Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po avg 04, 2008 3:33 pm

Kaj si mislil s tem neuporaben?

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po avg 04, 2008 4:46 pm

RED_line je napisal/-a:kašni lopovi so ti BMWji. 35k€ in dobiš avto ki je neuporaben. :evil: pa kdo je toliko neumen da kupi tko drag in neuporaben avto?

RED_line, umiri se prosim. Resda je drag in tudi dvomim, da je vreden vsakega €, vendar gre za premium proizvod v pravem pomenu besede, odličen nemški proizvod s superiornimi voznimi lastnostmi in kvaliteto. Če ne prej, se da vidi čez 20 let.

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Po avg 04, 2008 10:22 pm

zakaj mislim da je neuporaben? kot vsak avto ima + in -. plus je to da ima zmogljivosti precej boljše kot vsi ostali povprečni avti. podvozje, pogon, motor,volan so za dirkališče idealni. trd, natančen, hiter, obvladljiv so vozne karakteristike.o kakovosti izdelave pa tudi ni dvoma. sam vso to športnost je nakako potrebno plačat. minusi so pa kr veliki: majhne nepregledne šipe (sm se počutil kot v panzerju), prtljažnik je zlo zlo majhen, ko sem jaz vozil sm se moral dat naprej da so ostali zdaj sploh zlezli notri.tako da jz sm bil speštan in zadaj sploh niso bili komot, pa čeprav je bila limuzina. wtf 4 vrata ko pa ne more normalno sedet 4 ljudi. nekaj časa mi je bilo v redu, samo kasneje mi je bila notranjost prece odbijajoča. vse črn, samo en par gumbov brez kakršne koli energije za oblikovanje.da ne govorim da nimaš kam odložit paketek čimgumov, listek ali pa še huje mobitel. tko da ne samo da sm se počutil kot v tanku zaradi šip , je tudi samo notranjost pripomogla h temu. joie, kvaliteta do neke meje. ročka menjalnika, ročka za odpirat vrata in še en par zadev je bilo že tako bogih da se vprašaš kje je ta kvaliteta. pa avto je imel 50k km in je bil bolj obrabljen kot en ki jih ima 200k. tako da 35k€ za avto ki je neuporaben za vsak dan. ops, za se šminkerit oz. kot pravim jaz, delat budalo, za to je pravi ja.
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new To avg 05, 2008 6:48 am

RED_line je napisal/-a:tako da 35k€ za avto ki je neuporaben za vsak dan. ops, za se šminkerit oz. kot pravim jaz, delat budalo, za to je pravi ja.

Podpis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TIGR

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar To avg 05, 2008 3:56 pm

RED_line je napisal/-a:zakaj mislim da je neuporaben? kot vsak avto ima + in -. plus je to da ima zmogljivosti precej boljše kot vsi ostali povprečni avti. podvozje, pogon, motor,volan so za dirkališče idealni. trd, natančen, hiter, obvladljiv so vozne karakteristike.o kakovosti izdelave pa tudi ni dvoma. sam vso to športnost je nakako potrebno plačat. minusi so pa kr veliki: majhne nepregledne šipe (sm se počutil kot v panzerju), prtljažnik je zlo zlo majhen, ko sem jaz vozil sm se moral dat naprej da so ostali zdaj sploh zlezli notri.tako da jz sm bil speštan in zadaj sploh niso bili komot, pa čeprav je bila limuzina. wtf 4 vrata ko pa ne more normalno sedet 4 ljudi. nekaj časa mi je bilo v redu, samo kasneje mi je bila notranjost prece odbijajoča. vse črn, samo en par gumbov brez kakršne koli energije za oblikovanje.da ne govorim da nimaš kam odložit paketek čimgumov, listek ali pa še huje mobitel. tko da ne samo da sm se počutil kot v tanku zaradi šip , je tudi samo notranjost pripomogla h temu. joie, kvaliteta do neke meje. ročka menjalnika, ročka za odpirat vrata in še en par zadev je bilo že tako bogih da se vprašaš kje je ta kvaliteta. pa avto je imel 50k km in je bil bolj obrabljen kot en ki jih ima 200k. tako da 35k€ za avto ki je neuporaben za vsak dan. ops, za se šminkerit oz. kot pravim jaz, delat budalo, za to je pravi ja.

nekako OFF ampak: PODPIS!
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To avg 05, 2008 4:18 pm

Čemu?
Zanesljivost, dobra vožnja in nizka poraba (glede na zmogljivosti) - čemu neuporabnost? Govorimo morda o enoprostorcih ali (pravih) traktorjih? Vsi tudi niso značkarji...

PS - je pa delno vseeno res, kar se vidi tudi po većjem procentu bedakov (med lastniki BMW - glede na večino ostalih znamk) na cesti. Kar pa ne pomeni, da lahko kar povprek posplošujemo.

Uporabniški avatar
ddean1
Novinec

Napisal/-a ddean1 To avg 05, 2008 5:11 pm

Zanimiva debata se je razvila iz tegale, pa da pristavim še jaz moj lonček. Nisem pristaš nobene znamke in se mi zdi da lahko kolikor toliko realno povem mojo izkušnjo.
cca 10 let nazaj sem si kupil prvega BMW ja (318 e30) po tistem sem zamenjal kar nekaj avtomobilov WV Golf 3 1,4 , Peugeot 206 1,4, Citroen Berlingo 2,0 HDI, Toyota Rav4 2,2 D4D, Sedaj pa stet vozim kod drugi avto E46 318 CI. Vsi vmesni avtomobili so imeli svoje prednosti in slabosti ampak daleč najmanj slabosti ima spet BMW. No ja nasledji na katerega sem vrgel oko je Audi A5 (sam da se cene rabljenih malo spustijo)
Bodi prijazen-vsakdo, ki ga srečaš, bije težak boj.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr avg 06, 2008 9:28 am

RED_line je napisal/-a:sam vso to športnost je nakako potrebno plačat.

Kdaj je pa še bila kaka ekskluzivna stvar zastonj?

RED_line je napisal/-a:minusi so pa kr veliki: majhne nepregledne šipe (sm se počutil kot v panzerju), prtljažnik je zlo zlo majhen, ko sem jaz vozil sm se moral dat naprej da so ostali zdaj sploh zlezli notri.tako da jz sm bil speštan in zadaj sploh niso bili komot, pa čeprav je bila limuzina. wtf 4 vrata ko pa ne more normalno sedet 4 ljudi.

Prostora res ni toliko kot v kakem Passatu, vendar pa avto temu niti ni namenjen. Če ti je ta model premajhen imaš še vsaj dva večja modela, kjer je prostornost večja. Itak če kupuješ avto zaradi prostora ne kupiš 3ko ampak 5ko, če pa ni denarja zanjo pa kakega Passata. Delno je prostornost pogojena z obliko: passat je pač bolj kvadratna škatla z enostavnim podvozjem in logično je, da je tam prostora več. Poglej npr. velikost prtljažnika v Alfi 156, kateri prostornost zaradi lepe oblike še bolj trpi.

RED_line je napisal/-a:nekaj časa mi je bilo v redu, samo kasneje mi je bila notranjost prece odbijajoča. vse črn, samo en par gumbov brez kakršne koli energije za oblikovanje.da ne govorim da nimaš kam odložit paketek čimgumov, listek ali pa še huje mobitel. tko da ne samo da sm se počutil kot v tanku zaradi šip , je tudi samo notranjost pripomogla h temu.

Če je bilo v avtu vse črno se pejt pritoževat tistemu ki je avto naročil, saj je on tisti brez domišljije. Malo poglej za možnimi kombinacijami na internetu, pa boš videl da obstaja še kaj lepšega.

RED_line je napisal/-a:joie, kvaliteta do neke meje. ročka menjalnika, ročka za odpirat vrata in še en par zadev je bilo že tako bogih da se vprašaš kje je ta kvaliteta. pa avto je imel 50k km in je bil bolj obrabljen kot en ki jih ima 200k.

Two words: testni avto.

RED_line je napisal/-a:tako da 35k€ za avto ki je neuporaben za vsak dan. ops, za se šminkerit oz. kot pravim jaz, delat budalo, za to je pravi ja.

Whatever helps you get it up. :? Za vsakdanjo rabo je avto zelo uporaben in služi svojemu namenu, če pa dnevno voziš pralne stroje ter 100+cm plazme notri (kot očitno veliko vas :lol: ) pa verjamem da bi bil razočaran.

Itak pa velja: ne moreš prepričati "prepričanega". :roll:
Slika

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan So nov 22, 2008 12:19 pm

Tovarniški Performance kit, dobavljiv spomladi 2009 (tudi za serijo 1):
Slika
Slika
Slika

Predstavitveni video:
http://paultan.org/archives/2008/11/22/ ... -1-series/
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
sandek
Uporabnik

Kraj: maribor-metropola

Napisal/-a sandek So nov 22, 2008 12:30 pm

hud paket 8)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply So nov 22, 2008 5:29 pm

Koliko bo pa cena tega?

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS So nov 22, 2008 6:24 pm

Zelo lepo, sam meni nikoli ni blo jasno, kako se lahko eni navadijo na BMW-ev način sedenja. Že če gledaš po zadni sliki kako visoko je menjalnik in ročna, na koncu pa še armatura. In na koncu nič vn ne vidiš.

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash So nov 22, 2008 6:36 pm

Zato pa imaš nastavljiv sedež po višini. ;)

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS So nov 22, 2008 6:44 pm

Ja pa useeno. Na najvišji nastavitvi, je še zmeraj višje kot pr mojemu Meganu. Sej ma kolega 3ko E46.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply So nov 22, 2008 7:18 pm

Ali hočeš reč, da ima BMW slabšo ergonomijo kot Megane? :?

Zdaj že malček pretiravaš.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI So nov 22, 2008 8:51 pm

Na podlagi ene fotke se ne dela zaključkov kako se sedi v kakšnem avtu
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ So nov 22, 2008 8:59 pm

Tale performance kit kar kliče po izživljanju, ko se vsedeš v takšno dirkalno okolje. Coupe bi bil pa zame edina izbira.
Nizko sedenje ima svoj pomen, sredinski kanal pri Bmw-ju pa tudi vemo zakaj je nekoliko višji.

@SpeedyRS; lahko bi že nehal z nesmisli oz. nemogočimi primerjavami. Če boš imel kaj za pokomentirat, pa kar preko ZS, da se ne smeti tem-e.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan To avg 04, 2009 5:09 pm

Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic To avg 04, 2009 6:32 pm

Glede sedenja pa dam SpeedyRS-u prav. V bmw-jih se ne sedi ampak se na pol sedi oz. na pol leži. Res da je sedež nastavljiv po višini in vse ampak, res nikoli nebo takega udobja kot je v kaki drugi znamki (govorim za serijo 3 e64 in serijo 5, drugih še nisem toliko uporabljal da bi lahko ocenjeval).

Nekako so noge preveč v vodoravnem položaju, ampak dokler si še mlad gre ;)
BMW pa že ve zakaj je temu tako, ko prvič sedeš v bmw imaš tisti "woow" filing. Vsaj jaz sem imel takega. Že stopalka za gas ki je pritrjena od spodaj in ima zgoraj hod kar kliče po "več" bencina in po globjem pritisku (res da ima več znamk tako, pa vseeno), ostalo okolje pa zadeve samo popestri.

Meni je lep, kot vse trojke do sedaj.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe avg 14, 2009 11:39 am

Ja, sedi se nizko, ker so tudi sami avtomobili nizko. Ko si starejši verjamem da je problem. Se vedno spomnim mojih starih mam kako težko se iz mojega avta spravijo.
Slika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov