Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po maj 12, 2008 2:58 pm

"TESTDRIVER" poznaješ ti možda Igora Staziča? (sigurno kompetentnija osoba nego ovaj naš Lukič) pa pitaj njega ovak usput, kaj misli o "kinezima"(autima).... :lol:

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Po maj 12, 2008 7:51 pm

sašo5 je napisal/-a:"TESTDRIVER" poznaješ ti možda Igora Staziča? (sigurno kompetentnija osoba nego ovaj naš Lukič) pa pitaj njega ovak usput, kaj misli o "kinezima"(autima).... :lol:

ooo..pa kako ne :lol: , urednik auto kluba i tih revija iz EPH, prije 4 tjedna su u autoklubu objavili test o MPV cowry-u od great wall-a, poslje moje reakcije su ispravili sve netočne navode,zamisli uspođeviali su cowry s caddilacom escalade, a sve vrvi od sličnosti, hehe,napisali su da su testirali vozilo great wall cowry s motorom od 120 ks :lol: :lol: :lol: ....a great wall ga uopće ne proizvodi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , i to baš u vrijeme kad smo mi bili u kini :D :D

a evo i sadašnji izvještaj s auto showa u pekingu 2008, joj e mogao bi im memoare napisati o njihovim podacima koje su iznjeli, a da ne kažem kako su očajno popratili taj sajam

oni su bili puni riječi hvale za daciu onu MPV :D , a ja kad sam ustupio hovera na testiranje taj auto smo dobili u zamjenu, joj užasa...i moj jedan susjed je kupio glanc novu i debelo je požalio, mislio je ono auto za posao ali evo poslje 6 mjeseci već gleda kako da ga zamijeni za nešto drugo

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Sr maj 14, 2008 5:42 pm

Tudi Renault prihaja na Kitajsko. Leta 2010 bo v sodelovanju s podjetjem Sanjiang Space Industry Group tam proizvajal minivane. Zanimivo je, da so na Kitajskem že proizvajali model Traffic v obdobju 1994-2002, a se je slabo prodajal.

From 1994 to 2002, the Renault Traffic Master was made in China with the Sanjiang Space Industry Group. Sales and production of the van sadly ended in 2002 after selling just 4,906 vans over the time of being in partnership together, sales were reportedly poor due to high prices as many of the vans parts were imported, at the time Renault reportedly could not source high enough quality local parts.

Renault have decided that they wish to resserect the presumed dead joint venture to produce a new generation of minivans for the PRC, the project has been codenamed W72. Renault will be pumping 125 million USD into the revived joint venture which will see upto 40,000 vans being produced in China once production begins in 2010.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Če maj 15, 2008 1:15 pm

evo great wall je donirao 20 suv i pick up vozila crvenom križu, zbog ovog potresa koji se dogodio u kini,čuo sam da i mnoge druge kompanije su već skupile preko 30 milijona dolara pomoći
Slika

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Pe maj 16, 2008 5:24 pm

Prodaja osebnih vozil (brez terencev) v prvem četrtmesečju.

1. Shanghai VW - Santana - 69,214
2. Shanghai GM - Excelle - 62,750
3. FAW VW - Jetta - 61,202
4. Guangzhou Toyota - Camry - 54,123
5. Tianjin FAW Xiali - Xiali - 48,421
6. Chery - QQ - 46,251
7. FAW-Haima - Family - 45,352
8. Guangzhou Honda - Accord - 42,160
9. Beijing Hyundai - 41,556
10. Shanghai VW - Passat GP - 36, 865

Na prvem mestu metuzalem Santana (Passat II), drugi rebadged Daewoo Lacetti in tretja modificirana Jetta druge generacije. Odlično pa se je z četrtim mestom odrezal novi Camry.
Kobilica:

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver So maj 17, 2008 11:38 am

a ovaj rezultat passata nije na odmet, i onda kažu da kinezi nemaju love a pogledaj šta se kupuje, excelle, camry, accord, hyudai i passat u prvih 10, sve auti više srednje klase, ajde ove xiali, cherry itd to sve zajedno možda vrijedi ko trećina ovih hondi

evo i par slika cea u sloveniji,također tamo je i jedan hover...ali ne sviđa mi se baš to kako se odradio taj dio da se homologira kao teretno vozilo, zadnja stakla su bila potpuno izvađena i ugrađena je rešetka, nije baš praktično kao što imamo mi ovjde u hrvatskoj ili u italiji

Slika
evo i cea
Slika
i kako izgleda unutra

naspram hovera ima malo drukčiji ovjes, grublji, također nema reduktor nego samo 4x4 pogon običan 50-50 omjer,hover je puno startniji i motor je bolje ponešen na vozilu nego kod cea, dobro bili su relativno nova vozila s kakvih 5000 km

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan So maj 17, 2008 12:28 pm

A so vsi CEO-ji v Sloveniji homologirani kot dostavna vozila? Ali pa bo v tem primeru cena nižja?

Pa še ena njihova cvetka: 2008 Jinbei Awing, verjetno temelji na stari Toyoti.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Sprednje luči so zanimive, izgledajo precej futuristično.

Pa še to: 10. najbolje prodajani avto na kitajskem - Passat GP, je prejšnja generacija tega avtomobila. Aktualni se sicer tudi proizvaja in prodaja tam a pod imenom Magotan.
Kobilica:

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! So maj 17, 2008 1:18 pm

Na kombiju sz motorjem pod kabino izgleda tale podaljšan nos prav ogabno, lahko bi ga lepo obnovili tudi tako, da bi pustili osnovne proporce Toyote HiAce, ki je lep kombi... Važno jim je samo, da ima avto bleščeče nove luči, pa tudi če cel avto spremenijo v pošast...

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So maj 17, 2008 7:58 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Še tale novica, Chery A1 naj bi še letoš prišel v Evropo kot Dodge Breeze:
http://www.samar.pl/__/__la/en/__ac/sec ... urope.html

Še nekaj novih slik:

Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver So maj 17, 2008 11:32 pm

martine..krivo si me shvatio, kažem da je u celju bio jedan hover sa slovenskim tablicama i on je bio homologiran kao teretno vozilo, dok ceo ima urednu homolgaciju kao putničko vozilo

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne maj 18, 2008 9:43 am

V Rogaški Slatini, je tudi en oni terenec, ki je kopija X5. je pa običajen terenec in poliman z nalepkami. Jih uvažajo? Ve mogoče kdo? Firma je car-moto al neki takega.
LP Rok

jakop
Nov uporabnik

Napisal/-a jakop Ne maj 18, 2008 2:54 pm

Ceoti se prodajajo v Avto Celju, ki je tut uvoznik iz Kitajske. Vse majo na njihovi internetni strani. Drgač sem se že vozu z njim. Zdej BMW X5 ravno ni čeprav zgleda tako. Ne vem po vožnji z njim sem imel mešane občutke. Za teren je dober medtem ko po cesti je pa tak tak, predvsem počasen.

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Ne maj 18, 2008 3:13 pm

koliko sam ja informiran od 6 do 8 dilera bi već bilo u sloveniji, u svim većim gradovima, i ja sam imao isto neki čudan osječaj kad sam ga vozio, upravljač je čudan, baš da skrene moraš volan okrenuti skoro do pola, ne znam i šta je to s motorom ali taj isti motor u mom hoveru ide ko đavo, pitanje kako je mjenjač podešen na autu

isto za 4x4 pogon, razočaran sam jer nema reduktor, također zadni ovjes je samo na spiralnim oprugama, dosta grub, kod hovera je to sve puno mekše

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Ne maj 18, 2008 7:44 pm

FAW je tudi eden večjih proizvajalcev kombijev. Njihovi izdelki so popularni tudi v drugih državah, predvsem v Rusiji. Pred kratkim so predstavili model V70, ki se nahaja še v prototipni fazi. Enoprostorček od zunaj izgleda zelo solidno, razočara pa zastarela notranjost. Med drugim ima radio aparat še vedno kasetofon.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

V70 (CA6390), the brand-new mini bus, is made and developed for three years by FAW itself. The front/rear track of new Jiabao is 1350/1360mm, and wheelbase 2500mm. The new Jiabao is available with a kind of VVT engine with displacement of 1.3 liters producing max power of 60kw and max torque 110N.m, and emission of which is Euro IV version certified.

Trenutni FAWovi kombiji:
Slika
Slika
Kobilica:

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Po maj 19, 2008 1:32 pm

Slika

ooo...yeahhh 8) 8) 8)

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Po maj 19, 2008 3:53 pm

Ojoj, se vedno prodajajo ta crap.

ne trdim da cez nekaj let ne bodo sposobni sproducirat kaj prebavljivega, ampak tole je pa še vedno srednji vek.

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Po maj 19, 2008 8:18 pm

In response to our last article, we’ve got a more updated list of which car companies donated what vehicle. Its quite a surprising, the amount of generousity shown simply blows China Car Times away

Great Wall - 20 Pick up trucks
Huachen Jinbei (Brilliance) 60 Ambulances
JAC - 200 Ambulances
Nissan - 10 Qashqai
Shanxi Heavy Truck Co - 2 heavy trucks
Chery - 20 SUVs/Riich mini vans
Honda - 2 CRV’s
FAW Toyota - 10 Prados (These are nearly 1 million RMB each)
DongXing - Zhi Hui MPV - 7 of them
SouEast - 10 Delica Ambulances
Hyundai - 10 Tuscon SUVs
Kia - 6 Sportage SUVs
Haima - 10 Prema MPVs
Dongfeng Liu zhou - 10 Yumsum MPVs
Changfeng - 10 SWB Pajero SUV
JiangLing - 8 Ambulances, 2 Pick up trucks
Hafei - 10 Hafei Saibao sedans
Zhengzhou Nissan - 2 Yumsum MPV’s plus two Aoting (Xterra) SUVs
Dongfeng - 2 Paladins (Xterra) SUVs, 10 army vehicles (Dongfeng Hummers) and 5 other vehicles of an unknown brand
FAW Liberation - 10 Box Vans and Flat bed trucks
Zotye - 20 mini SUVs
Changhe - donated 2 million RMB and 30 cars
Foton - 6 MPVs
Chrysler - 5 Sebring sedans
BAW - 5 Luba SUVs (Toyota Prado)
Hua Chen (Brilliance) - 5 Flatbed trucks
Zhongshun - 10 Ambulances
As you can see, several car companies are in the list twice. This is because several sub groups within a company also donated vehicles.

The amount of money, vehicles, and support offered to those affected by the automotive industry has blown China Car Times away.

ovo je za svaku pohvalu

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po maj 19, 2008 9:32 pm

521 vozil - ponekod solidarnost še nekaj pomeni. Bravo

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver To maj 20, 2008 7:50 am

a pogledaj ovo, pola kine je stalo i trubilo 3 minute...na tisuće i tisuće vozila, to je zaista sloga, zamisli da npr neka važna osoba umre kod nas i da se organizira ovakvo nešto, nema šanse, ova brojka vozila svaki dan raste

http://www.youtube.com/watch?v=Atx0Wp88LWs
http://www.youtube.com/watch?v=S1leSBvP ... re=related

pogledaj u great wall-u, e sve stalo da bi odali počast žrtvama
http://www.gwm.com.cn/
site u crno bijelom, skoro svaki drugi kineski site je ovakav

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

jednostavno sve je stalo

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d To maj 20, 2008 8:26 am

tisti, ki pozna kitajsko in kitajce ve, da je vse skupaj rezultat naspicenega nacinalizma, ki se na sreco pozitivno manisfestira v teh dneh, a vecinoma skrajno negativno
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov