Evo, dons sem bil na polurni testni vožnji z modrim A200, ki ima 1.6 turbo motor s 156KM (oz. 115kW). Opreme kolikor hočeš - navigacija, harman kardon, vzratna kamera, opozorilo za mrtvi kot, opozorilo za prevoženo črto, športni sedeži, prepoznavanje znakov... uglavnem, ni da ni.
Motor je (meni osebno) ravno pravšnji - ne preveč pa ne premal. Všeč mi je bilo, ker je, kljub višji prestavi in nizkim obratom, kar lepo začel pospeševati (ko si pritisnil na gas; ni bilo nekega zamika). Menjalnik tekoč in s kratkimi hodi med prestavami. Ker sem bil omejen na pol ure vožnje, sem seveda poskušal sprobat čimveč teh (varnostnih) pripomočkov. Prepoznavanje znakov - mislim, da avto ni spregledal nobene omejitve. Zaznavanje vozila v mrtvem kotu - tudi tu nimam nobenih pripomb, je deloval tako kot je treba (rdeč trikotnik v ogledalu). Opozorilo za možnost naleta - tu nisem hotel preveč pretiravati, te lepo opozori, ni pa samodejnega zaviranja (baje z razlogom). Sistem Star&Stop - res da je (nasplošno) zadeva precej skur*ana, je v tem Mercedesu delovala odlično (še indikator eko vožnje je v križiščih priporočal N). Opozorilo za prevoženo črto - tu sem imel več problemov, da sem ga prisilil v to, da je volan ob prevoženi črti zavibriral. Ozvoćenja in navigacije nisem veliko sprobaval (se mi zdi, da nove Štajerske ceste (pri ŠRC Stožice) sploh še ni vrisane?). Sedeži so bili res tud ena iz med boljših stvari (ne vem, če sem se v katerem drugem avtu tako dobro počutil v sedežu). Tudi vzratna kamera je na koncu vožnje opravila svoje delo (brez, da bi sploh kaj pogledal v vzratna ogledala).
Uglavnem, avto je res špica, bi ga definitivno imel (raje kot pa npr. BMW 1 in Audija A3). Prodaja v Sloveniji naj bi se začela Septembra, cena pa od 22.320€ dalje in dizel od 23100€ dalje.
Slika ni moja, je pa isti avto.