Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

music_man
Novinec

Kraj: doma

Napisal/-a music_man Če jan 01, 2004 11:05 pm

Zato k je ta moj sosolc pa lih prejsn tedn petk pa sobota sm biu pr nemu k je meu lan party :) Drgac pa matr je to kr neki na sreco je saj avtocest pa hitra cesta. A si ti sosed oz kak ti je ime mrbit te se poznam.

Uporabniški avatar
bOnZy
Novinec

Kraj: Breg pri Žirovnici (okolica Bleda)

Napisal/-a bOnZy Če jan 01, 2004 11:13 pm

ne ne poznaš me :) nisem glih njegov sosed on je kakšne 300m stran od mene :)

Boris mi je ime :)

maky: kaj a mislš da se v 2h dneh ne da turbina ugradit pa naštelat. no pa recmo da je 2 dni res premau kpa recko 4-5dni?? dej no mir!
pUt tHe pEdAl oN tHe mEtAl iN sEkAj oViNkE!! :>

Slika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Če jan 01, 2004 11:41 pm

Eno je teorija drugo je pa praksa-sej pravm prvo izpit nared pol se pa oglašaj :lol: :lol: Taki k ponavad turbine montirajo naknadno itak avto v roku enga tedna zjebajo, ker enostavno nimajo nč u glav in samo gas do podna. Turbine se vsaj pri nas ne splača naknadno vgrajevat, drugo je če jo za močnejšo zamenjaš.

G-4S

Napisal/-a G-4S Pe jan 02, 2004 12:28 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

alexM
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexM Pe jan 02, 2004 12:50 am

Turbo civic v MB bi pomoje se vedno laufal,ce bi blo vse tako kot mora bit!Pa je bila turbina dost prevec odprta in se je dogajalo to kaj se je!

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Pe jan 02, 2004 12:52 am

bOnZy je napisal/-a:fantje smotani ste! use je hitr če je dnar! tut hiša, če boš mu dnar bo zrasla! poglejte Mercator,uni taogromni nakupovalni centri rastejo k gobe po dežju pa je centr VELKA ZGRADBA! pol pa neki dr**te ku**c za eno turbino! če je dnar, če je mehanik je to 2dni paj fertik! mal logičn razmišlejte!!

hja no ne vem kaj je tebi logično lahko pa ti dam primerjavo hiš, ker si ravno omenil jaz pa sem bolj iz te stroke :wink: .mercator je montažna gradnja - hala po domače. skoplješ luknjo,postaviš temelje,zaliješ in potem samo postaviš nekaj stebrov,nekaj nosilcev,pokriješ in ostanejo samo še obrtniška in inštalacijska dela ( poglej kak hiper market v strop,sama praznina ). hiša (je popolnoma druga vrsta objekta) in zahteva drugačen odnos. gradnja traja leto ali leto in pol vmes (ali pa na koncu) sledi faza sušenja( lahko jih je več )-zelo pomembna stvar. po " pravilih "naj bi se hišo (od začetka do vselitve) delalo 3 do 3,5 leta ( vsaj ).sicer to slednje ni nikoli upoštevano :roll: .

kar se pa tiče teh strašnih turbin. poglej, mehaniki znajo vse manj in težko je najt človeka, ki res zna ( in da te ne prinese okoli). chip zna vsak predelat ...jaka muda :mrgreen: . slikice na internetu ponavadi nimajo pripisanega stroška predelave in vedi, da tak poseg ni poceni, ker zahteva mogoče boljše bremze, mogoče drugo dimenzijo koles ipd,...

p.s.pa ne pljuvat po fantih, ki niso istega mnenja kot ti. imamo različne izkušnje in forum je zato da se pove svoje mnenje ( ta pravica ti pripada ). ni pa to "kregalnica " ali pa kak " pljuvalnik " :evil:

lp

Uporabniški avatar
bOnZy
Novinec

Napisal/-a bOnZy Pe jan 02, 2004 4:48 pm

G-4S je napisal/-a:No Bonzy, zdej nam pa povej, na kolk bara bi ti na VTIju odprl turbino in kaj bi še menjal pri določnih barih?

Čist tko me zanima, al se sam delaš pametnega, al res veš. Pa pazi, jst pa še marsikdo drug vemo odgovor na to vprašanje.

okj res je da se na automobilske mašine ne spoznam preveč, ampk sklepam, da če je mehanik dobr pa to je pa dost hitr!

odpru? :roll: nwem okol 0.8 bara! zakaj? kok je pa tko uredu če jo odpreš.?

a kaj bi še menov amorm use naštet??
nej ti bo

menov bi:
-filtr
-auspuh (komplet, pa katalizator odstranu)
-chip
-znižu glavo
-turbino
-športne bate
-pa še kšne malenkosti

menjekul: una tvoja razlaga z bajto temelji na generalki motorja, ko ga morš razstavit na prafaktorje!Zato sem pa primerjov montazno hišo pa turbino! :wink:

Slika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Pe jan 02, 2004 4:52 pm

kaj pa odmične?
ustavu bi se pa kako?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
bOnZy
Novinec

Napisal/-a bOnZy Pe jan 02, 2004 4:58 pm

pomoje da če pr 235km/h bremzaš z originalnm bremzam, k vrjamem da so zadovoljive, lahko tut normalno bremzaš z takmum tuningm pr 235km/h drgac bi pa bremze lahko prenesle hitrost okol 260km/h? :) :wink:
Zadnjič spremenil bOnZy, dne Pe jan 02, 2004 10:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Slika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Pe jan 02, 2004 6:01 pm

Pa ti res nimaš pojma o avtih , orginal bremze so za en falus pr vsakem avtu če začneš mal bl športn vozt, ker jih takoj pregreješ. Ni dost da se avto enkat ustvan z 200 km/h na 100, more bit sposobn večkat to napravt. Treba še 450000 za bremze dat+seveda najmanj 17 col in opa še komplet podvozje porihtat-ojačat ( in to niso sam fedri).
Aja pa osnova če montiraš turbino je še en ornk intercooler, pa pod une malenkosti ki si jih dodal pride vsaj še enkat tok stvari (par ventilov, koleno,+ uf kolk je še tega)

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Pe jan 02, 2004 8:30 pm

bonzy s tem sem želel povedat, da se gradnja hale z gradnjo navadne hiše ne more primerjat. s tem sem želel povedat, da ni vse tok enostavno kot ti praviš.

jah ti misliš, da so mehaniki velike dase. ej obnašajo se že tako pojma jih ima pa zelo malo :wink:

lp

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe jan 02, 2004 8:59 pm

Jst bi vedu kako spravit VTi na 6000hp :idea: . Prvo moraš mašino razstavit, pol se zamenja blok, z njim seveda tudi tisto ki je v njem itd...tako da na koncu si namestil motor od dragsterja. Pa še hauba je premala.. pa pokrov vržeš stran in postaviš motor navpično :vc
Bolj resno z VELIKO $ bi tudi možno zamenjat motor(tko jaz mislim). btw kolkor jst vem tistim dragsterjem že po enem štartu grejo menjavat fedrčke od ventilov...življenska doba motorja 4.5 sekund??
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Pe jan 02, 2004 9:16 pm

ej ti blinder v tvojem podpisu bi desno nogo zamenjal za "srednjo" nogo :wink:

:rofl :rofl :rofl

hec :wink:

lp

Uporabniški avatar
bOnZy
Novinec

Napisal/-a bOnZy Pe jan 02, 2004 10:16 pm

menjekul je napisal/-a:bonzy s tem sem želel povedat, da se gradnja hale z gradnjo navadne hiše ne more primerjat. s tem sem želel povedat, da ni vse tok enostavno kot ti praviš.

jah ti misliš, da so mehaniki velike dase. ej obnašajo se že tako pojma jih ima pa zelo malo :wink:

lp

ne motš se, hočem povedt, da grdnja hiše traja 3-4 leta od temelja do strehe, grdnja montažnega nakupovalnega centra pa največ 1leto! :wink:

Slika

Uporabniški avatar
bOnZy
Novinec

Napisal/-a bOnZy Pe jan 02, 2004 10:21 pm

za vse ostale pa!

ej fantje situacija je taka stoji pa tko, pa še doug bo tko stala!!!

TA DNAR JE MOJ!
IN S TEMU DNARJM BOM DELU KR BOM HOTU!!
PA TUT ČE MI BO AUTO RAZNESL NA MESTU!
BOM PA MU AUTO 1 MESC PR MEHANIKU ČE JE TREBA? OKJ?!?!? :wink:

CupraR: ti kr dajej za bremze 450000+ sit men se zdi nepotrebn! zej če maš švabsko-špansko automobilsko znamko še ne pomen daj cupraR GASO med automobili! Obstajajo boljši vrjem!

aja pa če maš res tko velik pojma od automobilov, bi vedu, da ma honda 17' gume pa da ma podvozje sigurno bol od CupreR! :wink:

Slika

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Pe jan 02, 2004 10:39 pm

Ja pa kwa se zdej kle grete.
Bonzy: a si sploh sedel v katerem od nastetih avtov kaj sele vozil?
aja pa se BTW: remus prodaja samo zadnje lonce

ajd, grem pit

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Pe jan 02, 2004 10:41 pm

bOnZy je napisal/-a:ne motš se, hočem povedt, da grdnja hiše traja 3-4 leta od temelja do strehe, grdnja montažnega nakupovalnega centra pa največ 1leto! :wink:

to sem opisal dva posta nazaj :wink:

lp mirko

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Pe jan 02, 2004 10:43 pm

Pa glede gradnje hise sta oba mal zatavala... Kako da smo se mi preselili takoj po enem letu, od nakupa zemlje do koncane gradnje bajte-pa bajta ni montazna(iz ciglov)

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Pe jan 02, 2004 10:48 pm

HaBBkE je napisal/-a:Pa glede gradnje hise sta oba mal zatavala... Kako da smo se mi preselili takoj po enem letu, od nakupa zemlje do koncane gradnje bajte-pa bajta ni montazna(iz ciglov)

slabo si prebral mojo razlago :wink: . po enem letu je zelo "moderno" , če se vseliš ni pa priporočljivo. beton se suši 2 leti (po pravilih) dejansko pa to dandanes ne upošteva noben :? . sem pač iz te stroke. pa ti ?
poleg tega ne vem zakaj o teh hišah sem samo bonzy-ju odgovoril na njegov primer ki ga je podal. upam,da ne bo še kdo kaj pisal o "njihovih hišah".

lp mirko

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Pe jan 02, 2004 10:50 pm

Hja, ne vem no, smo mi zmerl vlaznost u betonu pa je skor ni blo(pod minimumom za polaganje parketa), razen v kletnih prostorih...
Nisem iz stroke nekaj pa vem...
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Clancy in 5 gostov