drugmirko je napisal/-a:modri D. je napisal/-a:Meni je noter lep zato, ker so mi je všeč oblika notrajosti američanov ter osvetlitev (dobro, kazalke števcev so res žive).
Lp!
evo, to je v bistvu edini tehten argument! tebi osebno se dopade in objektivnost je v tem primeru sekundarna! spoštujem.
objektivno gledano, pa je Ford velika in stara znamka s tradicijo... zato sem pač pričakoval, da bo styling njihovih produktov bolj konsistenten in mel svojo hišno "rdečo nit". tej notranjosti (ne govorim o kvaliteti izdelave ali materialih) pa bi reku uau, če bi se pojavla v vozilu kake znamke brez pretirane tradicije. recimo v Kiji... za Ceedovo armaturo sem pač reku uaaau zato, ker je bila enormen preskok glede na recimo... tisto v Riu! in pri njej se sploh nisem spuščal v ergonomijo in probleme s knofi na volanu ali pozicijo klime, ki jo omenjaš ti. od Forda pa pač pričakujem več in če tega "več" ni, sem pač razočaran.
Mogoče pa Ford noče take betonske tradicije kot nekatere znamke, da se držijo neke oblike zunaj in znotraj (in očitno ergonomije) kot pijanec plota pač pa hočejo več dinamike. Lahko da se seveda motim, ampak poglej npr. Citroen, ni ravno najstarejša avtomobilska znamka na svetu, vendar pa dovolj stara, da lahko rečemo, da ima tradicijo. OK. Pa kljub temu, da niso ravno nedavno nastali, je kar se tiče zunanje in notranje oblike skozi dinamično, se spreminja iz generacije v generacijo. Res je seveda tudi, da ima svojo filozofijo, prav tako ima Ford svojo, ki je spet drugačna od Citroenove,... vendar pa je v svojem bistvu še vedno Ford, ampak hočejo večje spremembe, vsaj oblikovno ergonomske kot npr. ne vem, si zmišljujem Audi npr., s malce pretiravanja bi lahko rekel, če si videl enega si videl vse. Ford je hvalabogu bolj odprt,....
Skratka, kar hočem povedat je, da se gre za filozofijo, ki ni toliko konzervativna kot bi nekdo morebiti pričakoval za toliko staro znamko, dokaz če drugo ne nova oblika, začeta s S-Maxom, zares pa s Mondeom,...
Upam, da nisem totalno nerazumljivo napisal.

I`m I making any sense
Drugače pa moj subjektiven vtis o novem Fokusu: kot sem se bal včeraj, sprednje luči so res žal take kot so, tudi preostali del maske ni ravno bogve kaj, zadnji del - luči pri 5 vratnem so sicer zanimivo oblikovane in bi jih težko zamenjal za kako drugo znamko in so recimo domiselne, ampak žal mi niso ravno všeč, sploh se mi zdi pri 5 vratnem zadek malo predimenzioniran, edino kar so pa lepo zadeli je pa stranska linija.
Notranjost pa moram reči, da mi je pa neglede na ergonomijo in tiste gumbe na volanu všeč in je niti slučajno ne bi zamenjal za kako notranjost npr. Ceeda ali pa i30, če drugo ne, zaradi boljših materialov, več opreme in detajli tudi naredijo svoje. Želel bi si le več različnih barv notrajosti, drugače mi je pa zelo lepa. kar se pa tistih knofov tiče in njihovega sledenja volanu za razliko od C4 je pa kot sem zasledil v temi od C4 očitno stvar okusa in enim se dopade, da knofi sledijo obračanju volana, eni imajo rajši fiksne kot v C4, C4 Picasso in C5. Poleg tega pa verjetno ne bodo te volanske komande serijske tako, da je tudi to verjetno rešeno.
Vendar pa so me razočarali s obliko, spredaj in zadaj, to, da so neke amaterske skice in fotošopi lepši od serijskega izdelka se mi zdi nedopustno

, v mislih imam:
http://www.blogcdn.com/www.autoblog.com/media/2008/02/ford-focus-render.jpg
http://www.fordeurope.net/plugins/p17_image_gallery/images/6311.jpg
Najdeno na:
http://www.fomoconews.com/forums/showthread.php?t=1800
E, no to bi pa bila carska oblika.
Ampak so si sami krivi.
Ko pa pogledam Focusa s strani in se fokusiram na zadnji del s lučmi (seveda 5 vratni

) me pa malce spomni na tegale:
Lp