Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Marek_
Poznavalec foruma

Re: 2012 Kia Cee'd

Napisal/-a Marek_ So jul 12, 2014 10:32 pm

UVO je tisti na dotik s kamero pri opremi EX Style.

proceed31
Nov uporabnik

Napisal/-a proceed31 Ne jul 13, 2014 12:04 am

Ta garancija ki jo ponuja KIA je v primerih ki jih poznam sranje, sam zaenkrat še vozim 2010 Proceeda in še sestra je ravno konec maja kupila 1.6 crdi 2014. Po 20km šla žarnica, ki jo je dala menjat na Petrolu. Po 140 turbina. Na KMAGU so se s vsemi štirimi branili popravila. Petrolov fant je nekaj šlampasto pritrdil na svoje mesto in valda pridejo na to, da se je nepooblaščeno šarilo po motorju...očitno žarnce nesmeš menjat, bognedaj da si dišečo smreko obesiš za špegl, gre garancija na vse do kam zadiši. Na koncu celo piše nekaj takega, da je ugotovljeno s strani servisa, "da je lastnica sama kriva za to, ker naj bi motor, neogret na delovno temperaturo silila v nagle obrate in tako preobremenila dele podvržene nevem česu že, kar je v nasprotju z garancijskimi pogoji" .. Kregali so se cel teden in trdili, da gre za potrošni material in da ne spada v garancijo, tako kot sklopka (čeprav piše da ima 1 leto garancije), stekla, rja-dokler ne pregnije čez pleh, pa še bi lahko našteval. Po teženju in osvetlitvi spomina so turbino dali servisirat-obnovit ali kaj že spacajo, (dobra volja naj bo ženski, a da niso dolžni), ne da bi menjali za drugo-na praktično novem avtu. Avto so ocenili na 11500€, a plačala ga mesec nazaj 15700. Isto meni, en kamper mi zbije odbijač,luč in del prtjažnika na parkirišču (njegova krivda), nisem dobil novih delov, so meli na servisu še enega a spredaj razbitega Ceeda v isti barvi, odšraufali so z njega, ker sem videl drug dan, da manjka točno to kar sem jaz rabil, na izvodu pildka kaj in za koliko je bilo narejeno, računani pa komplet novi deli po ceniku-za zavarovalnico.
aja pa 12:30ur dela, nesreča ob 15h, na servisu od 17h pa do 9h zjutraj. So fantje očitno pozno v noč šraufal :mrgreen:

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne jul 13, 2014 6:31 am

Si bil samo pri KMAGu ali tudi kje drugje?

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Ne jul 13, 2014 10:50 am

proceed31 je napisal/-a:Ta garancija ki jo ponuja KIA je v primerih ki jih poznam sranje, sam zaenkrat še vozim 2010 Proceeda in še sestra je ravno konec maja kupila 1.6 crdi 2014. Po 20km šla žarnica, ki jo je dala menjat na Petrolu. Po 140 turbina. Na KMAGU so se s vsemi štirimi branili popravila. Petrolov fant je nekaj šlampasto pritrdil na svoje mesto in valda pridejo na to, da se je nepooblaščeno šarilo po motorju...očitno žarnce nesmeš menjat, bognedaj da si dišečo smreko obesiš za špegl, gre garancija na vse do kam zadiši. Na koncu celo piše nekaj takega, da je ugotovljeno s strani servisa, "da je lastnica sama kriva za to, ker naj bi motor, neogret na delovno temperaturo silila v nagle obrate in tako preobremenila dele podvržene nevem česu že, kar je v nasprotju z garancijskimi pogoji" .. Kregali so se cel teden in trdili, da gre za potrošni material in da ne spada v garancijo, tako kot sklopka (čeprav piše da ima 1 leto garancije), stekla, rja-dokler ne pregnije čez pleh, pa še bi lahko našteval. Po teženju in osvetlitvi spomina so turbino dali servisirat-obnovit ali kaj že spacajo, (dobra volja naj bo ženski, a da niso dolžni), ne da bi menjali za drugo-na praktično novem avtu. Avto so ocenili na 11500€, a plačala ga mesec nazaj 15700. Isto meni, en kamper mi zbije odbijač,luč in del prtjažnika na parkirišču (njegova krivda), nisem dobil novih delov, so meli na servisu še enega a spredaj razbitega Ceeda v isti barvi, odšraufali so z njega, ker sem videl drug dan, da manjka točno to kar sem jaz rabil, na izvodu pildka kaj in za koliko je bilo narejeno, računani pa komplet novi deli po ceniku-za zavarovalnico.
aja pa 12:30ur dela, nesreča ob 15h, na servisu od 17h pa do 9h zjutraj. So fantje očitno pozno v noč šraufal :mrgreen:

Tole glede potrošnega sem imel že pri nekom drugem (uradnem servisu) podoben problem, ko ti vse mogoče nabijajo, da je potrošni material, npr. nosilci motorja, če ti armaturka vibrira, da radia ne slišiš :S To je portošni material, določene stvari so probali zvaliti na voznika, češ da je posledica objestne vožnje...

Pač podobne zadeve se poslužujejo zgleda tudi pri ostalih znamkah, kar pa seveda obsojam (v mojem primeru je šlo za renault, zgleda pa da pri kii niso nič boljši)...

MadIggy
Novinec

Napisal/-a MadIggy Ne jul 13, 2014 11:33 am

In kako ste potem dosegli svoj prav? Ste zamenjal servis, pogovor, grožnja z UVP?

proceed31
Nov uporabnik

Napisal/-a proceed31 Ne jul 13, 2014 5:38 pm

Marek, avto je bil kupljen v Celju pri Kia Škorjanec, reklamacija delana v LJ. Madllgy grožnje z odvetniki, teženje. Da se zmenit čeprav mislijo, da so bog in da se jim ni treba držat tega kar piše, samo vstrajat je treba, grozit in težit. Nevem kako je pri ostalih, sam vem, da ko prodam svojo Ceedko Kie po tem ne kupim več in to zaradi odnosa ljudi ki delajo tam, pa nimam nič proti Kiji, ljudje ki delajo na servisu, vsaj na kmagu, so zreli za psihiatra. Rajš vozim 30 let starega Rekorda kot da imam še sam posla s takimi.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Po jul 14, 2014 7:01 am

Naj mi nekdo razloži, če se motim. Ampak strokovno! Ali ni tako, da stroške garancijskih popravil krije neposredno proizvajalec, kar pomeni, da serviser zadevo popravi in jo nato zaračuna proizvajalcu. Če je tako, je res nesmiselno, da bi se kdo otepal garancijskih popravil, če mu pa prinašajo denar. In marsikateri uradni serviser zlahka prizna, da prinašajo tovrstni servisi kar nekaj denarja. Zato po mojem nihče v osnovi ne teži, razen, če gre res za mejne probleme, kjer bi lahko proizvajalec oporekal priznanje stroškov zaradi popravila, ki ne izhaja iz normalne uporabe avtomobila. Kar pa je dejansko zelo relativna kategorija :D .
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Po jul 14, 2014 8:38 am

Mogoče pa na ta način lahko kakšni servisi dobijo 2x denar. Najprej od proizvajalca potem pa še od stranke.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po jul 14, 2014 10:46 am

Ne vem kako je pri avtomobilih ali natančneje Kiji, ampak na servisih za določene elektronske naprave lahko povem, da imajo kot zastopniki omejeno količino reklamacij, katere proizvajalec odobri/plača, vse kar gre čez, pa je strošek servisa.
Takšne omejitve so postavljene ravno zato, ker servisi uporabljajo garancijske zahtevke, da se okoristijo...

Seveda krajšo potegne vedno končni kupec.
Zadnjič spremenil Marek_, dne Po jul 14, 2014 11:03 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po jul 14, 2014 11:03 am

Sicer je potrebno ločiti med garancijskimi zahtevki, ki jih odbijejo že na servisu in tistimi, ki jih odbije proizvajalec oz. uvoznik.
Čeprav od SEAT garancije nisem imel praktično nobene koristi, so mi vedno pokazali črno na belem odgovor na zahtevek, ki so ga kot servis posredovali uvozniku.
Pri KMAGu poleg tega, da je najbolj nesposoben in pokvarjen zastopik je tudi uvoznik za Kio na balkanu. Vsakemu, ki ima opravka s KMAGom predlagam, da svoje izkušnje posredujejo direkt na KIA Motors Europe.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Po jul 14, 2014 2:44 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a:Naj mi nekdo razloži, če se motim. Ampak strokovno! Ali ni tako, da stroške garancijskih popravil krije neposredno proizvajalec, kar pomeni, da serviser zadevo popravi in jo nato zaračuna proizvajalcu. Če je tako, je res nesmiselno, da bi se kdo otepal garancijskih popravil, če mu pa prinašajo denar. In marsikateri uradni serviser zlahka prizna, da prinašajo tovrstni servisi kar nekaj denarja. Zato po mojem nihče v osnovi ne teži, razen, če gre res za mejne probleme, kjer bi lahko proizvajalec oporekal priznanje stroškov zaradi popravila, ki ne izhaja iz normalne uporabe avtomobila. Kar pa je dejansko zelo relativna kategorija :D .

Ni ravno točno tako, vse je odvisno kak dogovor je med uradnim serviserjem in proizvajalcem. Sem pa 100%, da ne dobijo ure tako plačane kot pa če stranka pride, druga stvar je, da ne dobijo plačano ampak gre na kompenzacije... Vsak servis pa ma rad pa denar v roki ;) Ufff, kaj se vse dela v sloveniji...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po jul 14, 2014 4:14 pm

Po nekaj od vsega napisanega je že res, vendar je resnica nekaj tretjega.
Vsi odobreni garancijski zahtevki so v evidencah. Kar pomeni, da se na podlagi tega pri vseh znamkah naredi statistika o zanesljivosti avtomobilov.
To so tiste raziskave "koliko napak ima nek model avta na enoto recimo 100 avtov".

In logično, da se uvozniki ter tovarna tega izogibajo, ker meče slabo luč na znamko.
Tudi, če bodo stranke zadovoljne, da so se vse napake odpravile brezplačno v času garancije, že sama možnost napak lahko odvrne velik odstotek bodočih kupcev.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi To jul 15, 2014 2:13 pm

proceed31 je napisal/-a:aja pa 12:30ur dela, nesreča ob 15h, na servisu od 17h pa do 9h zjutraj. So fantje očitno pozno v noč šraufal :mrgreen:

Hočeš reči, da imajo na KMAG-u tudi nočno izmeno? :rofl Si pa neverjetno hitro dobil nazaj popravljen avto. Če si imel nesrečo ob 15h, imel dve uri kasneje avto že na servisu, ki ga verjetno zapirajo najkasneje verjetno ob 18h ali 9h, in si zjutraj ob 9h že imel popravljen avto. :lol:

Veronika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To jul 15, 2014 3:11 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a:
proceed31 je napisal/-a:aja pa 12:30ur dela, nesreča ob 15h, na servisu od 17h pa do 9h zjutraj. So fantje očitno pozno v noč šraufal :mrgreen:

Hočeš reči, da imajo na KMAG-u tudi nočno izmeno? :rofl Si pa neverjetno hitro dobil nazaj popravljen avto. Če si imel nesrečo ob 15h, imel dve uri kasneje avto že na servisu, ki ga verjetno zapirajo najkasneje verjetno ob 18h ali 9h, in si zjutraj ob 9h že imel popravljen avto. :lol:

Samo v vednost - vsa popravila imajo klasificirano priznano uro oz opredeljen čas popravila. TO ali si gotov prej ali kasneje zavarovalnico ne zanima - držijo se tabele.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr jul 16, 2014 6:52 am

Sicer smo doma gledali pro_cee'da CRDi Spirit, v posebni ponudbi je bil do 14.7. 16.980€, zdaj pa so pri KMAGu naredili nepremagljive cene v posebni seriji World CUP in je od 14.7. dalje enak proceed s popusti 19.680€.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Sr jul 16, 2014 1:18 pm

Marek_ je napisal/-a:Sicer smo doma gledali pro_cee'da CRDi Spirit, v posebni ponudbi je bil do 14.7. 16.980€, zdaj pa so pri KMAGu naredili nepremagljive cene v posebni seriji World CUP in je od 14.7. dalje enak proceed s popusti 19.680€.

Pa sej ne more biti res, kako to folk nategujejo.
Zgleda, da jim gre res dobro.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi Sr jul 16, 2014 1:45 pm

Težko verjamem, da so ceno dvignili za 3K. Me prav zanima, če gre res za enako opremljen avto. Končna cena je pa v SLO itak že lep čas najbolj odvisna le od pogajalskih sposobnosti.

Veronika

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Sr jul 16, 2014 2:01 pm

@veronika: kdo pa je to na sliki na avatarju?

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr jul 16, 2014 5:54 pm

Ne zanimajo me pogajalske sposobnosti, zanima me zakaj piše, da je nepremagljiva cena, če je bil avto dan prej 3k€ cenejši. Očitno ni nepremagljiva... Nenehno zavajanje in norčevanje iz kupcev.

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Sr jul 16, 2014 6:05 pm

Tole so pa preteral. 25k€ za najboljši model.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov