Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Re: 2012 Hyundai i30

Napisal/-a tomson Če sep 29, 2011 11:59 am

Ceed je napisal/-a:@tomson To je pravi "direktor", ki pozna do potankosti proizvod, ki ga zastopa in njegovo konkurenco, ne pa kot naše svinje, ki vidijo sam kaj bodo pobasali v žep in jim dol visi za firmo in zaposlene.

no sej to sem tud jaz napisal ...
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če sep 29, 2011 12:51 pm

Pri nas je pogosto itak čisto drugačno razmišljanje vodilnih, zato pa je stanje takšno kot je. Če hoče bit uspešen na takšnem položaju, se mora še kako sekirat za takšno konkurenco, saj je i30 resni tekmec VW-jevi "svetinji". Si zamišljate, kakšna piz****** bi bla, če bi pod njegovo taktirko prodaja Golfa bila slab(š)a? =P

No da se vrnem k "malenkostim"... Te dni vozim novega Sprinterja, kjer me en navidez nepomemben nepomemben detajl pozitivno preseneča. Ročka za upravljanje žmigavcev in brisalcev je bolj "štirioglata" in ima majhne utore za prste, ki so zelo "user friendly". Ok, sem pač picajzlast, ampak ko tolikokrat dnevno uporabiš žmigavec, ti zadeva zleze pod kožo. Recimo tisti obvolanski "corn dogi", ki jih Renault vztrajno rine v svoje avte (in kombije), mi grejo prav na jetra. Ko pa daš na kup desetine takšnih malenkosti, je to večini(?) zelo pomemben dejavnik pri nakupu. Za g. (V)W-ja je iz mojega vidika (kot zadovoljnega uporabnika Golfa V) zelo pomembno, koliko stvari bo (bivše) Golfove kupce v i30 zmotilo in kaj jim bo všeč.

Premikanje ročice za nastavljanje volana je za ergonomskega picajzla (kamor več ali manj sodim tudi sam), v večini vozil eno dokaj "smotano" opravilo, ker je to večinoma izpeljano tako, da se bojiš kaj odlomit, gre preveč na trdo ipd. :D Navsezadnje je to tudi eden prvih stikov z avtomobilom! ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Če okt 06, 2011 5:57 pm

Predstavitev i30 na Češkem. S črno masko izgleda neprimerno lepše od tistih valovitih kromiranih letvic. Ne vem pa, ali so različne sprednje maske vezane na pakete opreme, ali del dodatne opreme:
http://www.auto.cz/hyundai-i30-ceska-premiera-62112

Možne karoserijske barve:
Slika

vrste oblazinjenj in barv v notranjosti:
Slika
Slika
Slika

Zdi se mi zgrešena odločitev, da Comfort ponujajo samo v svetli beige barvi, ki je bolj občutljiva in ne tako popularna v Evropi. Tudi pri tem paketu bi lahko kot možnost ponudili še črno.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če okt 06, 2011 6:36 pm

Glede svetle (beige) barve se strinjam ja. Nekako nelogična odločitev. Sicer pa kapo dol. Lepo. Res lepo. Mi je všeč kot celota. In to zelo všeč. :D Skorajda bolj všeč od moje astre. Bravo Hyundai.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če okt 06, 2011 6:52 pm

Nekje sem prebral, da maska v črni barvi ne bo vezana na pakete opreme, ampak na individualno željo kupca, je pa verjetno odvisno tudi od uvoznika.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če okt 06, 2011 8:16 pm

Ceed je napisal/-a:Pod pokrovom dva bencinarja (1.4i 16v 100 CV in 1.6 GDi 140 CV) in dva dizla (1.4 CRDi 90 CV in 1.6 CRDi 126 CV)

-bo treba že kakšen turbobencinar ponudit,pa močnejši dizel,ker če bo tako len kot star model.... :roll:
-drugače všečen avto,od vsega po malo,kar niti ni nujno slabo,če bo cena na ravni prejšnjega,bo dobro za kupce
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če okt 06, 2011 8:18 pm

Lignage je napisal/-a:Ta spodnji dve fotografiji sta samo še dokaz več, da je, kot sem že enkrat napisal, boljši od komplet svoje evropske konkurence! Mogoče res, da na omenjenih dveh fotografijah lahko celo spominja na Giulietto (zadaj) in Bravota (od strani), ampak je od njiju boljši. Iskreno... ;)

-ja,podobnost je,da je pa boljši,konkretno od giuliette,pa vsaka čast za strokovno trditev ;)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Pe okt 07, 2011 11:38 pm

xxl je napisal/-a:
Lignage je napisal/-a:Ta spodnji dve fotografiji sta samo še dokaz več, da je, kot sem že enkrat napisal, boljši od komplet svoje evropske konkurence! Mogoče res, da na omenjenih dveh fotografijah lahko celo spominja na Giulietto (zadaj) in Bravota (od strani), ampak je od njiju boljši. Iskreno... ;)

-ja,podobnost je,da je pa boljši,konkretno od giuliette,pa vsaka čast za strokovno trditev ;)

Ni panike, če se ne strinjaš. Pač to je okus :) ...Svojo trditev pa lahko utemeljim s tem, da je i30 manj identičen konkurentom in ima tudi za odtenek lepšo bočno linijo... ;)

Slika

Giulietta je v bistvu, čeprav je meni lep avto, na nek način vseeno v primerjavi s predhodnico (147-ko) korak nazaj kar se glede same oblikovne izvirnosti tiče...

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So okt 08, 2011 4:02 pm

VW že špionira i30 po sejmih in ugotavlja da je dober avto.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne okt 09, 2011 4:25 pm

AgitatoR je napisal/-a:VW že špionira i30 po sejmih in ugotavlja da je dober avto.

Ja verjetno se jim pošteno hlače tresejo a ne? ;)

lp

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Ne okt 09, 2011 7:08 pm

Res ni slab, v živo je z pravo barvo še precej lepši. Me je pa notranjost (materiali/izdelava) še najbolj presenetila, precej boljše kot recimo v Genesisu (ameriški polom). Jih pa res motorji fajn j., pač za povprečnega kupca.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne okt 09, 2011 7:38 pm

King1 je napisal/-a:
AgitatoR je napisal/-a:VW že špionira i30 po sejmih in ugotavlja da je dober avto.

lp

ah kje, vw je zakon :roll: . Ubistvu zarad razmisljanja ljudi nimajo šans, pa ne vem kak dober avto da nardijo.

Kar se pa motorjev tiče, prihajajo sodobnejši turbo bencinarji, ki bodo upam da ohranili tudi dosedanjo zanesljivost,
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne okt 09, 2011 8:14 pm

speedfreak je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:

lp

ah kje, vw je zakon :roll: . Ubistvu zarad razmisljanja ljudi nimajo šans, pa ne vem kak dober avto da nardijo.

Ja ne vem očitno tebi je a ne? :roll:

Sicer pa sem svoje mnenje o i30 že napisal in ne vem kaj se kurčiš? Drugič preberi vsaj kako stran prej in ne sam zadnjo.

Izvoli moje mnenje: Citiram:

King1 je napisal/-a::bow :bow :bow vsa čast za tale izdelek. Sicer si takega vozila nebom nikdar omislil ( premajhen ) jim vsekakor privoščim uspešno prodajo in čimveč skakanja v " zelje " evropejcem. Kako pa bo to šlo pa v prihodnjih letih. ;)

lp

lp

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne okt 09, 2011 8:47 pm

Bolj ga gledam, bolj mi je všeč.

Pa še primerjava novega in starega I30:
- notranjost:
http://img.auto.cz/news/img/galleries/2 ... af2b7d.jpg

- zunanjost:
http://img.auto.cz/news/img/galleries/2 ... b23af1.jpg
http://img.auto.cz/news/img/galleries/2 ... b55fb1.jpg

Res velik napredek. Bo treba še v živo pogledat (ko bo prišel v salone).
Slika

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Ne okt 09, 2011 8:53 pm

napredek je res očiten ;)

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne okt 09, 2011 9:09 pm

IcEm4n je napisal/-a:Bolj ga gledam, bolj mi je všeč.

Pa še primerjava novega in starega I30:
- notranjost:
http://img.auto.cz/news/img/galleries/2 ... af2b7d.jpg

- zunanjost:
http://img.auto.cz/news/img/galleries/2 ... b23af1.jpg
http://img.auto.cz/news/img/galleries/2 ... b55fb1.jpg

Res velik napredek. Bo treba še v živo pogledat (ko bo prišel v salone).

Sem enakega mnenja. Iz dneva v dan mi je lepši. Lepši od astre recimo katera mi je še vedno "top" kar se zunanjosti tiče.
Mora pa biti s črno masko... Bo potrebno v živo videti in se morda tudi zapeljati krog ali dva.

Tehnični podatki? Velikost prtljažnika, teža...?

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So okt 22, 2011 1:17 pm

V prodaji v začetku leta 2012. Točneje Februar-Marec.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So okt 22, 2011 1:21 pm

napredek je očiten..všečen izdelek a kaj ko moti ( vsaj mene) tista sprednja maska, ki je skoraj kopija forda...

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So okt 22, 2011 1:57 pm

Mene pa prav nič ne moti... Če bo cena taprava se zna zgodit, da bo nekaj novega stalo na parkplacu...

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So okt 22, 2011 4:31 pm

tomzzi je napisal/-a:Mene pa prav nič ne moti... Če bo cena taprava se zna zgodit, da bo nekaj novega stalo na parkplacu...

cena ne bo nizka, sploh ko bo prisel na trg, bo imal v osnovi več opreme kot konkurenca, zato bo cena "normalna" ne bo nižja od konkurence

ne vem zakaj niso v štartu ponudili 1,7 crdi... še vedno "stari" 1,6 crdi... če pride kasneje bodo spet zamudili kupce.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov