Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Re: 2012 Kia Cee'd

Napisal/-a odprti clio Pe jul 04, 2014 9:40 am

Veronika.borghesi je napisal/-a:Saj o tem pišem, vsi vse sodijo, vozil pa ni skoraj nihče tistega, o čemer piše. ...

The pinnacle of hypocrisy. Upam, da mi ne bo potrebno citirati vseh tvojih izjav, da mi boš verjela.

In bog mi pomagaj, da bom dobil vašega Cee'd-a GT in Mégana R.S. in ju preizkusil enega za drugim. Ker me zanima kako zelo sta isti podvozji.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe jul 04, 2014 9:53 am

To je ko se iz 100 presedeš v avto z 200 konji in misli, da je najhitrejši, najboljši v svojem rangu.

Na netu je kar nekaj strani ko probavajo, testirajo avtomobile in ceed gt je za svoje konje med najslabšimi oz če ni najslabši zato ne vidim zakaj bi šel nekaj probavat kar še na testih ni bog ve kaj in tudi tovarna ne obljublja nekaj kar bi bilo vredno probat.

Ps.: nisem pa pristaš nobene znamke oz do zdaj še nikoli nisem imel dveh istih
Lp

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe jul 04, 2014 2:27 pm

Top Gear pa kredibilnost? A si resna? :lol: :lol: :lol:
Slika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So jul 05, 2014 12:22 am

odprti clio je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:Nevem kakšne osebne težave imaš ti

Oh srček, saj veš no... A še preganjaš študente po trgovskih centrih?

Gosic je napisal/-a:ampak v tem primeru gre izključno za neke osebne nabuloze, ker se gre za znamko Kia...

Nope. Plačan PR je pač dejstvo. Vse ostalo, česar ti ne veš, ne pomeni, da ni relevantno. Z drugimi besedami - če ti nečesa ne veš, to ne pomeni, da tega ni (v dotičnem primeru - tako ali drugače - plačana pozitivna kritika). Če nisi sposoben ločiti med kritiziranjem avta in testa je pa to žal tvoj problem :D

Mogoče res ne pljuvaš čez Renault, Citroën ali celo VAG (verjetnost tega je sicer glede na tvoj profil, ki si ga ustvaril v tej skupnosti, bore majhna), a tudi objektiven nisi do "svoje" znamke. Po tvoje težav z volani, rjo in še čem Kia nikoli ni imela :) servis je pa tako ali tako nevrjetno ugoden - celih 270 € za olje in filter za 1.7 CRDi Sportage.

PS: nebuloze, nEbuloze - ne nabuloze, če se že poslužuješ tujk.

Medtem ko ti srček(???), kot zavarovalni agent pa ljudem prodajaš vijolice? Ne res. Prav zanima me, kako si ti objektiven glede tega dela : po kardelnem načelu mišljena plačana reklama in marketing& posiljevanja ter triki, ki jih izvajajo zavarovalniške agencije. Prepričaj me.

Sicer pa prosim z besedo na dan, koliko pride servis za prelepega Koleosa z podobno konjenico.
In dragi slovenist: Beseda ''neverjetno'' je še vedno ''neverjetno''. Če se že poslužuješ besede ''neverjetno''.

Srcnik, tebi brezveze odgovarjat. Drugič objavi zvočni posnetek svojega smeha. Sicer si pa lepo padel v kardelno načelo ;)
pskoda, a to so tvoje lastne izkušnje, ko si vozil ceeda? Kako pa bi razložil slabo podvozje? Zakaj? Kje si to opazil? Prosim bolj specifično.

Sicer pa:
https://www.youtube.com/watch?v=nApxgupjSv8

Proti 2.0 se dobro drži. In kot je rekel pskoda: pri cee'du so se vrtele gume v prazno vsaj 10 sekund. Najmanj. Mogoče še kako več. Preizkuševalec je v opisu še zapisal, da tudi ko jih je vulkanizer snel, so se še vedno vrtele.
Skratka, avto je res slab. Nimamo kaj. Držimo se kardelnega načela.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So jul 05, 2014 7:02 am

Jest bi pa takole reku... berem in tole merjenje ku...cov... pa ok. Meni se pa GT dopade in verjamem, da je zelo dober izdelek... branil se ga nebi. Je pač res, da na nekaterih področjih še ni to to a vseeno. Tudi pri Kii se bodo naučili. Samo čas je potreben za vse stvari in tudi to bo.

lp

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik So jul 05, 2014 10:24 am

Gosic je napisal/-a:Srcnik, tebi brezveze odgovarjat. Drugič objavi zvočni posnetek svojega smeha. Sicer si pa lepo padel v kardelno načelo ;)

Glej, sam znam bit objektiven, česar ti nisi sposoben. Če bi bil kardelno usmerjen, mi nebi bil golf 7 grd.

Po drugi strani si pa ti kot pripadnik kakšne fanatične SDS stranke, kjer slepo zagovarjaš vse kar naredijo, ker je (v tvoji glavi) najboljše, če ima kdo drugačno mnenje ga napadeš in to ne z dejstvi ampak s strankarskimi argumenti. Pač si hotel biti drugačen in si si zato izbral korejski dvojček, katerega si posvojil in se žrtvoval za branitelja le tega, tako, da če ga kdo napade že občitiš to kot vojno napoved tebi osebno.

Smešno pri temu je pa, da si ti padel v kardelno načelo in to marketinško. Ker če imajo reklamo največ avta za svoj denar, potem po tvoje mora to držati! Če bi pa malo objektivno pogledal cene novih Kij, potem bi hitro ugotovil, da imaš dosti več evropske konkurence, ki ti ponujajo dejansko več avta za denar. Podobno je s 7 letno
"plačljivo" garancijo. ;)

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So jul 05, 2014 10:43 am

Resnica je, da nisem nikjer zasledil testa ceeda GT ali navednega ceeda, kjer bi bilo o njem toliko negativnega povedanega, kot nekateri pametnjakoviči tukaj trdite.
Tudi, če vam ceed ni všeč, si priznajte, da nekoliko pretiravate...

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi So jul 05, 2014 11:25 am

7-letna garancija ni doplačljiva. Je pa doplačljiva v obliki 4 in 5 leta pri marsikateri drugi znamki, a je tudi tam še vedno krajša od 7-letne :D
O tem, kaj je objektivno in kdo je tak frajer, da lahko sam zase napiše, da je objektiven... o tem pa le tole :rofl
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik So jul 05, 2014 12:28 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a:7-letna garancija ni doplačljiva. Je pa doplačljiva v obliki 4 in 5 leta pri marsikateri drugi znamki, a je tudi tam še vedno krajša od 7-letne :D
O tem, kaj je objektivno in kdo je tak frajer, da lahko sam zase napiše, da je objektiven... o tem pa le tole :rofl

Tisto 7 letno garancijo ob servisih lepo doplačuješ - zato v navednicah, kar pa ti itak veš, če delaš za slovenskega uvoznika kie

Poglej malce moje starejše prispevke, sem tudi dosti ljudem dal priporočilo pri nakupu za kio. Ker je v tistem trenutku in takratnimi cenami to bil dober nakup, zdaj je pač več boljših in (ali) cenejših alternativ.

Če pa kdo na forumu ne more soditi o objektivnosti, potem si pa to ti, kdaj si nazadnje priporočala kako vozilo, ki ni bila kia? aja NIKOLI :roll:

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So jul 05, 2014 1:55 pm

Gosic je napisal/-a:Medtem ko ti srček(???), kot zavarovalni agent pa ljudem prodajaš vijolice? Ne res. Prav zanima me, kako si ti objektiven glede tega dela : po kardelnem načelu mišljena plačana reklama in marketing& posiljevanja ter triki, ki jih izvajajo zavarovalniške agencije. Prepričaj me.

Dajva se tu ustavit. Ne ločiš med zastopnikom in agentom. Na forumu imaš nekaj mojih strank. Naj same povedo, če sem koga zavajal. Vsakomur sem povedal kaj ima zavarovano in pod kakšnimi pogoji. Vsakomur sem povedal, da naj se v primeru težav obrne name. Več se mi ne ljubi pisat.

Sem pa težko razumel, kakšen izziv mi postavljaš, ker sem v prebranih stavkih dobil občutek, da ti načela kohezije in koherence delajo težave.

Gosic je napisal/-a:Sicer pa prosim z besedo na dan, koliko pride servis za prelepega Koleosa z podobno konjenico.

Koleos zame ni Renault in ga ne maram. Za ceno servisa se nisem pozanimal (lahko pa se in objavim zneske?), a zna biti za 2.0 dCi motor pri Malgaju in Realu precej blizu Kijini. Kar je absurdno predrago, saj se za ta denar servisirajo 2.0 d motorji premium znamk. No, edino če vprašaš ljubitelje Kije, to ne drži, ker je servis Kije pol cenejši od servisa premium znamke. Če se izogneš dveh največjih je znesek za 5 L olja, oljni čistilec in delo občutno cenejši in krepko pod 200 €. (op.: premium znamke ne bom definiral, a na tem forumu je že nenapisano pravilo kaj to je)

Zgornji odstavek naj ti služi za razliko med nama, tudi tebi Veronika.borghesi. Če smo že pri objektivnosti, menim da sem veliko bolj upravičen do obsojanja kot vidva, na kar kažejo tudi moje objave v "kupovanju vozil".

Gosic je napisal/-a:In dragi slovenist: Beseda ''neverjetno'' je še vedno ''neverjetno''. Če se že poslužuješ besede ''neverjetno''.

Vem, ne obremenjuj se. A pri tebi je bilo vidno, da se ti ne sanja, kako se beseda zapiše ;) kot kaže ti delajo težave tudi levostična ločila in predlog s/z.

Gosic je napisal/-a:Proti 2.0 se dobro drži. In kot je rekel pskoda: pri cee'du so se vrtele gume v prazno vsaj 10 sekund. Najmanj. Mogoče še kako več. Preizkuševalec je v opisu še zapisal, da tudi ko jih je vulkanizer snel, so se še vedno vrtele.
Skratka, avto je res slab. Nimamo kaj. Držimo se kardelnega načela.

Ta video je bolj tako tako... Malo sem skeptik, predvsem zato, ker sem vozil francoza z 250+ konjskimi močmi na sprednjem kolesnem paru in nemca v video posnetku, ki mimogrde prenaša moč na vsa štiri kolesa. Ko ju bom videl enega ob drugem pri "drag-u", bom verjel. Ker splet pravi, da ima Kia dobrih 7 s do stotice, Mercedes pa skoraj pol manj.

No saj... Če bi utegnil stopiti za trenutek iz sebe in pogledati tole malo bolj analitično. Če bi le... Takrat bi videl, da ste ljubitelji Kije prevzeli vlogo VAG-ovcev izpred desetih let ;) uporabnik tommy30 sigurno velja za gorečega privrženca VAG skupine na tem forumu, a ti ne seže do kolen po zagrizenosti. Sorry tommy.

Lahko se vrnem na tvojo izjavo "po kardelnem načelu mišljena plačana reklama in marketing& posiljevanja ter triki". Ti opišem, kako izgleda uvajanje in izobraževanje na novo zaposlenih pri podjetju in podržnicah Kia Motors Adria Group? Kjer izobražuje človek, ki je nekoč "dal roko v ogenj" za Toyoto, danes pa pljuva čez to znamko - med samim izobraževanjem. Človek, ki trdi, da je Kia bila prva s 16V motorjem v zgodnjih devetdestih...

Sem imel priložnost sprobati več vozil, ki jih imajo uradni zastopniki v "press parku". Tudi iz vašega koncerna (Sportage, Sorento - ta ni bil novinarski, Rio, Cee'd, Optima, Soul, Picanto in iz sosednje, torej lastniške, znamke i40, i10 ter Veloster). Vozila preizkusim na cesti, kjer sem se preganjal že z R4 še v časih adolescence. Ne bom vnovič komentiral doživljajev in izkušenj pri določenih, ker le gre za pogoje, ki jih povprečni lastnik ne bo ustvaril, saj avtomobila ni kupil v te namene.

Dovoli mi samo še da zaključim. Ne pravim, da so vozila z značko Kia slaba - celo te izzivam, da me postaviš pred dejstva in mi pokažeš kje in kdaj sem zapisal, da so vozila slaba. A nalijmo si čistega vina - izjave v smislu, da je podvozje kot pri Méganu R.S., le da nima toliko moči ne držijo vode. Še manj, če preiskuševalec kasneje pozitivno ocenjuje udobje. Če je podvozje kot pri kvazi športniku, kjer grajajo trdoto in neudobje, se vprašaš o teži izjav. Kar se pa garancije tiče, dajte dopisat pri časovni omejitivi tudi omejitev pri številu prevoženih kilometrov. Kar se mene tiče, si lahko večina proizvajalce garancijo nekam vtakne, saj s servisi v lastni režiji "prinesm not" strošek ob večji okvari. Ne vem, kako je moj avtomobil preživel 130.000 km pri meni brez dneva garancije (na 43.000 km podlage pri prvem lastniku).

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So jul 05, 2014 11:32 pm

Zanimivo (in hecno?) je vztrajno pojavljanje nekega "kardelnega naćela" ipd, ne da bi avtor vsaj malo definiral, kaj to sploh je. Nekaj, kar delajo nekateri? Kardelji? Morda lapsus in gre za kartelno (mafijsko)? Vsakemu imbecilu je gotovo jasno, da iz krdela (tropa) izhaja krdelno, torej to gotovo ni. Kaj je torej "kardelno"?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne jul 06, 2014 12:43 am

@odprti clio: Si imel mene v mislih s tommy30? :D Saj ne drugo, ampak da se me spet ne povezuje s kakšno drugo osebo na drugem forumu, kot se je to že zgodilo, ker sem izključno na tem sploh aktiven ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne jul 06, 2014 11:44 am

Ma veš, da mam tebe v mislih :D no offense, je pa pri nas bil uporabnik tommy30 pa sem malo pomešal.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne jul 06, 2014 10:07 pm

Ni panike, upam samo, da opaziš, da ne nabijam nekaj v tri dni, tudi sam kritiziram VAG fanatike in marsikomu toplo odsvetujem kakšen VAG model/motor ;) Si upam trdit, da je vsaj 99% mojih postov podkrepljenih z realnimi argumenti in vedno dopuščam debato glede njih...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi Po jul 07, 2014 9:36 am

Najbolj realna izkušnja, je osebna izkušnja. :D

Veronika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po jul 07, 2014 1:33 pm

Nobena stvar ni nateg, dokler ne pogruntaš nasprotno in pri kiji (ker je tema o kiji, drugače tudi drugje niso bog ve kaj in imajo svoje fore) s to lari fari 7 letno garancijo lepo tržijo, ker ljudje ne znajo več razmišljati z svojo bučo, ampak jo imajo zgleda samo še za okras oz zato, ker jo imajo ostali ;)
Lp

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Po jul 07, 2014 3:47 pm

Evo še moj kos pogače v temi. Nisem še vozil veliko avtomobilov, niti nimam tehničnega avtomobilskega znanja(vem pa skoraj vse podatke o avtomobilih :D ), zato me lahko ignorirate. Lahko pa tudi preberete moje mnenje. Ne bom specifično omenjal ostalih avtomobilov, da ne bom sprožil forumske vojne raznih mnenj oziroma, če bo moje mnenje povzročilo nadaljnje izgrede prosim moderatorja, da po hitrem postopku tole pobriše.

Skoraj 5 let smo imeli Proceeda 2.0crdi. Vse kar je bilo narobe, so nam zamenjali pod garancijo brez kompliciranja (razen akumulatorja, ki ga verjetno nihče ne zamenja?). Sam avto je bil za tisti denar fantastičen. Letos pri nakupu novega, sem imel možnost voziti celotno floto novodobnih hatchbackov(novega ceeda ni med njimi, saj se živi samo enkrat :) ) vrednih tudi čez 30k€ in lahko brez slabe vesti rečem, da KIA, ki smo jo imeli, je bila dober avto in je opravičila ceno veliko bolj kot vsi avtomobili, ki se trenutno prodajajo.

Zanimivo je koliko nekateri pišejo o legi na cesti, ko so nianse tako majhne, da človek ne more verjeti. Z vsemi se da varno peljati hitro. Seveda pa ne vozim kot norec, ker nočem delati na cesti traparij. Vsi testni avtomobili so imeli električni servo preko katerega ne čutiš skoraj nič oziroma so razlike zopet nične. Nekateri so imeli bolj direkten volan, drugi malo manj. V dvojnih ovinkih (levo desno prekladanje) 5 let stara KIA praktično ni nič slabša. Dolgi ovinki tudi niso delali prav nobenih problemov niti testnim niti KIji. KIA je bila zelo predvidljiva. V testih, ki sem prebiral preden smo kupili KIO, je bilo dostikrat napisano "Premalo povratnih informacij". Glede na mojo izkušnjo, bi to potem lahko napisali prav pri vsakem avtomobilu. Nekateri avtomobili, ki so v testih super hvaljeni, so mi dali misliti. Kako za vraga? Nič posebnega...

Že od prvega leta je imel avto enega črička, ki me je nerviral za znoret. Alergičen sem na take stvari. Na servisu smo bili zaradi tega vsaj 5krat, ampak ga vraga niso mogli najti. Hotel sem, da je avto popoln. No sedaj po moji testni dogodivščini težko rečem, da popoln avto obstaja. Prav vsi imajo čričke... Torej kvaliteta izdelave je, ja no, nekateri, ki so v salonu še prepričali, so zopet med vožnjo pokvarili navdušenje, ko je kaj škripalo.

Edina stvar v kateri so prav vsi razen enega opazno boljši je blaženje lukenj na zelo slabi cesti. Hrup motorja pa težko primerjam, ker so bili skoraj vsi testni bencinarji.

Moj namen ni pljuvati po ostalih, saj so za moje kriterije prav vsi dobri avtomobili. Lahko pa rečem, da niso ne vem kaj boljši. Če je novi Cee'd za malo boljši od starega, je že vreden tega denarja. Všeč mi ni edino to, da ni v ponudbi podobnega motorja, kot smo ga imeli mi. Drugače pa, tako negativna nastrojenost proti temu modelu avtomobila je meni osebno nesmiselna, saj si tega ne zasluži.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po jul 07, 2014 5:50 pm

srcnik je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:Srcnik, tebi brezveze odgovarjat. Drugič objavi zvočni posnetek svojega smeha. Sicer si pa lepo padel v kardelno načelo ;)

Glej, sam znam bit objektiven, česar ti nisi sposoben. Če bi bil kardelno usmerjen, mi nebi bil golf 7 grd.

Po drugi strani si pa ti kot pripadnik kakšne fanatične SDS stranke, kjer slepo zagovarjaš vse kar naredijo, ker je (v tvoji glavi) najboljše, če ima kdo drugačno mnenje ga napadeš in to ne z dejstvi ampak s strankarskimi argumenti. Pač si hotel biti drugačen in si si zato izbral korejski dvojček, katerega si posvojil in se žrtvoval za branitelja le tega, tako, da če ga kdo napade že občitiš to kot vojno napoved tebi osebno.

Smešno pri temu je pa, da si ti padel v kardelno načelo in to marketinško. Ker če imajo reklamo največ avta za svoj denar, potem po tvoje mora to držati! Če bi pa malo objektivno pogledal cene novih Kij, potem bi hitro ugotovil, da imaš dosti več evropske konkurence, ki ti ponujajo dejansko več avta za denar. Podobno je s 7 letno
"plačljivo" garancijo. ;)

Zanima me koliko je po tvojem mnenju vredna 7letna grancija? Npr. če bi Kije imele 4 leta garancije in bi vsakič ob servisu lahko doplačal za dodatno leto garancije. Koliko bi bilo to leto garancije vredno? Oz. koliko bi bil pripravljen doplačati ob servisu, da imaš avto v garanciji do naslednjega servisa? Pri Kiji itak ne bi doplačal, ampak, če bi pri tvoji ljubi znamki imel to možnost.

Pri AMZSju pravijo, da je leto jamstva, avtomobila starega do 7let s prevoženimi do 120kkm vredno najmanj 351€ (Paket, ki krije tudi turbopolnilnik, elektroniko...).
Droben tisk: Kritje škode do max 2.580€. Znesek samoudeležbe stranke min 10% oz. 97€.
http://www.amzs.si/amzs_jamstvo/default.aspx

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Po jul 07, 2014 6:37 pm

Če pa nimam meni ljube znamke...

Imaš pa pri škodi 6 let garancije in je ne financiraš pri servisih...

A glej ga zlomka, tam imaš do 200k km, torej koliko misliš, da stane garancija za kio pri kilometrih nad 150k km? Koliko bi moral doplačat, da bi imel garancijo do 200k km? (če upoštevamo tvojo logiko)

Oz še huje, koliko bi moral doplačat, da bi imel hyundaievo garancijo brez omejitve km?

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi Sr jul 09, 2014 8:35 am

Najbolj všeč so mi vsi ti neargumentirani komentarji o Kijini garancijah, kako so takšne in drugačne in da je bolje imeti avto s 3-letno garancijo, kot da so v tem primeru servisi brezplačni. Vse skupaj me spominja na komentarje iz avtomobilskih revij iz 80 in 90-let, ko so se pojavljale teorije o veliki zaroti, ki naj bi jo prinašali japonski avtomobili s 3-letnimi garancijami na evropskem trgu. Po mojem bodo imeli vsi proizvajalci že čez nekaj let 5 ali pa vsaj 7-letne garancije, za povrh pa se bo pojavila še kakšna nadebudna kitajska znamka z 10-letno garancijo, ki bo v stilu Kije dvignila pričakovanja in standarde na področju garancij. Če bi bila Kijina garancija res tako barabinska, kot pišejo nekateri v stilu rekla-kazala in saj mi je povedal sodelavec, bi se to poznalo tudi na cenah rabljenih avtomobilov - pa je zadeva diametralno nasprotna. Padec vrednosti rabljenih Kij je po uvedbi 7-letne garancije eden izmed najnižjih med vsemi znamkami. =P

Veronika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov