No bom še jaz vrgel eno "kost" vsem vam forumaši v razmislek.
-200 konjičev v tem lahkotnem kupejčku z namenom piljenja ovinkov je več kot dovolj - there I`ve said it!OK in zakaj sem to napisal?
Najprej pomislimo malo če vzamemo vse osebne avtomobile na cesti (mogoče je kdo ki bo celo predrkal bazo MNZ in šel računat) in povzamemo neko povprečno konjenico - mislim da bi se ustavili pri nekje 100-110 konjev - pa še to se mi zdi optimistično. OK zdej pa naj vsak pomisli nase in ugotovi če bi imel dejansko ta avto (BRZ,FT86) v lasti ali pa kaj močnejšega - koliko časa v % bi DEJANSKO izkoriščal vse te konje efektivno. Se pravi, da bi pri svojih poteh na cesti potreboval čez tiste ovinke in promet kaj več kot 200 konjev... mislim da zelo malo časa oz procentualno zelo, zelo malo.
Osebno sem mnenja da za tistih par zabavnih turnov in povprečne vozniške izkušnje je ta avto s svojim namenom več kot dovolj, pa čeprav psihologija v ozadju glave govri - več,več,več konjev potrebujem... - ma za koga ali kaj pravzaprav?
Preden sem poslal oče, mož in "dolgočasnež" z dizl karavanom sem veselo nažigal in gonil coupeja z večjo težo in manj konjev - bilo je sila zabavno in predvsem realno dovolj hitro vozilo. Želel sem si hitrih ovinkov in krajših pospeškov za prehitevanja na ravnicah. No potem je prišlo nekaj več cekinov pod palce in sem razmišljal pa tuhtal - ali naj prodam coupeja in si omislim Nissana Z - hudič mi ni dal mira pa sem že imel enega ogledanega. Potem me je pa presunilo ob pogledu na boardcomputer coupeja - moja povprečna je bila kljub vsem hitro zvoženim ovinkom, pospeševanjem in gonjenjem le 55-65 km/h. Jah gneče za v službo, prometne konice... lahko bi imel Veyrona, pa bi še vedno čepel tako kot vsi z enakim namenom v kolonah iz tega ali onega razloga. Skratka ugotovil sem, da če bom hotel dejansko biti "hiter" v povprečju bo treba uresničiti svojo željo iz otroštva - kupiti dober športni motor. In hja - ga tudi sem; naj povem da mi ni niti malo žal za tistim Z-jem, sploh, ko pomislim koliko tistih kolon in gneč sem veselo obšel, spil kavic ob morju, pojedel zajtrkov na Krku, obiskal bab v Zagrebu - kar tako, ker sem bil tik tak tam, ko se mi je zazadelo - it was an revelation

No, da se vrnem na začetek - glede na osebne izkušnje bom torej vedno trdil, da je ta japonski dvojček zadetek v polno, ki bo zadovoljil slehernega športno naravnanega entuzijasta z željo po tistih parih hitrih ovinkih, ki so še sploh na voljo ob današnjem prometu - pomislite malo

Lep pozdrav

2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi