proceed31 je napisal/-a:Ta garancija ki jo ponuja KIA je v primerih ki jih poznam sranje, sam zaenkrat še vozim 2010 Proceeda in še sestra je ravno konec maja kupila 1.6 crdi 2014. Po 20km šla žarnica, ki jo je dala menjat na Petrolu. Po 140 turbina. Na KMAGU so se s vsemi štirimi branili popravila. Petrolov fant je nekaj šlampasto pritrdil na svoje mesto in valda pridejo na to, da se je nepooblaščeno šarilo po motorju...očitno žarnce nesmeš menjat, bognedaj da si dišečo smreko obesiš za špegl, gre garancija na vse do kam zadiši. Na koncu celo piše nekaj takega, da je ugotovljeno s strani servisa, "da je lastnica sama kriva za to, ker naj bi motor, neogret na delovno temperaturo silila v nagle obrate in tako preobremenila dele podvržene nevem česu že, kar je v nasprotju z garancijskimi pogoji" .. Kregali so se cel teden in trdili, da gre za potrošni material in da ne spada v garancijo, tako kot sklopka (čeprav piše da ima 1 leto garancije), stekla, rja-dokler ne pregnije čez pleh, pa še bi lahko našteval. Po teženju in osvetlitvi spomina so turbino dali servisirat-obnovit ali kaj že spacajo, (dobra volja naj bo ženski, a da niso dolžni), ne da bi menjali za drugo-na praktično novem avtu. Avto so ocenili na 11500€, a plačala ga mesec nazaj 15700. Isto meni, en kamper mi zbije odbijač,luč in del prtjažnika na parkirišču (njegova krivda), nisem dobil novih delov, so meli na servisu še enega a spredaj razbitega Ceeda v isti barvi, odšraufali so z njega, ker sem videl drug dan, da manjka točno to kar sem jaz rabil, na izvodu pildka kaj in za koliko je bilo narejeno, računani pa komplet novi deli po ceniku-za zavarovalnico.
aja pa 12:30ur dela, nesreča ob 15h, na servisu od 17h pa do 9h zjutraj. So fantje očitno pozno v noč šraufal
Veronika.borghesi je napisal/-a:Naj mi nekdo razloži, če se motim. Ampak strokovno! Ali ni tako, da stroške garancijskih popravil krije neposredno proizvajalec, kar pomeni, da serviser zadevo popravi in jo nato zaračuna proizvajalcu. Če je tako, je res nesmiselno, da bi se kdo otepal garancijskih popravil, če mu pa prinašajo denar. In marsikateri uradni serviser zlahka prizna, da prinašajo tovrstni servisi kar nekaj denarja. Zato po mojem nihče v osnovi ne teži, razen, če gre res za mejne probleme, kjer bi lahko proizvajalec oporekal priznanje stroškov zaradi popravila, ki ne izhaja iz normalne uporabe avtomobila. Kar pa je dejansko zelo relativna kategorija.
proceed31 je napisal/-a:aja pa 12:30ur dela, nesreča ob 15h, na servisu od 17h pa do 9h zjutraj. So fantje očitno pozno v noč šraufal
Veronika.borghesi je napisal/-a:proceed31 je napisal/-a:aja pa 12:30ur dela, nesreča ob 15h, na servisu od 17h pa do 9h zjutraj. So fantje očitno pozno v noč šraufal
Hočeš reči, da imajo na KMAG-u tudi nočno izmeno?Si pa neverjetno hitro dobil nazaj popravljen avto. Če si imel nesrečo ob 15h, imel dve uri kasneje avto že na servisu, ki ga verjetno zapirajo najkasneje verjetno ob 18h ali 9h, in si zjutraj ob 9h že imel popravljen avto.
Marek_ je napisal/-a:Sicer smo doma gledali pro_cee'da CRDi Spirit, v posebni ponudbi je bil do 14.7. 16.980€, zdaj pa so pri KMAGu naredili nepremagljive cene v posebni seriji World CUP in je od 14.7. dalje enak proceed s popusti 19.680€.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov