Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

matejxx
Uporabnik

Re: 2014 Citroën C4 Cactus

Napisal/-a matejxx Ne feb 09, 2014 10:26 am

Pa kaj sedaj znamke prav tekmujejo, da delajo čim grše avte. Najprej naredi Citroen C4 picasso, ki je tako obupen na pogled. Potem pa očitno hočejo narediti še grši avto kot je Nissan Juke. In jih je potrebno pohvaliti, ker jim je tudi uspelo. Nisem si mislil, da je to sploh možno. Še Duster je zelo lep v primerjavi s temle, pa je neka poceni znamka.

Kaj bo ta avto drugače imel tudi 4x4?

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To feb 11, 2014 12:04 am

Ročni menjalnik, običajna ročna zavora, ...klopi spredaj ni. Pa še notranjost je žalostno črna. Govorimo seveda o cenejših verzijah Cactusa...

Slika
(Vir: worldscoop.forumpro.fr)

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth To feb 11, 2014 9:12 am

matejxx je napisal/-a:Pa kaj sedaj znamke prav tekmujejo, da delajo čim grše avte. Najprej naredi Citroen C4 picasso, ki je tako obupen na pogled. Potem pa očitno hočejo narediti še grši avto kot je Nissan Juke. In jih je potrebno pohvaliti, ker jim je tudi uspelo. Nisem si mislil, da je to sploh možno. Še Duster je zelo lep v primerjavi s temle, pa je neka poceni znamka.

Kaj bo ta avto drugače imel tudi 4x4?

Vsake oči imajo svojega malarja, vsi zgoraj omenjeni avtomobili so "oblikovni posebneži", ki izstopajo iz sveta konvencionalno oblikovane pločevine. Gre pa vsekakor za pogum, ne oblikovalcev, temveč odgovornih, ki odobrijo redno proizvodnjo takih avtomobilov in hvala bogu, da jo, da so ceste zanimive in ne dolgočasne. 8)
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko To feb 11, 2014 7:02 pm

Lignage je napisal/-a:Ročni menjalnik, običajna ročna zavora, ...klopi spredaj ni. Pa še notranjost je žalostno črna. Govorimo seveda o cenejših verzijah Cactusa...

eh... zaradi črne notranjosti se jaz ne bi sekiral.... je pač poslikan tak, ki ma "all black" notranjost... glede na to da lahko zbiraš med štirimi različnimi barvnimi kombinacijami armature in sedežev, ni vrag da se tudi takega z ročnim ne bi dalo dobit še v kakšni barvi... ;)
tisto, kar me bolj moti je to, da so nenadoma "izgubili duha" in verzijo z ročnim menjalnikom naredili tako.... hm... konvencionalno! če bi se vprašalo mene :mrgreen: , potem bi obdržal "klopco" sprednjih zicev, ročico manualca namontiral na un "hubl" na centralni konzoli, ki sedaj tam žalostno "zeva" ves prazen... :roll: 8)

ampak to bi seveda pomenlo, da je treba malo spremenit centralno konzolo in zato delat dve verzije armature... kar pa pomeni dodatne stroške! to pa ni glih najbolj v "konceptu" Cactusa =P . poleg tega pa so to najbrž naredili tudi zaradi konzervativnejšega dela kupcev, katere bi taka "nenavadnost", kot je klopca v sprednji vrsti lahko tudi odgnala... :?
v glavnem... mene avtek resno in živo zanima... predvsem, ker je za "SUV" obliko izjemno nizek (nižji je celo od mojega C2, kateremu bi še najmanj zaradi višine lahko rekli SUV =P) in ker ima, za razliko od C2, še en par vrat (heh, antikrist je pač zrasel :roll: ). mel bi tudi tisto klopco, ker mi zgleda smešno =P ampak.... tisto kar mi ni smešno, je njihov robotizirani ETG menjalnik :(. tisto šklopocijo naj si vtaknejo kamer čejo, sam ne v moj avto! tako daaa.... če v njem ne bo poštenega šest stopenjskega manualca, bo moral avto res zgledat ko "hapy hour v kupleraju", drugače ne bodo vidli mojega dnarja... :ne
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko To feb 11, 2014 7:12 pm

aja... če je vrjeti tej fotki, bo poleg štirih osnovnih barv za AirBumpe možna tudi njihova "personalizacija" :)

Slika
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 12, 2014 1:10 am

HILTI na vratih na parkingu FTW :mrgreen:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Sr feb 12, 2014 9:16 am

~toMmy~ je napisal/-a:HILTI na vratih na parkingu FTW :mrgreen:

kaj se režiš =P .... sej ti spodaj pod AirBumpi lepo piše: FLOTNA kustomizacija...
kar bi zdrugimi besedami pomenlo, da lahko, če si recimo HILTI in si svojim potnikom za službene avte kupil gomilo Cactusov, na njihova vrata natakneš AirBump panel s svojim logotipom... 8)
kar je v bistvu fajn... ti ni treba avta v nalepke oblačit.

INDIVIDUALNA kustomizacija pa pomeni, da bodo meli en kup dizajnersko "počečkanih" panelov, katere si boš za primerno protiplačilo, lahko nataknil na avto tudi, če nisi "firma" in kupuješ samo enega Cactusa! :) ...kar je pa tudi fajn. sicer je že osnovna izbira štirih različnih panelov kar velik luksuz (glede na to, da naj bi Cactus bil "cenejši"), je pa včasih morda lažje zložit kombinacijo, če so na voljo tudi "indvidualizacijski" paneli.... recimo tale zgoraj bi čist lepo pasal na belega Cactusa... mogoče še bolj kot tisti "originalni", rjavi, ki na fotkah belega Cactusa sicer zgleda fajn. vendar me je nekoliko strah, da bo v živo mel barvo dojenčkovega dreka... =P
živeo drugmirkooooo!!!!

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Sr feb 12, 2014 2:01 pm

Čakam na transformers panel, potem pa sline^^

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 12, 2014 2:22 pm

drugmirko je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:HILTI na vratih na parkingu FTW :mrgreen:

kaj se režiš =P .... sej ti spodaj pod AirBumpi lepo piše: FLOTNA kustomizacija...

Vem, za kaj se gre! :D Vseeno mi je pa smešno, ker daje vtis, kot da je Hilti naredil te AirBumpe za razbijat vrata na drugih avtih! :mrgreen:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Če feb 13, 2014 8:56 pm

Odprt predal na sovoznikovi strani...

Slika

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Če feb 13, 2014 9:23 pm

uj.... a se niso nekej hvalili s tem, da je predal večji, ker so sovozniški airbag prbili na streho... sem pričakoval vsej kakšne 3-4 litre, zdej so pa not denarnica, tošl za očala in usb ključek, pa je že gužva... :shock:
:mrgreen: =P

a, ja... mimogrede... se mi zdi, da sem opazu še eno "kurioziteto" tega avta, za katero pa mislim, da mi sicer je "hecna", nisem pa glih prepričan, da bi mi bla "smešna" tudi na dolgi rok.... namreč, na armaturi na sovoznikovi desni strani fali odprtina ventilacije... je ni videt na nobeni od slik, zna bit pa zoprno, tako v vročini, kot tudi ob eventuelnem rosenju desne šipe... :?
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Če feb 13, 2014 9:23 pm

Meni tudi tale manjko klopce naredi avto kar na enkrat dolgočasen oz. navaden.

Hočemo klopco!!! pa manual iz armaturke ven kot v katrci :D

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Če feb 13, 2014 9:26 pm

drugmirko je napisal/-a:a, ja... mimogrede... se mi zdi, da sem opazu še eno "kurioziteto" tega avta, za katero pa mislim, da mi sicer je "hecna", nisem pa glih prepričan, da bi mi bla "smešna" tudi na dolgi rok.... namreč, na armaturi na sovoznikovi desni strani fali odprtina ventilacije... je ni videt na nobeni od slik, zna bit pa zoprno, tako v vročini, kot tudi ob eventuelnem rosenju desne šipe... :?

To je za to, da se bodo sopotnice bolj stiskale k vozniku, na toplo ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če feb 13, 2014 10:54 pm

drugmirko je napisal/-a:a, ja... mimogrede... se mi zdi, da sem opazu še eno "kurioziteto" tega avta, za katero pa mislim, da mi sicer je "hecna", nisem pa glih prepričan, da bi mi bla "smešna" tudi na dolgi rok.... namreč, na armaturi na sovoznikovi desni strani fali odprtina ventilacije... je ni videt na nobeni od slik, zna bit pa zoprno, tako v vročini, kot tudi ob eventuelnem rosenju desne šipe... :?

Zdaj če ni reže direktno za sopotnika, se meni ne zdi neka huda "izguba", ker itak ima praktično vsak nov avto ločeno režo za šipo, tista "potniška" je pa v skoraj vsakem avtu polno odprta ob vklopljeni klimi pogosto moteča, jaz si jo ponavadi skoraj do konca zaprem. Če niso dali niti za šipo nič, je že druga zgodba, ampak to pa res dvomim.
Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če feb 13, 2014 11:46 pm

Kaj pa je na zadnji sliki v desnem zgornjem kotu? Predvidevam, da ravno to.

Drgač je pa reža za sovoznika na sredinski konzoli večja od voznikove in še rahlo je usmerjena proti njemu
Slika

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Pe feb 14, 2014 12:37 am

Tista odprtina je res majhna. Premajhna....(?)

Slika
(Vir: C FORUM)

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Pe feb 14, 2014 12:46 am

...
Priponke
citrocac (5).jpg
citrocac (2).jpg
citrocac (1).jpg

modeljt
Nov uporabnik

Napisal/-a modeljt Pe feb 14, 2014 2:37 pm

srcnik je napisal/-a:Hočemo klopco!!! pa manual iz armaturke ven kot v katrci :D

To se reče pri renaultu, pri citroenu hočemo manual iz armatirke kot pri spačku! :D

Se vidi da so ga francozi delali. Pa ni šanse da bi nemec tole ven dal. Zato pa imam rad francoze.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko To feb 18, 2014 8:53 pm

Cactus Adventure koncept :)

Slika

Slika

Slika

slike: autoblog.rs
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko To feb 25, 2014 12:37 am

evo.... še notranjost z manualcem v ne čisto "plešasti" verziji oziroma, v bolj zanimivi farbi, kot je črna...:

Slika
živeo drugmirkooooo!!!!
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov