Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
slavcdklavc
Novinec

Napisal/-a slavcdklavc Pe avg 29, 2008 3:50 pm

Meni ni glih lep, sploh sprednji konec iz diagonalne smeri zgleda kot kak kitajski, klon, ali pa zelo star korejec.
Priponke
DSC00826.JPG
DSC00827.JPG

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight So avg 30, 2008 6:44 am

Ka pa slikaš direktorske voze.... ;)

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So avg 30, 2008 12:54 pm

avto se mi ne dopade ne na slikah niti v živo, ampak reklama je pa svetovna :D
LP Rok

Uporabniški avatar
partty
Novinec

Napisal/-a partty Pe sep 05, 2008 3:38 pm

martk je napisal/-a:1. šolski spis

Ko bom velik, si bom kupil avto za zaletavat. Baje so renoji varni. Ker se rad zaletavam, bi rad imel renoja. Tudi mama ga ima. Se je že večkrat zaletela, pa je še vedno živa. Rad jo imam. Ko bom velik, si bom renoja kupil. Saj ne vem, kaj je tako zelo boljše, ampak v časopisu sem prebral, da imajo renoji zvezdice. In to več kot drugi! Jaz pa imam rad zvezde.

Kaj pa če bi se enkrat za spremembo pogovarjali o argonomiji, voznih lastnostih...mater utrujate

:D Dobr spis!

Škoda besed, itak je to "normalno", da se govori samo o zvezdicah, saj je to edino kar majo ta j***a :D
Moja mama kupuje renoje. Vprašal sem jo zakaj kupuje ta j***a, (pustijo te vsakih 100km na odstavnem pasu, izdelani so kot, da bi jih iz tistih REWELL maket sestavil. Že po par kkm vse škripa, vibrirajo plastike... Sploh pa naj ne omenjam serijskih napak, ki jih je 1000.000 na vsakem modelu.) In kaj mi odgovori? Ja Renoji imajo lepo oblikovane sedeže in zvočna izolacija je dobra :D
Reno ni še propadel samo zaradi takih kupcev.

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 So sep 06, 2008 11:42 am

partty boš reku da se sm Renojm to dogaja, drugi avti so pa tako narjeni da zdržijo 20 let brez kakrsnekoli okvare. martk ti k govoris o voznih lastnostih. Si mogoce ze kdaj slisou da ma laguna izrednu dobre vozne lastnosti, koleos pa naj bi meu najboljši ročni menjalnik pr renoju ta hip. k se bos pa z avtm zaletu se pa na to temo spomn pa se po glav uzgi zakaj nisi rajs renoja kupu, k ma 5 zvezdic.

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk So sep 06, 2008 11:50 am

R 26 je napisal/-a:partty boš reku da se sm Renojm to dogaja, drugi avti so pa tako narjeni da zdržijo 20 let brez kakrsnekoli okvare. martk ti k govoris o voznih lastnostih. Si mogoce ze kdaj slisou da ma laguna izrednu dobre vozne lastnosti, koleos pa naj bi meu najboljši ročni menjalnik pr renoju ta hip. k se bos pa z avtm zaletu se pa na to temo spomn pa se po glav uzgi zakaj nisi rajs renoja kupu, k ma 5 zvezdic.

A SEM KJE NAPISAL, DA IMA SLABE VOZNE LASTNOSTI!!! Preberi, kaj sem napisal, potem se pa usajaj. Tiste zvezdice si lahko vtaknete nekam. Ker se točno ve, kakšni so kriteriji in pri kakšnih hitrostih jih euro NCAP podeljuje.

Moj namen je bil, da že končno pustite(jo) te zvezdice pri miru in se osredotočite(jo) na počutje v avtu veliko preden pride veleslavnih 5 zvezdic v poštev. In ne bom grajal nič, ker se s tem avtom še nisem peljal, niti ga nisem od blizu videl. Nekateri na forumu so se pa pač pametni rodili, kaj naj zdaj.
LP
Martin
bl leti bl se zdi
To je posilstvo! Prav, kam pa greva?

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker So sep 06, 2008 12:14 pm

naj bo karkoli najboljše ali najbolj vzdržljivo, bla bla bla še vedno je to najgrši suv na trgu. edino ssangyongi so še malo grši. blah

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR To sep 09, 2008 7:42 am

R 26 je napisal/-a:koleos pa naj bi meu najboljši ročni menjalnik pr renoju ta hip.

In še ta je Nissanov :D

Uporabniški avatar
partty
Novinec

Napisal/-a partty To sep 09, 2008 9:09 am

R 26 je napisal/-a:partty boš reku da se sm Renojm to dogaja, drugi avti so pa tako narjeni da zdržijo 20 let brez kakrsnekoli okvare. martk ti k govoris o voznih lastnostih. Si mogoce ze kdaj slisou da ma laguna izrednu dobre vozne lastnosti, koleos pa naj bi meu najboljši ročni menjalnik pr renoju ta hip. k se bos pa z avtm zaletu se pa na to temo spomn pa se po glav uzgi zakaj nisi rajs renoja kupu, k ma 5 zvezdic.

Ne ne, nisem mislil kar se tiče voznih lastnosti. Vozne lastnosti so povprečne po moji oceni, ravno tako kar se tice oblike. Tehnika pa je itak stara 100let kar se tiče bencinarjev, ok saj so TCE motorji tu, sm ga vozil pa sm bil zelo razočaran. Pa vrjetno še tako sposobni kot so fracozi bo vsakih 10kkm razneslo tistga 1.2 ki so ga še iz 19ke zvlekli.
Govorim kar se tiče kakovosti in zanesljivosti. Imel megana in je kakovost na tako nizkem nivoju, da sem se vs cajt spraševal kako jih ni sram kaj tazga prodajat. Niti leto ni mel ko so vse plastike začele škripati, vibrirati. Vsake stvari, ki si se je dotaknil je škripala. Motor 1.6 mi je kuril 8.9 RELACIJSKE in ni vlekel nikamor. Sedež je škripal kot, da bi sedel slon. Karoserija je škripala v ovinkih in pri zaviranju, prtljažna vrata so se naslanjala na odbijač, sklopka je "cukala", če si se vozil z odprto šipo je vibrirala, da te je bilo strah jo kje po poti zgubit. Če je pol to nov avto??? Za katerga toliko dnarja daš.
Tisto je bil moj prvi in zadnji reno. Pa še ko ga prodaš zgubiš ogromno. NIKOLI VEČ. Niti, če mi ga podarijo ga ne bi vozil. Škoda živcev, rajši se sprehodim :)

Zaradi mene se lahko zdaj postavijo na trepalnice, ne vidijo me nikol več :twisted:

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To sep 09, 2008 10:40 am

Psepi je napisal/-a:
SpeedyRS je napisal/-a:Še en dokaz, da ima Renault najbolj varne avte na tržišču.

Tko je ne...

5 zvezdic pri 80 km/h

EuroNCAP razbija avtomobile pri 64 km/h, kjer že praktično vsak drugi zadosti varnostnim zahtevam in dobi pet zvezdic. Kaj pa se zgodi pri višjih hitrostih?
Besedilo: Ožbej Brezovnik Foto: ADAC

Nemški ADAC je izvedel poskusno trčenje pri 80 km/h in dobil presenetljive rezultate. Za uničenje so vzeli kar Renaultovo Laguno in kot so ugotovili, se pri samo 16 km/h več na ogrodje avtomobila prenese 50 % energije več, česar pa cone, predvidene za absorbiranje energije, ne prenesejo več. Test je pokazal, da je prsni del voznika zadel v volan kljub uporabi varnostnih blazin in pasov, zmečkani del pa je potisnil armaturko naravnost v voznikova kolena. Sovoznik jo je odnesel bolje, saj je mehka Renaultova plastika delno absorbirala lutkino glavo, ki je udarila v armaturko kljub pasu in varnostni blazini.

Skupila jo je tudi lutka otroka na zadnjem sedežu, v glavnem zaradi sile, s katero je bila potisnjena ob varnostne pasove. In to vse pri avtomobilu, ki je že drugo generacijo dobil 5 zvezdic. ADAC priporoča, da je treba v čim več vozil namestiti vso aktivno varnost, od ESP do zavornih pripomočkov in s tem zmanjšati hitrost, ko je trk neizbežen. Dodatno ojačevanje karoserije za višje hitrosti ne pride v poštev, saj bi se povečali proizvodni stroški in stroški goriva.

Tole me je pa presenetilo. Par kilometrov več in takšno povečanje rizika - zanimivo čtivo ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 To sep 09, 2008 11:31 am

S|icKeR je napisal/-a:naj bo karkoli najboljše ali najbolj vzdržljivo, bla bla bla še vedno je to najgrši suv na trgu. edino ssangyongi so še malo grši. blah

Pozabil si še na Q7 v tem verzu...Al Q7 spada bolj pod kombije, ker na zunaj je težko razločiti. :tomidelej:

S--LINE
Nov uporabnik

Napisal/-a S--LINE To sep 09, 2008 11:39 am

Dr.M3 je napisal/-a:
S|icKeR je napisal/-a:naj bo karkoli najboljše ali najbolj vzdržljivo, bla bla bla še vedno je to najgrši suv na trgu. edino ssangyongi so še malo grši. blah

Pozabil si še na Q7 v tem verzu...Al Q7 spada bolj pod kombije, ker na zunaj je težko razločiti. :tomidelej:

Pa še na kakiga bmw x3 .

Glede Q7 , mi je enih lepših ,takoj za bmw x6 ki je meni osebno daleč najlepši v tem segmentu.

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo To sep 09, 2008 12:24 pm

Tega Koleosa sem danes vidu pred AC Rufacv Kočevju in to črnega. Meni ni preveč všeč.

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 To sep 09, 2008 2:25 pm

partty je odvisnu tud od tega kaku trofs. mi mamo ze dost let renoje pa zgleda da mamo veliko sreco, k z njimi nimamo nekih problemov. eni pa govorijo ceu cajt kaku se jim kvarjo.

Uporabniški avatar
partty
Novinec

Napisal/-a partty Sr sep 10, 2008 9:11 am

R 26 je napisal/-a:partty je odvisnu tud od tega kaku trofs. mi mamo ze dost let renoje pa zgleda da mamo veliko sreco, k z njimi nimamo nekih problemov. eni pa govorijo ceu cajt kaku se jim kvarjo.

Ja no to je sigurno res. Sam če jaz kupim nov avto se ne grem neke loterije. Pa to ne pomeni, da, če kupim nov avto, da od njega pričakujem popolnost 10let. Sam nekje je meja. Saj nočm nikogar prepričati. Pač povedal sm svoje mnenje in svoje izkušnje. Sicer sm pa bil z avtom zadovoljen kak tedn, dokler ni začelo prihajati vse na dan.
No to je to.

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Sr feb 04, 2009 12:36 pm

lovorike ima pa zelo lepe in privlačne... kaj vse je premagal in zaslužu si pa preberite:

http://www.automobilesreview.com/auto-n ... ards/7848/

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Če sep 10, 2009 6:01 pm

Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Pe sep 11, 2009 6:43 pm

Renault bi mogu nehat bluzit z samsungom, resno...
Nov vel satis (oz. safrane) naj bi bil samsung sm7... korejski nissan z renaultovo značko, right...

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Ne sep 13, 2009 12:04 am

O Koleos :)

Sem že pozabil da obstaja sploh!

Marek_
Poznavalec foruma

Re: Renault Koleos

Napisal/-a Marek_ Sr jun 22, 2011 4:40 pm

Facelift
Slika