Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Re: 2009 Renault Latitude (naslednik Vel Satisa?)

Napisal/-a FLINK Sr dec 08, 2010 4:43 pm

Renault VG je napisal/-a:
FLINK je napisal/-a:Pride to v prodajo v Sloveniji ali ne?
Ker se mi zdi, da gre za najviski rang renault avtomobila in sploh ni nic oglasevanja o prihodu ali karkoli....cudno :roll: :roll:
Baje marca za 21.900€ :DDD .Dokaj poceni za tak avto :D .

In Renault bi zelel zaplavati tudi v prestizne vode...? ... :roll: :roll:
:)

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr dec 08, 2010 4:44 pm

Enim očitno ni jasno, da avto pol cenejši kot Vel Satis ne more biti njegov naslednik. Še manj pa jim je jasno, da gre za avto namenjen predvsem azijskemu trgu, to pa, da bo očitno prišel k nam je bolj slučaj kot pravilo.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr dec 08, 2010 5:55 pm

lizard je napisal/-a:Enim očitno ni jasno, da avto pol cenejši kot Vel Satis ne more biti njegov naslednik. Še manj pa jim je jasno, da gre za avto namenjen predvsem azijskemu trgu, to pa, da bo očitno prišel k nam je bolj slučaj kot pravilo.

A boš za novo Flaminio tudi rekel, da ni naslednica Thesisa? :)

...saj po eni strani povsem razumem za kaj tako razmišljaš in ti dam delno tudi prav, vendar pa sama dejstva kažejo na to, da romanski avtomobili te velikosti nasplošno jemljejo konec. In dokler VelSatis ne bo dobil naslednika, to pa verjetno še zelo dolgo ne bo, je ta pol cenejši Latitude žal tudi njegov naslednik! In tudi z razlogom je pol cenejši, ker na najbolj razvitih trgih tako drag Renault, kot je bil VelSatis, ne bi beležil nobenih prodajnih uspehov.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr dec 08, 2010 6:03 pm

No to je seveda za debatirat. Kar se velikostnega razreda tiče je že res da je naslednik. Kar se pa tiče samega bistva avta, pa gre za dva povsem različna koncepta. Ravno zato Latitude, ki niti ne spominja, kaj šele asocira na Renaulta, niti ni zdizajniran po evropskih smernicah, dvomim tudi da je interier na nivoju evropske konkurence (no saj te itak ni, saj je v tem razredu ostala samo premium konurenca ki je 2x dražja), in ima kar eno butasto ime..., kot tak žal ne more biti naslednik Vel Satisa. Avto pač izgleda kot da bi ga naredili korejci in gor dali znak ki spominja na karo.

Glede Lancie 300C pa mislim da sem dovolj jasno izrazil svoja stališča oz. nestrinjanja :).

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Sr dec 08, 2010 10:28 pm

Sj ta avto ni nč druzga kukr tist kar delajo razni VWji s svojimi Borati ipd - za kitajsko in indijsko tržišče so pač malo podaljšani in v tem primeru v limuzino spreobrnjeni modeli srednjega razreda. Pr ns se mal nižji že neki cajta voz fluence pa sploh ni slab avto. Nikakor pa to ni naslednik česarkol, ne VS-u ne Safranu ne seže do kolen. Pač mal več udobja v srednjem razredu, to je to - spomnl so se masažne zice, waw - sj ostalo že v laguni dobiš. Ne vem kok je 22k pocen za tak avto - mal opremce pa mal močejši motor pa je 30k. Pol ti pa potrka Superb na vrata pa reče stari, keep it real :D V hiši pa za 25k dobiš laguno GT z vso božjo opremo k jo ma lahk al pa kupš Qashqaija :)

Off: a ste opazl kej, kok so rabljeni Vel Satisi pocen? za 4k sm jih že vidu, sej ne morš verjet!

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Pe jan 07, 2011 8:16 pm

http://www.youtube.com/watch?v=sXh961rqAOs

meni pa ne deluje napačno. prav všečen izdelek. čeprav na večina posnetkih so top izvedbe, ampak kljub temu... oblika ni čista brca v temo :)

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 So jan 08, 2011 1:28 am

zany je napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=sXh961rqAOs
meni pa ne deluje napačno. prav všečen izdelek. čeprav na večina posnetkih so top izvedbe, ampak kljub temu... oblika ni čista brca v temo :)

Saj verjetno ni noben rekel, da je ta oblika čista brca v temo, problem pa je, da ta avtomobil ne istopa z ničemer, ne obliko, ne tehnologijo, zgolj s ceno, potem pa imamo tu Superba pa smo tam. Vel Satis je, če drugo ne, vsaj istopal s obliko, čeprav kontroverzno, ta Latitude pa še s tem ne. That`s the problem.

Temna notranjost
Svetla notranjost

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So jan 08, 2011 8:19 am

Vozil, sicer zelo kratek ride. V6 dci VOLL opremljen. Kot omenjeno mu je edini pravi konkurent Superb. Ni mi všeč zelo trdo podvozje in armaturka mi deluje preveč oddaljena od voznika. Drugače je, pa kar od near-premium limuzine pričakuješ, nadpovprečna izdelava in materiali in veliko opreme za udobno in enostavnejšo vožnjo.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne jan 09, 2011 6:54 pm

CITROENAR ŠT 1 je napisal/-a:
zany je napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=sXh961rqAOs

Saj verjetno ni noben rekel, da je ta oblika čista brca v temo, problem pa je, da ta avtomobil ne istopa z ničemer, ne obliko, ne tehnologijo, zgolj s ceno, potem pa imamo tu Superba pa smo tam. Vel Satis je, če drugo ne, vsaj istopal s obliko, čeprav kontroverzno, ta Latitude pa še s tem ne. That`s the problem.

Temna notranjost
Svetla notranjost

Lp

Tisti s svetlo notranjosto ni za EU trg :) saj se vidi razlika med EU in tem modelom (temni je za nas).
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Ne jan 09, 2011 7:09 pm

odprti clio je napisal/-a:Tisti s svetlo notranjosto ni za EU trg saj se vidi razlika med EU in tem modelom (temni je za nas).
Se ti zdihttp://www.renault.fr/gamme-renault/vehicules-particuliers/latitude/latitude/configurateur/index.jsp?stepTo=3&modelKey=L43&userPriceType=TTC?

bugy1
Novinec

Napisal/-a bugy1 Ne jan 09, 2011 7:38 pm

Mene spredaj malo spominja na Lexusa in Avensisa. Oblikovno pa ni toliko napačen.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po jan 10, 2011 10:29 am

Renault VG je napisal/-a:
odprti clio je napisal/-a:Tisti s svetlo notranjosto ni za EU trg saj se vidi razlika med EU in tem modelom (temni je za nas).
Se ti zdihttp://www.renault.fr/gamme-renault/vehicules-particuliers/latitude/latitude/configurateur/index.jsp?stepTo=3&modelKey=L43&userPriceType=TTC?

Se mi zdi, ker je tako pisalo v dopisu, ki sem ga dobil od Renault Nissan Slovenija.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po jan 10, 2011 10:52 am

@odprti clio Vozil model za Poljsko s svetlo notranjosto. BTW masaža sedežev je fenomenalna :)

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po jan 17, 2011 4:50 pm

Ceed je napisal/-a:@odprti clio Vozil model za Poljsko s svetlo notranjosto. BTW masaža sedežev je fenomenalna :)

Heh, slabo sem se izrazil - svetla notranjost bo, a s sredinsko konzolo, kot jo ima temni (v zg. postu), torej podobno taki, kot jo ima laguna.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Pe apr 29, 2011 5:15 pm

Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe apr 29, 2011 5:51 pm

tale "initiale" je pa daleč od pretižnosti, kaj šele da bi konkuriral nemški trojici...

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Pe apr 29, 2011 6:04 pm

a se ze sploh da kupit pri nas, al je se vedno pod servisno oznako prepovedi prodaje?
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Pe apr 29, 2011 7:52 pm

dobek je napisal/-a:a se ze sploh da kupit pri nas, al je se vedno pod servisno oznako prepovedi prodaje?

Se že mora, ker sem ga videl v začetku tega meseca na cesti. A si ga boš kupil? :)

Je pa žal res, da je tole precej klavrno videti, sploh pa, če ga primerjaš z VelSatis-om:

Slika
Slika

...za moje oči veliko bolj moderno in sveže, kot se lahko vidi v avtih nemških premijskih znamkah. Stvari grejo očitno na slabše...

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So apr 30, 2011 6:01 pm

Za zjokat je tale poteza. Pa to pravim kot ljubitelj renojevih vozil.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So apr 30, 2011 6:33 pm

Res ni nek vrhunec oblikovanja, tisti, ki pa išče maksimalno udobje in odlično vožnjo je to to.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov