Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Pe jul 04, 2008 5:55 pm

adamovc je napisal/-a:
testdriver je napisal/-a:
adamovc je napisal/-a:ni finta, da se bi kupec X5 odločil za CEO, ampak se bo potencialni kupec X5 ob pogledu na soseda s CEO raje odločil za kakšnega konkurenta v istem razredu.

:D :D :D :D odmah gledat u tuđe dvorište :D :D :D

:D a mar ni res? Zakaj pa si človek kupi X5 če ne za bahanje pred sosedi?

Slika
vjeruj...znam o čemu govoriš :D
moj stari x5, 3.0d
Slika
a sada imam ovo, wingle i hummer quad,hehe

martin...jesi pročitao da novi chery a3 ima i esp?

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Pe jul 04, 2008 10:41 pm

Za novi A7 sem prebral, da bo imel ESP, glede A3 pa nič. Sem pa našel tole fotografiijo:
Slika

tako da bo očitno ESP res na voljo.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan So jul 05, 2008 11:06 am

Še ena zanimiva iz portala Gasgoo.com. Novi lastniki Chryslerja so podpisali dogovor o sodelovanju z Great Wall Motors. Šlo bo za sodelovanju pri R&R, proizvodnji avtomobislkih delov ter tudi združevanju prodajnih mrež.

July 02, 2008 - Chrysler signed a memorandum of understanding with China's Great Wall Motor in mid-June to seek opportunities of wide-ranging cooperation, reported 21st Century Business Herald today.

The memorandum shows that the initial cooperation between the two sides includes selling vehicles of both Chrysler and Great Wall brands simultaneously through their sales network and collaborating in auto parts and technology sectors. The cooperation is looking to the global market, said sources familiar with the matter.

Great Wall Motor Company Limited, a Chinese auto company mainly manufacturing SUVs and pickups, entered the passenger car market last year. Though little is unknown about Great Wall’s research and development capability on passenger vehicles, its production line and auto parts may be used by Chrysler.

As cooperation with Chery Automobile is suspended, Chrysler is seeking more cooperative opportunities in China. Chery spokesman Jin Yibo declined to comment on this matter. "We have no idea about whether Chrysler and Great Wall Motor signed a memorandum of understanding," he said.

Chrysler CEO Tom LaSorda had signed a strategic cooperation agreement with Chery director Yin Tongyao on July 4, 2007. But one year has passed, and there is no sign of their cooperation.

Though Chrysler is seeking other cooperative partners, Chery tends to be its most important potential partner as it is the most powerful one in Chrysler's possible partner list.

Chrysler drugače na Kitajskem že sodeluje z Soueast Motors, ki zanje proizvaja Dodge Caravan in Chrysler Voyager ter Cheryjem.
Kobilica:

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan To jul 08, 2008 5:36 pm

prodaja osebnih vozil v juniju:

1. Hyundai Elantra - 24,257
2. Toyota Corolla 19,722
3. VW Santana 19,481
4. VW Jetta 17,135
5. Buick Excelle15,560
6. Chery QQ 12,073
7. 7th Gen Honda Accord 12,042
8. Toyota Camry 10,386
9. Ford Focus 9,755
10. Chevrolet Lova/Aveo 9,520
Kobilica:

Uporabniški avatar
lada man
Stalni uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a lada man To jul 08, 2008 9:17 pm

Slika

HongQI SUV
Slika
Slika
Slika

Geely NL
Slika

Več zanimivih slik dobite na
http://www.autoreview.ru/archive/2008/10/beijing/

Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan So jul 12, 2008 6:07 am

Test Cheryjev A5 in Tiggo v Delu:

http://www.delo.si/clanek/63607
Kobilica:

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver So jul 12, 2008 8:52 am

vidim moji prijatelji se pripremaju za dolazak za tržište :)
ja sam vozio oba modela, tiggo je više ovako gradski suv, bez nekih velikih namjera za off road-om, više rang po meni hyundai tucsona, kie sportage itd....ali sasvim ok auto, bogato opremljen

talijani ga prodaju pod nazivom DR auto, sa fiatovim motorima 1.6 i 1.9 jtd, i auto se odlično prodaje kod njih, također nude i bi fuel verziju ne GPL ili metan

a šta se tiče osobnog vozila, A5, njega sam sto puta susreo na cesti za banjaluku, auto ide brže od 190 i ima odličnu opremu, nisam imao prilike ga vozati,ali dosta je veliki prodajni hit u kini i rusiji

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! So jul 12, 2008 11:44 am

Po vseh testih, ki sem jih do zdaj prebral, imam občutek, da so kitajski avtomobili še vedno navadna j***a. Za 13.000€ dobiš Xsaro Picasso in samo najbolj neumen človek na Svetu bo za enak denar kupil Cheryja.

E91
Nov uporabnik

Napisal/-a E91 So jul 12, 2008 11:57 am

Joie de vivre se popolnoma strinjam s tabo! Primer: Shuanghuan Ceo stane 26.310€ v redni maloprodajni ceni. Za ta denar dobiš že Hyundai Tucsona, Opel Antaro al pa VW Tiguana,...ljudje bodo rajš uzel nekej, kar je že preverjeno oziroma je znamka že ustaljena v Evropi, kot pa nekaj s Kitajske. Res je, da gredo Kitajci naprej z razvojem avtomobilov, vendar imam občutek, da v Evropi v bližnji prihodnosti še ne bodo uspeli.

Lp

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So jul 12, 2008 12:24 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Po vseh testih, ki sem jih do zdaj prebral, imam občutek, da so kitajski avtomobili še vedno navadna j***a. Za 13.000€ dobiš Xsaro Picasso in samo najbolj neumen človek na Svetu bo za enak denar kupil Cheryja.

Ponavadi imaš prav samo tukaj si pa kiksnu to je cena z oreng popustom cca 4000€ popusta isto je z Megani tak, da je pri Kitajcih cena brez popusta in maxx oprema 8) :idea: :!: in ,da se bojo kupovali kot 2 ali pa 3 vozilo isto kakor leta nazaj Korejce :shock: :D 8) Glede kvalitete elektronike ,če Bosch zajebe niso pol oni krivi ;)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So jul 12, 2008 12:35 pm

Ivan36 je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:Po vseh testih, ki sem jih do zdaj prebral, imam občutek, da so kitajski avtomobili še vedno navadna j***a. Za 13.000€ dobiš Xsaro Picasso in samo najbolj neumen človek na Svetu bo za enak denar kupil Cheryja.

Ponavadi imaš prav samo tukaj si pa kiksnu to je cena z oreng popustom cca 4000€

...tudi tukaj ima "frdamano" prav.............

P.S ste pozabili na teks Dušana Lukiča iz AM-ja (je "prilepljen" par strani nazaj) Ivan 36 preberi ga...

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So jul 12, 2008 2:19 pm

sašo5 je napisal/-a:
Ivan36 je napisal/-a:

Ponavadi imaš prav samo tukaj si pa kiksnu to je cena z oreng popustom cca 4000€

...tudi tukaj ima "frdamano" prav.............

P.S ste pozabili na teks Dušana Lukiča iz AM-ja (je "prilepljen" par strani nazaj) Ivan 36 preberi ga...

Sem ga že in kaj? Jaz pišem v imenu nas , ki imamo minimalne plače in se pač vozimo z vsem samo ,da gre, če je pa še novo toliko bolje :D

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 So jul 12, 2008 2:37 pm

hja, IVAN36. po eni strani ti dam prav, po drugi ne. Zdi se mi, da so Kitajci prišli v evropo z namenom hitro obogateti in vsaj malo nategniti evropejce. Zato so napadli z bleščečimi SUV terenci in jim nalimali (pre)visoke cene. 25000 evropske valute za terenca, ki bazira na starem mitsubishiju ali pa kaki fronteri, je zame odločno preveč. Zakaj? Ker tudi (po tvojem mnenju) popolna oprema v takem avtu ni vredna toliko. Imajo isti koncept in filozofijo opremljanja kakor Korejci: oprema naj bo vidna. Zato imaš v kitajskem avtomobilu usnjene sedeže, vsa stekla električno pomična, krom, meglenke...a ti avti večinoma premorejo največ dve zračni blazini, varnostna kletka je nezadostno dimenzionirna, ABS stare generacije, o kakem traction controlu ali pa ESP-ju seveda ne duha ne sluha. Resda ljudje večinoma avte kupujejo z očmi, a za toliko denarja je pa potrebno imeti vsaj malo razuma. Tako, da sem sam mnjenja, da če Kitajci želijo uspeti pri nas, morajo priti z avtom tipa Dacia Logan. Robusten, solidno izdelan, solidno varnostni opremljen, z zagotovljeno servisno mrežo. Dokler bodo hoteli obogateti na račun naivnosti kupcev z dragimi kopijami z zastarelo tehniko (kar sicer ni nujno slabost), do takrat ne bo uspeha
[povezava odstranjena]

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver So jul 12, 2008 2:39 pm

nebi trebao uspoeđivati tiggo sa citroen xsaro, prije svega zbog koncepcije vozila suv i mpv, isto tako dolje ne neko usporedio cea sa tucsonom ili tiguanom, pa ti auti su 2 klase manji od CEA,ceo je 2 puta komforniji auto od hyudaia,ali po meni malo precijenjnen, prije svega zbog politike shanguana i njihovih lista doplata

nama je isto tako jedan novinar uspoređivat hovera s tucosom, naslov je bio tucson...suv za šaku riže, cijena 29000 eura 4x4, a hover 23000 4x4...cijena je puno :roll: , onda hyundai nema šasiju,kraći ne, uži, nema toliko mjesta niti nema prtljažnik ko hover, dok hover ima bolji serijsku opremu, šasiju, reduktor i veči komfor, također tucson je imao dizel motor sa hover benzin plin, potrošnja kod hyudania 9,1 a kod hovera 11 (plin 12)...i po njihovom sudu tucson ispada bolji???

ja kad vozio hyudaia jedino motor ima 140 ks i dobro ide..ali sve ostalo??? ma niti H do Hovera, tamo di ja hoverom prođem tucson nemože ni da se parkira, također na plin se vozim 50 % jeftinije, cijene rezervnij djelova su niže,a jamstveni rok je isti

po meni terenci tipa hyudani tucosn, sportage, rav 4, tiguan,tiggo...itd, spadaju u rang osobnih vozila, prvo jer nemaju šasiju, drugo jer nijedan od njih nema reduktor i kad ima 4x4 pogon za teren su sposobni jedin ako se voziš po nasipu i 5 cm makdama, to su samo malo povišeni osobni automobili

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver So jul 12, 2008 2:43 pm

Slika
ovo je hover

Slika
evo par slika kako izgleda s vozilima pored, mazda cx7

Slika
pored x5

Slika
pred ranga tucosn, qushqai, tiguan itd...

ova vozila sa slika nikada neće imati takav 4x4 pogon kakav hover ima, i zato je bolji, jer je moderan suv i pravi terenac :twisted:

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan So jul 12, 2008 6:57 pm

Inštitucija C-NCAP je opravil novo rundo testiranj. Zabili so Epico in Bimrjevo serijo 3 (stari model), ki sta dosegla 5 zvezdic, Nissan Livina in Geely FC-1 Vision sta prejela štiri zvezdice (Vision je s 42,2 točkami postal najbolje ocenjeni kitajski avto), enoprostorec Foton MP-X in Kia Rio sta zmgola samo tri bleščice, najslabše pa se je odrezal Lifan 520, ki je zasedel neslavno zadnje mesto med vsemi do sedaj testiranimi avtomobili.

Tabela z rezultati vseh preizkusov:
Slika

Lifan:
Slika
Kobilica:

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver So jul 12, 2008 7:25 pm

uskoro će i hover na testiranje opet...već odavno ima dosta novih komponenti na šasiji i u djelovima karoserije, a također tu je i novi motor...ja imam doma 2 certifikata, po ovom c-ncap i kasnije iz tijanjina na euro ncap, di je dobio 4, sada za cncap očekuju odlične rezultate

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek So jul 12, 2008 10:41 pm

CEO v EU s ponarejenimi COC papirji?

http://www.autobild.de/artikel/bmw-x5-k ... 38772.html
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Ne jul 13, 2008 10:29 am

testdriver udobje je eno. Kaj pa ostala področja.

Če primerjaš ceota in recimo tucsona je lahko primerjat udobje samo potem bodi fer in povej še okoli terenskih zmogljivosti, lege na asfaltni cesti, motornih zmogljivosti (pospešek 0-100 in končna hitrost) in nenazadnje VARNOSTI! Tukaj pa je za moje pojme edini merodajni kriterij EuroNCAP in njeni avstralska in japonska podružnica pa mogoče še ameriški IIHS. Tale Cncap je bolj mešanje tople vode 50kmh pa 100% prekrivnost... dobro za kitajce verjetno ok ma za EU standarde je to nesprejemljivo.

Menim da ko daš vse skupaj na kup vidiš da kitajci zaenkrat nudijo mnogo premalo za svoj denar. Ceo za 14-15k eur bi bil dober nakup po kakšni ceni se pa prodaja pri nas pa... :)
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov