Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

BOKI81
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a BOKI81 To nov 24, 2009 8:34 am

Nisem neki pristaš BMW-jev sam tole je pa poezija od avta
Lp

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Kraj: gorenjska

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan To nov 24, 2009 12:37 pm

Glede oblike razočaranje v primerjavi s predhodnikom. Še posebej če upoštevaš obdobje, kdaj sta se pojavila. Stari E60 je zame najlepši moderni BMW in še vedno eden lepših avtov višjega srednjega razreda. Naslednik je po drugi kopija serije 7 (starega nisem nikoli zamenjal z drugim BMW) in premalo športen in agresiven. Samo zadnji del jim je uspel (pa še to, ker so se zgledovali po E60 in opustili kromirano letvico iz 5 GT). Notranjost bi si zaslužila eno bolj drastično modernizacijo, ker je že leta enaka (polno stikal je identičnih tistim v ''naši'' trojki). A novi BMW-ji že imajo osvetljeno režo, kamor vstaviš kartico?

Drugače je polno informacij, fotografij in videov tudi tukaj:
http://www.autoblog.com/2009/11/23/bmw- ... -unveiled/

Kar bi si jaz želel je Night Vision:
Slika
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
xzer0
Nov uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a xzer0 To nov 24, 2009 2:33 pm

Noro lep :shock: :8 Stvari (predvsem glede oblike), ki mi na sedmici niso bile všeč, so tu odpravljene. Mogoče pa nekoč... ;)

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko To nov 24, 2009 7:17 pm

ne razumem vsesplošnega navdušenja nad tem avtom. meni ni kej posebej lep. v bistvu mi zgleda kot v "aktualno trojko preoblečena sedmica" :( . zato bi se pridružu martinu krpanu in reku, da mi je, takole na slikah, oblika v primerjavi s predhodnikom razočaranje! Banglova petica je proti temu skulptura....

upam, da bo v živo zadevščina mela več prezence in karizme.
živeo drugmirkooooo!!!!

BlazR
Novinec

Napisal/-a BlazR To nov 24, 2009 8:06 pm

drugmirko je napisal/-a:v bistvu mi zgleda kot v "aktualno trojko preoblečena sedmica" :( .

Zelo posrečen opis. Mislim, da če bi hotel nekomu brez slik opisat izgled nove petice, bi mu jo s tole frazo boljše opisou kot z marsikaterim daljšim sestaukom.
Res je, da ta petica ni najbolj inovativna, vendar pa to ni pogoj, da je ljudem všeč. Navadno je celo tako, da so preveč inovativni avtomobili všeč ožjemu krogu kot pa avtomobili, ki so sestavljeni iz skladnih, venar že videnih oblik. Zelo dober primer je npr. tudi insignia. Večinsko mnenje je, da avtomobil v oblikovnem smislu ni prinesel novosti, vendar pa je oblika večini všeč in avtomobil se zelo dobro prodaja.
Tudi meni so najbolj všeč avtomobili, ki izgledajo atraktivno, vendar so še vedno dovolj klasično oblikovani in zato mi je tudi ta petica ušeč.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To nov 24, 2009 8:13 pm

drugmirko to se ti je pa zdaj res posrečilo :P. Bolj gledam haubo te 5ice bolj spominja na razburkano morje.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko To nov 24, 2009 9:08 pm

ja, hauba je pa res carska! škoda, da nima tolko j**c in dinamike tudi drugod po karoseriji. res škoda, da mu niso dali tanjše in elegantnejše verzije nosa GTja. sej sta si podobna, sam luči in ledvičke so čist drugačne, ko jih bolje pogledaš...
in še nekaj ma... ma zelo dobre telesne proporce.

bo pa zgleda, vsaj zame, za nekaj časa GT ostal najbolj odpulen in hraber postbanglovski BMW.
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To nov 24, 2009 11:39 pm

Meni ni všeč ne ta, ne banglov. Sam bi najraje tega nazaj...
Slika
To je bil zadnji zares lep BMW serije 5!

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 Sr nov 25, 2009 12:00 am

Ja samo da bi bila tak kot od bulleta :) on ima res enkratno bmw 5 :D

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Ne nov 29, 2009 5:23 am

drugmirko je napisal/-a:ja, hauba je pa res carska! škoda, da nima tolko j**c in dinamike tudi drugod po karoseriji. res škoda, da mu niso dali tanjše in elegantnejše verzije nosa GTja. sej sta si podobna, sam luči in ledvičke so čist drugačne, ko jih bolje pogledaš...
in še nekaj ma... ma zelo dobre telesne proporce.

bo pa zgleda, vsaj zame, za nekaj časa GT ostal najbolj odpulen in hraber postbanglovski BMW.

Se strinjam z napisanim, tudi meni je prejšnja 5 bila nekako bolj všeč, pa mi je tudi nova super, ampak z manjšim navdušenjem ob predstavitvi kot pri prejšnji. Prejšnja je bila za moje pojme en velik korak naprej od predprejšnje in za BMW kar oblikovna revolucija - čeprav je tudi ta pojem relativen. :P

Sicer glede GT-ja se strinjam, dodal pa bi še, kot mi je notranjost in prostornost,..., sploh zadaj :tomidelej: super, mi je pa zunanjost, beri zadek kot en hlod, enostavno preveč masivno, kot celota neproporcialno in štorasto (vizualno).

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne nov 29, 2009 9:24 am

Meni ni grd, ampak mislim, da je za razliko od predhodnika stopil ponovno v črno-belo povprečje prestižnih znamk. Predhodnik je bil vrhunsko oblikovan, vrhunska eleganca in obilico športnosti. Izstopal je v množici banalno oblikovanih nemcev, žal zdaj ne več.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Ne nov 29, 2009 9:45 am

A8 nikoli ne more konkurirat.... še debele denarnice ga ne kupijo rade :lol:

drugače pa je ta nova petka res lepa! velik napredek
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne nov 29, 2009 9:45 am

Ceed je napisal/-a:Meni ni grd, ampak mislim, da je za razliko od predhodnika stopil ponovno v črno-belo povprečje prestižnih znamk. Predhodnik je bil vrhunsko oblikovan, vrhunska eleganca in obilico športnosti. Izstopal je v množici banalno oblikovanih nemcev, žal zdaj ne več.

ja... :lol: zato so pa Banglu na začetku pravi "bemvejaši" s smrtjo grozili........po moje je "hvala bogu" da so se ga rešili - to sedaj je bližje poeziji, tisto prej je bil "posmrtni marš"....

Uporabniški avatar
Cyrus
Novinec

Napisal/-a Cyrus Ne nov 29, 2009 10:09 am

Men ne deluje skladen. Težko rečem, da je grd, ampak tudi pretirano lep se mi ne zdi. Prejšnji model je bil za svoj čas precej boljši glede oblike.

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Ne nov 29, 2009 10:42 am

tudu jaz nisem nek pristaš znamke BMW,tole je pa res spet postavilo merila v svojem razredu,ampak kaj ko jim cena hitro pada,rabljenim seveda
CARPE IMPREZAM

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne nov 29, 2009 10:47 am

@sašo5
To da je prejemal kritike od BMWjašev je logično, ker so pričakovali "boring" športno klasiko. Tudi Audijaši bi bili razočarani, če bi Audi zdaj bistveno spremenil svojo oblikovalsko usmerjenost, ker pač obožujejo takšne kakršni so. Za vse ostale, ki pa niso njihovi pristaši bi pa bilo center opazovanja, občudovanja in novih kupcev, ki ga sicer ne bi niti povohali. Moje mnenje je, da tisti, ki trdijo, da je bil predhodnik grd, nimajo minimalnega smisla za estetiko.
Če ne drugo, pa bo BMWjašem iz konca 20. stoletja zdaj zadoščeno.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Ne nov 29, 2009 11:10 am

2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po dec 07, 2009 7:36 pm

Eno vprašanje:
a se da pri tanovih BMW-jih spreminjat barvo osvetlitve števcev (modra, oranžna)? :?:
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov