Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Marek_
Poznavalec foruma

Re: 2012 Kia Cee'd

Napisal/-a Marek_ Sr jul 09, 2014 11:54 am

srcnik je napisal/-a:Če pa nimam meni ljube znamke...

Imaš pa pri škodi 6 let garancije in je ne financiraš pri servisih...

A glej ga zlomka, tam imaš do 200k km, torej koliko misliš, da stane garancija za kio pri kilometrih nad 150k km? Koliko bi moral doplačat, da bi imel garancijo do 200k km? (če upoštevamo tvojo logiko)

Oz še huje, koliko bi moral doplačat, da bi imel hyundaievo garancijo brez omejitve km?

Koliko km pa naredi povprečen voznik v 6 letih?

Sicer pa imaš garancije in GARANCIJE. Kia ima GARANCIJO. SEAT npr. "ima" garancijo. Če je avto v garanciji ali ni je popolnoma brezpredmetno, ker je vsaka OKVARA mehanska poškodba ali karakteristika vozila... Po prebiranju izkušen lastnikov Škod in VWjev ne morem reči, da so tam izkušnje kaj boljše kot pri SEATu. Če bi kupoval VAGa in če bi mi trgovec rekel, da ima avto 1 leto garancije ali jih ima 100 bi bilo zame popolnoma ekvivalentno...

Sicer pa se zavedam, da tisti, ki vozite VAGa ipd. se vam ne sanja kaj je pomeni dobra garancija in mislite, da je pri vseh znamkah kalvarija pri uveljavljanju reklamacij. Razlika med garancijami je glavni razloz zaradi katerega se trenutno v družini menjuje 3 leta star VAG najverjetneje za Kio... VAG VERBOTEN!

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr jul 09, 2014 12:26 pm

Jaz bom pa rekel vsakemu svoje. Nekdo, ki klepa po 50k+ km/letno, mu Kiina 7-letna garancija ne koristi kaj dosti glede na to, da je omejitev 150k km --> to pomeni, da bi mu veljala zgolj 3 leta. Nekdo, ki pa dela recimo do 20k km/letno, mu logično ustreza. Za tiste prve je recimo veliko bolj privlačen Hyundai, ki ima 5 let garancije brez omejitve km.

Je pa treba ločit še eno zadevo: Večina EU avtov ima v osnovi še vedno le 2 letno garancijo. Nekateri k temu dodajo še jamstvo za X let (VAG npr.), kar seveda NI ISTO! Nekateri ponujajo doplačilo za še dodatni 2 leti (Ford npr.) itd.

Zame je vsekakor plus, če ima avto več garancije. Moje izkušnje (imel sem Proceed-a) so glede tega bile pozitivne, reševali so stvari, za katere bi ti marsikje obrnili hrbet, negativna je bila zgolj nestrokovnost samega servisa (LJ- se ve kateri), kar se da rešit z menjavo le tega. Še vedno pa tudi sam ne razumem tistih, ki bentite čez trajanje garancije. Ne vem v čem je problem po recimo 4 letih reči: "Dovolj imam odiranja na pooblaščenem servisu, gremo k popoldancu..." To je možnost izbire, ki jo ima vsak. Pri bilo kateri EU znamki po 4 letih te možnosti izbire ni več, ko je garancije konec, jo je konec. :|
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Sr jul 09, 2014 12:27 pm

V USA ima VW pravo 4 letno garancijo, za Evropo se pa jim j**e ker tukaj ljudje vse kupijo če je od VAG.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr jul 09, 2014 12:29 pm

srcnik je napisal/-a:Imaš pa pri škodi 6 let garancije in je ne financiraš pri servisih...

Ne nimaš. Imaš 6 let jamstva, od tega 2 leti tovarniške garancije. Jamstvo in garancija pa kot rečeno ni eno in isto.

http://www.skoda.si/servis/jamcimo/6_letno_jamstvo/
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Sr jul 09, 2014 12:44 pm

Polo78 je napisal/-a:
srcnik je napisal/-a:Imaš pa pri škodi 6 let garancije in je ne financiraš pri servisih...

Ne nimaš. Imaš 6 let jamstva, od tega 2 leti tovarniške garancije. Jamstvo in garancija pa kot rečeno ni eno in isto.

SPLOŠNE IZKLJUČITVE
Karoserija (vključno z zaščito pred korozijo in perforacijami), lakiranje, izpušni sistemi, senzorji lambda in katalizatorji, stekla, notranje in zunanje obloge. Deli, ki so podvrženi običajni obrabi ter servisni deli in drugi običajni deli, ki jih je potrebno redno vzdrževati, čez določen čas popraviti ali zamenjati.

Zelo dvoumno je vse napisano.

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Sr jul 09, 2014 12:47 pm

Še nekaj drugih izključitev:

C. Zavrnjeni bodo tudi zahtevki za okvare, ki so posledica:
› zanemarjanja,
› kakršnega koli tujega delca v ali na poškodovanem delu vozila,
› neupoštevanja servisnih intervalov ali neustreznega oz. nestrokovnega servisiranja,
› pregrevanja ali zamrznitve,
› zlorabe,
› okvare delov, ki jih ta pogodba ne krije, ali poškodbe zavarovanih delov, ki posledično nastanejo zaradi okvare delov, ki niso zavarovani.

F. JAMSTVO 6Plus ne velja za:
› vozila Taksi služb,
› vozila, ki se uporabljajo za dajanje v najem in dejavnosti proti plačilu (rent-a-car vozila ali vozila za avtošole),
› vozila, ki se uporabljajo v komercialne namene (prevoz predmetov ali oseb),
› vozila, ki imajo prevoženih več kot 200.000 km,
› vozila, ki se uporabljajo za tekmovalne namene,
› nestandardna oziroma predelana vozila,
› vozila, ki so ali bodo registrirana v tujini.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Sr jul 09, 2014 4:03 pm

No ja, tudi kia nima vse, najbolj mi izstopa avdio sistem? wtf?

Toliko o "pravi" garanciji.

ALI SO KAKŠNI DELI, KI JIH GARANCIJA NE KRIJE?
Nekateri deli vozila imajo naravno dobo trajanja in jih garancija krije krajši čas. To so: akumulator,
naknadno vgrajena Kiina originalna dodatna oprema, avdio sistem, navigacija in ostali avdio
priključki (12 mesecev brez omejitve kilometrov) in lak (5 let oz. 150.000 km). Potrošni material
ni predmet garancije.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr jul 09, 2014 4:14 pm

srcnik je napisal/-a:No ja, tudi kia nima vse, najbolj mi izstopa avdio sistem? wtf?

Nekateri deli vozila imajo naravno dobo trajanja in jih garancija krije krajši čas. To so: akumulator,
naknadno vgrajena Kiina originalna dodatna oprema, avdio sistem, navigacija in ostali avdio
priključki (12 mesecev brez omejitve kilometrov) in lak (5 let oz. 150.000 km). Potrošni material
ni predmet garancije.

Točno to pravim garancija in GARANCIJA... Čeprav je jasno opredeljeno v Kijini garanciji, da ima avdio sistem 12 mesečno grancijo so meni menjali na 4leta starem Ceedu brez minimalnega jamranja.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr jul 09, 2014 4:39 pm

Pri tej isti KII niso hoteli sprejeti avta na servis ( star je bil en teden in imel je 500km ), z ropotajočim ( kasnje zamenjanim ) motorjem, ker avto ni bil kupljen pri njih....o tem, da kasneje niso hoteli niti svoje lastne znamke odkupiti pri menjavi za nov avto pa raje ne bi, ker to pove vse o znamki.

So pa pri VW tudi talenti, da ne bom izpadel VW lover...pri prvih pojavah TSI sindroma, je bilo to vse normalno, jaz sem imel prisluhe ipd.....ko so pa avto končno sprejeli na servis je bilo vse na nivoju, to moram priznati. O renaultu in garanciji raje ne bi...medtem pa ko imam sam zelo zelo pozitivne izkušnje z Oplom, kar se tiče uveljavljanja garancijskih zahtevkov...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Če jul 10, 2014 4:15 pm

Polo78 je napisal/-a:Zame je vsekakor plus, če ima avto več garancije. Moje izkušnje (imel sem Proceed-a) so glede tega bile pozitivne, reševali so stvari, za katere bi ti marsikje obrnili hrbet, negativna je bila zgolj nestrokovnost samega servisa (LJ- se ve kateri), kar se da rešit z menjavo le tega. Še vedno pa tudi sam ne razumem tistih, ki bentite čez trajanje garancije. Ne vem v čem je problem po recimo 4 letih reči: "Dovolj imam odiranja na pooblaščenem servisu, gremo k popoldancu..." To je možnost izbire, ki jo ima vsak. Pri bilo kateri EU znamki po 4 letih te možnosti izbire ni več, ko je garancije konec, jo je konec. :|

Mislim, da zadnji trije stavki povedo več kot vse gostilniške debate v stilu "rekla-kazala". 8) Prav tako je velika razlika med 7-letno TOVARNIŠKO GARANCIJO in 2-letno TOVARNIŠKO GARANCIJO z 1, 2, 3 ali 4-letnim dodatnim jamstvom, ki ga doplačaš in ga tovarna oziroma njen lokalni zastopnik dokupi prek ZAVAROVALNICE. :DDD
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če jul 10, 2014 6:51 pm

maniaxxx je napisal/-a:So pa pri VW tudi talenti.

Sploh na Bravničarjevi kjer odločajo o vsem so prvovrstni. Imajo butalske protiargumente, da dobiš občutek kot, da moraš bit hvaležen, da voziš das auto.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Če jul 10, 2014 7:57 pm

LeQuack je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:

SPLOŠNE IZKLJUČITVE
Karoserija (vključno z zaščito pred korozijo in perforacijami), lakiranje, izpušni sistemi, senzorji lambda in katalizatorji, stekla, notranje in zunanje obloge. Deli, ki so podvrženi običajni obrabi ter servisni deli in drugi običajni deli, ki jih je potrebno redno vzdrževati, čez določen čas popraviti ali zamenjati.

Zelo dvoumno je vse napisano.

Ja, potem se pa vprašaš, kaj ti potem sploh krije garancija, ter a se sploh splača vzet atvo, ker ima kao 6 let garancije.

Jaz bi zelo dobro premislil.

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a matey18 Če jul 10, 2014 8:17 pm

Meni so na kii ko sem kupoval rekli da garancija 7 let velja za vse razen za servis in gume in ko sem vprašal kaj je to vse je rekel vse tudi zavore, podvozje, amortizerji, motor, izpuh itd.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Če jul 10, 2014 9:09 pm

Marek_ je napisal/-a:
srcnik je napisal/-a:No ja, tudi kia nima vse, najbolj mi izstopa avdio sistem? wtf?

ni predmet garancije.

Točno to pravim garancija in GARANCIJA... Čeprav je jasno opredeljeno v Kijini garanciji, da ima avdio sistem 12 mesečno grancijo so meni menjali na 4leta starem Ceedu brez minimalnega jamranja.

Mogoče si še imel staro garancijo ;) Ker garancijski pogoji veljajo tisti ki so bili ob nakupu avtomobila, ker pa vem, da so se pogoji te garancije že spremenili ene parkrat. Mislim, da je bila od začetka celo 5 letna na komplet vozilo pa 7 letna na motor+menjalnik, al neka taka podobna zadeva.

Očitno so opazili, da jim audio sistem dela probleme in so ga iz garancije ven vrgli.

Mi je pa malce čudno, kako imajo 12 mesečno garancijo, če bi jo ja po zakonu mogli imeti 24 mesecev???

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe jul 11, 2014 11:10 am

Ko je bila avto kupljen je bila garancija za radio omejena na 12 mesecev.

Sicer, pa me zanima, če ima kdo informacijo kdaj pride facelift? In kdaj pride 1.2 T-GDi?

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Pe jul 11, 2014 7:46 pm

Sej novi model še ni dolgo zunaj, Pro_Ceed je šele kakšno leto, tako da bi sam rekel da facelifta ne bo še kako leto ali dve. Prvi model je prišel ven enkrat 2007, facelift pa je bil 2010.

Za garancijo pa meni v knjižici piše, da je za audio sistem 3 leta. Tako da očitno so povečali.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi So jul 12, 2014 9:48 am

LeQuack je napisal/-a:Za garancijo pa meni v knjižici piše, da je za audio sistem 3 leta. Tako da očitno so povečali.

Kdaj si pa kupil avto?
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack So jul 12, 2014 1:54 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a:
LeQuack je napisal/-a:Za garancijo pa meni v knjižici piše, da je za audio sistem 3 leta. Tako da očitno so povečali.

Kdaj si pa kupil avto?

Leto nazaj, je pa Pro Ceed.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So jul 12, 2014 9:34 pm

@LeQuack
Imaš ti UVO radio?

Sicer pa me zanima če je kdo pred kratkim dobil kakšno ponudbo za Kio, koliko se da dobiti popusta na "akcijsko" ceno, ker mi ne deluje prtirano ugodna....

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack So jul 12, 2014 10:13 pm

Marek_ je napisal/-a:@LeQuack
Imaš ti UVO radio?

Sicer pa me zanima če je kdo pred kratkim dobil kakšno ponudbo za Kio, koliko se da dobiti popusta na "akcijsko" ceno, ker mi ne deluje prtirano ugodna....

Ne vem kakšen je UVO radio, imam običajnega brez navigacije in vzvratne kamere, ima pa Bluetooth za prostoročno telefoniranje.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov