Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Sr jun 25, 2008 12:41 am

The auto education center of Great Wall Motors Co., Ltd. has been officially launched recently, which will provide a platform for workers of the Chinese carmaker to receive training, according to xinhuanet.com.

The auto education center, with an investment of 60 million yuan, covers an area of over 12,000 square meters. 8) 8) 8) There are 12 training modules ranging from punching to service with each divided into the teaching part and the operating part. The 16 training rooms will focus on training about corporate culture.

The center is reportedly an outstanding work-study center in China’s auto industry, with a wide variety of lessons that are taught in practice.

bio sam u tom trening centru...zaista full moderno, evo jedne slike iz starog:
Slika
hover u detaljima na zidu,hehehe,isto tako su složeni i motori, grijanje na vozilu...sve

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Sr jun 25, 2008 10:37 pm

Slika

evo i nešto novo od great wall-a, putujuči stanovi :D

w!cked
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a w!cked Sr jun 25, 2008 10:49 pm

PureTNT je napisal/-a:
drugmirko je napisal/-a:evo... so mu še plahto skinli... dobek, oko sokolo... ne... slonovska memorija :P , poglej kak je podoben:

Slika
Slika

Call me Dumbo... Drugače pa mi je tisti sivi Splendor dokaj všečen.

Cista kopija Peugeot Buggy 700 HP modela
...w!cked on the run...
Admin Team - GoDaddy.com

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr jun 25, 2008 11:35 pm

Glede na Roewe 550 z 1.8T motorjem mi močno diši po Europi :D 8) :twisted: Sploh 5 vrat seka mešanica špota in elegance huh odlični so 8)

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Če jun 26, 2008 11:26 pm

Chinese consumers were well aware of the impending gasoline price rises, but continued to buy SUV’s in their thousands.

Dongfeng Honda CRV: 31,840
GreatWall Hover: 23,766
Beijing Hyundai Tuscon: 21,692
Chery Tiggo: 18,537
Kia Sportage: 11,661

Out of the above list, the Chery Tiggo is the cheapest and the Dongfeng Honda CRV is the most expensive. The Hover remains popular due to its fashionable design and cheap price, the Tiggo probably remains popular in the market place due to its size (suitable for inner city tight spots) and reasonably good quality. The Kia Sportage could be popular with consumers due to its size, and price which starts at a mere 140,000rmb for the 2.0l manual.

dobro se hover drži, tokom ove godine će biti redizajn i novi motor tako da bi ovi rezultati bili još bolji, a za ovu hondu crv svaka čast, osobno se meni taj auto ne sviđa i jako je skup, ali evo kinezi ga kupuju ko ludi :D

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver So jun 28, 2008 9:10 am

MUNICH — A court has banned German sales of an SUV made by Chinese automaker Shuanghuan.

The court in Munich ruled that Shuanghuan’s CEO infringes BMW’s design rights. BMW claims the CEO closely resembles its X5 premium SUV. It started legal proceedings last September to stop CEO sales in Germany.

Shuanghuan’s German importer China Automobile Deutschland denied that the CEO infringes BMW’s design rights.

Managing Director Karl Schloessl told Automotive News Europe that the CEO was a totally different car from the X5. “Even when you look at some BMWs and some Audis, there are similarities,” he said.

Schloessl said that he planned to appeal against the court ruling. ‘It is a one-sided judgment, but of course it was made in Munich. It’s a BMW city,” he said.

mislim da se BMW bezveze raspravlja oko ovoga, CEO možda ima linije slične njemu ali ipak dojam u vožnji, prednja maska, unutrašnjost itd nema veze sa bmw-om, mislim da su trebali drukčije postupati, kao toyota..koja uopće nije krenula u rasprave oko toga što kinezi rade brdo kopija land crusiera i serije 100, štoviše čak se u italiji prodaju kao KATAY odnosno GONOW

hartge
Novinec

Napisal/-a hartge So jun 28, 2008 10:16 am

To ni za EU, so nas prevec razvadli Nemci in tile Kitajci me niso prepricali. So pa cenejsi..

Vprasanje je kako je potem s servisi, itd itd...

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan So jun 28, 2008 12:38 pm

Odločitev nemškega sodnika se mi ne zdi logična. Res je CEO v nekaterih pogledih zelo podoben X5, ne gre pa za popolno kopijo.
In če je sodišče že samo na podlagi določenih podobnosti prepodalo prodajo CEO-ja, potem bodo enako usodo doživeli tudi vse SUV kopije Isuzuja, Toyote in Honde CRV, pa Noble ter Great Wall Peri.

Zanimivo bo videt. če se bodo pri BMW (opogumljeni z rezultatom) odločili za tožbe tudi v drugih evropskih državah, kjer se CEO prodaja (Grčija, Nizozemska, Slovenija,...).
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Ne jun 29, 2008 9:14 am

martin_krpan je napisal/-a:Odločitev nemškega sodnika se mi ne zdi logična. Res je CEO v nekaterih pogledih zelo podoben X5, ne gre pa za popolno kopijo.
In če je sodišče že samo na podlagi določenih podobnosti prepodalo prodajo CEO-ja, potem bodo enako usodo doživeli tudi vse SUV kopije Isuzuja, Toyote in Honde CRV, pa Noble ter Great Wall Peri.

Zanimivo bo videt. če se bodo pri BMW (opogumljeni z rezultatom) odločili za tožbe tudi v drugih evropskih državah, kjer se CEO prodaja (Grčija, Nizozemska, Slovenija,...).

isto i ja mislim, jednostavno možda izgleda kao bmw ali nema veze s njime,mislim da ako je ovo odluka "običnog suda" da bi trebalo ili na jači sud i da ceo mora zaposliti bolje odvjetnike jer se ova tužba ruši sigurno, isto tako interijer je sličan više od toyote land crusier, a ne od bmw-a, ja isto znam šta se događa s malim periem, sud kaže, ako je ako 75% sličan drugom vozilu, zove se kopijom, britanski sud je već odbio tužbu fiata, sad se vode još 2 tužbe, jedna u italiji, jedna u kini, i vjerovatno je to da će i te biti odbijene jer je peri već krenuo u izvoz, poput rusije, bliskog istoka, turske, ukrajne, trebao bi doći i kod nas u bosnu te hrvatsku

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Sr jul 02, 2008 6:41 pm

Kitajski mediji pišejo o sodelovanju med Great Wall in Chryslerjem. Tako je Gasgoo napisal:
Chrysler signed a memorandum of understanding with China's Great Wall Motor in mid-June to seek opportunities of wide-ranging cooperation, reported 21st Century Business Herald today.

The memorandum shows that the initial cooperation between the two sides includes selling vehicles of both Chrysler and Great Wall brands simultaneously through their sales network and collaborating in auto parts and technology sectors. The cooperation is looking to the global market, said sources familiar with the matter.

Great Wall Motor Company Limited, a Chinese auto company mainly manufacturing SUVs and pickups, entered the passenger car market last year. Though little is unknown about Great Wall’s research and development capability on passenger vehicles, its production line and auto parts may be used by Chrysler.

As cooperation with Chery Automobile is suspended, Chrysler is seeking more cooperative opportunities in China. Chery spokesman Jin Yibo declined to comment on this matter. "We have no idea about whether Chrysler and Great Wall Motor signed a memorandum of understanding," he said.

Chrysler CEO Tom LaSorda had signed a strategic cooperation agreement with Chery director Yin Tongyao on July 4, 2007. But one year has passed, and there is no sign of their cooperation.

Though Chrysler is seeking other cooperative partners, Chery tends to be its most important potential partner as it is the most powerful one in Chrysler's possible partner list.

China Car Times pa dodaja:
Chrysler has reportedly been making moves on Great Wall in a bid to cut back their massive losses in their home territory.

Chrysler and Great Wall signed a memorandum of understanding in the middle of June which if it leads to greater things, will see Chrysler products in Great Wall dealerships, and vice versa. The deal could also see Chrysler and Great Wall working together in various technological areas, previously Great Wall invested several billion RMB in a R&D center.

Since the Chery-Chrysler deal seems to have only produced a rebadged Chery A1 to date, Chysler seems to be looking for other cars to fill up its line up. The rebadged Chery A1, now named a Dodge Breeze, is going to be aimed at the South American market which will give Dodge a more competitive edge in those areas.
Kobilica:

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Če jul 03, 2008 6:20 pm

Športni BYD F3-R z 1,6 litrskim motorjem:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Kobilica:

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Če jul 03, 2008 10:35 pm

The importers of the Chinese Shuanghuan CEO sports utility vehicle (SUV) that has a similar appearance to a model made by Germany’s BMW must halt all sales and destroy all its vehicles in Germany, a court in Munich ruled Friday, reported dpa.
The court ordered the importers, China Automobile, to pay compensatory damages to BMW, which is based in Munich.
BMW alleges that the Shuanghuan CEO closely resembles its X5.
“We are pleased that the court has agreed with our views,” a BMW spokesman said after the ruling.
Karl Schloessl of China Automobile Germany said he would launch an appeal against the ruling, which is not yet binding, saying he was prepared to take the case to the European Court of Justice.
It was impossible to ban a vehicle in Germany that was allowed to be on the road in the rest of Europe, Schloessl said, adding that there were more than 1,000 Shuanghuan CEOs on the road in Italy.
He added that the ruling was based on similarities to the BMW X5 dating back to 1998, describing it as “a very old car.”
Schloessl said the appearance of the vehicle could easily be altered by changing “five or six elements.”
BMW has not made clear whether it will seek the compensatory damages awarded by the court.
In the face of protests from German manufacturers, Shuanghuan withdrew its CEO from the Frankfurt IAA international motor show held in September last year.
While on a visit to China in August last year, Chancellor Angela Merkel criticized Chinese carmakers for blatant copies of German makes.
Apart from the CEO, Shuanghuan has drawn criticism for its Nobel, which bears a resemblance to Daimler’s Smart, an ultra-compact two-seater.

koja glupava sudska odluka, šta ćeš sada reči ljudima, zdravo..došli smo vam uništiti auto, glupost totalna, isto tako šta je onda sa svim vozilima po cijeloj europi? ovo je valjda dosudio neki sudija koji očito vozi bmw-a

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Če jul 03, 2008 11:28 pm

vsa čast nemcem. Intelektualna lastnina je v evropi k sreči zaščitena.

Glede kopiranja pa... primerjajte ceotov volan in bmwjev volan. Eklatanten primer kraje! Mi je prav žal da v drugih državah nimajo dovolj j**c za kaj takega...

himi

Napisal/-a himi Pe jul 04, 2008 7:32 am

Jaz se tudi strinjam s prepovedjo prodaje kitajskih ponaredkov v EU. Tako da kapo dol sodišču, ki je določilo prepoved prodaje.

Res je CEO v nekaterih pogledih zelo podoben X5

Pa kdor pravi, da tisti terenec ni kopija x5 je slep no...

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Pe jul 04, 2008 8:26 am

testdriver je napisal/-a:koja glupava sudska odluka, šta ćeš sada reči ljudima, zdravo..došli smo vam uništiti auto, glupost totalna, isto tako šta je onda sa svim vozilima po cijeloj europi? ovo je valjda dosudio neki sudija koji očito vozi bmw-a

Ko so pa kupovali kopijo od BMW-ja jim pa je bila podobnost všeč, kajne? Kopiranje je povsem navadna kraja (sicer intelektualne lastnine, a še vedno kraja) in kdor zavestno kupuje kopije(v bistvu ukradeno blago) mora to tveganje pač prevzeti nase. V tem primeru imam precej manj sočutja do kupcev CEO kot do kupcev, ki so kupili rabljen ukraden avto, pa jim ga policija prav tako lahko odvzame.

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Pe jul 04, 2008 9:59 am

adamovc je napisal/-a:
testdriver je napisal/-a:koja glupava sudska odluka, šta ćeš sada reči ljudima, zdravo..došli smo vam uništiti auto, glupost totalna, isto tako šta je onda sa svim vozilima po cijeloj europi? ovo je valjda dosudio neki sudija koji očito vozi bmw-a

Ko so pa kupovali kopijo od BMW-ja jim pa je bila podobnost všeč, kajne? Kopiranje je povsem navadna kraja (sicer intelektualne lastnine, a še vedno kraja) in kdor zavestno kupuje kopije(v bistvu ukradeno blago) mora to tveganje pač prevzeti nase. V tem primeru imam precej manj sočutja do kupcev CEO kot do kupcev, ki so kupili rabljen ukraden avto, pa jim ga policija prav tako lahko odvzame.

niti ja ne podržavam to kopiranje, nije u redu...ali opet i smatram da nije red da se sada krene ljudima pljeniti i uništavati vozila, to vozilo je bilo prodano kao novo vozilo i ja sigurno nikome nebi dao da mi ga zapljeni ili uništi,osim ako mi nebi isplatili prije toga svu lovu koji sam platio za njega, pa neka rade sa njime šta hoće

svaka roba ima svojeg kupca, tako i ovo,ovako nešto su trebali napraviti i prije dolaska tog vozila na tržište u njemačkoj,odmah u početku spriječiti daljnu prodaju vozila, a ne sada kada se možda 500 ili 1000 vozila vozi po njemačkoj

opet i taj izgled kopije, istina bočne linije su jako slične modelu x5, zadnji dio vozila također, ali budimo realni, sjedni u CEO i sjedni u X5 i razlika je više nego očita, provozaj X5 i Cea, razlika u vožnji je također ogromna, ja sumnjam da su se neki kupci BMWa X5 odlučili za kupovinu Cea zato jer mu auto liči, ipak su to ljudi bogatog imovinskog i financijskoj stanja koji sebi nebi dozvolili da voze kopije automobila

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Pe jul 04, 2008 10:37 am

ni finta, da se bi kupec X5 odločil za CEO, ampak se bo potencialni kupec X5 ob pogledu na soseda s CEO raje odločil za kakšnega konkurenta v istem razredu.

To, da ima vsaka roba svojega kupca, pa drži tudi za ponaredke drugih stvari, mamila, ... pa to ne pomeni, da se te robe ne uničuje, če se jo najde. Včem je npr. razlika med uničevanjem ponarejenih Guccijevih torbic in avtomobila CEO?

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Pe jul 04, 2008 2:06 pm

adamovc je napisal/-a:ni finta, da se bi kupec X5 odločil za CEO, ampak se bo potencialni kupec X5 ob pogledu na soseda s CEO raje odločil za kakšnega konkurenta v istem razredu.

:D :D :D :D odmah gledat u tuđe dvorište :D :D :D

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Pe jul 04, 2008 3:02 pm

testdriver je napisal/-a:
adamovc je napisal/-a:ni finta, da se bi kupec X5 odločil za CEO, ampak se bo potencialni kupec X5 ob pogledu na soseda s CEO raje odločil za kakšnega konkurenta v istem razredu.

:D :D :D :D odmah gledat u tuđe dvorište :D :D :D

:D a mar ni res? Zakaj pa si človek kupi X5 če ne za bahanje pred sosedi?

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Pe jul 04, 2008 4:23 pm

Tudi Chery je moderniziral logo.

Slika
(levo stari, desno nov)
Kobilica:
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten