Pri nas je pogosto itak čisto drugačno razmišljanje vodilnih, zato pa je stanje takšno kot je. Če hoče bit uspešen na takšnem položaju, se mora še kako sekirat za takšno konkurenco, saj je i30 resni tekmec VW-jevi "svetinji". Si zamišljate, kakšna piz****** bi bla, če bi pod njegovo taktirko prodaja Golfa bila slab(š)a?
No da se vrnem k "malenkostim"... Te dni vozim novega Sprinterja, kjer me en navidez nepomemben nepomemben detajl pozitivno preseneča. Ročka za upravljanje žmigavcev in brisalcev je bolj "štirioglata" in ima majhne utore za prste, ki so zelo "user friendly". Ok, sem pač picajzlast, ampak ko tolikokrat dnevno uporabiš žmigavec, ti zadeva zleze pod kožo. Recimo tisti obvolanski "corn dogi", ki jih Renault vztrajno rine v svoje avte (in kombije), mi grejo prav na jetra. Ko pa daš na kup desetine takšnih malenkosti, je to večini(?) zelo pomemben dejavnik pri nakupu. Za g. (V)W-ja je iz mojega vidika (kot zadovoljnega uporabnika Golfa V) zelo pomembno, koliko stvari bo (bivše) Golfove kupce v i30 zmotilo in kaj jim bo všeč.
Premikanje ročice za nastavljanje volana je za ergonomskega picajzla (kamor več ali manj sodim tudi sam), v večini vozil eno dokaj "smotano" opravilo, ker je to večinoma izpeljano tako, da se bojiš kaj odlomit, gre preveč na trdo ipd.

Navsezadnje je to tudi eden prvih stikov z avtomobilom!