Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Re: 2010 Chrysler 300C

Napisal/-a chan Če dec 09, 2010 9:40 am

carloabarth je napisal/-a: Ja američani počasi dojemajo, da njihov trg ne zadostuje za kakšne hude prodajne številke, zaradi tega so avtomobili vse bolj podobni evropskim.

Ameriška avtomobilska industrija že dolgo časa sprejema vplive ostalega sveta. Morda najznačilnejši vpliv se je zgodil že v začetku 80-ih let prejšnjega stoletja, po naftni krizi, ki je (že!) prizadela avtomobilsko industrijo. Situacijo so najbolj izkoristili Japonci z najmočnejšim možnim napadom na ameriški trg ter kopico ekonomičnejših modelov. Odgovor je bil, poleg močnega vpliva nemškega designa, tudi "kopiranje" japonske zgodbe o uspehu (vir - stran 17: http://books.google.si/books?id=3DE4P7N ... ry&f=false ).

Največji udarec je bil najverjetnje večletni primat Toyotinega modela na ZDA trgu, v obliki Camryja ( http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Camry ), ameriške znamke pa so bolestno želele narediti podobno uspešen model. Primerjave so bile konstantne, kot npr.: "Eric Noble, president of California auto consulting firm The CarLab, said the Malibu has nicer materials inside than a Toyota Camry."
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe dec 24, 2010 11:29 am

2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

vix970
Nov uporabnik

Kraj: Kranjska Gora

Napisal/-a vix970 Pe dec 24, 2010 11:36 am

Do zdaj sem bil zaprisežen Lancia fan. Glede na trenutne razmere, se moram pa žal streinjati z lizardom. Thesis je pač zadnja prava Lancia in ta znamka je
glede na to , kaj pošiljajo oz. nameravajo pošiljati na trg, zame mrtva. Tudi mnenja prijateljev lančistov v Italiji je enotno. Marchione mora na grmado.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe dec 24, 2010 12:26 pm

cruiser1 je napisal/-a:
carloabarth je napisal/-a:Sedaj deluje avto veliko bolj evropsko in pa če ga postaviš ob bok svetim nemškim kravam nekako enakovredno. 8)

Ravno zaradi tega je dolgočasen, brezvezen, mevžast.

se kr strinjam. falus na kolesih so spremenil v nekaj feminilnega .. ogabno!
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Pe dec 24, 2010 2:56 pm

Da ne bo pomote, tudi sam sem zaprisežen lančist in tako kot tudi drugim lančistom tudi meni to ni všeč, ampak glede na prodajne številke, se pri fiatu ne morejo zanašati samo na nas zaprisežene lančiste, temveč s tem rebadginom računajo na kupce, ki bodo v evropi reševali lancio drugod po svetu pa chrysler. Ker je chrysler za celotno korporacijo fiat zelo pomemben, za preporod znamke fiat in pa alfa romeo na ameriškem trgu. Kar se tiče pa serđota, pa upam, da pride kmalu kakšen proitalijanski in pa ne proameriški direktor na čelo fiata. 8)
Zadnjič spremenil carloabarth, dne Pe dec 24, 2010 7:47 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Re: Novi Chrysler 300C

Napisal/-a nevermind Pe dec 24, 2010 3:07 pm

cruiser1 je napisal/-a:
89gasper je napisal/-a:Zame je Imperial še vedno zadnji top Chrysler.

He,he! Ja to še bili avtomobili!

Se nebi mogel bolj strinjat!

badassmotherfucker 8)

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Imper ... closed.png

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Imperial_1992.png

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Pe dec 24, 2010 8:27 pm

vix970 je napisal/-a:Marchione mora na grmado.

carloabarth je napisal/-a:Kar se tiče pa serđota, pa upam, da pride kmalu kakšen proitalijanski in pa ne proameriški direktor na čelo fiata. 8)

Očitno imate lančisti zelo kratkotrajen spomin, saj če nebi bilo Marchionne-ja, bi znamke Lancia že zdavnaj šla na smetišče avtomobilske zgodovine (in precej verjetno tudi celotna FIAT grupa)! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe dec 24, 2010 11:02 pm

No tattoo taka trditev je malce za lase privlečena. Če ne bi bilo njega, bi se lahko našel tako manj kot bolj kompetenten človek za to pozicijo, tega ne bomo nikoli vedeli. Vsekakor pa to kar dela na relaciji Chrysler-Lancia nima nobene veze z zdravo pametjo. Moje mnjenje je, da tolko kot bodo prodali teh Chryserjev 300 v Evropi, toliko kitov, ki pretvorji Lancio 300 nazaj v Chryserja bodo preko ebaya tudi prodali v ZDA. Lanciisti pa ko sem že povedal tega avta ne bodo niti povohali. Verjetno bo 300ka tudi manj uspešna kot 300C.

Je pa zanimivo tole - Chyrsler je kriv, da Mercedes E klasa ni bila ravno na nivoju ostalih E-klas (varčevalni ukrepi iz strani Mercedesa), in takrat je Lancia Thesis, ki je prišla približno enak čas na trg, postavila nove standarde v klase kar se tiče interierja, tudi za nekaj let naprej. A zdaj bo spet ta Chrysler zjebal Lancio oz. jo že je. Če lahko VW na isto platrformo spravi Audi TT-ja, Tourana, Golfa, in še malo morje modelov... bi tudi bedaki pri Fiatu lahko uporabili zgolj platformo od Chryslerja 300 in na njo postavili avto ki bo dovolj dober, da bo lahko nosil znak Lancia. Zdaj se pa dogaja, da ima 9 let star Thesis boljši interer kot nov Chrysler 300, da sploh ne omenjam, da je spisek opreme pri Thesisu vseboval tudi stvari, ki jih pri Chryslerju ne.

Tako, da lahko samo povem; Lancia Requiescat in pace (1906-2010).

Uporabniški avatar
DeNalDo
Novinec

Napisal/-a DeNalDo So dec 25, 2010 12:16 am

Ma sej tko za en drek pa spet ni.Za Cryslerja je dobr ampak da bi bla pa tole Lancia...Upam da iz tega ne bo nič isto kokr z Chrysler-Delto ni bilo :|
Ferrari is scaled down version of God

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 So dec 25, 2010 1:23 am

carloabarth je napisal/-a: Kar se tiče pa serđota, pa upam, da pride kmalu kakšen proitalijanski in pa ne proameriški direktor na čelo fiata. 8)

Proameriški, da je? Zanimivo. Mi pa res ni jasno kako si prišel do tega zaključka :idea:

DeNalDo je napisal/-a:Za Cryslerja je dobr ampak da bi bla pa tole Lancia...|

He, he! Tale 300C je za chryslerja oblikovalski polom. O Lanci pa govorite, kot o nekih neverjetnih vrhuskih dizajnih. No meni se zdi pa novi 300c bolj Lančast, kot krajzlerski. Očitno jim je uspelo narediti avto pri katerem vsi najbolj opazimo prav tiste oblikovne detajle, ki nas motijo pri drugi znamki. Torej so naredili dobro, le učinek ni tapravi. Eni in drugi bi morali videti le tisto dobro! Lančisti bi morali v tem prepoznati Lanco, krajzleristi pa tipičen ameriški avto. Je pa ravno obratno. Me pa res zanima kako se bo tole prodajalo. V ZDA se lahko celo zgodi, da se bo dobro prodajal, čeprav težko verjamem, da se bo vsaj približal uspehu predhodnika. V evropi bo zelo verjetno polom. Kot že večkrat omenjeno, ljubitelji Lanc ga ne bodo kupovali, prav tako sem prepričan, da se ga bodo izogibali ljubitelji krajzlerja. Možno pa je, da se bodo nad tem modelom navdušili čisto tretji kupci, ki do zdaj niso kupovali ne Lancie, ne Chryslerja. Je pa spet vprašanje koliko bo takih.
V glavnem, jaz ne verjamem v uspeh.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So dec 25, 2010 8:33 am

Lizard : Povezava je bila smiselna zaradi ekonomskega stališča. Drugače ne bi šlo. Verjemi. Marchioneja sem spoznal pri implementaciji Fiata in Zastave v Kragujevcu in kot oseba deluje trezno in gleda na Fiat samo iz ekonomskega vidika. Namreč veliko težav imajo z bankami - upnicami, ki željo svoje kredite nazaj. In skupna platforma - avtomobil je bila edina - no najbolj modra rešitev. Hitra in najcenejša. Res je, mogoče bi bil kdo drug primernejši - ampak samo v primeru 100% uspeha, kar je dandanes zelo težko. Še posebej Lancia se ne prodaja sama, kot mogoče nekatera konkurenca.

Sam ne bi obupal, namreč v Italiji se je prodalo dokaj dosti 300C - in to jim daje zagon. Res pa je da to ni Thesis in tudi nikoli ne bo.

Bolj me čudi slaba prodaja Delte, ki je z dizlom dobra izbira. Mogoče zaradi cene.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI So dec 25, 2010 9:13 am

Po mojem bo ta avto bil prodajan precej dobro, ker je notranjost na nivoju, katere prejšnji lastniki tega modela še niso doživeli. Je precejšenj step-up v izvršbi
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth So dec 25, 2010 11:05 am

cruiser1 je napisal/-a:
carloabarth je napisal/-a: Kar se tiče pa serđota, pa upam, da pride kmalu kakšen proitalijanski in pa ne proameriški direktor na čelo fiata. 8)

Proameriški, da je? Zanimivo. Mi pa res ni jasno kako si prišel do tega zaključka :idea:

Ne vem zakaj potem tlači lančino značko na krajzlerja in ne obratno. Proameriški pa zato. ker je odraščal in študiral v severni ameriki (kanadi in zda) in tako povzel navade in pa razmišljanje ljudi onkraj luže. Pa še malo manj mu je pri srcu zgodovina in veliko več denar oz. profit. 8)
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So dec 25, 2010 11:34 am

cruiser1 je napisal/-a: Možno pa je, da se bodo nad tem modelom navdušili čisto tretji kupci, ki do zdaj niso kupovali ne Lancie, ne Chryslerja.

Mogoče računajo na amigose - mehičane :lol:

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So dec 25, 2010 12:29 pm

Simply to kar si napisal o gospodu M, vem. A žal človek, ki ima zgolj ekonomski pogled na celotno industrijo ne more voditi znamk kot sta to Alfa Romeo in Lancia. Zato sem sam rekel, da naj raje Lancio zaprejo, kot pa preko njene značke prodajajo Chryslerjeve modele v Evropi, ker je to butasto, saj sta znamki čisto nekaj drugega.

cruiser1: Skozi zgodovino je Lancia več ali manj vedno imela dizajersko dovršene in drugačne avtomobile, predvsem z veliko mero elegance in stila. A bolj kot to je verjetno slovela po lepem številu iznanjdb oz. uvedb novih inženirskih rešitev v svet avtomobilizma, verjetno je celo ena najuspešnjeih v tem. Res, da je del zgodovine kjer so padali ti izumi precej za nami, a vseeno. Sicer pa gre za znamko z izredno tradicijo in zgodovino oz. precejšnjem ševilu avtov ki so pisali zgodovino z velikimi črkami.

Zato se mi zdi grozno, da se bo Chryslerje prodajalo z Lancia znakom v Evropi. Enostavno ne vidim smisla v tem. Če pač ni denarja pri Fiatu, da vodijo znamko vsaj do neke mere spodobno, naj jo ukinejo, tovarna pa je itak skupna s Fiatom.

Nikakor se pa ne morem strinjat, da je tale 300 bolj Lancia kot Chrysler, taka trditev ne drži niti malo vode. Avto je zelo daleč od Lanciine elegance, prefinejnosti in drugačnosti/posebnosti. Meni je sicer že 300C bil zelo zanimiv avto, ampak z znamko kot je Lancia nima nobeden, ne 300C in 300 nobene povezave.

Torej kje smo pristali? Imamo Chryslerja, za katerega poznavalci trdijo da ne izgleda kot se za Chryslerja spodobi, ki bo v Evropi prodajan kot Lancia (vsakič me spreleti srh ko to napišem), in kateri Lanciiste (pričakovano) niti malo ne zanima. Vprašanje je torej - kdo bo to kupil?

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So dec 25, 2010 12:54 pm

Marsikateri Italijan - verjemi.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So dec 25, 2010 1:12 pm

No saj meni je itak vseeno če se bo avto prodajal ali ne.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 So dec 25, 2010 6:37 pm

lizard je napisal/-a:cruiser1: Skozi zgodovino je Lancia več ali manj vedno imela dizajersko dovršene in drugačne avtomobile, predvsem z veliko mero elegance in stila. A bolj kot to je verjetno slovela po lepem številu iznanjdb oz. uvedb novih inženirskih rešitev v svet avtomobilizma, verjetno je celo ena najuspešnjeih v tem. Res, da je del zgodovine kjer so padali ti izumi precej za nami, a vseeno. Sicer pa gre za znamko z izredno tradicijo in zgodovino oz. precejšnjem ševilu avtov ki so pisali zgodovino z velikimi črkami.

Zato se mi zdi grozno, da se bo Chryslerje prodajalo z Lancia znakom v Evropi. Enostavno ne vidim smisla v tem. Če pač ni denarja pri Fiatu, da vodijo znamko vsaj do neke mere spodobno, naj jo ukinejo, tovarna pa je itak skupna s Fiatom.

Kar se dovršenega dizajna tiče, lahko rečem, da tudi meni Lancie zgledajo bolje, kot 96% ostalih evropskih avtomobilov. Vendar, če pa začnem Lancin stil primerjati s pravim ameriškim so pa za moj okus Lancie navadni zgrešeni grdobci. Zato je brezveze razpravljati o nekih neverjetnih oblikovalcih, ker tu je samo stvar okusa vsakega posameznika. Tudi meni ni jasno kako lahko nekdo reče, da so ameriški avtomobili grdi, če so pa vendar res naj, najlepši!!! ;) Ampak moje ne tvoje mnenje nekoga, ki mu je všeč nova KIA enostavno ne bo prepričal.
To tlačenje značke na Chryslerja je pa res nekaj najbolj trapastega. Tudi v evropi bi se moral 300C prodajati z chryslerjevim logom, neglede na to kako zgleda in katerem je bolj podoben. Ker to preznačkavanje bo naredilo samo škodo obema znamkama.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So dec 25, 2010 11:11 pm

No vse je to stvar okusa, vsekakor se pa strinjava da eno znamko z drugo ne gre mešat, ker je razlika enormna, in bolj ko razmišljam o tem bolj me boli glava. Recima razlika med obema prejšnjima modeloma:

Slika
Slika

Slika
Slika

Slika
Slika

janezek_85
Novinec

Napisal/-a janezek_85 Ne dec 26, 2010 11:17 am

In kaj je na tem prenovljenem Chryslerju toliko italijanskega? Končno so naredili Chryslerja, ki bo všečen širšemu spektru kupcev. Glede na to, da je fiat prevzel američane nedavno nazaj, je facelift 300C nastajal še pod ameriško komando. Pri teh prenovah se dela krivica kvečjemu Lancii, ker naj bi bili naslednji trije modeli le malenkostno pošminkani chryslerji.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov