Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Re: 2014 Renault Twingo III.

Napisal/-a xxl Pe mar 21, 2014 11:09 pm

Blasphemer je napisal/-a:Tolk o tem kolk je folk nasplošno objektivn :D Če je nemški design je pač "oni že vedo zakaj mora bit tako, nekje je sigurno razlog". Če je pa francoski, potem pa "Jao kera neumnost, to se lahko samo francozi spomnejo kaj takega." :D

sparky je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:
5 litrov? Pha. V tej zimi sem jh porabil pomojem vsaj 15 litrov če ne 20, pa ne vem če se je prevozilo 5000 km, kvečjemu manj. Se spomnim da sem pred zimo kupil ene 3 (če ne 4) plastenke (mislim da 5-litrske) v akciji pri Lidlu, do sedaj sem že vse iztočil in skoraj do konca porabil...

Se hecaš? :shock: Škoda mi je ljudi, ki se jim vsaj na bencinski ne da v roke vzeti tiste spužve pa šipo spucat, vzame ti 2 minuti. Jaz v celem letu porabim ~2,5 litra še to sem preveč rekel :D

Agreed, mislim da se sonic pač precej na rit nabija :P

Trenutno imam avto slaba 3 leta in 55 000 km,dve zimi,ne spomnim se,kdaj sem nazadnje dolival tekočino za pranje šip,če sem jo sploh kdaj.Po vsej verjetnosti sem,ker je nekako logično,ampak,res tega ne morem potrditi. :?
PS-na servisu pa ne dovolim dolivanja,ne bodo mi računali 3 litre za dejanskih nekaj deci
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So mar 22, 2014 12:53 pm

Jaz se pa ne strinjam z limanjem na rit... Vem da, ob rahlem rosenju, intenzivni megli ali zgolj namočene asfaltu prav grdo prši po vetrobranskem steklu - česar pozimi v Ljubljani ne primanjkuje. Pa se hudič prehitro suši, da bi lahko sproti brisal in potem nucaš tekočino.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

pan-am
Nov uporabnik

Napisal/-a pan-am So mar 22, 2014 5:21 pm

Sploh "najlepše" je pozimi, ko je cesta zaradi soljenja stalno vlažna in te slane svinjarije ne obrišeš brez vode. Ponoči (kontra luči) ali ob močnem soncu ne vidiš absolutno nič, ko se sol razmaže v tanek bel film po šipi.

Lani, ko sem v službo in domov delal pol kroga po LJ obvoznici (v vsako smer), sem pozimi dolival tekočino za šipe vsaka dva tedna. Če je bila vmes še kakšna pot v KP ali MB, pa kar vsak teden.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne mar 23, 2014 12:51 am

Res ne vem, a se eni skoraj nič ne vozite al avto nonstop perete in ga dajete v garažo al mate tako srečo al pa vas ne moti umazana šipa, ker pozimi moraš bit včasih res čarovnik, da je ne sprazniš v par tednih...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Ne mar 23, 2014 1:45 pm

Seveda ne maram umazane šipe,ampak,tako kot šprica na ac spredaj vozeči,skoraj ne rabiš svoje tekočine,ali pa vozim dovolj daleč,da me ne doseže 8) .
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Po mar 24, 2014 9:12 pm

Kdaj pride avto prodajo ? oz. kdaj se ga bo dalo videti pri nas ?

Hvala,

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po mar 24, 2014 11:21 pm

Prve aktivnosti pri nas pričakuj jeseni 2014 :)
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees To mar 25, 2014 2:28 pm

pri čelnem trženju je vsaj motor malo zmečkalo in pobralo energijo .... zdaj je pa kaj v havbi ? zrak ? :?
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To mar 25, 2014 3:05 pm

blok motorja bo zmečkalo? prej ga bo zabilo v potniški prostor in bo blok tebe zmečkal :D
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a sparky To mar 25, 2014 3:06 pm

Hladilna tekočina in vitreks :lol:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr mar 26, 2014 12:00 am

Bucko99 je napisal/-a:Kdaj pride avto prodajo ? oz. kdaj se ga bo dalo videti pri nas ?

Hvala,

Maja in junija naj bi naredili predserijo, ki jo bodo intenzivno preizkušali predvsem po Slo - torej se ga bo dalo videti na cesti že pred poletjem.

Uporabniški avatar
skopusnik
Stalni uporabnik

Napisal/-a skopusnik Sr mar 26, 2014 1:52 am

Na cesti ga je že videt :)
www.mihafabijan.si
Renault Sport

Uporabniški avatar
Blasphemer
Novinec

Napisal/-a Blasphemer Sr mar 26, 2014 12:28 pm

Za vse dvomljiveže; novi Twingo je precej bolj varn od prejšnega modela in od vseh trenutnih malčkov na trgu. K dejansko nekdo misli, da je pod sprednjo haubo ozonska luknja? :D

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr mar 26, 2014 2:01 pm

Je glede tega že kak test, ker jaz ga ne najdem? Po neki naravni logiki stvari verjamem, da bo varnejši od starega ampak, da bo pa od vse konkurence v razredu je pa smešno trdit, dokler ni konkretnih podatkov.

Sploh me pa zanima, ker zadnje čase spremljam t.i. "small overlap crash teste" ameriškega združenja IIHS, ki bolj realno pokažejo strukturno trdnost avta (pa še v realnosti je precej takih trkov), kako bi se odrezal ne le novi Twingo ampak še nekateri drugi bolj pogosti evropski avtomobili? Ker Euro N'cap se že (pre)dolgo časa drži stare recepture 60:40 pri 64km/h, ki je preveč "klinično čista" in večina novih avtov že nekaj časa dosega precej podobne rezultate, trk na površino v razmerju 80:20 pri enaki hitrosti pa da pri nekaterih precej drugačne rezultate. Veliko "pet-zvezdičarjev" je na tem testu že povsem pogrnilo, tudi nekaj zvenečih znamk je bilo vmes. Da ne bom zajadral preveč v offtopic, evo tule sta rezultata dveh Twingovih konkurentov:

Fiat 500: http://www.youtube.com/watch?v=6Df9HsixvBs
Chevrolet Spark: http://www.youtube.com/watch?v=VAPzkM3NR9E

Evo, če se pri tem testu Twingo izkaže bolje kot Spark, potem bo najvarnejši v razredu, vsaj kar se pasivne varnosti tiče. :D
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Blasphemer
Novinec

Napisal/-a Blasphemer Sr mar 26, 2014 11:32 pm

Saj vam je valda jasno da se opravljajo notranja testiranja svojih avtomobilov in konkurence, predn gredo na NCAP? =P NCAP testa še ni bilo.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Pe maj 09, 2014 9:40 pm

22.5mio subvencij za 270 zaposlenih. Dobro to. Tko bi tut jaz lahko zaposloval. :lol:

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko So maj 10, 2014 1:37 pm

Dr.M3 je napisal/-a:22.5mio subvencij za 270 zaposlenih. Dobro to. Tko bi tut jaz lahko zaposloval. :lol:

ja... ampak kot vedno, so tudi tu stvari "relativne"... ;)
lahko jih gledaš tako ozk... mah, kaj ozko, tako "slovensko", kot si napisal, lahko pa v "širšem kontekstu"... al pa v bolj "črnem", če želiš... najbolj "črn" kontekst bi recimo bil, da bi Renault ob ukinitvi proizvodnje sedanjega Twinga Revoz preprosto zaprl, proizvodnjo pa preselil drugam... recimo v Romunijo (kjer so, glede na uspehe Dacije, delavci očitno tudi pridni, stanejo pa ziher manj, kot pri nas). al pa v Francijo, ker ma fabriko za Smarte Mercedes (ki vrjetno tudi ni bil kej posebej navdušen, da bi Smartovega dvojčka proizvajali v tam eni čudni in neresni "banana državi").
posledica tega bi bla odpustitev vsaj 4/5 od približno 2000-ih sedanjih Revozovih delavcev (recimo, da bi jih nekaj ostalo v prodajno/servisni mreži renaultovih proizvodov). njim bi jim morali prištet še velik del zunanjih podizvajalcev in dobaviteljev (pribl. 30% delov za novega Twinga se naredi v Sloveniji), pa "vračunat" tudi to, da se ravnokar odprta proizvodnja tudi ni vspostavila "čez noč" in ima zaradi nje, že kakšno leto ali dve, delo kar nekaj Revozovih delavcev in zunanjih podizvajalcev...

v "širšem" kontekstu pa je teh 22.5 miljonov evrov "subvencije" treba vrednotit preko tega, koliko se bo "državi" v VSEH letih njegove proizvodnje, v proračun "nateklo" NAJMANJ preko davkov na dobiček ter davkov in prispevkov od plač vseh vključenih v njegovo proizvodnjo! torej... Revozovih delavcev, kot tudi zunanjih sodelavcev, ki imajo "delo" zaradi proizvodnje Twinga v Novem Mestu.
in če sedaj ta "širši" kontekst pogledamo "najožje", ter pozabimo, da vsi ti zaposleni in ostali vključeni v proizvodnjo Twinga, svoje plače "trošijo" v trgovinah, gostilnah, pri frizerju, plačujejo dohodnine.... in rečemo, da bodo Twinga izdelovali kakšnih 7-8 let! in da ima teh 2000 Revozovih delavcev v povprečju 1000 evrov BRUTO plače (pa je povprečje ziher višje)... zdej si pa odtipkej "računovodja.com", vnesi "1000 eur bruto", poglej kolko od teh "bruto" morata delodajalec in delavec s prispevki dat "državi" ("strošek delodajalca" minus "neto plača zaposlenega") in izračunaj, v kolikšnem času Twingove proizvodnje, bo država teh 22.5 miljonov dobila nazaj, skozi prispevke zaposlenih samo v Revozu... brez zaposlenih pri ostalih zunanjih dobaviteljev in podizvajalcev...
ali se je "državi splačalo" ta denar "šenkat" Renaultu pa bo jasno šele po koncu proizvodnje Twinga, ko se bo od vsega denarja, ki bo zaradi njegove proizvodnje na ta ali drug način "kapnil" v državno blagajno... če bo račun X-dnarja - 22.5mio(+obresti za "8let") pozitiven, se je splačalo... če ne so naredili še eno "slovensko naložbo"!

lahko pa vse skupej pogledaš "z druge strani" in odgovoriš na sledeče vprašanje...:
kaj misliš, za koliko časa bi teh 22.5 miljonov evrov zadostovalo za socialne podpore vsem, ki bi izgubili delo, če bi se Renault odločil Revoz zapret, proizvodnjo Twinga pa preselit drugam?!?
...za več ali manj časa, kot bo trajala proizvodnja Twinga, zaradi katere bo teh "270 novih" in preostalih nekaj tisoč delavcev, vključenih v proizvodnjo novega Twinga, imelo "kruh"... ;)
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So maj 10, 2014 2:50 pm

Sam sem pa precej proti protekcionizmu. Pa nimam sedaj samo Revoz v mislih, ampak tudi nasplošno francoske proizvajalce v domači Franciji. Vodilni v teh podjetjih se vse preveč zatekajo k jamrajoči retoriki, država pa jim potem daje potuho.

Rešitev za domače gospodarstvo je pa v konservativni ekonomski politiki, ...torej manjših davkih, tujih investicijah, privatizaciji, ipd... :)

Uporabniški avatar
Blasphemer
Novinec

Napisal/-a Blasphemer So maj 10, 2014 7:07 pm

@Drugimirko Končno glas razuma in nekoga, ki vsaj približno ve o čem se gre. Očitno vsi samo računajo v neto plačah, ne pa dejansko kolk stane en delavec delodajalca. In isti očitki so bili pri prejšnem Twingu. Eni res niti približno ne poznajo ekonomije oz. sploh ne razumejo kolk slovenskih dobaviteljev bi za seboj potegnilo, če bi revoz preselili.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 31 gostov