;)

Na primer?? , ranault odpade, peugeot tut, vsaj za ta denar..(višji cenovni razred mogoče)....se še 4 osebe ne morjo normalno pelat k je tko "nizek"...avto je v bistvu za očeta...do zdej imel samo VW...navajen na to..., "sej 100 ljudo 100 čudi",

hejho je napisal/-a:Jaz ne bi kupoval. Pa tko, btw, ta agregat niu neki biser, veš ...

kaj je pa s tem motorjem narobe, benc. 1.4 59 kW/80 KM, je 4 valjni...3 valjni vem da so bli "čudni" :P No če se kdo bolje spozna...hvala za nasvete...Poraba naj bi bila tam okol 7-8...

lp

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- To dec 30, 2008 6:41 pm

Sarge je napisal/-a:Če se pa mene vpraša, je aktualnega Polota že zdavnaj povozil čas. Tako oblikovno kot tehnično. Da ne govorimo o ceni, ki je večja od konkurentov, kot so Clio, 207 in celo od Mazda2.

Oblikovno bi res lahko rekel, da ga je že povozil čas...glede same tehnike pa to nikakor ne drži! ;) Polo navkljub svoji starosti še vedno spada v sam razredni vrh kar se tiče voznih lastnosti in tudi same mehanike (menjalnik, ergonomija, položaj za volanom,...). Da ne govorim o tem, da je z izjemo Mazde2 ostal praktično edini pravi malček - vsi ostali konkurenti so v zadnji generaciji zrasli preko vseh meja, kar se pozna tudi na samih performansah...

hejho je napisal/-a:jaz imam drugače 1.6 hdi, 207, in sem zadovoljen. poraba presenetljivo 4,5-5, mestna vožnja

Nebi se rad zapletal v kakšne brezredmetne razprave glede porabe, ampak takšne porabe enostavno ne vidiš nikoli...imamo doma manjšega in lažjega 206 1.4 HDi in v zadnjih 90k prevoženih kilometrih imamo povprečno porabo točno 5,06 l/km (pa imamo najmanjšo porabo za ta model na poraba.com :twisted: ). Avto je pa vožen izključno na dolge relacije in po omejitvah...

Poraba.com
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
Cyrus
Novinec

Napisal/-a Cyrus To dec 30, 2008 7:16 pm

Da bi kupil star model tik preden bo predstavljen nov, bi pa morali dat res ogromen popust. Drugač sem vozil 207, pa ga tut ne bi ravno dal na prvo izbiro. Raje potem kakšnega Cliota.
Kar se pa tiče slikce, je to verjetno dober približek, ampak mislim, da bo v končni izvedbi spremenjenih še ravno toliko detailov, da bo avto deloval nekolk lepši. Vsaj upam.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr dec 31, 2008 8:07 am

59 kW spada v nižji zavarovalni razred.

To pa tudi nekaj pomeni.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr dec 31, 2008 8:32 am

Tattoo- je napisal/-a:
Sarge je napisal/-a:Če se pa mene vpraša, je aktualnega Polota že zdavnaj povozil čas. Tako oblikovno kot tehnično. Da ne govorimo o ceni, ki je večja od konkurentov, kot so Clio, 207 in celo od Mazda2.

Oblikovno bi res lahko rekel, da ga je že povozil čas...glede same tehnike pa to nikakor ne drži! ;) Polo navkljub svoji starosti še vedno spada v sam razredni vrh kar se tiče voznih lastnosti in tudi same mehanike (menjalnik, ergonomija, položaj za volanom,...). Da ne govorim o tem, da je z izjemo Mazde2 ostal praktično edini pravi malček - vsi ostali konkurenti so v zadnji generaciji zrasli preko vseh meja, kar se pozna tudi na samih performansah...

Ah, tudi glede tehnike ga je čas že povozil (motorji, serijska oprema,...). Se pa strinjam, da sta ergonomija in položaj za volanom še vedno eni boljših v tem razredu. Glede velikosti je pa tudi Polo precej zrastel napram prejšnji generaciji. Treba je namreč vedeti, da je leta 2005 prišel ven le faceliftan model, ki ni imel spremenjenih zunanjih mer - primerjati moraš torej tistega pred letom 2002. In enako bo z novim, ki bo spet precej zrasel, glede na to, da si bo delil platformo z Ibizo.

V tem trenutku je za moje pojme veliko boljša izbira v tem razredu Grande Punto ali pa povsem nova Fiesta.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr dec 31, 2008 11:20 am

mchammer je napisal/-a:Na primer?? , ranault odpade, peugeot tut, vsaj za ta denar..(višji cenovni razred mogoče)....se še 4 osebe ne morjo normalno pelat k je tko "nizek"...avto je v bistvu za očeta...do zdej imel samo VW...navajen na to..., "sej 100 ljudo 100 čudi",

Imaš še Grande Punto, Corso, novo Fiesto, pa verjetno sm še katerega izpustil.
Slika

Uporabniški avatar
Cyrus
Novinec

Napisal/-a Cyrus Sr dec 31, 2008 11:26 am

Pa Mazda 2 je tut bl nova.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr dec 31, 2008 3:58 pm

S tem da je nova Fiesta majhna oziroma precej manjša kot Grande Punto.

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Če jan 01, 2009 6:10 am

Sarge je napisal/-a:Odvisno od vožnje. Naš pije 7L, zato ker ga vozi mama. Če bi ga js pelau bi blo hitro 8 ali pa več. Je pa avto prava mala raketa.

Če se pa mene vpraša, je aktualnega Polota že zdavnaj povozil čas. Tako oblikovno kot tehnično. Da ne govorimo o ceni, ki je večja od konkurentov, kot so Clio, 207 in celo od Mazda2.

Bi se kar strinjal s to izjavo, je sicer soliden izdelek, a ne moremo govorit o nekih superlativih. :roll:

Kar se pa tiče oblike nove generacije (seveda moja oblikovno subjektivna ocena bazira na fotošopih) pa tipično VW. :?
Še vedno mi je od slednjih najbolj všeč Passat CC in Eos. ;)
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Če jan 01, 2009 4:25 pm

Tattoo- je napisal/-a:

hejho je napisal/-a:jaz imam drugače 1.6 hdi, 207, in sem zadovoljen. poraba presenetljivo 4,5-5, mestna vožnja

Nebi se rad zapletal v kakšne brezredmetne razprave glede porabe, ampak takšne porabe enostavno ne vidiš nikoli...imamo doma manjšega in lažjega 206 1.4 HDi in v zadnjih 90k prevoženih kilometrih imamo povprečno porabo točno 5,06 l/km (pa imamo najmanjšo porabo za ta model na poraba.com :twisted: ). Avto je pa vožen izključno na dolge relacije in po omejitvah...

Poraba.com

Tudi sam sem imel pri enakem načinu vožnje in enaki relaciji (mestna največ) pri Peugeot 206 1.4 HDI 68 konj, okoli 5,5-6 litrov.
Prodal, kupil 207 1.6 HDI 90 konj, pod pet.
Mogoče računalnik kaj laže. Pri 206-ki sem računal na roke, pri novem, torej 207 pa mi kaže računalnik. Bo treba enkrat na roko, tudi za 207-ko zračunat. :?
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov