Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To dec 01, 2009 3:19 pm

Car-t-maN: Full LED zarometi se od bi-xenonskih razlikujejo po tem, da morajo biti zelo
natancno namesceni zaradi snopa (v tem primeru zato po tvoje avto "joka", vendar si
mogoce zgresil tisto "jezno" zgornjo linijo, ki pa ta "jok" iznici). Kakorkoli preberi si kaj
ono temo kaj vse je potrebno za to novo tehnologijo.

Razlike med bi-xenonskim in Full LED zarometom...

http://photos.leftlanenews.com/photos/i ... -a8-15.jpg
http://photos.leftlanenews.com/photos/i ... -a8-42.jpg
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a ESTEMP To dec 01, 2009 4:19 pm

Nic novega glede zunanjosti.Sm kr pricakoval tako obliko.Full LED zarometi mi pa zaenkrat ne zgledajo dobr.Se jih bo treba navadit.
Je pa najlepsi v svojem razredu,sploh notranjost!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To dec 01, 2009 4:32 pm

razočaranje...

prejšnji a8 je bil res hud ko je vn pršu...

tale pa mi ne zgleda dorasel mercedesu S-u

vsi ostali modeli a4, a4, a6 se mi dost bol dopadejo

Uporabniški avatar
Jože20
Novinec

Napisal/-a Jože20 To dec 01, 2009 6:06 pm

Notranjost mi je všeč, to je pa tudi vse.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To dec 01, 2009 6:42 pm

To se hecajo mar ne? Saj pride resnična oblika čez kakšen teden?
Prednje luči oz. bolj točno rečeno njihov notranji dizajn je... izgleda ceneno, tudi zadnje luči niso bogve kaj.

Ok, notranjost je pač rahla nadgradnja trenutne. Tudo kot celota je avto nežna evolucija. Čeprav izgleda avto manjše na slikah kot obe predhodni A8ici. Če tako na hitro pogledaš, bi rekel, da je velik kot A4.

Ampak kot celota je ta avto proti aktualni 8-ici dizajnerki korak nazaj, in to konkreten. Recimo zadnje luči pri novem A8 so niže kot pri aktualnem, kar definitivno deluje manj elegantno in na nek način bolj žalostno (enako so naredili že pri A4ki B8, in tudi pri A5ki, napram konceptu iz kateraga izhaja).
Pravtako prednje luči. Pa kaj so mislili s to postavitvijo LED diod, kot en hakelj, jokajoč velik hakelj.
Skratka po eleganci in stilu ni v isti ligi kot aktualni A8.

Mactron, ne glede na zahteve tehnologije LED, bi luči lahko lepše oblikovali. Pri R8 zgleda bolj normalno, in če umakenmo tisto vijugo ledic zgleda super. Enako bi bilo potrebno nardit tu pri novi 8-ici. A8 pač mora biti elegantna limzuina, s temi LED vijugami pa izgleda kot bi nekdo to zalepil na prednje luči oz. jih posilil s tem. A8 sploh ne rabi teh rižastih LED diod, ampak ene diskretne lepe dnevne luči, pravtako LED, nekaj takega kot je imel do zdaj (po prenovi seveda). Kakorkoli, najlepše izgledajo te ledice na A6 in A5, pri vseh ostalih modelih pa ni to to, vse preveč je nekih vijug in nevem čega vsega.

Če bi v tem trenutku kupoval A8 ne bi čakal niti sekudno in kupil aktualnega in to je to, S8 ali pa 6.0 W12. Tega pa naj kar majo :).

Vsekakor pa za končno oceno rabimo videt avto v živo. Zaenkrat pa lahko rečem samo, da po obliki lahko nemški trojec razdelim v tme vrstnem redu: S-klasa, BMW 7, Audi A8. Pred dnevom oz. dvema, bi pa bil A8 na 1. mestu.

EDIT: No sem šel pogledat prav vse slike, in moram reči, da z navadnimi lučmi, torej xenonskimi in ne zgolj LED avto izgleda neprimerno boljše oz. izgleda skoraj kot drug avto, izgleda pravzaporav lepše kot aktualen A8:
Slika

Še vedno mi ne potegnejo dnevne led luči, enostavno ni to to, se da lepše in elegantnejše.

Direkt od zdaja izgleda mogoče malo bolj "škatlasto" kot aktualen:
Slika

Notranjost je pa korak naprej, škoda edino da sredinska konzola ni povezan supaj, ampak še vedno "presekena" na pol - upam, da se razume kaj mislim.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To dec 01, 2009 7:05 pm

Zelo skladen avtomobil. Vsekakor bo požel kar nekaj lovorik. Upajmo, da so malček utišali TDIja.

Kar se pa luči tiče pa takole, niso prav všečne, ampak tudi pri novi seriji 7 niso dih jemajoče. Očitno oblikovanje svetil le ni tako lahka naloga, kot si marsikdo misli. Nekaterim so všeč ene, drugim druge.

Kljub vsemu pa lahko zaključim takole. Že pri izdelavi sedeža so močno komplicirali - predvsem z tipom vinila, ter izdelave podloge ( novi 3d materiali, retikulacija )...

Avto je zelo dovršeno narejen, vprašanje je samo če se lahko enači z največjima tekmecema.

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ To dec 01, 2009 7:13 pm

cista klasika oz eleganca. bravo audi
Slika

Uporabniški avatar
benf1
Novinec

Kraj: Šentjernej

Napisal/-a benf1 To dec 01, 2009 7:17 pm

meni zgleda kot močno povečan a4 :( pričakoval sem precej lepšo obliko. bmw 7 in še posebej mercedes S sta veliko lepša :) vsaj za moj okus.....

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW To dec 01, 2009 7:18 pm

Prejsni model mi je lepsi...
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron To dec 01, 2009 7:20 pm

lizard je napisal/-a:No sem šel pogledat prav vse slike, in moram reči, da z navadnimi lučmi, torej
xenonskimi in ne zgolj LED avto izgleda neprimerno boljše oz. izgleda skoraj kot
drug avto, izgleda pravzaporav lepše kot aktualen A8

Zelo pestro obarvan komentar na model D4, ampak, ce dobro pogledas bos videl, da sem
to primerjavo dal zgolj zaradi obcutka koliko je se potrebno, da bodo ti Full LED zarometi
postali vsecni na pogled... seveda je ze razvojne dobe za cca. 5let mimo in vendarle je
tu ze nek premik (kot sem povedal prihodnost je v teh zarometih in ne xenonu) zal pa
morajo biti ti zarometi precej "futursticni" ce zelis pravo metanje svetlobe na cesto,
poleg seveda se tiste "kljuke", katera pa predstavlja dnevne, pozicijske in smernik.

Tu pa se ne gre samo za zaromete, pac pa tudi na materiale ter mocno znizano kilazo itd
to pa je tisto kar je skrito ocem oz. kar nekako sele potem, ko vidis to tudi obcutis in
pri tem D4 modelu so te stvari po besedah obcutne ze v sami notranjosti... zunanjost
je pac to kar sem pa ze povedal - skupek vseh v sortimanu ne samo posameznike,
ki jih nekateri omenjajo ter posebnost linije A8.

E91
Nov uporabnik

Napisal/-a E91 To dec 01, 2009 7:47 pm

Zelo razočaran glede na to, da gre za zastavonošo. Pričakoval sem precej več, predvsem kar se oblike tiče. Sicer ne rečem, saj je lep avto, samo preveč podobnosti iz ostalih modelov. A8 bi morali zasnovati čisto na novo, in njegove smernice oblikovanja bi potem morali prenesti na ostale modele, ne pa da pobirajo ideje iz a4 itd.. Zadaj kot a4, spredaj pa izgleda, kot da razen luči niso prenovili popolnoma nič. Sicer sej ne rečem, dobrega konja se ne menja, samo počasi se pa tudi že naveličaš gledati vedno eno in isto ;). Notranjost pa tudi vsaj zame izgleda kot en facelift sedanje :S. Osebno ga z ostalima konkurentoma ne bi primerjal.

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 To dec 01, 2009 7:54 pm

Kaj ste pa pričakovali od Audija???
Pač izdelujejo eno karoserijo v velikstih S, M, L, XL in XXL :bonk
Neizvirnost, ki jo potem rešujejo z ledicami, in pa to priznam izredno lepo notranjostjo.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing To dec 01, 2009 8:10 pm

Seveda je razvidno da je to zgolj samo "primerek" ker nima še meglenk, smernikov, odvsevnikov, parkirnih senzorjev,...

Drugače pa me audi A8 vedno impresionira, pa čeprav je podoben štirici kot moja rit pamelini :lol: nekako ne najdem občutka katerega bi opisal ko razmišljam, ga gledam in opazujem, za novi in stari model. Avto vseno v sebi skriva ogromno eleganco, prestiž, občutek pomembnosti, varnosti in zmogljivosti, z čim pa so to dosegli se mi niti ne sanja, pa čeprav je zelo podoben štirici ki mi deuje "otročje".

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To dec 01, 2009 10:03 pm

V nemčiji je za novega A8 potrebno odšteti najmanj 89.300 €, kolikor stane 4.2Q 372KM. 4.2TDi Q 350KM od 90.800 €.
3.0TDi 204KM in 250KM za zdaj ni dobavljiv.

Po ogledu kataloga potrjujem, da je oblikovno korak nazaj. Čisto banalna depresivna oblike. Predhodnik zgleda veliko lepše in sveže.
Katalog-->
http://www.audi.de/etc/medialib/ngw/pro ... ungweg.pdf

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron To dec 01, 2009 11:24 pm

Se video prikaz zunanjosti na terenu in predstavitev notranjosti: http://vimeo.com/7917561

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr dec 02, 2009 11:53 am

simply je napisal/-a:Kar se pa luči tiče pa takole, niso prav všečne, ampak tudi pri novi seriji 7 niso dih jemajoče. Očitno oblikovanje svetil le ni tako lahka naloga, kot si marsikdo misli. Nekaterim so všeč ene, drugim druge.

Glede na to, da mora vsak avtomobilski žaromet zadostiti slabim :shock: 700 stranem :shock: različnih standardov in predpisov je razvoj in oblikovanje žarometov precej bolj zahtevna naloga, kot pa si to predstavljajo nekateri naši internetni "strokovnjaki" za design! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr dec 02, 2009 2:21 pm

Jao, nikoli si ne bi mislil, da mi bo nekoč BMW sedmica bolj všeč kot Audi A8 :roll:

Na tem avtu mi dejansko ni nič všeč. Še pri tehniki so zatajili. BMW uporablja 8-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko, Audi pa ostaja na starem tiptronicu, povrh vsega pa prestavna ročica zgleda kot...nekaj za kar nimam primerne besede. :?
Za motorje in ostale tehnične dodatke nimam pripomb.

Oblikovno je pa sploh avto čisto nazadovanje. Prva generacija je bla špica, pri prejšnjem A8 so res ustvarili lepotca, novi je pa dejansko A4 LWB :roll:
Oblika ga naredi veliko manjšega kot je v resnici.

Slika

Slika

Slika

Edino A6 ostaja res lepa limuzina! 8)

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Sr dec 02, 2009 2:32 pm

Moram rečt, da je bla meni prva generacija res čudovita. Markantno, kot je zgledal tedanji A8, ni izgledal nobeden od konkurenčnih modelov. Ta prejšnji pa meni ni ne vem kaj, se mi zdi, da je imel preveč linij, za razliko od mnogih tu (očitno) meni zadnje luči sploh niso ble všeč. Mi je precej bolje izgledal Phaeton, ki bo za vedno ostal legenda. Imate pa res prav s to podaljšano A4ko, prej nism bil tok pozorn ... Ene 5 min po prejšnjem postu mi ni bil več tako všeč :D Notranjost je za zdaj še vedno lepa, sam kaj hudiča k je Nemc in bo čez 5 minut v vseh ostalih modelih (A6 in A7 vsaj, no). Meni je nova sedmica še vedno špica, bi jo imel raje kot S-klaso (mi je všeč, da je bolj vozniško orientirana v notranjosti), tudi novi XJ je :shock: , ampak čez Quattroporteja ga pa ni ;)

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr dec 02, 2009 2:43 pm

1. generacija A8 je definitivno najlepši A8 do sedaj. Edino notranjost, predvsem sredinka konzola, mi nekako nikoli ni bila všeč.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr dec 02, 2009 4:02 pm

če je kje korak nazaj, je pri kljukah......že na A4 se težko sprijaznim s kluko na poteg, pri osmici je pa prav bedno.......skratka, še en znak šparanja(ta "gofova, škodina..._" je verjetno kakšen cent cenejša.....
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov