Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Re: 2012 VW Golf VII.

Napisal/-a 4vale6 Če feb 21, 2013 6:30 pm

Meni zadek z tem strešnim spojlerjem zgleda obupno, tako GTD kot GTI. Iz drugih zornih kotov je pa lep, mogoče bo v živo kaj bolje...

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Če feb 21, 2013 6:33 pm

skopusnik je napisal/-a:Ne morem verjet. A ti misliš da se ESP izklopi samo zato da lahko pozimi ročno zateguješ po parkingih? Si pomislil da greš kdaj na pisto, kjer nočeš ESPja? In ne, tam ne rabiš ročne.

:) Ja ravno na to sem pomislil priznam

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Če feb 21, 2013 7:39 pm

Gtd ni svoh. Sploh ne :shock:
Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če feb 21, 2013 7:45 pm

Kr kull zadeva. ;)

lp

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če feb 21, 2013 8:20 pm

BoneS je napisal/-a:Gtd ni svoh. Sploh ne :shock:

Jaz bi ga takoj imel! :twisted: Teža po začetnih podatkih sodeč skoraj ista kot pri Meganu RS 265, zmogljivosti (0-100 in končna) za odtenek slabše kot pri Golfu V GTI (in za odtenek boljše od Ceed-a GT), poraba liter nižja od predhodnika (ki ima na spritmonitorju povprečje 6.62l/100km), po tovarniških podatkih praktično ista kot pri Meganu 1.5 dCi 110, Focusu 1.6 TDCI 115 ipd. :mrgreen:

P.S.: Kar se pa cene tiče, ni tako črno belo. Alternativa je kupit npr. Megana RS za cca. 5k € manj, je bolj hardcore športnik, več užitka itd., aaaampaak če delaš recimo 25k km letno, to ponavadi pomeni, da je Megane RS za vikende, pozimi ga malo prestavljaš po garaži, da niso gume jajčaste ipd., zraven pa kupiš še enega dizla zaradi nižjih stroškov in vsakdanje uporabnosti. Če kupiš GTD-ja, mogoče ni toliko užitka, ampak imaš pa poleg hot hatch-a uporaben, varčen avto, ki ga lahko voziš vsak dan, greš z njim iskat otroka v vrtec, nimaš dvojnih gum, zavarovanja, servisov, ...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Če feb 21, 2013 9:31 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
BoneS je napisal/-a:Gtd ni svoh. Sploh ne :shock:

Jaz bi ga takoj imel! :twisted: Teža po začetnih podatkih sodeč skoraj ista kot pri Meganu RS 265, zmogljivosti (0-100 in končna) za odtenek slabše kot pri Golfu V GTI (in za odtenek boljše od Ceed-a GT), poraba liter nižja od predhodnika (ki ima na spritmonitorju povprečje 6.62l/100km), po tovarniških podatkih praktično ista kot pri Meganu 1.5 dCi 110, Focusu 1.6 TDCI 115 ipd. :mrgreen:

P.S.: Kar se pa cene tiče, ni tako črno belo. Alternativa je kupit npr. Megana RS za cca. 5k € manj, je bolj hardcore športnik, več užitka itd., aaaampaak če delaš recimo 25k km letno, to ponavadi pomeni, da je Megane RS za vikende, pozimi ga malo prestavljaš po garaži, da niso gume jajčaste ipd., zraven pa kupiš še enega dizla zaradi nižjih stroškov in vsakdanje uporabnosti. Če kupiš GTD-ja, mogoče ni toliko užitka, ampak imaš pa poleg hot hatch-a uporaben, varčen avto, ki ga lahko voziš vsak dan, greš z njim iskat otroka v vrtec, nimaš dvojnih gum, zavarovanja, servisov, ...
x2
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Če feb 21, 2013 9:49 pm

Al pa kupiš GTI-ja pa maš še užitek zraven...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če feb 21, 2013 9:58 pm

arijan je napisal/-a:Al pa kupiš GTI-ja pa maš še užitek zraven...

Treba ga je tankat, če delaš dosti kilometrov ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Če feb 21, 2013 10:06 pm

Liter več kot dizel porabi. Mislim da ni nek velik strošek, glede na to za kakšne namene bi si kupil tak avto :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če feb 21, 2013 10:12 pm

(Dobra) 2 litra pa res, s tem da je bencin dražji ;)
Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če feb 21, 2013 10:14 pm

Slika
A je tole pedal sklopke?
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če feb 21, 2013 10:16 pm

Ne bi smel bit :mrgreen:
Slika

Uporabniški avatar
_T_O_M_O_
Novinec

Napisal/-a _T_O_M_O_ Če feb 21, 2013 10:42 pm

Tattoo- je napisal/-a:Drugače pa končno, da bo možno popolnoma izklopiti ESP.

A tole je sigurno? A ni tako da lahko izklopiš ESP ampak ob zaviranju se avtomatsko vklopi? Tako kot pri mercedesih.Mislim da je ista zgodba pri Audijih, enkrat sem gledal oddajo, kjer se je z laptopom priklopil na R8 da je povsem izklopil ESP/ABS. Ker kolikor sem sedaj na hitro pogooglal so šoferji GTI in R vozil ESP izkljapljali preko Vagcoma(nimam pojma kaj je to, predvidevam da program nalašč za VW).

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če feb 21, 2013 11:26 pm

_T_O_M_O_ je napisal/-a:

A tole je sigurno? A ni tako da lahko izklopiš ESP ampak ob zaviranju se avtomatsko vklopi? Tako kot pri mercedesih.Mislim da je ista zgodba pri Audijih, enkrat sem gledal oddajo, kjer se je z laptopom priklopil na R8 da je povsem izklopil ESP/ABS. Ker kolikor sem sedaj na hitro pogooglal so šoferji GTI in R vozil ESP izkljapljali preko Vagcoma(nimam pojma kaj je to, predvidevam da program nalašč za VW).

Glede na to, da je Golfa VII imel priložnost videt še preden uradno predstavitvijo, bi mu jaz kar verjel! :D
Slika

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Pe feb 22, 2013 8:51 am

_T_O_M_O_ je napisal/-a:

A tole je sigurno? )

Dokler niso prvi avti v salonu ni nič sigurno...vseeno je pa ene 90% sigurno! ;)

_T_O_M_O_ je napisal/-a:A ni tako da lahko izklopiš ESP ampak ob zaviranju se avtomatsko vklopi? Tako kot pri mercedesih.Mislim da je ista zgodba pri Audijih, enkrat sem gledal oddajo, kjer se je z laptopom priklopil na R8 da je povsem izklopil ESP/ABS. Ker kolikor sem sedaj na hitro pogooglal so šoferji GTI in R vozil ESP izkljapljali preko Vagcoma(nimam pojma kaj je to, predvidevam da program nalašč za VW).

Pri dosedanjih modelih GTD / GTI / R je bilo res tako...da tudi če si preko tipke "izklopil" ESP, je ta v ozadju še vedno deloval in v primeru prevelikih odklonov samodejno posredoval (kar pa je bilo npr. pri športni vožnji na dirkališču zelo moteče). Edini način za popolni izklop ESP-ja je bil ali preko VAGComa ali pa da si izklopil varovalko.

Jaz govorim pa za novi GTD / GTI / R, ki pa bodo imeli tak sistem, kot ga ima BMW...če pritisneš tipko za izklop ESP-ja, se samo zmanjša odzivnost ESP-ja (ki pa vseeno bedi v ozadju in pri velikih odklonih posreduje), če pa držiš tipko pritisnjeno ene 3 sekunde se pa ESP popolnoma izklopi.
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter So feb 23, 2013 7:53 pm

Skopirano iz novice o GTD-ju:
Ta povprečna poraba goriva ustreza emisiji CO2 samo 109 g/km.

A ni tole že dovolj nizko, da je oproščen DMV-ja pri nakupu novega in se na ceno novega, plača samo DDV (tako kot prius) ?

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Ne feb 24, 2013 3:25 pm

Kaj mislite kateri lepše izgleda? Sem se malo igral, da vidim kako bi bilo videt :)
Že odkar sem ga videl se mi zdi škoda, da niso obeh kvadratov dali kot dnevne luči. Meni lepše zgleda z obemi...
Priponke
volkswagen-golf-7-v-najmocnejsi-dizelski-razlicici-gtd-1361519768.jpg
Enojne dnevne
vwgolf7.jpg
Dvojne dnevne
Zadnjič spremenil arijan, dne Ne feb 24, 2013 3:32 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne feb 24, 2013 3:32 pm

Živijo,

upam, da poleg tega kmečkega oblazinjenja sedežev ponujajo še alternativno na GTD?

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Ne feb 24, 2013 6:57 pm

belkaena je napisal/-a:Živijo,

upam, da poleg tega kmečkega oblazinjenja sedežev ponujajo še alternativno na GTD?

ooou... ne tako oštro! to je vendarle legendarni Golf GTI vzorec* !!! :?

*- drugače bolj znan pod imenom "bakina šlapa, turbo edišn":
http://www.elegance.si/img/products/22381.jpg
:D =P :mrgreen:
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Ne feb 24, 2013 7:58 pm

drugmirko je napisal/-a:
belkaena je napisal/-a:Živijo,

ooou... ne tako oštro! to je vendarle legendarni Golf GTI vzorec* !!! :?

*- drugače bolj znan pod imenom "bakina šlapa, turbo edišn":
http://www.elegance.si/img/products/22381.jpg
:D =P :mrgreen:

hahaha bakina slapa :lol: :lol: :lol:
Slika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov